Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Sunday, 22 December 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-04-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη πήρε σάρκα και οστά"
  • [02] "Εχθρός της ΝΔ, οι προσωπικές στρατηγικές"
  • [03] Η ατζέντα της ημέρας

  • [01] "Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη πήρε σάρκα και οστά"

    Οι υπουργοί οικονομικών των χωρών μελών της ευρωζώνης δεσμεύτηκαν να συνδράμουν την Ελλάδα, εάν και εφόσον χρειαστεί, στο πλαίσιο του μηχανισμού στήριξης που αποφασίστηκε, με ποσό ύψους 30 δις. ευρώ για το 2010 με τη μορφή διμερών δανείων στα οποία θα συμμετάσχουν και οι 15 χώρες μέλη της ευρωζώνης. Το επιτόκιο θα είναι κυμαινόμενο και θα είναι περίπου 5%. Προβλέπεται ακόμη ότι σε αυτά τα διμερή δάνεια της ευρωζώνης θα προστεθεί και συμπληρωματική συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο πλαίσιο ενός συνολικού κοινού προγράμματος αρωγής προς την Ελλάδα.

    Η απόφαση για το περιεχόμενο και τις τεχνικές λεπτομέρειες του μηχανισμού στήριξης προς την Ελλάδα ελήφθη σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ο οποίος σε δηλώσεις του είπε ότι ο μηχανισμός γίνεται επιχειρησιακός και διευκρίνισε ότι την αποκλειστική αρμοδιότητα για την ενεργοποίηση του μηχανισμού θα έχει η ελληνική κυβέρνηση.

    Ο πρόεδρος του Eurogroup υπογράμμισε ότι τον κεντρικό συντονισμό των διμερών δανείων θα έχει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενώ η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα είναι ο παράγοντας που θα εκταμιεύει. Σύμφωνα με τον κ. Γιούνκερ, οι χώρες μέλη της ευρωζώνης θα συμμετάσχουν σε αυτό το μηχανισμό στήριξης με βάση το ποσοστό συμμετοχής τους στο κεφάλαιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δηλαδή ανάλογα με το ΑΕΠ τους και θα δανείζουν την Ελλάδα με το ίδιο επιτόκιο χωρίς, όπως είπε ο πρόεδρος του Eurogroup, να επιβαρύνονται.

    Γ.Παπανδρέου:"Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη πήρε σάρκα και οστά"

    "Στις 25 Μαρτίου μιλήσαμε για μια απόφαση ορόσημο, για ένα ευρωπαϊκό δίκτυ ασφαλείας για την Ελλάδα. Σήμερα με την απόφαση του Eurogroup το δίχτυ ασφαλείας πήρε συγκεκριμένη μορφή. Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη πήρε σάρκα και οστά", δήλωσε ο πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας ότι "η εξέλιξη δεν αφορά μόνο τη χώρα μας, είναι μία σημαντική απόφαση για την ίδια την ΕΕ".

    "H Ευρώπη στέλνει ένα σαφέστατο μήνυμα: ότι κανείς πια δεν μπορεί να παίζει με το κοινό μας νόμισμα, κανείς δεν μπορεί να παίζει με την κοινή μας μοίρα και ότι η ΕΕ ήταν, είναι και παραμένει μία κοινότητα κοινών αξιών, κοινών στόχων και αλληλεγγύης", είπε ο κ.Γ.Παπανδρέου.

    Απευθυνόμενος στον ελληνικό λαό ο κ. Παπανδρέου είπε ότι "θέλω όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες να είναι σίγουροι πως οι προσπάθειες και οι κόποι που καταβάλουμε όλοι μαζί πιάνουν τόπο. Γιατί δουλεύουμε ακούραστα από την πρώτη μέρα με σχέδιο, πίστη στην Ελλάδα και αποφασιστικότητα να αντιμετωπίσουμε μία κρίση χωρίς προηγούμενο για οποιαδήποτε κυβέρνηση".

