Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-01-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανοίγουν τα "κλειστά" επαγγέλματα
  • [02] Αυστηρότερες ποινές σε βενζινοπώλες
  • [03] Σημεία σύγκλισης
  • [04] Μουσείο Αυτοκινήτων

  • [01] Ανοίγουν τα "κλειστά" επαγγέλματα

    "Προχωρήστε άμεσα και με διάλογο στο άνοιγμα των "κλειστών" επαγγελμάτων, αυτή η μεταρρύθμιση θα κάνει φθηνότερες τις υπηρεσίες, θα μειώσει τη γραφειοκρατία και θα αυξήσει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας", είπε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου και στην οποία συμμετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών, Υποδομών, Περιβάλλοντος, ο υφυπουργός Υγείας, Μιχάλης Τιμοσίδης, και ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης.

    Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης, οι αρμόδιοι υπουργοί θα πρέπει ως τα μέσα του μηνός να είναι σε διάλογο με τις διάφορες επαγγελματικές ομάδες ώστε στα τέλη Ιανουαρίου να έλθει στη Βουλή το "νομοσχέδιο-ομπρέλα" του υπουργείου Οικονομικών για το άνοιγμα των "κλειστών" επαγγελμάτων.

    Αν η Ευρώπη μείνει στη σημερινή "ερμαφρόδιτη" κατάσταση, οι πιέσεις των αγορών θα συνεχιστούν και (η Ευρώπη) θα ταλανίζεται από αλληλοκατηγορίες και εθνικισμούς, τόνισε ο Γ. Παπανδρέου, στη σύντομη παρέμβασή του, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής για το ευρωομόλογο.

    Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι αυτό που συζητείται είναι, ουσιαστικά, η μετεξέλιξη της οικονομικής διακυβέρνησης της Ευρώπης και αυτά όλα "πρέπει να τα δούμε και από την πλευρά του συμφέροντος της χώρας αλλά και του ευρωπαϊκού συμφέροντος". Παράλληλα, εμφανίστηκε αισιόδοξος, τονίζοντας ότι υπάρχουν περιθώρια ευρύτερων συναινέσεων στην Ευρώπη.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Αυστηρότερες ποινές σε βενζινοπώλες

    Τροπολογία με την οποία προβλέπονται αυστηρότατες ποινές για παραβάσεις στην αγορά καυσίμων, που φτάνουν έως και την αφαίρεση της άδειας λειτουργίας πρατηρίου, ανακοίνωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλης Χρυσοχοίδης, στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) Ανταγωνιστικότητας του ΠΑΣΟΚ.

    Ο κ. Χρυσοχοίδης αναμένεται να καταθέσει την τροπολογία αυτή προς ενημέρωση, στην Επιτροπή Ανάπτυξης της Βουλής που συνεδριάζει το απόγευμα.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Σημεία σύγκλισης

    Συνεχίζεται ο διάλογος φαρμακοποιών-υπουργείου Υγείας, για την «απελευθέρωση» του επαγγέλματός τους. Σημείο τριβής παραμένουν τα πληθυσμιακά κριτήρια για το άνοιγμα νέων φαρμακείων. Σύγκλιση παρατηρείται στα θέματα κλιμακούμενης έκπτωσης προς τα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και συστέγασης φαρμακοποιών που θα δίνει τη δυνατότητα σε νέους φαρμακοποιούς να βρουν εργασία. Αντίθετα, οι φαρμακοποιοί επιμένουν στο ποσοστό 20%-25% των φαρμακείων που διημερεύουν το Σάββατο.

    "Η όποια τελική ρύθμιση της Κυβέρνησης πρέπει να λαμβάνει υπόψη την Κοινοτική Οδηγία 123/2006 που ρητά εξαιρεί τις υπηρεσίες υγείας και τα φαρμακεία από την "απελευθέρωση" υπηρεσιών, για λόγους δημοσίου συμφέροντος και προστασίας της δημόσιας υγείας. Επίσης πρέπει να λαμβάνει υπόψη τις πρόσφατες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, περί αναγκαιότητας ύπαρξης πληθυσμιακών κριτηρίων και ανεξαρτησίας του φαρμακείου", αναφέρει η απόφαση της σημερινής γενικής συνέλευσης του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

    Ο διάλογος με το υπουργείο Υγείας συνεχίζεται και αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες, οπότε και θα διαμορφωθεί το τελικό νομοσχέδιο. "Εάν στα τελικά σημεία του νομοσχεδίου δεν υπάρχει συμφωνία, η Γ.Σ. εξουσιοδοτεί το Δ.Σ. για οργάνωση πανελλαδικών κινητοποιήσεων", αναφέρει απόφαση της Γενικής Συνέλευσης.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Μουσείο Αυτοκινήτων

    Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2011 ανοίγει τις πύλες του το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου, που στεγάζεται στο εμπορικό και ψυχαγωγικό κέντρο Athenian Capitol (3ης Σεπτεμβρίου και Ιουλιανού).

    Ανάμεσα στα εκθέματα του μουσείου ξεχωρίζουν: η Mercedes 300 SL Gullwing του Πωλ Νιούμαν, η Chrysler Ιmperial κατασκευής 1959 που ανήκε στον Ρόμπερτ Πλαντ, μέλος του φημισμένου αμερικανικού ροκ συγκροτήματος Led Ζeppelin, η Lancia Αurelia κατασκευής 1953, προσωπικό αυτοκίνητο του Lorenzo Βandini (διάσημου οδηγού της Formula 1), η Cadillac Seville Gucci του 1979, με σαλόνι ειδικά σχεδιασμένο από τον Οίκο Gucci, η Chevrolet Corvette Stingray, η γνωστή "στρίγγλα" με την οποία ο αείμνηστος Τζόνι Πεσμαζόγλου κέρδισε πολλά ελληνικά πρωταθλήματα και αποτελεί ευγενική προσφορά της οικογένειάς του, καθώς και αυτοκίνητα που ανήκαν σε δούκες (π.χ η Αston Martin Lagonda που ανήκε στο Δούκα του Westminster), βαρόνους και μέλη της Βουλής των Λόρδων.

    Το παλαιότερο αυτοκίνητο που ανήκει στο μουσείο, όλα τα εκθέματα του οποίου προέρχονται από την συλλογή του Θεόδωρου Χαραγκιώνη, είναι μια ουγγρική πυροσβεστική αντλία του 1895 και το νεότερο είναι μια MERCEDES 450SL του 1980.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 3 January 2011 - 17:30:16 UTC