Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-03-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Υπάρχει κίνδυνος κοινωνικής αναταραχής"
  • [02] "Καλημέρα" από τον ΕΟΤ
  • [03] ΤΕΜΠΜΕ : Δάνεια για ρύθμιση οφειλών
  • [04] "Κλιμάκωση της πάλης"
  • [05] Φονικός Εγκέλαδος

  • [01] "Υπάρχει κίνδυνος κοινωνικής αναταραχής"

    Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς συμμετέχει σήμερα στη Συνδιάσκεψη που διοργανώνει η Γραμματεία Γυναικείων Θεμάτων του κόμματος με θέμα «Η έμφυλη διάσταση του κοινωνικού αποκλεισμού και της φτώχειας». Τις εργασίες της Συνδιάσκεψης θα κλείσει με ομιλία του, στις 19:00, ο κ. Σαμαράς.

    «Η Νέα Δημοκρατία οφείλει να ζητήσει συγγνώμη, που δεν ήταν πιο αποφασιστική, όταν μπορούσε. Αλλά το ΠΑΣΟΚ ήταν μέρος του προβλήματος αυτής της ολιγωρίας. Δεν ήταν μέρος της λύσης του», τονίζει σε συνέντευξή του, στην εφημερίδα «Ημερησία του Σαββατοκύριακου», ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος επιμένει πως «οι εξεταστικες θα κάνουν κακό στη χώρα και στην αξιοπιστία της, την ώρα που με τόσο σκληρά μέτρα προσπαθούμε να την ανορθώσουμε». Σημειώνει, δε, πως «η εξωευρωπαϊκή βοήθεια θα είναι κακός οιωνός για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη συνολικά» και εκτιμά πως ενδεχόμενη προσφυγή της Ελλάδα στο ΔΝΤ είναι επικίνδυνη.

    «Αν δεν σωθούμε μόνοι μας, δεν μπορεί να μας σώσει κανένας. Κι αν πάρουμε απόφαση να σωθούμε μόνοι μας, τότε και η Ευρώπη ευκολότερα θα μας βοηθήσει και οι αγορές θα μας στηρίξουν και βοήθεια από το ΔΝΤ δεν θα χρειαστούμε», υπογραμμίζει ο κ. Σαμαράς.

    Για τα οικονομικά μέτρα, ο αρχηγός της ΝΔ υποστηρίζει ότι «η κυβέρνηση έχει πέσει έξω στους υπολογισμούς της», καθώς «στα χαρτιά έχει κόψει 4% του ελλείμματος με το ΠΣΑ κι άλλα 2% του ελλείμματος με τα προχθεσινά μέτρα, φιλοδοξώντας να πετύχει μείωση του ελλείμματος, όχι κατά 6%, αλλά κατά 4%».

    Σε ό,τι αφορά τις αντιδράσεις στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, ο κ. Σαμαράς υποστηρίζει πως «ο κίνδυνος κοινωνικής αναταραχής είναι μεγάλος, διότι υπάρχουν έκδηλες αδικίες, χονδροειδείς αδικίες και αυτές θα προκαλέσουν δικαιολογημένη οργή».

    Δηλώσεις Π.Παναγιωτόπουλου

    Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα τοποθετηθεί για τις επαφές του πρωθυπουργού στο εξωτερικό μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος και επεσήμανε ότι μετά τις συναντήσεις του κ. Παπανδρέου με τον Νικολά Σαρκοζί και την Άγκελα Μέρκελ, έγινε ξεκάθαρο ότι απομακρύνεται το ενδεχόμενο προσφυγής της χώρας μας στο ΔΝΤ.

    «Θέλουμε να χαιρετίσουμε ιδιαίτερα τις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί. Είναι δηλώσεις που ενισχύουν τους δεσμούς πολιτικής συνοχής μεταξύ των χωρών-μελών της ευρωζώνης και δίνουν την απαραίτητη εικόνα αλληλεγγύης, την οποία δεν έχει ανάγκη μόνο η Ελλάδα αλλά την έχουν ανάγκη όλοι», δήλωσε ο κ. Παπαγιωτόπουλος.

