Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-05-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύσκεψη για τις αποκρατικοποιήσεις
  • [02] Επεισόδια μεταξύ οπαδών
  • [03] Επαναλειτουργεί η ΕΝ.ΚΛΩ.

  • [01] Σύσκεψη για τις αποκρατικοποιήσεις

    Πολύωρη σύσκεψη με αντικείμενο το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, ενόψει της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου την ερχόμενη εβδομάδα που θα λάβει και τις τελικές αποφάσεις για το συγκεκριμένο θέμα, πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών.

    Στη σύσκεψη μετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Περιβάλλοντος , Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας, και Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος.

    Μεταξύ των σχεδίων που εξετάζουν οι συναρμόδιοι υπουργοί, είναι η παραχώρηση ποσοστού μετοχών της ΕΥΔΑΠ, η πώληση τμήματος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ- με το Δημόσιο να διατηρεί το 51% της εταιρίας- η παραχώρηση αεροδρομίων, λιμανιών, εμπορευματικών κέντρων και αυτοκινητοδρόμων, η πώληση των καζίνο και η αξιοποίηση των ακινήτων του Δημοσίου.

    Από την υλοποίηση του προγράμματος, η κυβέρνηση εκτιμά ότι μπορεί να εισπράξει τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ εφέτος.

    Κατά περίπτωση, θα υπάρξουν, πώληση ποσοστού ή του συνόλου εταιριών, αναζήτηση «στρατηγικών επενδυτών» και συμβάσεις παραχώρησης της δημόσιας περιουσίας για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

    [02] Επεισόδια μεταξύ οπαδών

    Ενταση συνεχίζει να επικρατεί στη Λαμία με τις αστυνομικές δυνάμεις να καταδιώκουν οπαδούς της ΑΕΚ στους δρόμους της πόλης, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο κλειστό γήπεδο και είχαν ως αποτέλεσμα την αναβολή του φάιναλ φορ του Κυπέλλου Χάντμπολ ανδρών.

    Τουλάχιστον 9 άτομα, μεταξύ των οποίων και ένας αστυνομικός, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Λαμίας με τραύματα από χτυπήματα με πέτρες στο γήπεδο.

    Μέχρι το απόγευμα είχαν συλληφθεί 6 οπαδοί του ΠΑΟΚ και 10 οπαδοί της ΑΕΚ. Μετά τις συλλήψεις που διέταξε η εισαγγελέας πλημμελειοδικών της Λαμίας, έχει οξυνθεί το κλίμα μεταξύ των οπαδών και των δύο ομάδων, οι οποίοι έχουν προκαλέσει ζημιές σε περιφερειακά σουπερμάρκετ απβ όπου άρπαξαν τρόφιμα.

    Οι οπαδοί των δύο ομάδων άρχισαν την αντιπαράθεση με την είσοδό τους στο κλειστό γήπεδο της Λαμίας, πετώντας στην αρχή φωτοβολίδες ενώ στη συνέχεια ξήλωσαν τα καθίσματα και άρχισε να τα πετάει η μία πλευρά στην άλλη. Τα επεισόδια επεκτάθηκαν ακόμη περισσότερο όταν οι οπαδοί αφού διέρρηξαν τις τουαλέτες του γηπέδου ξήλωσαν τα πλακάκια και η κατάσταση έγινε έκρυθμη. Λίγο αργότερα δόθηκε εντολή για την εκκένωση του κλειστού γηπέδου και ανακοινώθηκε η αναβολή του αγώνα.

    Αμέσως μετά την εκκένωση του γηπέδου από τις αστυνομικές δυνάμεις, ορισμένοι από τους φιλάθλους της ΑΕΚ αναχώρησαν για την Αθήνα ενώ περίπου 200 άλλοι οπαδοί της ΑΕΚ κατευθύνθηκαν στους δρόμος της Λαμίας με τους αστυνομικούς να τους καταδιώκουν.

    Λίγο πριν από την έναρξη των επεισοδίων στο γήπεδο υπήρξε αίτημα από την πλευρά του δήμου Λαμίας, λόγω «της κρίσιμης κατάστασης και της αδυναμίας των αστυνομικών δυνάμεων να ελέγξουν την κατάσταση» να υπάρξει αναβολή του αγώνα.

    Τέλος, απόψε στις 7 συνεδριάζει έκτακτα το δημοτικό συμβούλιο της Λαμίας για να εκτιμήσει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τις πολλαπλές ζημιές που έχουν προκληθεί τόσο στο κλειστό γήπεδο όσο και στην πόλη.

