Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-06-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη Βουλή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο
  • [02] "Αδύναμη η ανάκαμψη στην Ευρώπη"
  • [03] Ψηφοφορία για Προανακριτική
  • [04] Ολλανδία εναντίον Σλοβακίας

  • [01] Στη Βουλή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο

    Το σχέδιο νόμου για το νέο ασφαλιστικό σύστημα έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ανδρέας Λοβέρδος. Περιλαμβάνει σημαντικές αλλαγές στο δημόσιο σύστημα κοινωνικών ασφαλίσεων όπως το γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, ενώ μένει ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέες αλλαγές ανά διετία μετά το 2011 στη βάση αναλογιστικών μελετών.

    Το νομοσχέδιο, που κατατέθηκε στη Βουλή την Παρασκευή μετά τη λήξη της συνεδρίασης του Υπουργικού, θα εισαχθεί αύριο στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή προς επεξεργασία και την επόμενη εβδομάδα προς ψήφιση στην Ολομέλεια.

    Πιο συγκεκριμένα το νομοσχέδιο προβλέπει τα εξής: Ως νέο γενικό όριο ηλικίας συνταξιοδότησης προβλέπεται το 65ο ή το 60ό αλλά με 40 χρόνια εργασίας και ασφάλισης. Καταργείται δηλαδή η 35ετία ή 37ετία που ίσχυε μέχρι σήμερα. Από τον κανόνα αυτό εξαιρούνται μόνο οι ασφαλισμένοι πριν από το 1983 στις ΔΕΚΟ, τις Τράπεζες, τα ταμεία του Τύπου κλπ όπου ισχύει η 35ετία χωρίς όριο ή 37ετία στο 58ο έτος. Για τις διατάξεις αυτές που οδηγούν σε σημαντική αύξηση των χρόνων ασφάλισης δημιουργείται ως αντισταθμιστικό μέτρο η δυνατότητα αναγνώρισης πλασματικού χρόνου μέχρι τα επτά έτη (χρόνος ανεργίας, σπουδών, ασθένειας, κύησης - λοχείας κλπ).

    Αλλάζει ριζικά ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων. Θεσμοθετείται η έννοια της βασικής σύνταξης ύψους 360 ευρώ (σημερινές τιμές) η οποία είναι το τμήμα των συντάξιμων αποδοχών που εγγυάται πλέον και χρηματοδοτεί το δημόσιο. Ως προς τις υπόλοιπες συντάξιμες αποδοχές ορίζεται τελικά ποσοστό αναπλήρωσης 64% ενώ σ' αυτές προστίθεται η επικουρική σύνταξη. Σύμφωνα με την ηγεσία του υπουργείου, το σύστημα αυτό οδηγεί σε αύξηση των συντάξεων στις συντάξιμες αποδοχές έως τα 1500 ευρώ, ενώ για τις μεγαλύτερες συντάξεις προκύπτουν μειώσεις που μεσοσταθμικά για το σύνολο του συστήματος υπολογίζονται στο 7%.

    Καταργείται η 13η και 14η σύνταξη στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα όπως προέβλεπε το μνημόνιο με τους δανειστές της χώρας που όριζε τις ετήσιες συντάξεις ως 12. Ο κ. Λοβέρδος υπογράμμισε ότι θα ισχύει ως προνοιακή επιδότηση η αντικατάσταση της 13ης και 14ης σύνταξης με το επίδομα των 400 ευρώ για τα Χριστούγεννα και 200 ευρώ για το Πάσχα και 200 ευρώ για το καλοκαίρι.

    Σχετικά με τα όσα μέχρι σήμερα έχουν δημοσιευτεί για τις αλλαγές που θα επιφέρει το νέο ασφαλιστικό σύστημα οι κύριοι Λοβέρδος και Κουτρουμάνης διευκρίνισαν ότι: Η βασική σύνταξη θα καταβάλλεται στον ασφαλισμένο κατά τη συνταξιοδότησή του και όχι κατ' ανάγκη στα 65. Η βασική σύνταξη θα καταβάλλεται ολόκληρη σε όλους τους δικαιούχους, δεν θα έχει δηλαδή εισοδηματικά κριτήρια. Δεν καταργείται η σύνταξη χηρείας και η σύνταξη στις άγαμες θυγατέρες.

    Ως προς τη συνταξιοδότηση μητέρων με ανήλικα παιδιά καθορίζεται: από 1/1/2011 στο 52ο έτος, από 1/1/2012 στο 55ο έτος και από 1/1/2013 στο 65ο έτος. Μητέρες με ανήλικα παιδιά δικαιούνται μειωμένη σύνταξη από 1/1/2011 με τη συμπλήρωση του 50ού έτους από 1/1/2012 στο 53ο έτος και από 1/1/2013 στο 60ό έτος.

