Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 22 November 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-04-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διαβουλεύσεις για τον μηχανισμό στήριξης
  • [02] "Να ληφθούν μέτρα κατά της ανεργίας"
  • [03] Σ/ν για μείωση της γραφειοκρατίας
  • [04] Κλιμάκιο του ΔΝΤ στην Αθήνα
  • [05] Κρίθηκαν προφυλακιστέοι
  • [06] Μέτρα για αυτοαπασχολούμενους
  • [07] "Συνεργασία στις δημοτικές"

  • [01] Διαβουλεύσεις για τον μηχανισμό στήριξης

    Η Ελλάδα ενδιαφέρεται να υπάρχει ένα ξεκάθαρο πεδίο μέσα στο οποίο θα κινούνται οι χώρες της Ευρωζώνης, όταν πρόκειται να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός στήριξης, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, στη σημερινή άτυπη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

    Και αυτό, διότι, όπως είπε, οι αγορές δοκιμάζουν κάθε λεπτομέρεια και πρόσθεσε πως κάθε φορά που υπάρχει μια γκρίζα ζώνη τα spreads ανεβαίνουν.

    Στη βάση, εξ άλλου, αυτής της θέσης της κυβέρνησης, εστάλη και η σημερινή επιστολή από τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου προς τους κ.κ. Όλι Ρεν, Ντομινίκ Στρος Καν και Ζαν Κλοντ Τρισέ.

    Οπως είπε ο κ. Παπανδρέου, το θέμα των spreads παραμένει εκ των πραγμάτων στη συζήτηση, αν και η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει σιγά- σιγά να στρέψει την προσοχή όλων σε άλλα θέματα τα οποία επίσης απασχολούν τη χώρα.

    Ωστόσο, όπως σημείωσε, και πάλι το πρόβλημα των σπρεντς υπάρχει και πρέπει η χώρα να το αντιμετωπίσει, είτε χρησιμοποιώντας, είτε όχι τον μηχανισμό στήριξης.

    Ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε ότι ήδη υπάρχει συνεργασία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Ως εκ τούτου υπάρχει εποπτεία και επιτήρηση και από τους τρεις φορείς και αυτή ήταν η τελική απόφαση της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η οποία, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, δείχνει μια Ενωση η οποία δεν έχει πάντα εμπιστοσύνη στις δικές της δυνάμεις και γι΄αυτό υπάρχει και το ΔΝΤ.

    Αυτή η συνεργασία, πάντως, όπως τόνισε ο κ. Παπανδρέου, είναι υπαρκτή πλέον, βρίσκεται εδώ και παρακολουθεί, ανεξάρτητα από το αν η Ελλάδα θα αξιοποιήσει ή όχι τον μηχανισμό στήριξης.

    Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι αυτό που έχει σημασία από ελληνικής πλευράς είναι να διαμορφωθεί ένα κλίμα σταθερότητας, ανεξάρτητα από την πορεία των επιτοκίων. Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά ακόμα και αν τα επιτόκια ήταν ευνοϊκά, η Ελλάδα θα έβγαινε κάθε τόσο στην αγορά για να δανειστεί. Γι΄αυτό, όπως πρόσθεσε, έχει δημιουργηθεί μια ψυχολογική τρομοκρατία στην ελληνική οικονομία αλλά και τον Ελληνα πολίτη. Και αυτό, όπως τόνισε, πρέπει να το αντιμετωπίσει η κυβέρνηση και να εγγυηθεί την ασφάλεια και τη σιγουριά στον πολίτη.

    Πέρα από τον άμεσο δανειακό προγραμματισμό της Ελλάδας, αυτό που έχει σημασία, τόνισε ο πρωθυπουργός, είναι και η σταθερότητα που αποτελεί και ένα στοιχείο αξιολόγησης για το κατά πόσο θα χρησιμοποιηθεί ή όχι ο μηχανισμός στήριξης.

    Σημαντικό στοιχείο είναι επίσης η μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα της οικονομίας και υλοποίησης συγκεκριμένων δράσεων οι οποίες περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης.

    Για πολλές από αυτές τις δράσεις, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, θα τεθούν χρονικές δεσμεύσεις τις επόμενες εβδομάδες.

    Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο σύστημα αξιολόγησης που καθιερώνεται για την παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου.

    Οπως είπε, υπάρχει ένα διπλό σύστημα παρακολούθησης. Το πρώτο αφορά κυρίως το πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης και το οποίο παρακολουθεί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος. Το δεύτερο αφορά σειρά δεσμεύσεων που είναι εκτός προγράμματος σταθερότητας, αλλά έχουν αναληφθεί από το ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση κατά καιρούς προεκλογικά και στα προγράμματα που έχει παρουσιάσει.

    Το σύστημα αυτό παρακολούθησης, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός δεν είναι για να επιβληθούν τιμωρίες, αλλά για να μπορούν να βοηθήσουν όλοι για το που, πότε και πώς πρέπει να γίνονται οι απαραίτητες διορθωτικές παρεμβάσεις.

    Δηλώσεις Γ.Παπακωνσταντίνου

    O Υπουργός των Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου συνομιλώντας με τους δημοσιογράφους, μετά τη σημερινή συνεδρίαση του άτυπου Υπουργικού Συμβουλίου και λίγο πριν την αναχώρησή του για τη συνεδρίαση του Ecofin ανέφερε ότι η επιστολή που έστειλε στους κ.κ. Ο. Ρεν, Ζ.Κ. Τρισέ και Ντ. Στρος Καν, εντάσσεται στην φυσιολογική πορεία των πραγμάτων και στην πράξη σημαίνει ότι προετοιμάζει "κάτι", αποσαφηνίζοντας τεχνικές λεπτομέρειες,ώστε να είναι έτοιμο, αν χρειαστεί, να χρησιμοποιηθεί.