    " Βήμα βήμα, μέρα με τη μέρα ανοίγουμε το δρόμο που θα μας οδηγήσει με σιγουριά στην έξοδο από την κρίση και θα μας επιτρέψει να οικοδομήσουμε τις προϋποθέσεις για την Ελλάδα της βιώσιμης ανάπτυξης, της ευημερίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης", είπε προσθέτοντας ότι " κτίζουμε ξανά την αξιοπιστία της χώρας, ανακτούμε την εμπιστοσύνη των εταίρων μας, πείθουμε όλη την διεθνή κοινότητα ότι είμαστε αποφασισμένοι να νοικοκυρέψουμε το ίδιο μας το σπίτι".

    "Είναι σήμερα ανάγκη να συνεχίσουμε με σχέδιο σοβαρότητα και αποφασιστικότητα σε κάθε τομέα πολιτικής για να έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε για τον πολίτη και την Ελλάδα", κατέληξε ο πρωθυπουργός.

    Γ.Παπακωνσταντίνου:"Η κυβέρνηση δεν έχει ζητήσει την ενεργοποίηση του μηχανισμού"

    Ως «εξαιρετικά σημαντική απόφαση, πάνω από τις προσδοκίες της χώρας και με επιτόκια χαμηλότερα από ό,τι εκτιμούνταν αρχικά» χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου την απόφαση. Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, ο υπουργός ανέφερε επίσης ότι η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη ζητήσει την ενεργοποίηση αυτού του μηχανισμού, που «αποτελεί ένα σαφέστατο δίχτυ ασφαλείας», καθώς όπως πρόσθεσε «έχουμε στόχο και πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε να δανειζόμαστε απρόσκοπτα από τις αγορές».

    Με βάση την απόφαση που ελήφθη χθες και σε συνέχεια της απόφασης του Συμβουλίου Κορυφής της 25ης Μαρτίου, για την Ελλάδα είναι άμεσα διαθέσιμο για εφέτος, μόλις χρειαστεί, ένα δάνειο ύψους περίπου 40 δις. ευρώ (τα 30 δις. ευρώ θα προέλθουν από την ευρωζώνη και τα 10 δις. ευρώ από το ΔΝΤ. Ενώ άλλα επιπλέον περίπου 40 δις. ευρώ θα είναι διαθέσιμα, στην περίπτωση που τα χρειαστεί η Ελλάδα, για την περίοδο 2011- 2012). Στην περίπτωση που το δάνειο αυτό είναι τριετούς διάρκειας, θα έχει ή κυμαινόμενο επιτόκιο 3,7%- 3,85% ή σταθερό επιτόκιο 4,90%- 5% (για τον υπολογισμό του τελικού επιτοκίου, λαμβάνεται υπόψη το επιτόκιο euribor τρίμηνης διάρκειας, στο οποίο προστίθενται συγκεκριμένες επιβαρύνσεις και προμήθεια).

    Σήμερα συνέρχεται μια τετραμερής επιτροπή, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της ΕΚΤ, του ΔΝΤ και της Ελλάδας, προκειμένου να ορισθούν οι ακριβείς τελικές λεπτομέρειες για τη δανειοδότηση της Ελλάδας. Παράλληλα, θα πρέπει, όπου χρειαστεί, να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες σε εθνικό επίπεδο από τα κράτη- μέλη της ευρωζώνης (π.χ. έγκριση από τα εθνικά κοινοβούλια για τη δανειοδότηση της Ελλάδας).

    Ο υπουργός Οικονομικών, διευκρινίζοντας περαιτέρω τις κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης ανέφερε ότι «θα δούμε πώς θα εξελιχθούν οι αγορές και τα spreads τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες» προκειμένου να αποφασισθεί εάν η Ελλάδα θα προσφύγει στον μηχανισμό στήριξης. Σημειώνεται ότι την προσεχή Τρίτη θα γίνει έκδοση εντόκων γραμματίων, που θα αποτελεί και μια πρώτη ένδειξη για το εάν υπάρξει αποκλιμάκωση των spreads. Σύμφωνα με ανώτατο παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών, το ΔΝΤ έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν ζητεί επιπλέον δημοσιονομική προσαρμογή για το 2010, ενώ όσον αφορά τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, αυτές, σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα, περιγράφονται στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης τόσο για εφέτος όσο και για τα επόμενα χρόνια.