    Επίσης, χαρακτήρισε ιδιαίτερα θετικές τις επισημάνσεις του κ. Σαρκοζί ότι από τη στιγμή που δημιουργήθηκε η ΟΝΕ πρέπει να υπάρξουν θεσμοί για την προστασία του ευρώ απέναντι στις επιθέσεις κερδοσκόπων. Υπενθύμισε δε ότι πρώτος ο Αντώνης Σαμαράς είχε επισημάνει ότι ενδεχόμενη προσφυγή στο ΔΝΤ θα δημιουργούσε ευρύτερα προβλήματα και αυτός ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που πήγε στις Βρυξέλλες και συναντήθηκε με τον κ. Μπαρόζο και τον κ. Μαρτένς. Ανακοίνωσε επίσης ότι ο πρόεδρος της ΝΔ θα μεταβεί πάλι στις Βρυξέλλες στις 25 Μαρτίου για τη σύνοδο του ΕΛΚ προκειμένου να προωθήσει τις θέσεις της χώρας μας, «για να βάλει πλάτη στην Ελλάδα».

    Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια του κόμματος για δημοσιεύματα μερίδας του γερμανικού Τύπου που περιείχαν απαράδεκτους ισχυρισμούς για την Ελλάδα και ευχαρίστησε την ελληνική ομογένεια και τα φόρουμ που απάντησαν στα συκοφαντικά και υβριστικά δημοσιεύματα.

    Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις των κ.κ. Σκανδαλίδη και Παπουτσή, ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε πως «ο κ. Παπανδρέου φαίνεται ότι δεν έχει κατορθώσει να πείσει το ίδιο του το κόμμα για την αναγκαιότητα των σχετικών μέτρων και τη σκοπιμότητα εφαρμογής τους».

    Αναφερομενος στο ν/σ που αφορά την επιλογή προϊσταμένων στη δημόσια διοίκηση, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Πάνος δήλωσε πως σε μια κρίσιμη στιγμή για τον τόπο που απαιτείται ομοψυχία και εθνική συνεννόηση, η κυβέρνηση με επιλογές της θυμίζει «τις χειρότερες μορφές του πασοκικού κομματισμού» και πρόσθεσε πως «μετά την επέλαση του κομματισμού στις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας η κυβέρνηση στρέφεται τώρα κατά των λειτουργών και στελεχών της δημόσιας διοίκησης που επέλεξαν να μην ανήκουν στις κομματικές οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ».

    Ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι η ΝΔ καταγγέλλει τη διαδικασία με την οποία η κυβέρνηση επιλέγει να φέρει στη Βουλή από σήμερα προς ψήφιση το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών «με το οποίο επιχειρείται η πλήρης κομματική άλωση της δημόσιας διοίκησης» και έκανε λόγο για «κατάχρηση των οικείων διατάξεων του κανονισμού της Βουλής περί κατεπείγοντος χαρακτήρα νομοσχεδίων». Συμπλήρωσε δε πως με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα οδηγηθούμε σε πλήρη καταρράκωση κάθε έννοιας αξιοκρατίας στη δημόσια διοίκηση.

    «Το ΠΑΣΟΚ δεν είχε λόγο να συντάξει ένα νομοσχέδιο όπως αυτό που κατετέθη εσπευσμένα την περασμένη Παρασκευή από τον υπουργό των Εσωτερικών. Με τους ίδιους τόπους και με το ίδιο περιεχόμενο μπορούσε να επαναφέρει σε δράση το νομοσχέδιο το οποίο είχε καταθέσει λίγο μετά το 1981 ο Μένιος Κουτσόγιωργας με το οποίο το ΠΑΣΟΚ αποπειράθηκε και πέτυχε να αλώσει κομματικά την ελληνική δημόσια διοίκηση», τόνισε.

    [02] "Καλημέρα" από τον ΕΟΤ

    "Καλημέρα" είναι το σύνθημα της νέας διαφημιστικής καμπάνιας του ΕΟΤ για τη φετινή τουριστική χρονιά, που στο αμέσως προσεχές διάστημα θα ξεδιπλωθεί στις αγορές του κόσμου. Σε ειδική εκδήλωση που έλαβε χώρα σήμερα στο Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Αντζελα Γκερέκου υπογράμμισε ότι για φέτος αποφασίστηκε να αξιοποιηθεί το ήδη υπάρχον υλικό, το οποίο αναδιαμορφώθηκε, ανανεώθηκε και προστέθηκε σε αυτό μια απλή και καθημερινή λέξη, το "Καλημέρα".

    Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει στο γεγονός ότι το δημιουργικό της φετινής καμπάνιας δεν κόστισε τίποτα στα ταμεία του ΕΟΤ γεγονός που χαιρετίστηκε και από τους φορείς του τουρισμού, με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ Νίκο Αγγελόπουλο να τονίζει ότι επιτέλους για πρώτη φορά υπάρχει συνεργασία του ιδιωτικού τομέα με την πολιτική ηγεσία στο σχεδιασμό της διαφημιστικής καμπάνιας. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι τη μουσική επένδυση του διαφημιστικού «Το Χαμόγελο της Τζοκόντα» του Μάνου Χατζηδάκη ο κληρονόμος, Γ. Χατζηδάκης πρόσφερε την άδεια χρήσης του έργου αφιλοκερδώς.