    Ο Γ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι τη Δευτέρα θα είναι στην Αθήνα τεχνικοί από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, την Επιτροπή και το ΔΝΤ και θα συζητηθεί το πολιτικό και δανειακό πλαίσιο, ώστε να διαμορφωθεί ένα τελικό πλαίσιο, καθώς, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, δεν μπορεί να δουλέψεις με μία σελίδα απόφασης του Ecofin.

    Ο Υπουργός τόνισε ότι "άγκυρα" για την Ελλάδα αποτελεί το πρόγραμμα σταθερότητας, ανάπτυξης και ανασυγκρότησης, υπογράμμισε ότι "πιλότος" είναι η ΕΕ, απαντώντας δε σε διευκρινιστική ερώτηση είπε ότι το ΔΝΤ δεν δεσμεύεται από το Eurogroup, προσθέτοντας ωστόσο ότι αποκλείουμε ότι είναι εκτός της απόφασης του Ecofin.

    Σε ό,τι αφορά την οικονομία, κυβερνητικές πηγές έλεγαν ότι η επιστολή του κ. Παπακωνσταντίνου δεν αποτελεί προθάλαμο ενεργοποίησης του μηχανισμού στήριξης, ενώ για το "κλίμα" που επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου είπαν ότι δεν ενεργοποιούμε σήμερα το μηχανισμό, αλλά δεν αποκλείεται να ληφθεί στο μέλλον απόφαση ενεργοποίησής του.

    Αρνητική ήταν η απάντηση των ιδίων πηγών στην ερώτηση "αν κάποιοι μας σπρώχνουν στον μηχανισμό", με την διευκρίνιση, όμως, ότι δεν είμαστε παίκτες σε αυτό και δεν διαμορφώνουμε την κατάσταση.

    Σε ό,τι αφορά ενδεχόμενη λήψη πρόσθετων μέτρων οι ίδιες πηγές ελεγαν ότι δεν θα μας αναγκάσουν να πάρουμε μέτρα το 2010, ενώ απέδωσαν "απόλυτο δίκιο" στην προτροπή του Ντομινίκ Στρος Καν για την ανάγκη να υπάρξει αποπληθωρισμός,λέγοντας χαρακτηριστικά ότι καλό είναι μέσα σε αυτή την προσπάθεια να κτυπηθούν και φαινόμενα παρασιτισμού.

  • ** Εξ άλλου, έγινε γνωστό ότι οι αρμοδιότητες για το Λιμενικό Σώμα και την ποντοπόρο ναυτιλία, με προεδρικό διάταγμα που θα εκδοθεί, περνούν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η ακτοπλοΐα και τα λιμάνια παραμένουν στο υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και οι άγονες γραμμές στο Υπουργείο Υποδομών. Όπως διευκρινίστηκε το Λιμενικό Σώμα είναι άρρηκτα συνδεδεμένο από τη φύση του με την ποντοπόρο ναυτιλία.

    Κυβερνητικές πηγές ερωτηθείσες για τις εξελίξεις στο θέμα της τρομοκρατίας ελεγαν ότι είναι πολύ επιτυχής η δουλειά του Υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

    Η επιστολή

    Επιστολή, με την οποία ζητεί διαβούλευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), σχετικά με τον καθορισμό των λεπτομερειών του κοινού μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας, απέστειλε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου στους κ. Όλι Ρεν (επίτροπος αρμόδιος για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής), Ντομινίκ Στρος Καν (γενικός διευθυντής του ΔΝΤ) και Ζαν Κλοντ Τρισέ (πρόεδρος της ΕΚΤ).

    Όπως επισήμαναν ανώτατα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, η επιστολή αφορά αποκλειστικά και μόνο τις συνομιλίες σε τετραμερές επίπεδο, οι οποίες έχουν ήδη αρχίσει από την περασμένη Δευτέρα 12 Απριλίου και επ' ουδενί σε αίτημα ενεργοποίησης του μηχανισμού στήριξης. Παράλληλα, τα ίδια στελέχη τόνιζαν ότι με την επιστολή αυτή ζητείται και ο ακριβής καθορισμός, μέσω πολυετούς προγράμματος, των ποσών των δανείων που μπορεί να λάβει η Ελλάδα μετά το 2010 (εφέτος το ποσό που μπορεί να δοθεί στη χώρα από την ευρωζώνη και το ΔΝΤ, εφόσον ζητηθεί η ενεργοποίηση του μηχανισμού, καθορίστηκε σε 30- 40 δισ. ευρώ).

    Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής του υπουργού Οικονομικών:

    Προς

    Κύριο Olli Rehn,

    Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Θεμάτων

    Ευρωπαϊκή Επιτροπή

    Κύριο Dominique Strauss-Kahn

    Managing Director

    Δ.Ν.Τ.

    Κύριο Jean-Claude Trichet

    Πρόεδρο

    Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

    Αγαπητοί Κύριοι,

    Σύμφωνα με τη δήλωση της 11ης Απριλίου 2010 για τη στήριξη της Ελλάδας από τις χώρες-μέλη της Ευρωζώνης, οι ελληνικές αρχές ζητούν διαβουλεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ πάνω σε ένα πολυετές πρόγραμμα οικονομικών πολιτικών, που θα στηρίζεται στα συμπεράσματα του ECOFIN του Φεβρουαρίου και το οποίο θα μπορεί να υποστηριχθεί με οικονομική βοήθεια από τις χώρες μέλη της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ στην περίπτωση που οι ελληνικές αρχές αποφασίσουν να αιτηθούν μία τέτοια βοήθεια.