    Οι νεοπροσλαμβανόμενοι στο δημόσιο εντάσσονται στο ΙΚΑ από το 2011.

    Το Νομοσχέδιο θεσμοθετεί το ενιαίο σύστημα παροχών υγείας όπου εντάσσονται όλες οι μονάδες υγείας των ασφαλιστικών ταμείων και σταδιακά ενοποιούνται οι κανόνες και οι παροχές που αφορούν την περίθαλψη.

    Ορίζει επίσης την εισφορά αλληλεγγύης συνταξιούχων (νέος ΛΑΦΚΑ) της τάξης 3% από τα 1400 ευρώ που αυξάνεται κλιμακωτά ως 10% στις συντάξεις που υπερβαίνουν τα 3.500 ευρώ.

    Θεσπίζεται ακόμη ενιαίο σύστημα ελέγχου των συντάξεων και οι συναλλαγές των ταμείων μέσω των τραπεζών.

    Ο κ. Λοβέρδος έκανε λόγο για αλλαγές απολύτως αναγκαίες για την πατρίδα αλλά και τους ασφαλισμένους και σημείωσε ότι το νομοσχέδιο κατατέθηκε ήδη στη Βουλή και θα εισαχθεί στην Ολομέλεια για συζήτηση την μεθεπόμενη Τρίτη.

    Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει ακόμα τις διατάξεις για τις αλλαγές στα εργασιακά. Με εξαίρεση τις διατάξεις για το θεσμό μεσολάβησης και διαιτησίας η κυβέρνηση αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο, αν οι κοινωνικοί εταίροι συμφωνήσουν για τα θέματα αυτά, να εντάξει τη συμφωνία τους σε επόμενο σχέδιο νόμου (που θα αφορά το σώμα επιθεωρητών εργασίας). Αν μια τέτοια συμφωνία δεν γίνει εφικτή τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση θα προχωρήσει και στη θεσμοθέτηση των αλλαγών στα εργασιακά.

    Οι αλλαγές αυτές αφορούν τα εξής θέματα: ο θεσμός της διαιτησίας διατηρείται αλλά σε αυτόν μπορεί ένας εκ των κοινωνικών εταίρων να προσφύγει μονομερώς όταν το άλλο μέρος αρνήθηκε τη μεσολάβηση και τα εργατικά σωματεία μπορούν να προσφύγουν μονομερώς για θέματα που δεν αφορούν συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

    Το ποσοστό ομαδικών απολύσεων σε επιχειρήσεις με πάνω από 30 εργαζόμενους αυξάνεται στο 5%. Η αποζημίωση απόλυσης διατηρείται, ενώ θεσμοθετείται η υποχρέωση καταβολής του 50% της αυτασφάλισης για 3 χρόνια σε απολυμένους ηλικίας 55 έως 60 ετών και το 80% της αυτασφάλισης για απολυμένους μεγαλύτερους των 60 ετών. Για τους νεοπροσλαμβανόμενους δίνεται η δυνατότητα στους εργοδότες να πληρώνουν το 84% του κατώτατου μισθού ή ημερομισθίου που ορίζει η εθνική σύμβαση, ενώ το υπόλοιπο ποσόν θα καταβάλλεται από προγράμματα του ΟΑΕΔ για τα οποία όπως υπογράμμισε ο κ. Λοβέρδος οι πόροι είναι διασφαλισμένοι.

    Ελεγκτικό Συνέδριο: Προβλήματα αντισυνταγματικότητας

    Η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που συνεχίζει σήμερα την επεξεργασία του νομοσχεδίου, έκρινε ότι ορισμένες διατάξεις του νομοσχεδίου αντιμετωπίζουν συνταγματικά προβλήματα, ενώ αντίθετα κρίθηκε ομόφωνα συνταγματική η επιβολή ΛΑΦΚΑ στις μεγάλες συντάξεις μέχρι το 2015.

    Αντισυνταγματικές κρίθηκαν οι διατάξεις εκείνες του νομοσχεδίου που προβλέπουν την ενοποίηση ταμείων, όπως και την ένταξη στο ΙΚΑ των νεοπροσλαμβανομένων στο Δημόσιο μετά την 1.1.2011.

    Όπως επίσης κρίθηκε αντισυνταγματική η εξουσιοδότηση που παρέχει το νομοσχέδιο στους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας να καθορίζουν με κοινή απόφαση τους το ποσό της βασικής σύνταξης.

