Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Sunday, 22 December 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-03-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Χειρόφρενο" σήμερα και αύριο στα ταξί
  • [02] Δ.Δρούτσας για ονομασία της ΠΓΔΜ
  • [03] Αντισυνταγματική η χρήση καμερών
  • [04] Κυρώσεις για αθρόες συνταγογραφήσεις
  • [05] "Επίθεση κατά ριπάς"

  • [01] "Χειρόφρενο" σήμερα και αύριο στα ταξί

    Σε νέα απεργία προχωρούν οι ιδιοκτήτες ταξί σήμερα και αύριο μετά από απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας, που τάσσεται κατά του λογιστικού προσδιορισμού και της τήρησης βιβλίων και στοιχείων εσόδων και εξόδων, που προωθείται έναντι του συστήματος της τεκμαρτής φορολόγησης.

    Οι αυτοκινητιστές θα συγκεντρωθούν το πρωί στην οδό Μάρνη και θα ακολουθήσει πορεία με τα οχήματά τους στο υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα.

    [02] Δ.Δρούτσας για ονομασία της ΠΓΔΜ

    Τη βεβαιότητα ότι μπορεί να βρεθεί λύση στο θέμα του ονόματος και μάλιστα πολύ σύντομα, εφόσον υπάρχει η απαραίτητη πολιτική βούληση, εκφράζει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Δημήτρης Δρούτσας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα των Σκοπίων "Ντνέβνικ" (Dnevnik), η οποία αποτελεί το πρωτοσέλιδο του σημερινού φύλλου της εφημερίδας.

    "Λύση μπορούμε να βρούμε και αύριο, εάν υπάρχει η απαραίτητη πολιτική βούληση. Δεν θα ανακαλύψουμε τον τροχό. Συζητάμε το θέμα 16 χρόνια. Τα όρια της κάθε πλευράς είναι σαφή. Και το περίγραμμα της λύσης προσδιορισμένο. Αυτό, που χρειάζεται, είναι πολιτική βούληση. Και η Ελλάδα την έχει", δηλώνει ο κ. Δρούτσας.

    Οριοθετεί τη λύση στο πλαίσιο μίας ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό που θα ισχύει έναντι όλων.

    "Λύση χωρίς νικητές και ηττημένους. Ονομασία, που θα είσαστε περήφανοι να χρησιμοποιείτε και θα αποτυπώνει την πραγματικότητα. Ονομασία που θα μας επιτρέψει επιτέλους να ασχοληθούμε με αυτά, που μας ενώνουν. Και σε τέτοιους δύσκολους καιρούς είναι λάθος να βάζουμε εμπόδια στη συνεργασία μας ", σημειώνει.

    Ο κ. Δρούτσας αναφέρει ότι η Ελλάδα προσεγγίζει τις διαπραγματεύσεις με τον κ. Νίμιτς με ρεαλισμό, στο πλαίσιο της οικοδόμησης σχέσεων καλής γειτονίας με την ΠΓΔΜ και σημειώνει ότι συζητάει με βάση το πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας και της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, που καλεί για συμφωνία στο όνομα της ΠΓΔΜ.

    "Η συνεχής έγερση κάθε είδους εμποδίων υπονομεύει την επίτευξη λύσης. Δεν είναι κάτι που το λέμε μόνο εμείς, αλλά και πολλοί διεθνείς συνομιλητές μας. Η επιλογή του κ. Γκρούεφσκι να αναγάγει τη διαπραγμάτευση σε υπαρξιακό ζήτημα αναπόφευκτα οδηγεί σε αδιέξοδο και διαιώνιση της διαφοράς", συμπληρώνει και επισημαίνει ότι η λύση που θα μπορούσε να βρεθεί πρέπει να αποτυπώνει την πραγματικότητα της κατάστασης.

    "Η θέση της Ελλάδας βασίζεται στη λογική και τον ρεαλισμό. Μιλάμε για ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, έναντι όλων. Η Μακεδονία είναι μια μεγάλη γεωγραφική περιοχή. Περιλαμβάνει μέρος της Ελλάδας, της Βουλγαρίας και της χώρας σας. Αυτό πρέπει να αποτυπωθεί και στο όνομα. Δεν μπορεί ένα τμήμα της περιοχής να μιλάει για το σύνολο. Η θέση αυτή είναι δίκαιη, σωστή και αποτυπώνει την πραγματικότητα. Όσο για το εύρος χρήσης, κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσουμε να υποκρινόμαστε.