    Με εκτίμηση,

    Γιώργος Παπακωνσταντίνου

    Δήλωση εκπροσώπου Ολι Ρεν

    Η επιστολή του υπουργού οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου προς τον Ολι Ρεν, τον Ντομινίκ Στρος Κάν και τον Ζαν Κλοντ Τρισέ έχει τυπικό και τεχνικό χαρακτήρα και δεν συνιστά αίτημα ενεργοποίησης από την Ελλάδα του μηχανισμού στήριξης, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κοινοτικού επιτρόπου Αμαντέο Αλταφάζ κληθείς να σχολιάσει το περιεχόμενο της επιστολής Παπακωνσταντίνου.

    Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Επιτροπής, η επιστολή αυτή θεωρείται απαραίτητη προκειμένου να συμμετάσχει το ΔΝΤ στις διαβουλεύσεις οι οποίες διεξάγονται με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

    Τέλος Απριλίου το ασφαλιστικό

    Αμέσως μετά την αξιολόγηση της έκθεσης του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, γύρω στις 30 Απριλίου, καταθέτουμε το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή, ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Ανδρέας Λοβέρδος, προσθέτοντας ότι η αξιολόγηση της χώρας θα γίνει στις 15 Μαΐου και το ασφαλιστικό είναι πρωτεύον θέμα στα υπό αξιολόγηση ζητήματα.

    Ερωτηθείς σχετικά ο υπουργός ανέφερε ότι όλες οι διαδικασίες έχουν επισπευστεί, σε σχέση με τα αρχικά χρονοδιαγράμματα, που είχε υπολογίσει η κυβέρνηση το Νοέμβριο, ενώ είπε ότι δεν υπήρξε καμία απολύτως διαφοροποίηση στις βασικές αρχές του νομοσχεδίου.

    Συζητήθηκαν και τα θέματα της βασικής σύνταξης και τα θέματα της ανταποδοτικής - κατά κυριολεξία - σύνταξης και όλη η προσπάθεια που κάνουμε ο υφυπουργός Γ. Κουτρουμάνης και εγώ είναι να βελτιώσουμε τα οικονομικά δεδομένα του ασφαλιστικού συστήματος σήμερα,είπε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι προέκυψε με πάρα πολύ μεγάλη σαφήνεια ότι το πρώτο τρίμηνο του 2010, επιτυγχάνεται απολύτως ο στόχος για ένα δισεκατομμύριο ευρώ περισσότερες εισφορές, όπως έχει καθορίσει το Πρόγραμμα Σταθερότητας.

    Ερωτηθείς αν η αξιολόγηση από την Επιτροπή μπορεί να επιφέρει αλλαγές, απάντησε ότι η Κομισιόν έχει καταθέσει τις απόψεις της και το Εκοφίν έχει κάνει τις εφτά συστάσεις του για το ασφαλιστικό, έχουμε διαρκή αλληλογραφία και συνεπώς οι διαδικασίες επιτήρησης από τη Συνθήκη, είναι διαδικασίες στις οποίες δεν λες μόνο, ακούς κιόλας, κι η τελική απόφαση είναι δική σου.

    Σε ερώτηση αν η εξίσωση των ορίων ηλικίας θα γίνει το 2018 είπε ότι όλες οι ημερομηνίες που είχαμε δώσει για το ασφαλιστικό συμπεριλαμβάνονται στο νομοσχέδιο, τίποτα δεν έχει αλλάξει, η σημερινή συζήτηση εμπλούτισε αλλά δεν άλλαξε τους βασικούς προσανατολισμούς του νομοσχεδίου.

    [02] "Να ληφθούν μέτρα κατά της ανεργίας"

    Ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς θα μιλήσει στη Χαλκιδική σε συνέδριο επιμελητηρίων.

    Εξ άλλου, το Σάββατο θα διεξαχθεί το δεύτερο προσυνέδριο της ΝΔ στο Ναύπλιο, το οποίο θα ξεκινήσει με ομιλία του Προέδρου του κόμματος, ο δε εκπρόσωπος Πάνος Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι το προσυνέδριο αυτό είναι αφιερωμένο σε τρεις θέματα: την ανταγωνιστικότητα, την ανάπτυξη και την απασχόληση.

    Ο εκπρόσωπος αναφερόμενος στις εκλογές της Κυριακής για την ανάδειξη του νέου προέδρου της ΟΝΝΕΔ, είπε ότι αποτελεί ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα για να "φέρουμε το κόμμα πιο κοντά στην κοινωνία" και κάλεσε τους νέους να συμμετάσχουν.

    Σε ερώτηση αν υπάρχει ενημέρωση της Ρηγίλλης αν θα παραβρεθεί η κα Ντόρα Μπακογιάννη, δήλωσε ότι δεν έχει καμία ενημέρωση ο ίδιος ως εκπρόσωπος της ΝΔ.

    "Νομίζω πως είναι αυτονόητο ότι όλα τα στελέχη της ΝΔ λαμβάνουν μέρος σε αυτές τις διαδικασίες.Η κα Μπακογιάννη είναι ένα κορυφαίο στέλεχος και ως εκ τούτου νομίζω ότι η απάντηση είναι δεδομένη", είπε.

    Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Π. Παναγιωτόπουλος διέψευσε, ερωτηθείς σχετικά, τα περί συνάντησης του Αντώνη Σαμαρά με τον Γιώργο Καρατζαφέρη, παρουσία του Δημήτρη Αβραμόπουλου.

    "Το διαψεύδω κατηγορηματικά. Τέτοια συνάντηση, όπως την εννοεί ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, δεν υπήρξε", είπε.

    Για τα περί συνεργασίας των δύο κομμάτων στις επικείμενες εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση απάντησε πως η ΝΔ, σύμφωνα με προχθεσινή δική του δήλωση, είπε πως από τη στιγμή που στις αυτοδιοικητικές εκλογές τον πρώτο λόγο έχουν οι τοπικές κοινωνίες δεν έχει νόημα τέτοιου είδους συζήτηση.

    "Τέτοια συνάντηση, όπως την εννοεί ο κ. Καρατζαφέρης, συνάντηση δηλαδή στην οποία να έγινε συζήτηση για το τι θα κάνει ο ένας ή ο άλλος ή να προγραμματίσουν από κοινού κάτι που να αφορά την ΝΔ ή τα υπόλοιπα κόμματα, δεν έχει γίνει. Τώρα αν έχουν συναντηθεί στο διάδρομο της Βουλής, εγώ δεν μπορώ να σας το εγγυηθώ, διότι ειλικρινά δεν παρακολουθώ τα πολιτικά πρόσωπα κατά πόδας. Δεν έχει υπάρξει πάντως καμία τέτοια συνάντηση. Το διαψεύδω κατηγορηματικά", απάντησε σε άλλη παρεμφερή ερώτηση.

    Ανέφερε παράλληλα ότι πάγια πολιτική θέση της ΝΔ και του Αντώνη Σαμαρά ότι στις εκλογές για την τοπική Αυτοδιοίκηση τον κυρίαρχο ρόλο έχουν οι τοπικές κοινωνίες και πρόσθεσε πως στις επόμενες εβδομάδες και τους επόμενους μήνες η ΝΔ θα εξειδικεύσει, σε επίπεδο υποψηφιοτήτων, τις θέσεις και τις προτάσεις της.

    Εξάλλου, ο εκπρόσωπος της ΝΔ δήλωσε ότι το φορολογικό νομοσχέδιο δεν πρέπει και δεν μπορεί να γίνει νόμος γιατί "θα βυθίσει την καθημερινότητα του έλληνα και της ελληνίδας σε ύφεση και μαρασμό".

    Πρόσθεσε ότι η ΝΔ απευθύνεται και καλεί τον πρωθυπουργό να προχωρήσει άμεσα στη λήψη μέτρων κατά της ανεργίας, καθώς, όπως είπε, "ο μεγαλύτερος κίνδυνος που προκύπτει, αν παραταθεί η βαθιά ύφεση, είναι να έχουμε τους επόμενους μήνες περαιτέρω εκτίναξη των μεγεθών της οικονομίας σε δυσθεώρητα ύψη".

    Εξ άλλου, ο Πάνος Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρακολουθεί την εξέλιξη των μεγεθών στις αγορές, που αφορούν το κόστος δανεισμού της χώρας και έπειτα από εντολή του Α. Σαμαρά θα εξακολουθήσει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική.

    Πρόσθεσε πως ο πρόεδρος της ΝΔ με προσοχή και συνέπεια αναφέρθηκε στα θέματα αυτά και στη συνάντηση που είχε χθες με τον πρωθυπουργό.

    "Ο Α. Σαμαράς ανέλυσε τις απόψεις του, ότι υπάρχει το κατάλληλο 'μείγμα' πολιτικής που, αν εφαρμοστεί, θα βοηθήσει τη χώρα μας να περάσει την κρίση μόνη της, χωρίς να χρειαστεί να προσφύγει στο μηχανισμό στήριξης", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος και τόνισε ότι η συνταγή του ΔΝΤ δεν ενδείκνυται για την Ελλάδα, καθώς ο λαός δεν μπορεί να αντέξει άλλα επώδυνα μέτρα.

    Σε ερώτηση αν στη συνάντηση Παπανδρέου - Σαμαρά έγινε συζήτηση και για θέμα εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία, ο εκπρόσωπος είπε πως δεν έχει καμία τέτοια ενημέρωση.

    Για τη Δικαιοσύνη

    Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Π. Παναγιωτόπουλος παρέπεμψε στη δήλωση του αρμόδιου τομέαρχη Τ. Νεράντζη που "αφορά την πολιτική εκτροπή στην οποία υπέπεσε ο Χ. Καστανίδης".

    Τόνισε παράλληλα ότι η ΝΔ πιστεύει ότι "οι χειρισμοί και οι δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης, καθώς επίσης η απαράδεκτη επίθεση στην οποία προέβη σε βάρος του Αρείου Πάγου και συνολικά του Δικαστικού Σώματος, συνιστούν βαρύτατη προσβολή για την Ελληνική Δικαιοσύνη και το θεσμικό κύρος της, το οποίο, όπως είναι γνωστό, κατοχυρώνεται πλήρως από διατάξεις του Συντάγματος".

    Ο Π. Παναγιωτόπουλος κάλεσε τον πρωθυπουργό να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν για την "σοβαρότατη και απαράδεκτη πολιτική εκτροπή του υπουργού Δικαιοσύνης".

    Σε ερώτηση αν ο ανακριτής Νίκος Ζαγοριανός,κατά την ΝΔ, έκανε σωστά τη δουλειά του, ο εκπρόσωπος απάντησε ότι για το θέμα θα κάνει εξειδικευμένες δηλώσεις ο κ.Νεράντζης.