    Ακόμη, κρίθηκε αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου η διάταξη του νομοσχεδίου με την οποία αναστέλλεται η σύνταξη σε περίπτωση που ο συνταξιούχος απασχοληθεί ως μισθωτός ή ως αυτοαπασχολούμενος. Αντίθετη με τις συνταγματικές επιταγές κρίθηκε και η διάταξη του νομοσχεδίου που προβλέπει ότι το κράτος από την 1.1.2011 δεν θα καλύπτει ελλείμματα των επικουρικών ταμείων .

    Συνταγματική η υπαγωγή των τραπεζοϋπαλλήλων στο ΕΤΑΤ

    Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με σειρά αποφάσεων της (2197 έως 2203/2010) έκανε δετή την εισήγηση του Συμβούλου Επικρατείας Διον. Μαρινάκη και απέρριψε τις αιτήσεις της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος (ΟΤΟΕ), διαφόρων Συλλόγων και Σωματείων Αλληλοβοηθητικών Ταμείων, μέλη Διοικητικών Συμβουλίων Συλλόγων τραπεζοϋπαλλήλων, όπως και τραπεζοϋπάλληλων που ζητούσαν να ακυρωθεί η υπαγωγή των τραπεζοϋπαλλήλων στο Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΑΤ).

    Ειδικότερα, ζητούσαν οι φορείς των τραπεζοϋπαλλήλων να ακυρωθεί το Προεδρικό Διάταγμα 209/2006 για τον καθορισμό των όρων και προϋποθέσεων διαχείρισης και διεκπεραίωσης θεμάτων Ταμείων Επικουρικής Ασφάλισης προσωπικού πιστωτικών ιδρυμάτων από το ΕΤΑΤ.

    Επίσης, με το εν λόγω διάταγμα έχει υπαχτεί στο ΕΤΑΤ ο "Λογαριασμός Διαχείρισης Πρόσθετων Παροχών" που έχει δημιουργηθεί με την εισφορά της Τράπεζας και των τραπεζοϋπαλλήλων και προβλέπει πρόσθετες συνταξιοδοτικές παροχές στους υπαλλήλους της Τράπεζας Αττικής. Η συμφωνία ίδρυσης του λογαριασμού έχει κατοχυρωθεί και σε συλλογική σύμβαση εργασίας που έχει υπογραφεί, μεταξύ της Τράπεζας και των εργαζομένων σε αυτήν.

    Οι φορείς των τραπεζοϋπαλλήλων υποστήριζαν ότι το Π.Δ. 209/2006 είναι αντίθετο στις συνταγματικές επιταγές και στη Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

    Αντίθετα, η Ολομέλεια του ΣτΕ απέρριψε ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς των προσφευγόντων τραπεζοϋπαλληλικών φορέων. Αναλυτικότερα, κρίθηκε ότι η υπαγωγή των τραπεζοϋπαλλήλων ΕΤΑΤ δεν προσκρούει στα άρθρα 5, 12, 17, 22, 23, 25 και 106 του Συντάγματος, το άρθρο 11 της ΕΣΔΑ, το άρθρο 1 του Πρώτου Πρόσθετου Πρωτοκόλλου της ΕΣΔΑ, καθώς και στις Διεθνείς Συμβάσεις 87 και 98.

    -

    [02] "Αδύναμη η ανάκαμψη στην Ευρώπη"

    Η παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη, που ξεκίνησε την άνοιξη του 2009, έχει πιθανώς φτάσει ήδη σε ένα ανώτατο σημείο, αλλά η Ευρώπη κινδυνεύει να παραμείνει σε διαρκή βάση επηρεασμένη από την κρίση, παρουσιάζοντας μια αδύναμη ανάπτυξη, δείχνει μελέτη του ομίλου ασφάλισης πιστώσεων Euler Hermes, η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

    Η ανάκαμψη είναι ήδη εδώ, σημείωσε η Κάριν Μπέργκερ, επικεφαλής οικονομολόγος του Euler Hermes, κατά την παρουσίαση της μελέτης σε δημοσιογράφους.

    Η οικονομία ανακάμπτει στον κόσμο με έναν ρυθμό παγκόσμιας ανάπτυξης που βρίσκεται πολύ κοντά σε αυτόν που είχε καταγραφεί πριν από την κρίση και τώρα "βρισκόμαστε ήδη κοντά στο να φτάσουμε, ή ακόμη και να ξεπεράσουμε ένα ανώτατο σημείο ανάπτυξης, το οποίο οφείλεται στην ανάκαμψη", προσέθεσε.