    Οτιδήποτε λιγότερο από γενική εφαρμογή του ονόματος που θα συμφωνηθεί θα διαιωνίσει τη σημερινή κατάσταση. Εκείνο που εμείς θα θέλαμε σαν καλοί γείτονες είναι να βρούμε μια λύση οριστική. Αλλιώς θα συνεχίσει να προκαλεί τριβές στις σχέσεις μας. Δεν είστε γείτονες ούτε με τις χώρες του Ειρηνικού, ούτε με τις χώρες της υποσαχάριας Αφρικής ή της Λατινικής Αμερικής. Είστε γείτονες με την Ελλάδα. Και οφείλουμε, εμείς κι εσείς, στους εαυτούς μας, να είμαστε καλοί γείτονες. Και μπορούμε να το κάνουμε, αρκεί να υπάρχει βούληση", αναφέρει.

    Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών τονίζει ότι για να βοηθήσει η Ελλάδα στις διαπραγματεύσεις έκανε μια ουσιαστική μεταβολή στη στάση της και αναρωτιέται:

    "Η κυβέρνηση στα Σκόπια, στην πραγματικότητα, πόσες κόκκινες γραμμές έχει; Το ένα δεν το συζητάει, το άλλο είναι αδιαπραγμάτευτο και κάθε τόσο επικαλείται κι ένα δημοψήφισμα, τη στιγμή που συστηματικά παρουσιάζει την Ελλάδα με μελανά χρώματα στην κοινή γνώμη της χώρας σας, για να προκαταλάβει το αποτέλεσμά του. Θέλω να αναλογισθείτε το εξής: εάν κάναμε κι εμείς το ίδιο, πότε πιστεύετε ότι θα έμπαινε η χώρα σας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ; Πρέπει όλοι να εγκαταλείψουν την ψευδαίσθηση ότι ο χρόνος δουλεύει υπέρ της μίας ή της άλλης πλευράς. Η διαιώνιση της διαφοράς είναι εις βάρος του κοινού μας μέλλοντος".

    Ο κ. Δρούτσας σημειώνει ότι οι απευθείας επαφές είναι πολύ σημαντικές και γι' αυτό το λόγο ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, επιδίωξε να συναντηθεί άμεσα με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι.

    Τέλος ο κ. Δρούτσας δηλώνει ότι η ΠΓΔΜ έχει σημαντική θέση στην ελληνική πρωτοβουλία "Ατζέντα 2014" για την ευρωπαϊκή ενταξιακή προοπτική των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων και υπενθυμίζει ότι η "Ατζέντα της Θεσσαλονίκης" του 2003, είναι αυτή που κατοχύρωσε την ευρωπαϊκή προοπτική της ΠΓΔΜ.

    [03] Αντισυνταγματική η χρήση καμερών

    Αντισυνταγματικές και αντισυμβατικές με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου κρίνει η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου διατάξεις του Ν. 3783/2009 («Ταυτοποίηση των κατόχων και χρηστών εξοπλισμού και υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας και άλλες διατάξεις») που αφορούν καταρχήν τη λειτουργία καμερών σε δημόσιους χώρους και την καταγραφή ήχου ή εικόνας και κατά δεύτερον την ανάλυση γενετικού υλικού στην ποινική διαδικασία και το αρχείο γενετικών αποτυπωμάτων.

    Όπως σημειώνεται, ο νυν υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χάρης Καστανίδης είχε προεκλογικά δεσμευτεί ότι θα καταργήσει τις σχετικές διατάξεις (περίπτωση γ' παραγράφου 2 του άρθρου 3, άρθρο 5 και άρθρο 9Α). Σε σειρά σχετικών αρνητικών γνωμοδοτήσεων είχε προχωρήσει το 2009 και η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Είναι δε αξιοσημείωτο ότι οι ρυθμίσεις αυτές υιοθετήθηκαν από το Τμήμα διακοπής των εργασιών της Βουλής, παρά το γεγονός ότι κατά γενική ομολογία εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της Ολομέλειας, αφού αφορούν νομοσχέδιο για την άσκηση και προστασία των ατομικών δικαιωμάτων.

