Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-03-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Αστειότητες τα περί εξόδου από την ευρωζώνη"
  • [02] ''Δεν θα αφήσουμε τη χώρα να χρεοκοπήσει''
  • [03] Η ατζέντα της ημέρας
  • [04] "Στο δρόμο της πάλης"
  • [05] "Να βάλουμε όλοι πλάτη"

  • [01] "Αστειότητες τα περί εξόδου από την ευρωζώνη"

    Οι τελικές αποφάσεις για το φορολογικό νομοσχέδιο αναμένεται να ληφθούν στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, υπό την προεδρία του κ. Γ. Παπανδρέου, που συνέρχεται στις 11.00. Στη συνέχεια, το τελικό κείμενο θα κατατεθεί στη Βουλή.

    Ανοικτό το ενδεχόμενο να επανεξεταστεί η φορολόγηση των χαμηλών αποζημιώσεων λόγω απολύσεων, άφησε κατά την ομιλία του στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

    O υπουργός, σημείωσε ότι στόχος της διάταξης είναι να φορολογηθούν οι υπερβολικές αποζημιώσεις των μεγαλοστελεχών των τραπεζών και των καναλιών.

    «Η Ελλάδα δεν είναι πια δακτυλοδεικτούμενη από τους συμμάχους της. Η μάχη έχει πλέον να κάνει με τις διεθνείς αγορές και με το μέλλον της χώρας - και σβ αυτήν ζητώ την συνεργασία όλων των κομμάτων» ανέφερε στη Βουλή ο κ. Γιώργος Παπανδρέου στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, που διεξάγεται με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ.

    Περιέγραψε τις «δραματικές στιγμές» που πέρασε η χώρα, οδηγούμενη και σε μια μεγάλη υποβάθμιση του διεθνούς της προφίλ. Με την διεθνή οικονομική κρίση, εξήγησε ο πρωθυπουργός, και σε συνδυασμό με την έλλειψη αξιοπιστίας εκ μέρους της χώρας μας, ήταν εύκολο να γίνει η Ελλάδα δαχτυλοδεικτούμενη, «το μαύρο πρόβατο, το πειραματόζωο στη νέα φάσης της διεθνούς κρίσης. Δυστυχώς, μερικοί πολιτικοί και κάποια ΜΜΕ, θέλησαν, παίζοντας με τον λαϊκισμό και τις προκαταλήψεις των ψηφοφόρων τους, να γίνει η Ελλάδα το εξιλαστήριο θύμα, ο αποδιοπομπαίος τράγος για τα δεινά των υπολοίπων. Αυτή η κατάσταση, δεν θα ανατρεπόταν με ευχολόγια, ξόρκια, καταγγελίες, ή με τον φόβο του πολιτικού κόστους. Για να πείσουμε, ήταν επιβεβλημένο να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις, για να ανατρέψουμε την κακή εικόνα όπου βρεθήκαμε».

    Στο παραπάνω πλαίσιο, η κυβέρνηση έδωσε την πρώτη μάχη για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της Ελλάδας ως χώρα, κερδίζοντάς την απέναντι στους συμμάχους της: «Φτάσαμε στο σημείο να ακούμε ευφάνταστα σενάρια εξόδου της χώρας μας από το ευρώ. Πρόκειται περί αστειότητας, που μόνο θυμηδία μπορούν να προκαλέσουν. Σήμερα η Ελλάδα, δεν είναι το πρόβλημα. Είναι μια αξιόπιστη χώρα που μπορεί να αναμετριέται υπεύθυνα με τα δικά της προβλήματα. Δεν είμαστε, ούτε δέχεται κανένας Έλληνας να είναι επαίτης. Δεν έχουμε ζητήσει εμείς χρήματα. Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι με όλα αυτά που κάνουμε, η χώρα μας θα τα καταφέρει» διαβεβαίωσε ο Πρωθυπουργός.

    Έχοντας αποκαταστήσει την αξιοπιστία της χώρας απέναντι στους συμμάχους της, μένει πλέον για την κυβέρνηση, η δεύτερη μάχη, που αφορά τις διεθνείς αγορές. «Η Ελλάδα δεν είναι μόνη, αλλά έχει πια, μεγάλο αριθμό συμμάχων, ανάμεσα σε κείνους που αναγνωρίζουν ότι οι διεθνείς αγορές χρειάζονται κανόνες και ρυθμίσεις, αλλά και εκείνους που θέλουν την Ευρώπη και την ευρωζώνη να παίζουν πλέον, σημαντικό ρόλο σταθεροποίησης και ανάπτυξης».

    Συμμάχους ωστόσο, αναζητά η ελληνική κυβέρνηση και ανάμεσα στα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα. «Για την ΝΔ, έχω μιλήσει για τις ευθύνες της, και δεν θα επαναλάβω τα όσα έχω πει. Ας αποφασίσει η ίδια πως θέλει να σταθεί μπροστά στις αποφάσεις μας και θα αξιολογηθεί - όχι από εμένα αλλά από τον Ελληνικό λαό». Όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, με πρωτοβουλία του οποίου γίνεται η σημερινή συζήτηση, «όταν βρέθηκα κατβ ιδίαν με σας κε Τσίπρα, αλλά και με τους άλλους αρχηγούς των κομμάτων, δεν σας έβαλα καν στο δίλημμα να στηρίξετε τα συγκεκριμένα μέτρα. Δεν θα περίμενα να μου πείτε ότι θέλετε να κόψουμε μισθούς, να βάλουμε ΦΠΑ, να μειώσουμε επιδόματα ως έκτακτα μέτρα. Ούτε ζήτησα στήριξη αυτών των συγκεκριμένων μέτρων από εσάς κ. Παπαρήγα ή από τον κ. Καρατζαφέρη. Σας απήλλαξα, αν θέλετε. Τα μέτρα ξέρουμε πως πονάνε και πόνεσαν και μας καθώς τα αποφασίσαμε. Θα περίμενα αυτό να το αναγνωρίσετε κε Τσίπρα, αλλά ούτε και αυτό το απαιτώ.