    Η κυρία Γκερέκου έδωσε έμφαση στη διαφήμιση μέσω του διαδίκτυου, σημειώνοντας ότι αυτό θα αποτελέσει και πεδίο έντονης προβολής της διαφημιστικής εκστρατείας της χώρας μας, με την υφυπουργό να τονίζει ότι η παρουσία της Ελλάδας στους ιστοτόπους θα πολλαπλασιαστεί σε σχέση με άλλες χρονιές. Σε ό,τι αφορά το κόστος της διαφημιστικής προβολής της Ελλάδας για το 2010 αυτό τοποθετείται πάνω από 12 εκατ. ευρώ.

    Παραμένοντας στο χώρο του διαδικτύου, στον αέρα θα είναι η ανανεωμένη πύλη του ελληνικού τουρισμού στη διεύθυνση www.visitgreece.gr μέσω της οποίας η παρουσία της Ελλάδας θα είναι ιδιαίτερη ισχυρή. Αναφορικά με τα χρέη του ΕΟΤ στα ξένα μέσα ενημέρωσης η κ. Γκερέκου ανέφερε ότι έχουν ήδη γίνει πληρωμές έναντι, ύψους πάνω από 20 εκατ ευρώ.

    [03] ΤΕΜΠΜΕ : Δάνεια για ρύθμιση οφειλών

    Χαμηλότοκα δάνεια συνολικού ύψους 2 δισ. ευρώ με την εγγύηση του Δημοσίου μέσω του ΤΕΜΠΜΕ σε 100.000 επιχειρήσεις για την εξόφληση φορολογικών - ασφαλιστικών υποχρεώσεων και οφειλών σε προμηθευτές εξήγγειλε σήμερα η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κα Λούκα Κατσέλη. Στόχος, όπως επεσήμανε, είναι να επιβιώσουν οι επιχειρήσεις σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, να προστατευθούν οι θέσεις εργασίας, να τονωθεί η ρευστότητα στην αγορά αλλά και να υπάρξουν ταμειακά οφέλη για το κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία.

    Οι λεπτομέρειες για τους όρους και προϋποθέσεις εφαρμογής των προγραμμάτων θα καθοριστούν από το ΤΕΜΠΜΕ στις 15 Μαρτίου, ωστόσο οι βασικές κατευθύνσεις όπως τις παρουσίασε σήμερα η κα Κατσέλη προβλέπουν τα εξής:

    -Στα προγράμματα εντάσσονται επιχειρήσεις όλων μορφών (ΟΕ, ΕΕ, ΕΠΕ, ΑΕ κλπ.) και των κλάδων της οικονομίας, με προϋπόθεση να απασχολούν έως 50 άτομα και ο τζίρος τους να μην υπερβαίνει τα 10 εκατ. ευρώ

    -Τα δάνεια για το Δημόσιο και τους ασφαλιστικούς φορείς τα δάνεια κλιμακώνονται από 5.000 έως 100.000 ευρώ. Για επιχειρήσεις που απασχολούν έως 5 άτομα το όριο είναι 40.000 ευρώ, από 5 - 20 άτομα 70.000 ευρώ και από 20 ως 50 άτομα 100.000 ευρώ. Για την κάλυψη υποχρεώσεων προς προμηθευτές τα όρια είναι 5.000 - 300.000 ευρώ. Το επιτόκιο θα κυμαίνεται μεταξύ 5 και 6 % (Euribor εξαμήνου συν περιθώριο 4 ή 5 %).

    -Τα δάνεια θα αντιστοιχούν μέχρι και στο 100 % των υποχρεώσεων προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία (ΙΚΑ και ΟΑΕΕ) και τους προμηθευτές, έναντι τιμολογίων. Η εγγύηση του ΤΕΜΠΜΕ θα καλύπτει το 80 % του δανείου και οι τράπεζες θα μπορούν να ζητούν εξασφαλίσεις από τους επιχειρηματίες έως και για το 10 %.

    -Το πρόγραμμα για Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία θα "τρέξει" ως τις 31 Δεκεμβρίου 2010 ενώ το δεύτερο πρόγραμμα, για την εξόφληση υποχρεώσεων προς προμηθευτές, ως τις 31 Δεκεμβρίου 2011.