    Οι κάμερες Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία καμερών, στο νόμο προτάσσεται η χρήση τους από τις δημόσιες αρχές για τη διαφύλαξη της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, την προστασία προσώπων και πραγμάτων και τη διαχείριση της κυκλοφορίας. Όπως σημειώνεται όμως στο πόρισμα της ΕΕΔΑ «οι ρυθμίσεις αυτές συρρικνώνουν την ιδιωτικότητα και την ατομικότητα διαμορφώνοντας ένα σύστημα συνεχούς επιτήρησης, που επεκτείνεται πέραν των συνόρων μέσω της αστυνομικής συνεργασίας με άλλα κράτη». Συγχρόνως το μέτρο έχει αποδειχθεί αναποτελεσματικό. Είναι χαρακτηριστικό, σημειώνεται, ότι στη Βρετανία, όπου λειτουργούν περισσότερες από τέσσερα εκατ. κάμερες δεν έχει σημειωθεί σημαντική μείωση της εγκληματικότητας και μόνο σε κλειστούς και κλασικά φυλασσόμενους χώρους φαίνεται να λειτουργεί αποτρεπτικά.

    Αντίστοιχα στη γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα καταγράφεται ότι οι δυο ρυθμίσεις (σ.σ. κάμερες και DNA) εντάσσονται στην ολοένα διευρυνόμενη παγκοσμίως πολιτική πρόληψης ενός δυσδιάκριτου και επομένως τρομακτικού κινδύνου που αναγάγει την ασφάλεια σε υπερδικαίωμα και τους άνευ ορίων περιορισμούς των δικαιωμάτων σε μονόδρομο σωτηρίας.

    Το γενετικό υλικό Η δεύτερη ρύθμιση που κρίνεται αντισυνταγματική καθιστά υποχρεωτική τη λήψη γενετικού υλικού για την ανάλυση DNA, όταν υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι ένα πρόσωπο έχει τελέσει κακούργημα ή πλημμέλημα που τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών μηνών.

    Η προϊούσα ρύθμιση προέβλεπε τη δυνατότητα και όχι την υποχρεωτική ανάλυση γενετικού υλικού ατόμου, για το οποίο υπήρχαν σοβαρές ενδείξεις ότι είχε τελέσει κακούργημα με χρήση βίας ή κακούργημα που στρεφόταν κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή κακούργημα που αφορούσε εγκληματική οργάνωση ή τρομοκρατικές πράξεις.

    Όπως σημειώνεται στην έκθεση της ΕΕΔΑ, η λήψη γενετικού υλικού και η αποθήκευση πληροφοριών σε αρχείο προβλέπεται σε 20 κράτη-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης. Όμως αφορά ειδικές περιστάσεις και σοβαρά εγκλήματα που τιμωρούνται με ποινή κάθειρξης. Αφορά καταδικασθέντες για σοβαρά εγκλήματα και για περιορισμένο χρονικό διάστημα μετά την έκδοση της καταδικαστικής απόφασης. Συγχρόνως, στα περισσότερα κράτη προβλέπεται δυνατότητα προσφυγής ενώπιον των αρχών προστασίας προσωπικών δεδομένων ή και ενώπιον δικαστηρίων.

    Στη δική μας περίπτωση, απουσιάζουν σαφώς προσδιορισμένοι κανόνες για την ασφαλή εφαρμογή-χρήση του γενετικού υλικού. Δεν οριοθετείται με σαφήνεια το πεδίο διακριτικής ευχέρειας των αρχών και δεν προβλέπονται οι κατάλληλες διαδικαστικές εγγυήσεις κατά της αυθαιρεσίας. Όπως αναφέρεται, τα στοιχεία του αρχείου γενετικού υλικού, που συνίσταται και λειτουργεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας κρατούνται για «αξιοποίηση» χωρίς να παρέχονται αναγκαίες διευκρινίσεις για τη διαδικασία διασφάλισης της ακεραιότητας, διαδικασία πρόσβασης σε αυτά και καταστροφής τους. Κατά συνέπεια, η γενικότητα και συνοπτικότητα της διάταξης δεν συνάδει με τις ειδικές αρχές προστασίας των προσωπικών δεδομένων ούτε στον τομέα της αστυνομικής δράσης, ούτε στον τομέα της ποινικής δικαιοσύνης.