    Επίσκεψη στην Κύπρο

    Την αποφασιστικότητα της Ελλάδας να συνεχίσει να εργάζεται για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο κυπριακό, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, τονίζοντας ότι η στήριξη της Ελλάδας προς την Κυπριακή Δημοκρατία και τον κυπριακό λαό είναι έμπρακτη και όχι μόνο στα λόγια.

    Σε δηλώσεις κατά την άφιξή του στην Κύπρο, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι «είχα δεσμευτεί ότι θα σταθούμε δίπλα στην ηγεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας και στον κυπριακό λαό στην πράξη, όχι μόνο στα λόγια. Είμαι και πάλι σήμερα εδώ για να στείλουμε προς κάθε κατεύθυνση το ίδιο σταθερό μήνυμα. Κινούμαστε με αποφασιστικότητα και επαναλαμβάνω ότι δεν πρόκειται να κουραστούμε ποτέ να εργαζόμαστε για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο εθνικό μας ζήτημα το κυπριακό», υπογράμμισε.

    Στο αεροδρόμιο Λάρνακας τον πρωθυπουργό υποδέχθηκαν στη σκάλα του αεροσκάφους ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Τίτος Χριστοφίδης και ο πρέσβης της Ελλάδος Βασίλης Παπαϊωάννου.

    Χθες ο πρωθυπουργός είχε χωριστές συναντήσεις με τον επίτιμο πρόεδρο της ΕΔΕΚ Βάσο Λυσαρίδη και το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος ''Ανδρέας Παπανδρέου''.

    Σήμερα το πρωί θα έχει κατ΄ιδιάν συνομιλίες με τον Κύπριο πρόεδρο και στη συνέχεια οι δύο ηγέτες θα ανταλλάξουν απόψεις με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων της Κύπρου.

    [02] "Εχθρός της ΝΔ, οι προσωπικές στρατηγικές"

    Με την έγκριση πρότασης του προέδρου Αντώνη Σαμαρά για τις καταστατικές αλλαγές, για τις αλλαγές στην περιφερειακή οργάνωση και για την αλλαγή στον τρόπο εκλογής του προέδρου της ΟΝΝΕΔ, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

    Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για τους χειρισμούς της στην οικονομία εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην σύνοδο, ενώ έστειλε και μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματός του ότι δεν θα ανεχθεί την εσωστρέφεια.

    Στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής δεν παραβρέθηκε η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη ενώ ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής αποχώρησε μετά την ομιλία του κ. Σαμαρά.

    "Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλα μέτρα, ούτε η οικονομία ούτε η κοινωνία και γι αυτό ίσως βρισκόμαστε μπροστά σε μεγάλες μετεξελίξεις", είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: "Λέμε όχι σε σκληρότερα μέτρα και εναντιονόμαστε σε εκείνα τα μέτρα που δημιουργούν τον φαύλο κύκλο της ύφεσης". Μίλησε για την πορεία του κόμματός του υποστηρίζοντας ότι "στην αρχή πολλοί στοιχημάτιζαν ότι, τάχα, "θα αργήσουμε πολλά χρόνια να βρούμε το δρόμο μαςβ¦ μετά τις τελευταίες εξελίξεις, με ένα ΠΑΣΟΚ που παραπαίει συνεχώς, αυτό άλλαξε. Τώρα, όλο και περισσότεροι άρχισαν να στοιχηματίζουν υπέρ μαςβ¦"

    Επιτέθηκε στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι "ποτέ μία κυβέρνηση δεν κατάφερε να κάνει τόσα πολλά σφάλματα σε τόσο λίγο χρόνο για τόσο ανόητους λόγους μικροπολιτικής και με τόσο άμεσα και οδυνηρά αποτελέσματα". Συνέχισε υποστηρίζοντας ότι "σήμερα αποδεικνύεται ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είχε σχέδιο για τίποτα εκτός από ένα, να πλήξει τη ΝΔ". Ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε την κυβέρνηση για "ανικανότητα ανάμεικτη με αλαζονεία, διγλωσσία ανάμεικτη με αβουλία, γκάφες ανάμεικτες με αντιφατικά μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση".

    Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι η χώρα αντιμετωπίζει την μεγαλύτερη κρίση της που δεν είναι η κρίση του ελλείμματος, είναι κρίση δημόσιου δανεισμού. Μέχρι τον Οκτώβριο είπε ο κ. Σαμαράς, η Ελλάδα ήταν μία χώρα με κρίση ελλείμματος, τους τελευταίους μήνες είναι η μόνη χώρα της Ευρωζώνης που αντιμετωπίζει κρίση δανεισμού. Είναι ο αδύναμος κρίκος της Ευρωζώνης και είναι δακτυλοδεικτούμενη. Πέρυσι με τη ΝΔ η οικονομία δοκιμάστηκε αλλά δεν γονάτισε παρά τα λάθη που έγιναν και τα έχει αναγνωρίσει και ο κ. Καραμανλής είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ διατήρησε τον έλεγχο, αντίθετα το ΠΑΣΟΚ έχασε τον έλεγχο φούσκωσε το έλλειμμα και μετά έχασε χρόνο, δεν πήρε μέτρα εξαρχής, πήρε σκληρότερα με καθυστέρηση και χάλασε και την ψυχολογία των αγορών. Η ΝΔ δανείστηκε με επιτόκια που τώρα νοσταλγούμε. Για το 2009 δανειστήκαμε με 4,2%, φέτος η χώρα δανείζεται με επιτόκια υπερβολικά. Σήμερα τα σπρέντ είναι υπερτριπλάσια. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ νέκρωσε τον φορολογικό μηχανισμό, δεν τον βρήκε παραλυμένο τον νέκρωσε και διόγκωσε το έλλειμμα.

    Αναφέρθηκε στο φορολογικό νομοσχέδιο που έρχεται την Τρίτη στην Βουλή, λέγοντας ότι "θα εξηγήσουμε γιατί απορρίπτουμε συνολικά το φορολογικό νομοσχέδιο, γιατί στραγγαλίζει ακόμη περισσότερο την οικονομία, δεν μειώνει αποτελεσματικά τα ελλείμματα, διώχνει κεφάλαια, δεν συλλαμβάνει την φοροδιαφυγή, σκοτώνει την επιχειρηματικότητα, συντρίβει την μεσαία τάξη και τα μεσαία εισδήματα χωρίς να αποκαθστά την κοινωνική δικαιοσύνη και να λειτουργεί υπέρ των αδύνατων στρωμάτων".

    Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στα εσωκομματικά της ΝΔ λέγοντας: "σε αυτές τις κρίσιμες ώρες ενόψει τις αναγεννητικής προσπάθειας του κόμματος η εσωστρέφεια, η πολυγλωσσία, η χαλαρότητα και ασφαλώς οι προσωπικές στρατηγικές, είναι οι εχθροί της Νέας Δημοκρατίας. Όταν απέναντί σου παρατάσσονται μια βαθύτατη κρίση και μια κυβέρνηση που όχι μόνον αδυνατεί να την αντιμετωπίσει, αλλά την επιτείνει, οι συμπεριφορές πολιτικού εγωισμού, είναι απαράδεκτες για την παράταξη και απωθητικές για την κοινωνία. Γιατί οι πολίτες ζητούν από όλους εμάς πολιτικό λόγο, σχέδιο, συνέπεια και κυρίως αποφασιστικότητα. Η συντεταγμένη πορεία της Νέας Δημοκρατίας προς το Συνέδριό της δεν είναι διαδικασία ομφαλοσκόπησης εν μέσω κρίσης. Αντίθετα, είναι αναγκαίος πολιτικός όρος και για την ανασυγκρότηση της παράταξής μας και την αναγέννηση του τόπου μας.