    "Μέτρα όπως αυτά μπορούν να διώξουν τα μαύρα σύννεφα πάνω από την οικονομία, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους σε αυτές", σχολίασε ο πρόεδρος της ΓΕΣΕΒΕΕ κ. Δ. Ασημακόπουλος. Ο ίδιος τόνισε ότι το 2007 το 17,5 % των επιχειρήσεων δεν ανταποκρινόταν στις υποχρεώσεις καταβολής των εισφορών στον ΟΑΕΕ, το 2009 το ποσοστό ανέβηκε στο 33 % (μία στις τρεις) και εφέτος προβλέπεται να φθάσει στο 38 %.

    Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Β. Κορκίδης είπε ότι τα προγράμματα αυτά, όπως και ο νόμος 3816 για τη ρύθμιση επιχειρηματικών οφειλών αποτελούν πολύ σημαντικά εργαλεία για την αγορά. Και ο γεν. γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών κ. Χ. Γκόρτσος ανέφερε ότι το τραπεζικό σύστημα στήριζε και εξακολουθεί να στηρίζει τα προγράμματα του ΤΕΜΠΜΕ, μέσω των οποίων έχουν διοχετευθεί μέχρι σήμερα στην αγορά περισσότερα από 5 δις. Ευρώ.

    Για ΦΠΑ και 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα

    "Χαιρετίζουμε τις κινήσεις και πρωτοβουλίες των επιχειρηματικών οργανώσεων, να προωθήσουν ενέργειες ώστε να απορροφήσουν ολόκληρο ή το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης του ΦΠΑ. Είναι σημαντικό να στηριχθεί το πραγματικό εισόδημα και να μην περάσουν οι αυξήσεις στις τιμές. Παράλληλα, κάνουμε όλα τα απαραίτητα βήματα, ενεργοποιώντας ελεγκτικούς μηχανισμούς και καταναλωτικές οργανώσεις και εντάσσοντας νέα προϊόντα και υπηρεσίες στο Παρατηρητήριο τιμών".

    Αυτά δήλωσε σήμερα η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κα Λούκα Κατσέλη απαντώντας σε ερώτηση για την επικείμενη αύξηση του ΦΠΑ, τονίζοντας ότι το αν θα απορροφηθεί ή όχι είναι το μεγάλο ζητούμενο.

    Για το ίδιο θέμα ο πρόεδρος της ΓΕΣΕΒΕΕ κ. Δ. Ασημακόπουλος τόνισε ότι η αύξηση του ΦΠΑ δεν είναι δυνατόν να περάσει στις τιμές αυτήν την περίοδο. "Είναι τόσο μεγάλη η πτώση του τζίρου, είπε, που όχι μόνο δεν επιτρέπει αυξήσεις τιμών, έστω και αν είναι δικαιολογημένες αλλά οδηγούμαστε σε μειώσεις τιμών".

    Για τις πληροφορίες που κυκλοφορούν αναφορικά με το ενδεχόμενο μείωσης του 14ου μισθού και στον ιδιωτικό τομέα, η κα Κατσέλη τόνισε ότι δεν είναι ο ρόλος της κυβέρνησης να μπαίνει ανάμεσα στις διαπραγματεύσεις των κοινωνικών εταίρων. "Κανένα Διοικητικό Συμβούλιο της ΓΕΣΕΒΕΕ δεν πρόκειται να υπογράψει τέτοιου είδους πράξεις, τόνισε από την πλευρά του ο κ. Ασημακόπουλος. Δεν θα δώσουμε εμείς τη χαριστική βολή στην αγορά. Όποιος άλλος θέλει, μπορεί να το κάνει".

    -

    [04] "Κλιμάκωση της πάλης"

    «Η λαϊκή αγανάκτηση και διαφωνία με τα άγρια μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση και με αυτά που θα φέρει στο ασφαλιστικό και το εργασιακό για να έχουν αποτέλεσμα πρέπει να συνοδευτούν από την συνολική απόρριψη των δικαιολογιών και της πολιτικής της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων της πλουτοκρατίας, από την κλιμάκωση της πάλης και της συμμαχίας της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων» τονίζει σε ανακοίνωσή του ΚΚΕ και καλεί σε «πανεργατική, παλλαϊκή συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ και της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας» που διοργανώνεται απόψε στο Πεδίο του Αρεως, και το οποίο «έχει στο επίκεντρο τα δικαιώματα της εργαζόμενης γυναίκας».