    Για την Παιδεία

    Στις δηλώσεις της υπεύθυνης του τομέα Παιδείας της ΝΔ Ελίζας Βόζεμπεργκ παρέπεμψε ο Π. Παναγιωτόπουλος και σημείωσε ότι το σχέδιο νόμου που παρουσίασε η Υπουργός της Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου συνιστά οπισθοδρόμηση και όχι πρόοδο για τα ζητήματα της εκπαίδευσης στη χώρα.

    Πρόσθεσε πως το ΠΑΣΟΚ, όπως και στην οικονομία έτσι και στην Παιδεία δείχνει να ασχολείται περισσότερο με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Γ. Παπανδρέου και λιγότερο με τα προβλήματα.

    [03] Σ/ν για μείωση της γραφειοκρατίας

    Με την θέσπιση υπηρεσίας μιας στάσης (one stop shops) στην ίδρυση όλων των μορφών των εταιρειών (ΟΕ, ΕΕ, ΕΠΕ και ΑΕ), όπως είπε η υπουργός Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κυρία Λούκα Κατσέλη, παρουσιάζοντας στο υπουργικό συμβούλιο το σχετικό σχέδιο νόμου, θα επιτευχθεί η ίδρυση μιας επιχείρησης σε ένα βήμα και μία μέρα και το επιχειρηματικό κόστος αυτής της διαδικασίας μειώνεται κατά ποσοστό μεγαλύτερο του 70% ενώ ταυτόχρονα ανεβαίνει και η θέση της χώρας μας στην παγκόσμια ανταγωνιστικότητα από την θέση 109 στην θέση 90.

    Η ψήφιση του προτεινόμενου νομοσχεδίου εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης μεταρρυθμιστικής προσπάθειας του υπουργείου για την δραστική μείωση των διοικητικών εμποδίων που παρακωλύουν την επιχειρηματική προσπάθεια, όπως επίσης και την διευκόλυνση των συναλλασσομένων πολιτών και όπως είπε η υπουργός, πρωταρχικός στόχος του νομοσχεδίου, είναι με την θέσπιση υπηρεσίας μιας στάσης (one stop shops) στην ίδρυση όλων των μορφών των εταιρειών (ΟΕ, ΕΕ, ΕΠΕ και ΑΕ), η απλοποίηση και επιτάχυνση των διαδικασιών σύστασης και λειτουργίας των εταιρειών στη χώρα μας, με την ελαχιστοποίηση των ενεργειών που απαιτούνται.

    Σημείωσε ότι επιτυγχάνεται με αυτό τον τρόπο η εξοικονόμηση χρόνου και κόστους για τις ιδρυόμενες επιχειρήσεις και η εξοικονόμηση του διοικητικού κόστους για την δημόσια διοίκηση. Μειώνεται, επίσης, η πιθανότητα εμφάνισης φαινομένων διαφθοράς για την επιτάχυνση των πολύπλοκων διαδικασιών της υπάρχουσας διαδικασίας ίδρυσης, και αυξάνεται η διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος με τις αποτελεσματικότερες μορφές έλεγχου που εισάγονται.

    Στόχος είναι να ιδρύονται όλες τις επιχειρήσεις σε ένα βήμα και μία ημέρα. Το δίκτυο εξυπηρέτησης που συγκροτείται αποτελείται από τα 100 καταστήματα και υποκαταστήματα των επιμελητηρίων, που συμπληρώνεται από επιλεγμένα ΚΕΠ για την εξυπηρέτηση των μικρότερων δήμων και τους 3.200 συμβολαιογράφους της χώρας.

    Για την ίδρυση των ΟΕ και ΕΕ, που δεν απαιτείται συμβολαιογραφικό έγγραφο ως υπηρεσίες μιας στάσης θεσπίζονται τα Επιμελητήρια και επιλεγμένα ΚΕΠ. Για τις ΕΠΕ, και τις ΑΕ που απαιτείται συμβολαιογραφικό έγγραφο, ως υπηρεσία μιας στάσης θεσπίζεται ο συμβολαιογράφος. Οι υπηρεσίες μιας στάσης αναλαμβάνουν να κάνουν όλες τις εργασίες για να δώσουν νομική οντότητα και οικονομική ταυτότητα στις ιδρυόμενες επιχειρήσεις:

    - Εισπράξουν το ενιαίο τέλος που αντικαθιστά όλα τα επιμέρους τέλη που ισχύουν σήμερα

    - Συνδέονται με το ηλεκτρονικό Γενικό Επιχειρηματικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) καταχωρούν την επωνυμία και εγγραφούν την επιχείρηση σε αντικατάσταση της δημοσίευσης στο Πρωτοδικείο, στο Μητρώο Ανωνύμων Εταιριών, και στο ΦΕΚ

    - Συνδέονται ηλεκτρονικά με τους ασφαλιστικούς φορείς για την εγγραφή, χορήγηση ασφαλιστικής ενημερότητας των εταίρων και την χορήγηση ΑΜΚΑ της επιχείρησης

    - Συνδέονται με το ΤΑΧΙS για την έκδοση ΑΦΜ

    Με τις αλλαγές που εισάγονται με το νομοσχέδιο, επιτυγχάνει, όπως είπε η υπουργός:

    - Η απλοποίηση των διαδικασιών ίδρυσης επιχειρήσεων μειώνοντας το κόστος ίδρυσης για τις επιχειρήσεις κατά ποσοστό μεγαλύτερο του 70%. Ενδεικτικά αναφέρθηκε ότι το κόστος ίδρυσης μιας μέσης ΕΠΕ, που είναι η μεγάλη πλειοψηφία των ελληνικών επιχειρήσεων, υπολογισμένο το 2009, από 1900 ευρώ πέφτει στα 590 ευρώ (72% μείωση)

    - Η μείωση του συνόλου των γραφειοκρατικών διαδικασιών κατά τη διάρκεια της ίδρυσης, από δεκαέξι για τις Ο.Ε. και Ε.Ε. σε ένα βήμα, από δεκαπέντε για τις ΕΠΕ σε ένα και από δεκαέξι για τις Α.Ε. σε ένα βήμα.