    Ακολούθως περιέγραψε την βασική πρόταση για τις οργανωτικές αλλαγές του κόμματος.

    και ζήτησε από την Κεντρική Επιτροπή να την εγκρίνει.

    Μεταξύ άλλων πρότεινε:

    - να εκλέγονται οι Πρόεδροι των ΝΟΔΕ από τη βάση

    - σε κάθε διοίκηση Τοπικής και Νομαρχιακής Οργάνωσης, ΔΗΜΤΟ και ΝΟΔΕ, να ενσωματώνονται νέα πρωτοεκλεγόμενα μέλη, τουλάχιστον κατά 20%.

    - σε κάθε διοίκηση Τοπικής και Νομαρχιακής Οργάνωσης να συμμετέχουν κατά 20% μέλη ηλικίας κάτω των 35 ετών.

    - να δημιουργηθούν νέοι τομείς δουλειάς για τις Τοπικές και Περιφερειακές Οργανώσεις.

    -, σε ότι αφορά τη σύνθεση του Συνεδρίου, να συμμετέχουν οι άμεσα εκλεγμένοι από τη βάση, τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, οι αιρετοί δήμαρχοι, νομάρχες, κλπ, καθώς και οι εκλεγμένοι με ευρεία δημοκρατική νομιμοποίηση, αφού εκπροσωπούν μεγάλες πληθυσμιακά κοινωνικές και επαγγελματικές κατηγορίες.

    - οι εκλογές στο Συνέδριο για την "Κεντρική Επιτροπή" να γίνονται από έναν ενιαίο Πίνακα κι όχι από διαφορετικές επί μέρους λίστες, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα.

    - αλλαγή ονομασίας των οργάνων μας: Το Τακτικό Συνέδριο θα γίνεται ανά διετία πλέον και θα ονομάζεται στο εξής "Εθνικό Συνέδριο του Κόμματος", για να τονίζει την εθνική ταυτότητα του κράτους και της κοινωνίας μας. Η Κεντρική Επιτροπή θα ονομάζεται "Πολιτική Επιτροπή". Και το Πολιτικό Συμβούλιο θα ονομάζεται "Εκτελεστική Γραμματεία".

    - το Συνέδριό μας, που θα ονομάζεται "Εθνικό Συνέδριο" πλέον και θα παραμένει το ανώτατο όργανο, να περιλαμβάνει τουλάχιστον 30% μέλη γυναίκες (όπως ήδη συμβαίνει) και τουλάχιστον 25% μέλη κάτω των 35 ετών. Έτσι οι γυναίκες και οι νέοι δεν θα υπό-εκπροσωπούνται.

    - Το παλαιό Πολιτικό Συμβούλιο, που θα ονομάζεται πλέον "Εκτελεστική Γραμματεία" να απαρτίζεται από 15 μέλη, μαζί με τον Πρόεδρο του Κόμματος. Απ' αυτά τα 7 θα είναι εκλεγμένα από την Πολιτική Επιτροπή και τα υπόλοιπα 7 - για να ξεκαθαριστεί κάθε παρανόηση - όπως είναι προφανές, θα αποτελούνται από τα ανώτατα στελέχη του κόμματος, που εκ των πραγμάτων συμμετέχουν από τη θέση και το ρόλο τους (και αλίμονο να μη συμμετείχαν) στην καθημερινή λειτουργία του: Δηλαδή ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής, ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο Πρόεδρος ή ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κόμματος, ο Εκπρόσωπος του Κόμματος, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και ο Γενικός Διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας. Να σημειωθεί ότι τα περισσότερα από αυτά τα στελέχη έχουν ευρύτατη δημοκρατική νομιμοποίηση και ήδη συμμετέχουν στο Πολιτικό Γραφείο ex officio.

    Φίλες και φίλοι,

    Όπως βλέπετε, βρισκόμαστε σε μια πολύ σημαντική καμπή. Τόσο για την Πατρίδα μας, όσο και για την παράταξή μας.

    Δίνουμε μάχη για να κρατήσουμε την Ελλάδα ψηλά.