    Αυτό το οποίο όμως ζητώ, είναι σε αυτή την δεύτερη και πιο κρίσιμη φάση να υπάρξει πνεύμα συνεργασίας. Μπροστά μας είναι μια πιο σημαντική και θα έλεγα και πιο δημιουργική και ελπιδοφόρα μάχη. Είναι οι μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος, ώστε ποτέ ξανά να μην βρεθούμε σε αυτή την θέση» ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

    Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρωθυπουργός επισκόπησε την κυβερνητική πολιτική για την ανάπτυξη, την παιδεία, το χτύπημα των κυκλωμάτων στην υγεία και ιδίως, για την νέα φορολογική πολιτική: «Ξεκινούμε από τους ίδιους μας τους εαυτούς, με την κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης των βουλευτών. Είναι το πρώτο και απαραίτητο βήμα για να πείσουμε την κοινωνία πως αλλάζουμε εποχή και κτίζουμε μια νέα σχέση εμπιστοσύνης μαζί της (β¦) Αλλάζουμε το πρότυπο στην Ελληνική κοινωνία στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα στους νέους: Ότι η επιτυχία σας εξαρτάται από τη δική σας προσπάθεια και αξία και όχι από τα κονέ με βουλευτικά ή κομματικά γραφεία» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κος Παπανδρέου.

    Η δευτερολογία του πρωθυπουργού

    Σε διαψεύσεις που αφορούν την αδυναμία δανεισμού της χώρας και τις «παραχωρήσεις» στα εθνικά θέματα, προέβη στην δευτερολογία του ο Πρωθυπουργός.

    «Παρά τις μεγάλες δυσκολίες που περνά η χώρα, εμείς στέλνουμε καθημερινά το μήνυμα, ότι δεν πρόκειται να αλλάξουμε τις θέσεις μας. Όπως και των κόκκινων γραμμών στα εθνικά» ανέφερε ο κος Παπανδρέου απαντώντας στον προλαλήσαντα, Γιώργο Καρατζαφέρη.

    Εξάλλου, ο Πρωθυπουργός προέβη σε νέες διαψεύσεις σχετικά με τις εκτιμήσεις για υποχωρήσεις του κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στις ΗΠΑ, προς την κατεύθυνση της συνδιαχείρησης του Αιγαίου με την Τουρκία - ζήτημα που έθιξε η Αλέκα Παπαρήγα. «Ούτε καν υπήρξε θέμα στις ΗΠΑ. Υπάρχει μια αντίληψη ωστόσο, ότι για να πάμε εμείς η μικρή χώρα καλά στο εξωτερικό, κάτι θα πρέπει να δώσουμε. Με αξιόπιστη εξωτερική πολιτική δεν χρειάζεται ποτέ να κάνουμε τέτοιου είδους υποχωρήσεις. Και αυτό αν κάποιος το έχει αποδείξει, είναι η παράταξη που λέγεται ΠΑΣΟΚ» ανέφερε ο κος Παπανδρέου.

    Αντίστοιχα, για τα περί χρεοκοπίας της χώρας, «έκανε λόγο μόνον ένα πρακτορείο στο εξωτερικό και διαψεύστηκε». «Είναι ένας δύσκολος Μαραθώνιος και Γολγοθάς - ανέφερε ο Πρωθυπουργός απευθυνόμενος προς τον Α. Σαμαρά. 4 δις ευρώ ήταν το έλλειμμα του πρώτου διμήνου του 2009, 1 δισ. ευρώ είναι ο έλλειμμα το 2010 το πρώτο δίμηνο. Είναι δηλαδή 77% μικρότερο. Χάρη στην προσπάθεια που γίνεται να αυξηθούν τα έσοδα, που είναι 13% μεγαλύτερα από πέρσι, αλλά και να συγκρατηθούν οι δαπάνες. Αυτό είναι ένα μήνυμα σημαντικό, στην Ε.Ε. και διεθνώς» τόνισε ο κος Παπανδρέου και συνέχισε:

    «Αν αποκρύπταμε το έλλειμμα του 2009, αυτό θα υπέσκαπτε ακόμα περισσότερο την αξιοπιστία της Ελλάδας. Σβ αυτή τη φάση, σύμφωνα με το άρθρο του Μάαστριχτ, βρισκόμαστε στην πιο ισχυρή μορφή επιτήρησης, που σημαίνει ότι αν προχθές στο ΕΚΟΦΙΝ δεν είχαμε εμείς οι ίδιοι αποφασίσει για συγκεκριμένα δύσκολα μέτρα, θα ήταν τότε που η Ε.Ε. θα αποφάσιζε επί 26 και όχι επί 27. Της Ελλάδας της έχει αφαιρεθεί το δικαίωμα βέτο για τη δική της οικονομία και πολιτικές. Και μετά λέτε να μην λέω ότι είμαστε υπό κηδεμονία⦻ συμπλήρωσε ο Πρωθυπουργός.

    Απευθυνόμενος στον Α. Τσίπρα, ο κος Παπανδρέου εξέφρασε την ικανοποίησή του «που είπατε ότι σε 3 χρόνια θα βγούμε από την κρίση. Είπατε βεβαίως ότι θα είναι σε βάρος των αδύναμων. Ε, στο χέρι μας είναι να κάνουμε τις μεγάλες τομές, ώστε σε τρία χρόνια να είναι και δίκαιη και υπέρ των εργαζομένων, της Περιφέρειας, των συνταξιούχων, της παιδείας, της υγείας για όλους».

    Πήραμε σκληρά μέτρα, αλλά αν βρισκόμασταν σε αδυναμία να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις, αυτό θα ήταν πολύ μεγαλύτερη αδυναμία και αδικία» συμπλήρωσε ο κος Παπανδρέου.