    - Μειώνεται ο χρόνος διεκπεραίωσης της ίδρυσης επιχειρήσεων (ενδεικτικά ο μέσος χρόνος για την ίδρυση μιας ΕΠΕ σύμφωνα με στοιχεία της World Bank μέχρι και το 2008 ήταν 38 ημέρες και αναμένεται να μειωθεί σε μια ημέρα).

    - Η άμεση βελτίωση των όρων ανταγωνιστικότητα της χώρας, αναφορικά με την προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων στη χώρα. Συγκεκριμένα, με την νέα διαδικασία προκύπτει, σημαντική βελτίωση της κατάταξης της θέσης της χώρας: στον δείκτη starting a business από τη θέση 140 το 2009, η χώρα μας θα κερδίσει 97 θέσεις και θα βρεθεί μέσα στις 43 πιο ευέλικτες οικονομίες. Στον πολύ-παραγοντικό δείκτη μέτρησης της ανταγωνιστικότητας, doing business της Παγκόσμιας Τράπεζας, χωρίς να γίνουν αλλαγές στα αλλά πεδία που επηρεάζουν την λειτουργία μιας επιχείρησης, η νέα διαδικασία ίδρυσης ανεβάζει την χώρα στην παγκόσμια ανταγωνιστικότητα από την θέση 109 στην θέση 90 (κέρδος 19 θέσεις).

    [04] Κλιμάκιο του ΔΝΤ στην Αθήνα

    "Μετά από αίτημα των ελληνικών Αρχών αποφάσισα να στείλω τη Δευτέρα στην Αθήνα ομάδα του ΔΝΤ για να ξεκινήσει διαβουλεύσεις με τις ελληνικές Αρχές για τις πολιτικές που θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση για οικονομική βοήθεια από το Ταμείο, στο πλαίσιο ενός πολυετούς προγράμματος σε περίπτωση που οι Αρχές αποφασίσουν να ζητήσουν τέτοια βοήθεια", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν.

    "Η ελληνική απόφαση να αναλάβει την πρωτοβουλία για ανάμειξη σε πρόγραμμα του Ταμείου συνάδει με τη συμφωνία των Ευρωπαίων ηγετών το περασμένο Σαββατοκύριακο, ότι η οικονομική υποστήριξη από μέλη της ευρωζώνης πρέπει να δοθεί ταυτόχρονα με την εμπλοκή του Ταμείου και τη δική του οικονομική βοήθεια", τονίζει ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ.

    Η αποστολή αξιωματούχων του ΔΝΤ στην Αθήνα έχει στόχο να αποσαφηνίσει το ύψος του δανείου που πιθανώς να χρειασθεί η Ελλάδα, αλλά και να εξετάσει τις πολιτικές που ενδεχομένως να εφαρμοσθούν για την αντιμετώπιση της οικονομικής κατάστασης, τόνισε η διευθύντρια εξωτερικών σχέσεων του Ταμείου Καρολάιν Ατκινσον.

    Μιλώντας στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης, η κα Ατκινσον σημείωσε ότι οι αξιωματούχοι που θα μεταβούν στην Αθήνα θα βρίσκονται σε στενή επαφή με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

    Αλλωστε, όπως σημείωσε, η επιστολή του Υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου εστάλη και στους τρεις φορείς (ΔΝΤ, ΕΚΤ, Κομισόν).

    Τόνισε ότι είναι η πρώτη φορά που οι ελληνικές Αρχές ζήτησαν να υπάρξουν τέτοιες διαβουλεύσεις οι οποίες, όπως είπε, θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση για τον καθορισμό των πτυχών ενός πολυετούς προγράμματος δανεισμού, ενώ στην πορεία θα εξετασθεί τί ποσά είναι διαθέσιμα και το ακριβές χρονοδιάγραμμα παροχής ενός δανείου.

    Στο πλαίσιο αυτό, εξήγησε, ότι με βάση τη συνεισφορά της στο ΔΝΤ, η Ελλάδα μπορεί να αντλήσει το 300% της συνεισφοράς της, δηλαδή περίπου 3 δισεκατομμύρια ευρώ, με επιτόκιο 1, 26%, ενώ το όποιο επιπλέον ποσό που θα δικαιούται θα το λάβει με επιτόκιο 3,26%.

    Η κα Ατκινσον υπογράμμισε ότι η όποια απόφαση του ΔΝΤ λαμβάνεται με βάση τις τεχνικές προϋποθέσεις και τις Αρχές που διέπουν τη λειτουργία του Ταμείου.

    Τόνισε ότι θα υπάρξει συντονισμός με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την ΕΚΤ, αλλά υπογράμμισε ότι θα πρέπει να έχουμε πεισθεί ότι πρόγραμμα αναπροσαρμογής είναι εφαρμόσιμο και έχει εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση για την υλοποίησή του.

    Πρόσθεσε, πάντως, ότι τα μέτρα που έχει μέχρι στιγμής ανακοινώσει και εφαρμόζει η ελληνική κυβέρνηση για το 2010 δείχνουν να είναι σωστά.