    Η πορεία προς το Συνέδριο σηματοδοτεί τη γέννηση του καινούργιου, αυτού που έρχεται: της νέας Μεταπολίτευσης, που θα φέρει η νέα Νέα Δημοκρατία.

    Όσο πιο γερά κι όσο πιο άμεσα αναγεννηθεί το Κόμμα μας, τόσο πιο αποφασιστικά και σύντομα θα πάρουμε στα χέρια μας τις τύχες της χώρας, κατέληξε ο κ. Σαμαράς.

    Ανειλημμένες υποχρεώσεις που έχει ως νομάρχης, επικαλείται σε επιστολή του ο κ. Παν. Ψωμιάδης, ο οποίος δεν θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση της ΚΕ.

    Με την έγκριση πρότασης του προέδρου Αντώνη Σαμαρά για τις καταστατικές αλλαγές, για τις αλλαγές στην περιφερειακή οργάνωση και για την αλλαγή στον τρόπο εκλογής του προέδρου της ΟΝΝΕΔ, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

    "Η κυβέρνηση να παρουσιάσει ολόκληρο το σχέδιο "

    Να παρουσιάσει ολόκληρο το σχέδιο του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ καλεί την κυβέρνηση η Ν.Δ. Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λάρισας, Χρήστος Ζώης ζήτησε να παρουσιαστεί και η χωροθέτηση των νέων Δήμων και των περιφερειών.

    Στη δήλωσή του ο κ Ζώης επισημαίνει:

    «Σε αυτό το προχωρημένο στάδιο συζητήσεων για τον "Καλλικράτη", την ώρα που έχει εμπλακεί όλη η αυτοδιοικητική κοινωνία και συζητά για το μέλλον της, περιμένουμε από την κυβέρνηση να μην κάνει τίποτα λιγότερο από το να παρουσιάσει το σύνολο του "Καλλικράτη". Και, όταν λέμε το σύνολο, εννοούμε και τη χωροθέτηση των νέων Δήμων και Περιφερειών. Δεν νοείται συζήτηση που να μην συνοδεύεται από αυτά τα δύο στοιχεία. Κάθε άλλη κίνηση είναι εκ των πονηρού».

    [03] Η ατζέντα της ημέρας

    Επίσκεψη Γιώργου Παπανδρέου στην Κύπρο. Συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία

    Στον εισαγγελέα θα οδηγηθούν σήμερα οι συλληφθέντες για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση

    Συμμετοχή του ΥΠΟΙΑΝ στη συνεδρίαση του Δ.Σ του Ο.Π.Ε (10:00:00 Ηλιούπολη)

    Ο πρόεδρος, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος και η Διοικητική Επιτροπή του Ε.Β.Ε.Α.παραθέτουν Συνέντευξη Τύπου προκειμένου να παρουσιαστεί έκθεση του Ε.Β.Ε.Α. για τις ΔΕΚΟ (12:00:00 Αθήνα)

    Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα συναντηθεί με την Εθνική Επιτροπή για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις (13:00:00 Αθήνα)

    Επίσκεψη υφυπουργού Γ. Μαγκριώτη στη Θεσσαλονίκη

    Συνέντευξη Τυπου της ομοσπονδίας παραγωγών λαϊκών αγορών.

    Συνάντηση ΥΠΟΙΑΝ Λούκς Κατσέλη με τον Υπουργό Πολιτισμού, Π. Γερουλάνο, με θέμα την προετοιμασία της EXPO 2010 στη Σαγκάη (16:30:00 Αθήνα)

    Αθλητική ατζέντα

    Ποδόσφαιρο-ΑΕΚ: Συνέντευξη Τύπου του προέδρου της ΠΑΕ, Σταύρου Αδαμίδη (13:00:00)

    Ποδόσφαιρο-Β' Εθνική (29η αγωνιστική)

    16:00 Παναιτωλικός-Πανσερραϊκός

    18:00 ΟΦΗ-Ιωνικός


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 12 April 2010 - 4:30:19 UTC