    Η τριτολογία του πρωθυπουργού

    «Όσοι έχουν το θάρρος να δουν πόσα λάθη έχουμε κάνει στη χώρα αυτή, θα είναι δίπλα μας. Στην προσπάθεια που κάνουμε να αφήσουμε πίσω μας την Ελλάδα της παρακμής, έχουμε δίπλα μας την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών», ανέφερε στην τριτολογία του ο Πρωθυπουργός.

    «Δεν διαφωνώ πως υπάρχουν μεγάλα προβλήματα στο καπιταλιστικό σύστημα» συνέχισε ο κος Παπανδρέου απευθυνόμενος προς τα κόμματα της Αριστεράς. «Αλλά πόσο αξιόπιστα μπορεί η Ελλάδα να δώσει μάχη απέναντι σε ένα διεθνές σύστημα και μάλιστα με την κατάσταση που έχουμε, χωρίς να θεωρηθεί ως υπεκφυγή απέναντι στα δικά μας προβλήματα;».

    «Εμείς αφήνουμε πίσω την παρακμή του πελατειακού κράτους και έχουμε λόγο και στην Ευρώπη και διεθνώς, για τα μεγάλα ζητήματα αδικίας που αναπαράγονται από την παγκοσμιοποιημένη οικονομία όπως είναι σήμερα. Αφήνουμε όμως πίσω μας και μια Ελλάδα στρεβλής ανάπτυξης και άνισης μεταχείρισης» συμπλήρωσε ο κος Παπανδρέου.

    Σχολιάζοντας την στάση του Αντώνη Σαμαρά, ο Πρωθυπουργός εμφανίστηκε να αντιλαμβάνεται το «δίλημμά του»: «Έχει να επιλέξει ανάμεσα στην ανάληψη των ευθυνών για το σήμερα και το αύριο, προσπαθεί αλλά δυσκολεύεται, γιατί είναι αναγκασμένος να υπερασπιστεί το κακό παρελθόν της παράταξής του. Αν δεν το μπορείτε στα λόγια, ας το δούμε τουλάχιστον στην πράξη - γιατί μέχρι σήμερα δεν το είδα», είπε.

    «Η Ελλάδα πηγαίνει μπροστά. Σπάει κατεστημένα, αποστήματα. Στις αλλαγές που προωθούμε στο πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, θα γίνουν λάθη και δεν έχουμε πρόβλημα να τα αναγνωρίσουμε - και το έχουμε κάνει και σβ αυτήν την κυβέρνηση. Σίγουρα δεν θα κάνουμε το μεγάλο λάθος των έξι ετών αδράνειας, παραίτησης ή ακόμα και συνενοχής με τα κακώς κείμενα και κατεστημένα στη χώρα μας. Γιατί η προηγούμενη κυβέρνηση δεν λιποτάκτησε στις 6 Οκτώβρη αλλά στα έξι χρόνια» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός.

    [02] ''Δεν θα αφήσουμε τη χώρα να χρεοκοπήσει''

    Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς θα μιλήσει, το μεσημέρι, στο Συνέδριο το οποίο οργανώνει η International Herald Tribune. Θέμα του Συνεδρίου είναι: «Η Ελλάδα στο σταυροδρόμι - Μπορεί η Μεταρρύθμιση να φέρει Ανταγωνιστικότητα και Επενδύσεις;»

    Δεν θα αφήσουμε να διαλύσετε την κοινωνία για να «εξυγιάνετε» την οικονομία τόνισε, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς, κατά την ομιλία του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης: «Οι χαμηλόμισθοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι δεν ευθύνονται ούτε για τις σπατάλες του κράτους, ούτε για την υπερχρέωση του δημοσίου, ούτε για τη φοροδιαφυγή» υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς.

    Παράλληλα, κι ενώ δήλωσε την ετοιμότητά του να συμβάλει ώστε να μην χρεοκοπήσει η χώρα, σημείωσε ότι δεν πρόκειται να αποδομήσει, λίγες ημέρες πριν τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, αλλά «ούτε και θα σας αφήσω να ρίχνετε αλλού το φταίξιμο για ευθύνες αποκλειστικά δικές σας».

    Εμείς βάλαμε πλάτες για να αποφευχθούν τα χειρότερα και η κυβέρνηση απάντησε με εξεταστική επιτροπή για να βγάλουμε τα άπλυτα μας στα φόρα. Εμείς, και ο τέως πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής παραδεχτήκαμε τις ευθύνες μας, ενώ εσείς δεν κάνατε ποτέ την αυτοκριτική σας, είπε ο κ. Σαμαράς και συνέχισε: εμείς ψηφίσαμε εισπρακτικά μέτρα πριν τις εκλογές για να συγκρατηθεί το έλλειμμα κι εσείς κάνατε το αντίθετο μετά τις εκλογές: «Ματαιώσατε τη ρύθμιση για τους ημί-υπαίθριους χώρους, ματαιώσατε μέχρι και τα μέτρα για τη φορολόγηση σκαφών αναψυχής» είπε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι επιδίωξε μετεκλογικά, διόγκωση του ελλείμματος, αποδίδοντας την ευθύνη αποκλειστικά στη ΝΔ, ώστε να εξασφαλίσει τη δυνατότητα «μειωμένου» ελλείμματος την επόμενη χρονιά: Όμως δεν υπολογίσατε, κύριοι του ΠΑΣΟΚ, την αντίδραση των αγορών, πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς σημειώνοντας ότι η αδράνεια του ΠΑΣΟΚ στη λήψη μέτρων και οι δηλώσεις περί επικείμενης χρεοκοπίας και «Τιτανικού» έφερε τις επιθέσεις των κερδοσκόπων, και όταν δανείστηκε με «αυξημένο επιτόκιο», η επιπλέον δαπάνη, ύψους 300 εκ. ετησίως απορρόφησε ήδη το μισό από την μείωση των επιδομάτων για το Δημόσιο. «Ήδη η «θυσία» αυτή πήγε στο βρόντο» είπε ο κ. Σαμαράς.