    [03] Επαναλειτουργεί η ΕΝ.ΚΛΩ.

    Το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας (ΕΝ.ΚΛΩ.), η οποία αναμένεται να επαναλειτουργήσει στις επόμενες ημέρες, ανέλυσε από την Κομοτηνή η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη.

    Η υπουργός συνάντησε τη διοίκηση και τους εργαζόμενους της ΕΝ.ΚΛΩ, μαζί με τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό και κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιώργο Πεταλωτή.

    «Εκτός από τη μάχη της δημοσιονομικής εξυγίανσης, δίνουμε καθημερινά μάχη για την Ανάπτυξη. Το στοίχημα της Ανάπτυξης υλοποιείται με τη στήριξη της ποιοτικής, ανταγωνιστικής παραγωγής στην Ελλάδα. Παραγωγή για εξαγωγές, για υποκατάσταση εισαγωγών, για εσωτερική κατανάλωση, για διατήρηση και δημιουργία θέσεων εργασίας, καθώς και για στήριξη του πραγματικού εισοδήματος. Συστρατεύουμε όλα μας τα εργαλεία, τα προγράμματα του ΕΣΠΑ, το νέο Αναπτυξιακό Νόμο, τα προγράμματα ΤΕΜΠΜΕ, με ένα και μοναδικό στόχο: Να στηρίξουμε την ποιοτική, ανταγωνιστική παραγωγή στην Ελλάδα και να ενισχύσουμε την υγιή επιχειρηματικότητα», δήλωσε η κ. Κατσέλη.

    Το σχέδιο σωτηρίας της ΕΝ.ΚΛΩ περιλαμβάνει την άμεση λειτουργία των κλωστηρίων Ροδόπης και Μαρώνειας, μιας μικρής μονάδας στη Νάουσα και τη διατήρηση του εμπορικού σήματος της «Gallop».

    Παράλληλα, αναγνωρισμένος Σύμβουλος αναλαμβάνει μέσα σε ένα πολύ αυστηρό χρονοδιάγραμμα την εκπόνηση μελέτης βιωσιμότητας τριών νέων επενδυτικών προτάσεων, οι οποίες αφορούν:

    α) στη διαχείριση αποβλήτων στην περιοχή των Οινοφύτων,

    β) στη δημιουργία εμπορικών και τουριστικών υποδομών στη Νάουσα και

    γ) στη συμμετοχή σε θεσμικού τύπου επενδύσεις που συνδέονται με την ανάταξη του κλάδου της κλωστοϋφαντουργίας και ένδυσης.

    Η Πολιτεία παρέχει εγγύηση κατά 80%, για την υλοποίηση του εγχειρήματος μέχρι του ποσού των 62 εκατ. ευρώ στα οποία περιλαμβάνεται και η αποπληρωμή μεγάλου μέρους των δεδουλευμένων καθώς και πλήρης εξόφληση των νόμιμων αποζημιώσεων για όσους από τους εργαζόμενους δεν δύναται στη φάση αυτή να διατηρήσει η Εταιρία. Στόχος της κυβέρνησης είναι σε τρία χρόνια να μιλούν όλοι για το μεγάλο θαύμα της Ελληνικής κλωστοϋφαντουργίας.

    «Αυτή η κυβέρνηση και ιδιαίτερα η αρμόδια υπουργός, Λούκα Κατσελη, κατέβαλε μια εξαιρετικά μεγάλη προσπάθεια για να έχουμε σήμερα μια βιώσιμη λύση, να επαναλειτουργήσει δηλαδή αυτή η επιχείρηση με ένα εξαιρετικό δυναμικό, με υπαλλήλους, τεχνικούς, διευθυντές οι οποίοι κατέχουν την τεχνογνωσία αλλά και με άρτια εξοπλισμένα μηχανήματα. Η ωριμότητα των εργαζομένων είναι γνωστή. Ήθελαν να υπάρχει μια λύση και ακριβώς αυτό το πράγμα κάνουμε εδώ. Σήμερα μπορούμε να μιλάμε για βιώσιμη ανάπτυξη με παράλληλη προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων. Πιστεύω πραγματικά ότι είναι μια πολύ μεγάλη μέρα για την περιοχή μας», δήλωσε ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 29 May 2010 - 16:30:24 UTC