    Μιλώντας λίγα μόλις λεπτά μετά την έκδοση της ανακοίνωσης του κ. Στρος-Καν, η διευθύντρια εξωτερικών σχέσεων του ΔΝΤ σημείωσε ότι το Ταμείο έχει τη δυνατότητα να συνεργασθεί με ταχείς ρυθμούς με τις ελληνικές Αρχές, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την ΕΚΤ.

    Τόνισε πως έχει σημασία να υπάρξει πλήρης εικόνα της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί και τί είδους μέτρα θα χρειασθούν στην πορεία, αλλά κατέστησε σαφές ότι προς το παρόν δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα και το ΔΝΤ δεν είναι σε θέση να μιλήσει για συγκεκριμένο ποσό που θα δοθεί, ζητήματα που, όπως είπε, θα αποσαφηνισθούν μετά τις διαβουλεύσεις που θα γίνουν στην Αθήνα.

    Δήλωση Ολι Ρεν

    «Σύμφωνα με τη δήλωση των χωρών μελών της ευρωζώνης της 11ης Απριλίου 2010 για τη στήριξη της Ελλάδας, οι ελληνικές αρχές ζήτησαν τη διεξαγωγή συζητήσεων με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για ένα πολυετές πρόγραμμα οικονομικών πολιτικών, το οποίο θα μπορεί να υποστηριχθεί με οικονομική βοήθεια από τις χώρες μέλη της ευρωζώνης και το ΔΝΤ στην περίπτωση, που οι ελληνικές αρχές αποφασίσουν να αιτηθούν μια τέτοια βοήθεια».

    Αυτό αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε γραπτή δήλωση που εξέδωσε ο αρμόδιος για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις επίτροπος Ολι Ρεν σε συνέχεια της επιστολής του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, προς τον κοινοτικό επίτροπο. Ο κ. Ρεν αναφέρει ακόμη στη δήλωσή του ότι αποστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα βρίσκεται στην Αθήνα τη Δευτέρα, προκειμένου να συνεχίσει τις συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές.

    Το πλήρες κείμενο της γραπτής δήλωσης Ρεν έχει ως εξής:

    «Σύμφωνα με τη δήλωση των χωρών μελών της ευρωζώνης της 11ης Απριλίου 2010 για τη στήριξη της Ελλάδας, οι ελληνικές αρχές ζήτησαν τη διεξαγωγή συζητήσεων με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για ένα πολυετές πρόγραμμα οικονομικών πολιτικών, το οποίο θα μπορεί να υποστηριχθεί με οικονομική βοήθεια από τις χώρες μέλη της ευρωζώνης και το ΔΝΤ στην περίπτωση που οι ελληνικές αρχές αποφασίσουν να αιτηθούν μια τέτοια βοήθεια.

    Στο πλαίσιο αυτό, αποστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα βρίσκεται στην Αθήνα τη Δευτέρα, προκειμένου να συνεχίσει τις συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές. Η Επιτροπή εξακολουθεί να εργάζεται στενά με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ σε αυτή τη διαδικασία».

    [05] Κρίθηκαν προφυλακιστέοι

    Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Κωνσταντίνος Γουρνάς, ο οποίος οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον της 19ης τακτικής ανακρίτριας, κατηγορούμενος για την υπόθεση του "Επαναστατικού Αγώνα".

    Ειδικότερα, ενώπιον της ανακρίτριας προσήχθησαν το πρωί, προκειμένου να απολογηθούν, οι άλλοι τρεις από τους έξι κατηγορούμενους για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση.

    Ο Κωνσταντίνος Γουρνάς αρνήθηκε να απολογηθεί, αναφέροντας ότι δεν αναγνωρίζει τη διαδικασία. Οι άλλοι δύο συγκατηγορούμενοί του, Χριστόφορος Κορτέσης και Ευάγγελος Σταθόπουλος, ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν αύριο.

    Χθες κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά την απολογία τους, οι Νίκος Μαζιώτης, Παναγιώτα Ρούπα και Σαράντος Νικητόπουλος. Και οι έξι κατηγορούμενοι βαρύνονται με τέσσερις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και τέσσερις σε βαθμό πλημμελήματος.

    Στο κατηγορητήριο που έχει εκδοθεί σε βάρος τους αναφέρεται ότι την τρομοκρατική οργάνωση διηύθυναν από κοινού οι Μαζιώτης και Ρούπα, καθώς και άγνωστα μέχρι στιγμής στην ανάκριση πρόσωπα.

    Ποινική δίωξη

    Στον εισαγγελέα Πρωτοδικών οδηγήθηκαν οι τέσσερις συλληφθέντες, στην Καλλιθέα, που σύμφωνα με την αστυνομία είχαν εμπλοκή σε εγκληματική οργάνωση.

    Οι τρεις νεαροί και η μητέρα τού ενός παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών, καθώς τα στοιχεία δεν κρίθηκαν επαρκή για να διωχθούν με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο και να παραπεμφθούν στον ειδικό εφέτη ανακριτή, που χειρίζεται την υπόθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

    Έτσι, σε βάρος των τεσσάρων ασκήθηκε ποινική δίωξη για την κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος της κατοχής εκρηκτικών, καθώς και για πλημμεληματικές πράξεις.

    Η δικογραφία ανατέθηκε στην 31η τακτική ανακρίτρια.

    Σήμερα, την αποφυλάκιση ενός εκ των τριών πρώτων προφυλακισθέντων για την υπόθεση της Οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» αποφάσισε με βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών.