    Επικαλούμενος μάλιστα τον πρώην πρόεδρο του ΙΣΤΑΜΕ Ν. Κοτζιά είπε ότι «το πατριωτικό θα ήταν πρώτα να καλύψει τις υποχρεώσεις δανεισμού που είχε η χώρα και κατόπιν να δημοσιοποιήσει την πραγματική κατάσταση». Εσείς, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, κάνατε το ακριβώς αντίθετο. «Πώς να δανειστείς όταν ο ίδιος έχεις πυροβολήσει τα πόδια σου;» αναρωτήθηκε ο κ. Σαμαράς.

    Μιλώντας ειδικότερα για τις επιπτώσεις των μέτρων της κυβέρνησης, ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ότι αποτελεί «κόκκινη γραμμή» στην οικονομία η αγοραστική δύναμη των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων. [..] Αντιλαμβανόμαστε ότι χρειάζονται επώδυνα μέτρα. Αλλά δεν θα αφήσουμε να διαλύσετε την κοινωνία για να «εξυγιάνετε» την οικονομία! Οι χαμηλόμισθοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι δεν ευθύνονται ούτε για τις σπατάλες του κράτους, ούτε για την υπερχρέωση του δημοσίου, ούτε για τη φοροδιαφυγή. [..]

    Επίσης, ο κ. Σαμαράς, αντέκρουσε τα περί λιποταξίας της ΝΔ από τα προβλήματα σημειώνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ εκβίασε την προσφυγή στις εκλογές: «Θελήσατε να διασώσετε το σύστημα που εσείς εδραιώσατε και στα χέρια σας έμελλε να καταρρεύσει. Και κοντέψατε, να οδηγήσετε την Ελλάδα σε χρεοκοπία».

    Όσο για το φορολογικό νομοσχέδιο είπε ότι είναι «εξόχως αντί-αναπτυξιακό» και ότι περιέχει αληθινές ακρότητες, όπως η «ανήθικη» φορολόγηση ως «εισόδημα» των αποζημιώσεων απόλυσης και η «ακραία αντικοινωνική» αντιμετώπιση των αναπηρικών αμαξιδίων ως «είδη πολυτελείας».

    Σημαντικό μέρος της ομιλίας του, ο κ. Σαμαράς το αφιέρωσε στο «φλερτάρισμα» της κυβέρνησης με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο: Αντί να εστιάσετε την πίεσή σας στην υποχρέωση της ΕΕ να βοηθήσουν την Ελλάδα, εάν λάμβανε μέτρα περιστολής του ελλείμματος, τώρα κινδυνεύουμε να συνεργαστούν Ευρώπη και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για να μας δανείσουν. Αντί να χρησιμοποιήσετε τον ένα διεθνή θεσμό ως μέσο για να πιέσετε τον άλλο, προκαλέσατε την πιθανή συνεργασία τους, είπε ο κ. Σαμαράς.

    Παρβ όλα αυτά, διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, «εγώ και πάλι μεθαύριο στην Σύνοδο των αρχηγών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος θα κάνω το καθήκον μου». Ο πειρασμός είναι πολύ μεγάλος, για όποιον θα ήθελε να αποδομήσει τη κυβέρνησή σας. Δεν θα το κάνω σήμερα, λίγες μέρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφήςβ¦ Αλλά ούτε και θα σας αφήσω να ρίχνετε αλλού το φταίξιμο για ευθύνες αποκλειστικά δικές σας είπε ο κ. Σαμαράς, που ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας: Σε ένα πράγμα συμφωνούμε. Την Ελλάδα, δεν θα την αφήσουμε να χρεοκοπήσει. Λάθη ξε-λάθη, δεν θα την αφήσουμε να χρεοκοπήσειβ¦

    Η δευτερολογία του κ.Σαμαρά

    Τη συναίνεση της ΝΔ στην προσπάθεια της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το δημόσιο χρέος, "ιδιαίτερα αυτή την εβδομάδα", έδωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο της δευτερολογίας του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

    Τούτη την ώρα, ζητάτε συναίνεση από μας. Είδατε το δικό μας τρόπο του σκέπτεσθαι, και με τη δική μας πολιτική, σας τη δίνουμε. Ιδιαίτερα αυτή την εβδομάδα είπε ο κ. Σαμαράς, σημειώνοντας παράλληλα ότι το ΠΑΣΟΚ, προ των εκλογών, έλεγε όχι σε όλα, αρνήθηκε την ύπαρξη της παγκόσμιας κρίσης, διέσυρε την Ελλάδα στα διεθνή φόρα, και παραπλάνησε προεκλογικά τον ελληνικό λαό ότι υπάρχουν χρήματα. Σήμερα, υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς, εγώ συναινώ για τον τόπο, θα αγωνιστώ στην Ευρώπη, θα υπηρετήσω την αλήθεια: "Επομένως, το συγνώμη στον ελληνικό λαό πρέπει να είναι δικό σας, και όχι δικό μας. Ανεξάρτητα από αυτό, να ξέρετε, εμείς το χρέος μας θα το κάνουμε, και την Ελλάδα δεν θα την αφήσουμε να χρεοκοπήσει" είπε ο πρόεδρος της ΝΔ χειροκροτούμενος από τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Με αφορμή, δε, την "ένταση και την πίεση" που ασκεί η Τουρκία στο Αιγαίο ο κ. Σαμαράς είπε ότι πρέπει να υπάρξει ακαριαία και ψύχραιμη απάντηση, "διπλωματικά και επιχειρησιακά, διεθνώς και διμερώς. Η Ελλάδα οφείλει να δηλώσει ότι τέτοιες προκλήσεις δεν θα μείνουν αναπάντητες". Η Τουρκία, επισήμανε ο κ. Σαμαράς, εγείρει μονομερείς διεκδικήσεις, επιδιώκει και παρενοχλεί ακόμα και πτητικά μέσα της FRONTEX, θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των πτήσεων. "Διακινδυνεύται μια κλιμάκωση από ένα τυχαίο συμβάν, και οφείλουμε σε αυτές τις περιπτώσεις να απαντάμε όλοι μαζί: Καμία υποχώρηση, καμιά διαπραγμάτευση και καμία ανοχή σε θέματα εθνικής κυριαρχίας".

