Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-03-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πανικός στη Γεωργία από φάρσα τηλεοπτικού σταθμού
  • [02] Μακελειό στην Κανταχάρ

  • [01] Πανικός στη Γεωργία από φάρσα τηλεοπτικού σταθμού

    Τον πανικό σκόρπισε στη Γεωργία μια ψεύτικη είδηση που μεταδόθηκε από φιλοκυβερνητικό κανάλι και υποστήριζε ότι ρωσικά άρματα μάχης είχαν μπει στην πρωτεύουσα της χώρας και ότι ο πρόεδρος Μιχαήλ Σαακασβίλι είχε σκοτωθεί.

    Το κανάλι Imedi TV παρουσίασε την "είδηση" ως "αναπαράσταση πιθανών γεγονότων", ωστόσο πολλοί τηλεθεατές δεν είδαν την προειδοποίηση. Τα δίκτυα της κινητής τηλεφωνίας κατέρρευσαν και οι κάτοικοι του Τμπιλίσι ξεχύθηκαν στους δρόμους. Ένας κινηματογράφος άδειασε εντελώς καθώς οι τρομοκρατημένοι συγγενείς των θεατών τους καλούσαν να γυρίσουν στο σπίτι τους.

    Το υπουργείο Εσωτερικών της Γεωργίας ανακοίνωσε ότι η "είδηση", που δεν έφερε καμία επισήμανση ότι επρόκειτο για φάρσα, προκάλεσε "μεγάλο πανικό" και όχι μόνο στη Γεωργία. Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax μετέδωσε την "υποτιθέμενη" αλλά ανεπιβεβαίωτη εισβολή των ρωσικών αρμάτων και το θάνατο του Σαακασβίλι, ενώ ο ραδιοφωνικός σταθμός Ηχώ της Μόσχας διέκοψε το πρόγραμμά του για να μεταδώσει την "είδηση".

    Χρησιμοποιώντας εικόνες αρχείου από τον πόλεμο του 2008, όταν τα ρωσικά τανκ είχαν φτάσει σε απόσταση 45 χιλιομέτρων από το Τμπιλίσι, το κανάλι Imedi έδειξε την προέλαση των αρμάτων. Αμέσως μετά ξεκίνησε μια ζωντανή συζήτηση στο στούντιο, με τον παρουσιαστή να απολογείται για τον όποιο πανικό προκλήθηκε. "Θέλαμε απλώς να δείξουμε πώς θα μπορούσε να είναι η χειρότερη ημέρα στην ιστορία της Γεωργίας", είπε.

    Δεκάδες Γεωργιανοί, εξαγριωμένοι με το κανάλι, συγκεντρώθηκαν έξω από την έδρα του σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενώ η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης, Νίνο Μπουρτζανάτζε, χαρακτήρισε "αηδιαστική" τη φάρσα.

    [02] Μακελειό στην Κανταχάρ

    Τουλάχιστον 27 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 50 τραυματίστηκαν στις αλλεπάλληλες επιθέσεις αυτοκτονίας που σημειώθηκαν σήμερα στην πόλη Κανταχάρ του νότιου Αφγανιστάν, όπως έγινε γνωστό από νοσοκομειακές πηγές.

    Σύμφωνα με τον Αμπντούλ Καγιούμ Πούκλα, τον επικεφαλής του μεγαλύτερου νοσοκομείου της πόλης, μεταξύ των νεκρών υπάρχουν πολίτες και αστυνομικοί.

    Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, Ζεμαράι Μπασερί, είχε δηλώσει νωρίτερα ότι οι τέσσερις εκρήξεις που σημειώθηκαν νωρίτερα στο κέντρο της πόλης οφείλονται κατά πάσα πιθανότητα σε μία επίθεση αυτοκτονίας και σε ρίψεις ρουκετών. Κύριος στόχος ήταν η φυλακή της Κανταχάρ.

    Την ευθύνη για τις επιθέσεις ανέλαβαν οι Ταλιμπάν σημειώνοντας ότι επρόκειτο για ένα "μήνυμα" προς τους διοικητές του ΝΑΤΟ που ετοιμάζουν μια μεγάλη επιχείρηση στην περιοχή.

    Στην ανακοίνωση που ανάρτησαν στην ιστοσελίδα τους οι Ταλιμπάν δηλώνουν ότι προκάλεσαν μεγάλες απώλειες στους "εχθρούς των μουτζαχεντίν".

    Οι επιθέσεις στην καρδιά της Κανταχάρ ήταν ένα "μήνυμα" προς το διοικητή των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων, στρατηγό Στάνλεϊ Μακρίσταλ, ο οποίος σχεδιάζει μια επιχείρηση στην Κανταχάρ εναντίον τους, προσθέτουν οι Ταλιμπάν στο κείμενό τους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 13 March 2010 - 21:30:20 UTC