    Σε άλλη ανακοίνωση για τις επαφές του πρωθυπουργού το ΚΚΕ αναφέρει: «Η θερμή στήριξη που προσέφεραν ο Σαρκοζί και η Μέρκελ στα άγρια αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ αποδεικνύει ότι εκτός του υψηλού μεριδίου που διεκδικούν να καρπωθούν από τη λεηλασία του ελληνικού λαού, έχουν ακόμα έναν σοβαρό λόγο να στηρίζουν την πολιτική του ΠΑΣΟΚ: Η ισχυρή απειθαρχία και πάλη των εργαζομένων στην Ελλάδα αποτελεί κακό παράδειγμα για τους εργαζόμενους και τους λαούς των χωρών τους, που δεινοπαθούν απ' τα ίδια αντιλαϊκά μέτρα».

    Στο μεταξύ, το Σαββατοκύριακο, η ηΚΕ του ΚΚΕ πραγματοποίησε Πανελλαδική Συνδιάσκεψη όπου συζητήθηκαν οι πρόσφατες εξελίξεις και τα καθήκοντα του κόμματος στην εργατική τάξη και το συνδικαλιστικό της κίνημα.

    «Σε μία περίοδο που η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα της χώρας βρίσκονται αντιμέτωποι με έναν ολομέτωπο πόλεμο που έχουν εξαπολύσει η κυβέρνηση, η ΕΕ, η πλουτοκρατία» και «κατά την οποία αναπτύσσονται αγωνιστικές κινητοποιήσεις» και «συντελούνται σοβαρές διεργασίες στη συνείδηση των εργαζομένων» το ΚΚΕ «με τις αποφάσεις και τα συμπεράσματα της Συνδιάσκεψης, μπορεί να δώσει νέα ώθηση στην παρέμβασή του στην εργατική τάξη, ώστε να γίνει πιο αποτελεσματική και καθοριστική στην ανάπτυξη των μεγάλων αγώνων, στην πολιτικοποίησή τους, στην οικοδόμηση της ταξικής ενότητας, στην εκπλήρωση του πρωτοπόρου ρόλου της εργατικής τάξης» και «να τεθεί επικεφαλής στη συγκρότηση του αντιμονοπωλιακού λαϊκού μετώπου για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για τη λαϊκή εξουσία» αναφέρει ανακοίνωση της ΚΕ.

    [05] Φονικός Εγκέλαδος

    Τους 57 έφθασαν οι νεκροί από τον φονικό σεισμό που έπληξε τα ξημερώματα την ανατολική Τουρκία, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Τζεμίλ Τσισέκ, ο οποίος βρίσκεται στον τόπο της καταστροφής μαζί με τρεις υπουργούς της τουρκικής κυβέρνησης.

    Πέντε χωριά που βρίσκονται κοντά στο επίκεντρο επλήγησαν από τον σεισμό, που σημειώθηκε κοντά στο Καρακοτσάν, της επαρχίας Ελαζίγκ, που βρίσκεται στο ρήγμα της ανατολικής Ανατολίας.

    Ο σεισμός μεγέθους έξι βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 04:32 τοπική ώρα με επίκεντρο την περιοχή Μπασγιούρτ της επαρχίας Ελαζίγκ. Περισσότεροι από είκοσι μετασεισμοί καταγράφηκαν στην περιοχή, ο ισχυρότερος από τους οποίους είχε μέγεθος 5,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

    "Επικράτησε φόβος και πανικός. Η δόνηση κράτησε περίπου ένα λεπτό. Ηταν πολύ ισχυρή", τόνισε ο Νουρσέλ Σενγκεζέρ, ανταποκριτής του πρακτορείο Ντογκάν στο Ελαζίγκ, μιλώντας στο CNN Turk.

    Νοσηλευτές και συγγενείς μεταφέρουν τραυματίες με αυτοκίνητα και ασθενοφόρα στο νοσοκομείο της γειτονικής πόλης Κοβαντσιλάρ, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

    Από το σεισμό γκρεμίστηκαν οι μιναρέδες τριών τζαμιών σε χωριά της περιοχής, δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας Μουαμέρ Ερόλ.

    "Ο αριθμός των τραυματιών δεν είναι ξεκάθαρος. Ασθενοφόρα έρχονται και φεύγουν. Χωροφύλακες και αστυνομικοί μαζί με τα συνεργεία διάσωσης προσπαθούν να απεγκλωβίσουν τους παγιδευμένους", πρόσθεσε ο Ερόλ.

    Ομάδα της Ερυθράς Ημισελήνου έχει φτάσει επίσης στην περιοχή.

    Οι σεισμοί είναι πολύ συχνοί στην Τουρκία. Τον Αύγουστο του 1999 σεισμική δόνηση 7,4 Ρίχτερ προκάλεσε τον θάνατο 18.000 ανθρώπων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 8 March 2010 - 13:30:36 UTC