    Ο κ. Σαμαράς διευκρίνισε επίσης ότι η φράση "βάζω πλάτη" δεν σημαίνει ότι είμαστε υποχρεωμένοι να κλείνουμε τα μάτια μας στις παραλείψεις σας: "Πολλές φορές σημαίνει ότι πρέπει να σας σπρώχνουμε, να σας πιέζουμε να κρατηθείτε στην ορθή κατεύθυνση, όταν εσείς πάτε να πέσετε στο γκρεμό".

    Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε τις προτάσεις του να επεκταθεί για ένα χρόνο η αποδοχή των υφισταμένων ομολόγων του δημοσίου από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, να εγγυηθεί η ΕΕ, με το "μηχανισμό Μπαρόζο", τα νέα ομόλογα που θα βγάλουμε στα τέλη χρόνου, και, εναλλακτικά, να υπάρχει με τον ίδιο "μηχανισμό Μπαρόζο", να υπάρξει άμεση απορρόφηση των νέων ελληνικών ομολόγων από το ταμείο συντονισμένου διμερούς εθελούσιου δανεισμού.

    "Ο συνδυασμός των δύο από αυτές τις τρεις προτάσεις, καθιστά εντελώς αχρείαστη κάθε συζήτηση για δική μας προσφυγή μας στο ΔΝΤ, και διασφαλίζει ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να δανειστεί με πολύ χαμηλότερα επιτόκια" είπε ο κ. Σαμαράς.

    Επανερχόμενος μάλιστα στην επισήμανση ότι η οικονομία είναι κατά το ήμισυ ψυχολογία, που την "παρέλυσαν" οι αναφορές στους "Τιτανικούς", συμβούλευσε την κυβέρνηση ότι "σε τέτοιες περιπτώσεις, καμιά φορά [..] η σιωπή είναι χρυσός".

    [03] Η ατζέντα της ημέρας

  • Συνέδριο International Ηelald Tribune "Η Ελλάδα στο σταυροδρόμι"

    (09:30:00 Αθήνα)

    Πρόγραμμα-ομιλίες:

    -09:30 - Γ. Παπακωνσταντίνου

    -10:15 - Δ. Δρούτσας

    -14:00 - Α.Σαμαράς

  • Συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου (11:00:00 Αθήνα)

  • Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, κ. Γ. Καρατζαφέρης, θα δεχθεί τους Προέδρους και τα Δ/Σ του ΕΒΕΑ (11:00) καθώς και του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών (12:00)

  • Συζήτηση με θέμα "Μετά τη Συνθήκη της Λισαβόνας: Ποιο είναι το επόμενο βήμα για την Ευρώπη;" οργανώνουν το ΕΛΙΑΜΕΠ και η βρετανική πρεσβεία (12:00:00 Αθήνα)

  • Συνέντευξη τύπου για την έκθεση "Ενδύεσθαι" (12:30:00 Αθήνα)

  • Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα συναντηθεί με την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) (13:30:00 Αθήνα)

  • Συνέντευξη Τύπου πολιτικής ηγεσίας υπουργείου Υγείας (15:00:00 Αθήνα )

  • Συγκέντρωση οργανώνει η ΑΔΕΔΥ στα Προπύλαια σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα κυβερνητικά μέτρα (18:00:00 Αθήνα)

  • Η Αλέκα Παπαρήγα θα μιλήσει σε συγκέντρωση που διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση των εργαζομένων στους ΟΤΑ (18:30)

    Κοινοβουλευτικό έργο

    11:00 (Γερουσίας) ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ "ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ "SIEMENS": Εξέταση μαρτύρων.

    11:00 (223) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Επεξεργασία του σ/ν "Προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στην Οδηγία 2006/123/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, σχετικά με τις υπηρεσίες στην εσωτερική αγορά και άλλες διατάξεις".

    11:00 (150) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΚΟ: Ακρόαση των προτεινομένων για διορισμό στις θέσεις του προέδρου του ΔΣ και του δντος συμβ του ΕΟΜΜΕΧ, κκ Χρ. Πιτέλη και Αθ. Λάζου, αντίστοιχα.

    11:00 (151) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΜΩΝ & ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ: Ενημέρωση από την πρόεδρο της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ Αγγ. Θεοφιλοπούλου και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος Χρ. Λυμπερόπουλο, για θέματα Δικαιοσύνης, γενικότερα, και του κλάδου τους, ειδικότερα.

    16:00 (223) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Συνέχιση της επεξεργασίας του σ/ν "Προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στην Οδηγία 2006/123/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, σχετικά με τις υπηρεσίες στην εσωτερική αγορά και άλλες διατάξεις". (2η συνεδρίαση)

    16:00 (151) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ: Ανταγωνιστικά φαρμακευτικά προϊόντα υψηλής τεχνολογίας. Ενημέρωση από τον καθηγητή Χημείας Ι. Ματσούκα.

    18:00 (150) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΚΟ: Ακρόαση των προτεινομένων από τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, για διορισμό στις θέσεις α) του προέδρου του ΔΣ και του δντος συμβ της ΟΣΕ ΑΕ Παν. Θεοφανόπουλου, β) του προέδρου του ΔΣ και του δντος συμβ της ΕΡΓΑ ΟΣΕ ΑΕ Ιω. Πετρόπουλου και γ) του προέδρου του ΔΣ και του δντος συμβ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ Αθ. Ζηλιασκόπουλου.