    Ως εκ τούτου έχουν ήδη αρχίσει να διαφαίνονται οι πρώτες ανασχέσεις, κυρίως λόγω της εξασθένησης της υποστήριξης που προσέφεραν τα σχέδια ανάκαμψης της οικονομίας.

    Στην Ασία πρέπει να εξεταστούν οι πολύ υψηλές τιμές των ακινήτων ή ο μεγάλος πληθωρισμός στην Ινδία.

    Στις ΗΠΑ η επιτάχυνση βρίσκεται επίσης κοντά στο ανώτατο επίπεδο, σύμφωνα με τον Euler Hermes.

    Όμως η κατάσταση είναι πιο προβληματική για τη ζώνη του ευρώ, επισημαίνει ο όμιλος ασφάλισης πιστώσεων.

    Ο ίδιος αναμένει παγκόσμια ανάπτυξη 3,3% το 2010 και 2,9% το 2011. Ωστόσο η ανάπτυξη στη ζώνη του ευρώ προβλέπεται να είναι μόνο 0,8% και 0,9% το 2010 και το 2011.

    Στους κόλπους της ευρωζώνης, χώρες όπως η Γερμανία και η Γαλλία αναμένεται να δουν μια ελαφριά πρόοδο της ανάπτυξής τους, ενώ οι χώρες της λεκάνης της Μεσογείου δεν αναμένεται να επανέλθουν στα επίπεδα που είχαν πριν από την κρίση, υπογραμμίζει ο Euler Hermes.

    Με εξαίρεση την Ισπανία και τη Γερμανία, οι ευρωπαϊκές χώρες ανακοίνωσαν πιο σημαντικά σχέδια δημοσιονομικής σταθεροποίησης από τα σχέδιά που κατήρτισαν για την ανάκαμψη της οικονομίας τους, σημειώνει ο όμιλος.

    "Η λήψη από τώρα αποφάσεων δημοσιονομικής προσαρμογής, ενώ η ζώνη του ευρώ βρίσκεται σε μια φάση πολύ αδύναμης ανάκαμψης, μόνον αρνητική μπορεί να είναι για την ανάπτυξη", σημείωσε η Κάριν Μπέργκερ.

    Κατά συνέπεια, ο όμιλος αναμένει ένα υψηλό επίπεδο πτωχεύσεων επιχειρήσεων έως το 2011, κυρίως στη νότια Ευρώπη.

    "Κίνδυνος υποτροπής"

    Η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BRI) στη Βασιλεία προειδοποίησε σήμερα για τους κινδύνους της "υποτροπής" της παγκόσμιας οικονομίας σε μία νέα κρίση αν οι κυβερνήσεις διατηρήσουν σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα που έχουν λάβει για τη στήριξη της οικονομίας για μεγάλο διάστημα.

    Η κεντρική τράπεζα που ελέγχει τις κεντρικές τράπεζες υπογραμμίζει στην ετήσια έκθεσή της ότι "τα προγράμματα στήριξης των αγορών και των ιδρυμάτων δημιούργησαν μία εξάρτηση από την οποία το χρηματοοικονομικό σύστημα κινδυνεύει να μην απελευθερωθεί εύκολα".

    Η BRI εκτιμά επίσης ότι η παγκόσμια οικονομία έχει γίνει εύθραυστη από τους κινδύνους που βαρύνουν και πάλι τις τράπεζες που απειλούνται από μία κρίση στην αγορά ακινήτων η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει νέες απώλειες στον χρηματοπιστωτικό τομέα.

    "Μπορούμε να αναμένουμε ότι αυτή η έκρηξη στην αγορά ακινήτων μπορεί να έχει ως συνέπεια νέες απώλειες", προειδοποίησε η BRI που αυτό το Σαββατοκύριακο είχε το ετήσιο συνέδριό της.

    Κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου ο γενικός διευθυντής της BRI Χάιμε Καρουάνα βρισκόταν στο ίδιο μήκος κύματος με τους ηγέτες της Ομάδας των 20 (G20) που πρότειναν διαφορετικά μέτρα ανάκαμψης για κάθε χώρα.

    "Τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν σε κάθε χώρα εξαρτώνται από τις καταστάσεις. Το εύρος των δημοσιονομικών προβλημάτων και την κατάσταση των τραπεζικών συστημάτων, που διαφέρουν ανάλογα με τις οικονομίες, δεν υπάρχει διεθνής θεραπεία", υπογράμμισε ο Καρουάνα.