    Το Συμβούλιο συνεδρίασε προκειμένου να κρίνει το θέμα της παράτασης ή μη της προσωρινής κράτησης πέραν του πρώτου εξαμήνου για κατηγορούμενους της υπόθεσης.

    Οι εφέτες αποφάσισαν την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του νεαρού κατηγορούμενου με περιοριστικούς όρους, ενώ διατάζουν και την αποδέσμευση τραπεζικών λογαριασμών του ίδιου του κατηγορούμενου και συγγενικών του προσώπων που είχαν δεσμευτεί όταν τον περασμένο Σεπτέμβριο συνελήφθη και προφυλακίστηκε ο νεαρός.

    [06] Μέτρα για αυτοαπασχολούμενους

    Άμεσα μέτρα ανακούφισης των μικρομεσαίων αυτοαπασχολούμενων, προτείνει η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, με σειρά προτάσεων, που παρουσίασε κατά τη σημερινή συνάντησή της με αντιπροσωπεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου.

    Οι προτάσεις του ΚΚΕ είναι οι εξής:

    1. Αφορολόγητο όριο ατομικό 20.000β¬, ομαδικό 40.000β¬ και 5000β¬ για κάθε παιδί.

    2. Κάθε μικροεπιχείρηση να φορολογείται ανάλογα με τα έσοδα και έξοδα της, όπως αυτά προκύπτουν από τα λογιστικά βιβλία και τα παραστατικά στοιχεία, που αποτελούν τη μοναδική πηγή προσδιορισμού των κερδών της. Κατάργηση κάθε είδους αντικειμενικών κριτηρίων.

    3. Χρηματοδότηση του ΟΑΕΕ για την κάλυψη των αναγκών του Ταμείου κατά 2/3 από το κράτος και κατά το 1/3 από τον ασφαλισμένο.

    4. Δωρεάν υπηρεσίες Υγείας και Παιδείας.

    5. Κατάργηση ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

    [07] "Συνεργασία στις δημοτικές"

    Την πρότασή του για συνεργασία με τη ΝΔ στις δημοτικές εκλογές, επανέλαβε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, σε σημερινές δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό.

    Ειδικότερα, μιλώντας στο «Θέμα 9,89» ο κ. Καρατζαφέρης πρότεινε να συναντηθούν όλοι οι «δημογέροντες» της παράταξης και να βρεθούν συμβιβαστικές λύσεις για κατάλληλους υποψηφίους σε όλες τις περιφέρειες.

    «Έτσι, θα υπάρξει το καλύτερο δυνατό εκλογικό αποτέλεσμα με περιορισμό των "ανταρτών" ή άλλων εγωϊστικών επιλογών», είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν περιφέρειες στην Ελλάδα «όπου θα μπορούσαμε άνετα σαν παράταξη να υπερισχύσουμε, όχι όμως όταν λείπει η αυτονόητη διάθεση συνεννόησης».

    Χαρακτήρισε «αυτονόητο» ότι εάν το ΠΑΣΟΚ, με τον «Καλλικράτη», προσέλθει στις εκλογές χωρίς ενιαίο αντιπολιτευτικό μέτωπο «θα εγκαθιδρύσει καθεστώς, καθώς θα πάρει σχεδόν όλες τις περιφέρειες».

    Αναφερόμενος στη στάση της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στην πρόταση του ΛΑΟΣ ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι έκανε μια πρόταση και «εκείνοι καβγά». Υποστήριξε ότι εάν υπάρχουν συζητήσεις, δεν γυρίζεις την πλάτη, τονίζοντας ότι «η ουσία δεν είναι αν υπήρχε ανοικτή γραμμή συνεννόησης με τη ΝΔ, αλλά ότι εάν η ΝΔ κατέβει μόνη της με το «κλειστό club», που θέλει να επιβάλει ο κ. Σαμαράς, σίγουρα θα "τσουβαλιάσει" τη ΝΔ σε μια μεγάλη ήττα».

    Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ υποστήριξε ότι η θεωρία περί «άκρων» έχει λήξει και διατύπωσε την εκτίμηση ότι «η ΝΔ φοβάται τώρα μήπως μακροπρόθεσμα χάσει από την εκλογική συνεργασία».

    «Εάν όμως δεν ζυγίζουμε σωστά τα πράγματα και αφήνουμε τις οποιεσδήποτε πικρίες να μπαίνουν στη μέση στο κόμμα, θα παραμείνει ο κ. Σαμαράς μόνο», είπε.

    Αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ ο κ.Καρατζαφέρης είπε ότι το κόμμα του δεν κάνει συζήτηση συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ αφήνοντας, ωστόσο, ένα "παράθυρο". «Αλλά, όπου υπάρξουν πατριωτικές επιλογές, άνθρωποι που είναι πιο κοντά στις ιδέες μας, θα τους στηρίξουμε».

    Απαντώντας σε όσα του καταλογίζει η ΝΔ, ο κ. Καρατζαφέρης είπε πως δεν είναι δυνατόν να κατηγορείται το κόμμα του ότι «ψαρεύει» σε θολά νερά.

    «Τα νερά είναι θολά, γιατί κάποιοι τα βρώμισαν. Τα βρώμισαν με σκάνδαλα και αποτυχημένες πρακτικές. Πετάμε ένα σωσίβιο σωτηρίας και κάποιοι κοιτάνε το σωσίβιο και όχι την Ελλάδα, που πρέπει να πιαστεί από αυτό», είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 15 April 2010 - 16:30:33 UTC