    18:30 (151) ΥΠΟΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ & ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ: Ενημέρωση από την υφυπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Φώφη Γεννηματά και από την πρόεδρο του ΔΣ του ΟΚΑΝΑ Μελπομένη Μαλλιώρη για θέματα του ΟΚΑΝΑ .

    18:00 Ερωτήσεις-αναφορές

    19:00 (ολομέλεια) Συζήτηση το ν/σ: "Αποκέντρωση, απλοποίηση και ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των διαδικασιών του ΕΣΠΑ 2007-2013 και άλλες διατάξεις". (1/2)

    Θεσσαλονίκη

  • Ημερίδα ενημέρωσης στο ΑΠΘ για σπουδές και έρευνα στην Ολλανδία (09:00:00 Θεσσαλονίκη)

  • Συνέντευξη Τύπου- ΒΕΘ και Σωματείο Βιοτεχνών Κατασκευαστών Έτοιμου Ενδύματος ν.Θεσσαλονίκης (11:30:00 Θεσσαλονίκη)

  • Συνάντηση Νέων Αγροτών-Νομαρχία Θεσσαλονίκης (14:30:00 Θεσσαλονίκη)

  • Συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Μουσικής (Κουντουριώτου 17, έναντι εισόδου λιμανιού), με την ευκαιρία της διοργάνωσης των εκδηλώσεων της ΚΓ΄ Εβδομάδας Λατρευτικής Μουσικής, από 21- 26 Μαρτίου (13:00:00 Θεσσαλονίκη)

  • Εκδήλωση ΕΒΕΘ- «Διοίκηση Επιχειρήσεων σε Δύσκολους Καιρούς: Ευκαιρίες - Απειλές - Προκλήσεις» (17:30:00 Θεσσαλονίκη)

  • Αντιπολεμική διαδήλωση στο Άγαλμα Βενιζέλου (18:30:00 Θεσσαλονίκη)

    Αθλητική ατζέντα

    Βόλεϊ-Α1 Ανδρών (πλέι οφ, α΄ φάση/θέσεις 1-8):

    19.00 Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ (γήπ. Γλυφάδας)

    19.00 Ολυμπιακός - Πανελλήνιος (γήπ. Ρέντη)

    Μπάσκετ-Ευρωλίγκα ανδρών (πλέι οφ, α` αγώνες): Ολυμπιακός-Προκόμ Τρεφλ -22:00:00

    Ποδόσφαιρο-Κύπελλο Ελλάδας (ημιτελικά): Προαγγελία

    Μπιτς βόλεϊ: Συνέντευξη Τύπου Αρβανίτη-Τσιαρτσιάνη

    12:00:00 Αθήνα Ελλάδα

    [04] "Στο δρόμο της πάλης"

    Σε συγκέντρωση που διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση των εργαζομένων στους ΟΤΑ για την αντεργατική επίθεση, το σχέδιο «Καλλικράτης» και την πολιτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ, θα μιλήσει το απόγευμα η κ. Αλέκα Παπαρήγα.

    Την ριζική αντίθεση του κόμματος της όπως είπε, όχι μόνο στα βάρβαρα μέτρα αλλά σε όλη την πολιτική της κυβέρνησης, που "αγγίζει τα όρια της πολιτικής διαστροφής" εξέφρασε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

    Παράλληλα, επιτέθηκε και στα δύο μεγάλα κόμματα κατηγορώντας τα για προσπάθεια αποπροσανατολισμού για το ποιος θα διαχειριστεί καλύτερα τις αντιλαϊκές πολιτικές και όχι για την εφαρμογή δίκαιων μέτρων που στηρίζουν τους χαμηλόμισθους, τους συνταξιούχους και τους αγρότες.

    Ακόμα, η ΓΓ του ΚΚΕ ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ τηρεί κατά γράμμα το προεκλογικό του πρόγραμμα που υπηρετεί τα μεγάλα συμφέροντα και όχι τα συμφέροντα των εργαζομένων, που είναι και οι μόνοι που θα πληρώσουν για άλλη μια φορά τη κρίση.

    Η κ. Παπαρήγα αναφερόμενη στο θέμα του δανεισμού της χώρας επεσήμανε ότι το ΚΚΕ δεν μπαίνει στη λογική «ευρωενωσιακή λύση ή λύση από το ΔΝΤ».

    Αναφερόμενη στο «πακέτο μέτρων» η ΓΓ του ΚΚΕ τόνισε ότι "για να γίνει ανάπτυξη και σταθερότητα πρέπει να ξεζουμιστεί ο λαός" και υπογράμμισε πως η κρίση έρχεται από την υπερσυσσώρευση κεφαλαίων.

    Έντονα επικριτική ήταν και για το φορολογικό νομοσχέδιο τονίζοντας μεταξύ άλλων, ότι «την ώρα που φορολογεί τους τόκους στα στεγαστικά δάνεια αφήνει το μεγάλο κεφάλαιο να εξακολουθεί να φοροδιαφεύγει».

    «Με τα μέτρα αυτά, θέλετε να ξεπαστρέψετε ένα μεγάλο μέρος των ελεύθερων επαγγελματιών και αυτή είναι η γραμμή σας για να έρθουν οι ιδιωτικές εταιρίες που θα τους διαλύσουν».

    Η κ. Παπαρήγα έκανε εκτενή αναφορά και στα θέματα εξωτερικής πολιτικής λέγοντας ότι η επίσημη πολιτική της κυβέρνηση είναι η συμμετοχή σε όλα τα παιχνίδια.

    Κλείνοντας, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ κάλεσε όλους τους εργαζόμενους να αντισταθούν, σημείωσε ότι πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση και επαγρύπνηση για να ανατρέψουν όλα τις δρομολογούμενες αντιλαϊκές πολιτικές.

    Η δευτερολογία της κας Παπαρήγα

    «Αν δεν υπάρξει αντίδραση, φοβούμαστε ότι θα ηττηθεί για πολλά χρόνια ο λαός» τόνισε στη δευτερολογία της η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, καλώντας ταυτόχρονα τους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους «στο δρόμο της πάλης».