    Αντιδρώντας στα μέτρα που ανακοίνωσαν οι χώρες για τη μείωση των δημοσιονομικών τους ελλειμμάτων ο Καρουάνα επεσήμανε ότι "δεν είναι εύκολη η λήψη τέτοιων μέτρων" και χαιρέτισε "το θάρρος των κυβερνήσεων που ανάλαβαν να μειώσουν" τα ελλείμματα τους.

    Όσο για τις συναλλαγματικές ισοτιμίες ο Καρουάνα ζήτησε "μεγαλύτερη ευελιξία" που θα επέτρεπε να "ενισχυθεί η εσωτερική ζήτηση σε κάποιες αναδυόμενες οικονομίες", υπαινισσόμενος την Κίνα.

    -

    [03] Ψηφοφορία για Προανακριτική

    Την πρώτη αγωγή κατά της Μόνης Βατοπαιδίου, με την οποία ζητείται η αναγνώριση της κυριότητας του Δημοσίου τόσο στο εποικιστικό αγρόκτημα όσο και στη λίμνη Βιστωνίδα, καθώς και η επιδίκαση 10 εκατ. ευρώ για ηθική βλάβη, κατέθεσε την περασμένη Παρασκευή η ομάδα εργασίας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που συστάθηκε από τον υπουργό Οικονομικών, κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

    Η αγωγή κατατέθηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών και συγκεκριμένα αφορά στην ανταλλαγή εποικιστικού αγροκτήματος 180 στρεμμάτων στο Δήμο Βεγορίτιδος του Ν. Πέλλας, με 7,682/1000 της λίμνης Βιστωνίδας (υπ. αριθμ. 2814/9-5-2007 συμβόλαιο της συμβολαιογράφου Αθηνών Αικατερίνης Πελέκη-Βουλγαράκη).

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, η αγωγή, ύστερα από αίτηση προτίμησης του Δημοσίου, προσδιορίστηκε να συζητηθεί στις 18 Ιανουαρίου 2011, ενώ θα ακολουθήσει έγερση και για τα υπόλοιπα ανταλλαγέντα ακίνητα του Δημοσίου.

    Μυστική ψηφοφορία για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, η οποία θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες έξι πρώην υπουργών και υφυπουργών της ΝΔ για την υπόθεση του Βατοπεδίου θα πραγματοποιηθεί τα μεσάνυχτα της Δευτέρας στη Βουλή.

    Η συζήτηση στην Ολομέλεια θα αρχίσει στις 5:00 μ.μ.

    [04] Ολλανδία εναντίον Σλοβακίας

    Η Ολλανδία αντιμετωπίζει αυτή την ώρα τη Σλοβακία, για την πρόκριση στην προημιτελική φάση του Μουντιάλ. Στις 21.30 Βραζιλία-Χιλή.

    Οι χθεσινοί αγώνες

    Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι στο «Φρι Στέιτ» του Μπλουμφοντέιν, η Γερμανία θριάμβευσε με 4-1 επί της Αγγλίας και προκρίθηκε με τρόπο εντυπωσιακό στα προημιτελικά του Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής. Δύο γκολ πέτυχε ο Μίλερ (67΄, 70΄) και από ένα οι Κλόζε (20΄), Ποντόλσκι (32΄). Οι Άγγλοι, που μείωσαν με τον Άπσον (37΄), πέτυχαν γκολ στο 38΄ που δεν μέτρησε, όταν η μπάλα σε σουτ του Λάμπαρντ πήγε στο οριζόντιο δοκάρι και αμέσως μετά πέρασε ολόκληρη τη γραμμή, θυμίζοντας σε πολλούς το γκολ «φάντασμα» που είχε πετύχει ο Τζεφ Χαρστ στον τελικό του 1966. Ο Λάμπαρντ είχε και δεύτερο δοκάρι στο 52΄.

    Θριαμβευτική πρόκριση στα προημιτελικά του Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής πανηγύρισε η Αργεντινή στο «Σόκερ Σίτι» του Γιοχάνεσμπουργκ. Η «μπιανκοσελέστε» απέκλεισε από τη συνέχεια της διοργάνωσης με 3-1 το Μεξικό και πλέον ετοιμάζεται για την αναμέτρηση (3/7) με τη Γερμανία στους «8», που θα διεξαχθεί στο Κέιπ Τάουν. Τα τέρματα των νικητών σημείωσαν οι Τέβες (26΄, 52΄), Ιγκουαϊν (33΄), ενώ το Μεξικό, το οποίο διαμαρτύρεται για το πρώτο γκολ του επιθετικού της Μάντσεστερ Σίτι, που ήταν σε θέση οφσάιντ, μείωσε στο 71΄ με τον Ερνάντες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 28 June 2010 - 14:30:25 UTC