    Ακόμα, επέκρινε έντονα το φορολογικό νομοσχέδιο, ενώ έκανε λόγο για πόλεμο εναντίον των εργαζομένων που πρέπει να απαντήσουν και οι ίδιοι με πόλεμο.

    Παράλληλα επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με αφορμή αποστροφή του λόγου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ακούσαμε τον κ. Τσίπρα να χρησιμοποιεί απαγορευμένες λέξεις. Προλεταριάτο. Αυτό δείχνει την ευελιξία αυτού του κόμματος, αλλά και ότι ωριμάζουν τα πράγματα και ότι θα υπάρξει συνείδηση ανατροπής της ΕΕ».

    Η κ. Παπαρήγα επανήλθε στις επικρίσεις της για την εξωτερική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση δίνοντας έμφαση στις τουρκικές προκλήσεις και επισημαίνοντας ότι δεν την ικανοποιεί η απάντηση του πρωθυπουργού για το Αιγαίο.

    «Βάζουμε το ερώτημα τι έχει προηγηθεί; Η Ελληνική κυβέρνηση έχει αποδεχτεί την κατάργηση των ορίων με το FIR; Έχουμε παραβιάσεις συστηματικά στον 25ο μεσημβρινό. Είμαστε οι τελευταίοι που θέλουμε έναν τέτοιο πόλεμο. Δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει να ζούμε σε ζούγκλα. Έχετε την ευθύνη να διαφυλάσσετε τα σύνορα, αν και έχουν καταργηθεί στα όρια του ΝΑΤΟ. Είμαστε πολύ προσεκτικοί και δεν θέλουμε να ανεβάζουμε τους τόνους. Και μόνον η κατάργηση της αντιπυραυλικής ζώνης στο Αιγαίο σημαίνει κατάργηση των συνόρων στο Αιγαίο», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Παπαρήγα.

    [05] "Να βάλουμε όλοι πλάτη"

    Να κοιτάξουμε όλοι τα πράγματα κατάματα, να «κάνουμε επιτέλους τη διάγνωση» ότι «η Ελλάδα έχει καρκίνο» και μετά να αποφασίσουν όλοι αν θα προσέλθουν να συμπαρασταθούν στην προσπάθεια, ανέφερε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης κατά την ομιλία του στη Βουλή.

    Ο κ. Καρατζαφέρης καταλόγισε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των υπολοίπων κομμάτων ότι δεν πρότειναν καμία λύση στο να εξεύρει ο υπουργός Οικονομικών άμεσα τα 10 δισ. ευρώ και με ποιο επιτόκιο γιατί - όπως είπε - αυτό είναι το θέμα, «η Ελλάδα δεν μπορεί να ζήσει αν δεν δανειστεί». Και το θέμα είναι, όπως είπε, αν συμπαραστέκεσαι σε αυτή την προσπάθεια ή γυρίζεις την πλάτη.

    «Καλωσόρισε» τον κ. Σαμαρά γιατί μετά από τρεις μήνες «αυτολογοκρίθηκε» - όπως ο ίδιος είπε - και αντιλήφθηκε τα πραγματικά περιστατικά ενώ επί τρεις μήνες κατηγορούσε η ΝΔ τον ΛΑΟΣ για «δεκανίκι» και «λαγό» του ΠΑΣΟΚ.

    Η ουσία - όπως ανέφερε - είναι όχι αν συμφωνούμε να πάμε στο ΔΝΤ, αλλά το ότι αυτό έρχεται. Διερωτήθηκε «σε ποιο ποσοστό επιτοκίου θα εξακολουθούμε να λέμε ότι δεν πάμε στον μπαμπούλα;».

    Ο κ. Καρατζαφέρης ενημέρωσε - στο σημείο αυτό της ομιλίας του - ότι η ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ, Ν. Τζαβέλα, έλαβε την διαβεβαίωση από τον κ. Τρισέ ότι αν υπάρξει προκύψει στο μέλλον πρόβλημα με το τραπεζικό σύστημα - παρότι σήμερα δεν έχει κανένα - η ΕΚΤ θα εφαρμόσει τους κανόνες και θα προστρέξει άμεσα. «Άρα δεν υπάρχει πρόβλημα, δεν υπάρχει επικινδυνότητα» είπε και ζήτησε να μην ακούει ο κόσμος τα «παπαγαλάκια» που τον στέλνουν «να τραβάει λεφτά από τα μηχανήματα».

    Απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό είπε ότι μεθαύριο θα συναντήσει έναν φοβισμένο Μπαρόζο για βρίσκεται σε δίλημμα «ή αξιοπιστία της ΕΕ που περνάει από βοήθεια της Ελλάδας ή θα γίνει υποχείριο της Μέρκελ». «Εκεί είναι ο φόβος τι θα ακολουθήσει η Ευρώπη κι εκεί στέκεται η Ελλάδα. Και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και για το ένα και για το άλλο» υπογράμμισε.

    Ο κ. Καρατζαφέρης ρώτησε τον πρωθυπουργό αν την Πέμπτη πρόκειται στις Βρυξέλλες να συναντήσει τον κ. Γκρουέφσκι και ανέφερε ότι η χθεσινή εμπλοκή με τα τούρκικα πολεμικά δεν έχει σχέση με καμία άλλη και πως η «Άγκυρα επιζητά ένα θερμό επεισόδιο για εσωτερική κατανάλωση. Πρέπει να είναι εξαιρετικά τεταμένη η προσοχή της Ελλάδας μήπως βρεθούμε σε κανένα στρίμωγμα τύπου Ιμίων» είπε.

    Αφού ανέφερε ότι αντιλαμβάνεται τον δύσκολο ρόλο με τον κ. Γκρουέφσκι ξεκαθάρισε ότι «οι άλλοι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν», ο ΛΑΟΣ το όνομα ή παράγωγο δεν το δέχεται. Ζήτησε και από τον κ. Σαμαρά να διευκρινήσει ποια είναι η «κόκκινη» γαλάζια γραμμή.

    Διερωτήθηκε ακόμη γιατί φταίει η Ελλάδα για αυτή την δύσκολη οικονομική κατάσταση όταν έχει ακριβύνει το ευρώ και δεν μπορούμε να πουλήσουμε τίποτα «μας ξελίγωσαν αυτοί που είναι στην ατμομηχανή του ευρώ κι αυτοί είναι εν πρώτοις οι Γερμανοί».

    «Κι εμείς φοβόμαστε να πούμε στη Γερμανία ότι μας έφερε εδώ» είπε και πρόσθεσε, που της δώσαμε τα ναυπηγεία, το αεροδρόμιο, τους δρόμους, τις τηλεπικοινωνίες, το προϊόν καθημερινής αγοράς μας (παίρνει το 60% του λιανεμπορίου).

    Είπε επίσης ότι στην κυρία Μέρκελ δώσαμε και τα υποβρύχια, ένα που έγερνε - και για το οποίο «η ΝΔ δεν κατήγγειλε τη σύμβαση και το άφησε για το ΠΑΣΟΚ».

    Διερωτήθηκε το ΠΑΣΟΚ γιατί χρειαζόταν να πάρει το υποβρύχιο που γέρνει αφού βρήκε αγοραστή και φτάσαμε σήμερα να λέμε «τι καλό που είναι το υποβρύχιο γιατί αν πούμε το αντίθετο δεν θα πιάσουμε 350 εκ». Κι εκεί που δώσανε το 80% της αξίας των υποβρυχίων - επί Τσοχατζόπουλου - που ακόμη δεν παραλάβαμε, τώρα παίρνουμε άλλα δύο που θα τα βρίσκαμε φθηνότερα αν κάναμε έρευνα αγοράς, συμπλήρωσε. «Αλλά είπαμε εκείνες τις μέρες των διαπραγματεύσεων, ας γίνει αφού αισιοδοξούμε ότι η κ. Μέρκελ θα μας κλείσει το μάτι» ανέφερε ο κ. Καρατζαφέρης και διερωτήθηκε: «Από τη στιγμή που στύλωσε τα πόδια γιατί να της δώσουμε ένα ακόμη δισ;».

    Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εκτίμησε ότι βρεθούν τα λεφτά, αλλά «φτάνουν μέχρι το Σεπτέμβριο» και ρώτησε μετά τι θα κάνουμε «θα βρούμε άλλο ΔΝΤ;». «Όταν έρχονται αυτοί δεν φεύγουν εύκολα. Την τελευταία φορά που ήρθαν - όπως λεγόταν τότε - μετά τον ατυχή πόλεμο του 1897 έμειναν μέχρι το 1970. Κι όταν έλεγε ο πρωθυπουργός «χάνουμε σε εθνική κυριαρχία αυτό εννοούσε, την οικονομική. Άλλο τώρα αν από τα γεγονότα έρθουν τα πράγματα σε εθνικές καταστάσεις και αβαρίες» πρόσθεσε.

    Ο κ. Καρατζαφέρης τόνισε ότι θα πρέπει να λήξει η κατάσταση με τα νοσοκομεία αφού εκεί γίνεται σπατάλη μεγαλύτερη από τη Ζίμενς, το ίδιο και με το φάρμακο «όχι που πληρώνουμε ακριβά τα φάρμακα για να πέφτουν τρίποντα».

    Αναφερόμενος στο θέμα της φορολόγησης της εκκλησίας, κάλεσε τον πρωθυπουργό να κάνει διάλογο μες την εκκλησία. Επανέλαβε τέλος το «όχι» στο πόθεν έσχες στην οικοδομή «αν θέλουμε να πάρουν μπρος οι μηχανές».

    Η δευτερολογία του κ.Καρατζαφέρη

    Να βρει «τους δρομείς που είναι ικανοί να φέρουν στην Ελλάδα το μετάλλιο» κάλεσε τον πρωθυπουργό κατά την δευτερολογία του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης εκτιμώντας ότι σε αυτό τον «αγώνα δρόμου» που δίνει, τον «μαραθώνιο», οι δρομείς δεν είναι οι κατάλληλοι.

    «Ελπίζω να καταλαβαίνετε τι σας λέω και πως σας το λέω και να κάνετε το ταχύτερο τις ρυθμίσεις που πρέπει», είπε προς τον κ. Παπανδρέου.

    Ακόμη ζήτησε από την υπουργό Οικονομίας, «να βγάλει τους φακέλους των επενδύσεων», πρόσθεσε ότι του χρόνου θα απαιτηθούν κι άλλα χρήματα και διερωτήθηκε πού θα βρεθούν;

    Ο κ. Καρατζαφέρης καταλόγισε στη ΝΔ και τον πρόεδρό της ότι δεν είπε μία λέξη για το αν το όνομα Μακεδονία είναι αποδεκτό να υπάρχει σε αυτή την προσπάθεια όταν ο πρωθυπουργός θα δει μεθαύριο τον Γκρούεφσκι. «Παρενέβη ο Ομπάμα. Μιλάει η ΝΔ ή κάνει την πάπια;» είπε.

    Για τις φρεγάτες, τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να τις πάρει οπωσδήποτε, να μην πάνε όμως όλες και πάλι στο Σκαραμαγκά αλλά και σε άλλα ναυπηγεία.

    Τέλος, ο κ. Καρατζαφέρης απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Βουλής και στα όσα εξήγγειλε σχετικά με τον λογαριασμό αλληλεγγύης για την απόσβεση του δημόσιου χρέους προσφέρθηκε αν λείψουν χρήματα να τα καλύψει από το διπλάσιο της συμμετοχής των βουλευτών του ΛΑΟΣ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 23 March 2010 - 5:30:23 UTC