    -

    [04] Κυρώσεις για αθρόες συνταγογραφήσεις

    Τροπολογία που θα προβλέπει βαρύτατες διοικητικές κυρώσεις και «τσουχτερά» πρόστιμα, άμεσα καταβλητέα, για όσους γιατρούς και φαρμακοποιούς προβαίνουν σε αθρόες και αναιτιολόγητες συνταγογραφήσεις προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ανδρέας Λοβερδος.

    Απαντώντας σε επίκαιρη επερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το ασφαλιστικό ο κ Λοβέρδος χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός ότι μόνο το δίμηνο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου η συνολική σπατάλη στα φάρμακα αυξήθηκε κατά 11%. «Γιατροί και φαρμακοποιοί, δεν καταλαβαίνει κανείς τους τίποτα, παρά τις προειδοποιήσεις μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Έμφαση έδωσε ο υπουργός Εργασίας και στο θέμα του περιορισμού της εισφοροδιαφυγής, τονίζοντας ότι εντατικοποιούνται οι έλεγχοι. «Μόνο το Φεβρουάριο ελέγξαμε πάνω από 15.000 επιχειρήσεις και βρέθηκε το 25% των εργαζομένων τους να είναι ανασφάλιστοι», συμπλήρωσε ο κ. Λοβέρδος.

    Παράλληλα εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι μετά το πρώτο τετράμηνο, που θα είναι όπως είπε ακόμα δύσκολο, από το Μάιο - Ιούνιο θα φανούν τα θετικά αποτελέσματα της προσπάθειας του Συμφώνου Σταθερότητας.

    Τέλος, με αφορμή τα επεισόδια έξω από το υπουργείο Εργασίας κατά τη συνάντησή του με τον κοινοτικό επίτροπο Ολι Ρεν, ο κ. Λοβέρδος έκανε λόγο για "μη τυχαίο γεγονός" και κατηγόρησε τις συνδικαλιστικές εκδοχές και τις πολιτικές συμμαχίες του ΣΥΡΙΖΑ ότι επιδίδονται σε επαναστατική γυμναστική. «Σήμερα βρήκατε να τα σπάσετε;» αναρωτήθηκε.

    Από την πλευρά τους, οι επερωτώντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησαν την κυβέρνηση για αθέτηση των προεκλογικών της δεσμεύσεων ενώ έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα καθώς και ο δημόσιος αναδιανεμητικός χαρακτήρας του Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης.

    «Εμείς υπερασπιζόμαστε τον δημόσιο, αλληλέγγυο και αναδιανεμητικό χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης διότι πιστεύουμε ότι η κοινωνική ασφάλιση αποτελεί μέρος ενός ολοκληρωμένου συστήματος κοινωνικής προστασίας που θα εγγυάται σε όλους τους πολίτες ίσες ευκαιρίες και συνθήκες διαβίωσης», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φώτης Κουβέλης.

    Ο Θανάσης Λεβέντης υποστήριξε ότι, «έχει δημιουργηθεί ανεξέλεγκτη κερδοσκοπία στο χώρο της υγείας, με τις υπερτιμολογήσεις, την πολυφαρμακία, την κατάχρηση υλικών, εξετάσεων, ακόμη και χειρουργικών επεμβάσεων».

    Ο Βασίλης Μουλόπουλος, τόνισε πως «η κυβέρνηση με τα νέα μέτρα έχει δεσμευτεί να ελαστικοποιήσει πλήρως την εργασία, να απελευθερώσει τις απολύσεις, να καταργήσει το κοινωνικό κράτος και να παραδώσει τις λειτουργίες του στην ιδιωτική πρωτοβουλία».

    «Αυτή η πολιτική αποσκοπεί να ανοίξει πόρτες και παράθυρα για την κερδοφορία του ιδιωτικού τομέα σύνταξης και υγείας», πρόσθεσε.

    Ο Δημήτρης Παπαδημούλης ανέφερε ότι «η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος είναι όχι μόνο αναγκαία αλλά και εφικτή αλλά προϋποθέτει τη χάραξη μιας διαφορετικής οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής, που θα βρίσκεται στον αντίποδα των νεοφιλελεύθερων επιλογών των κυβερνήσεων του δικομματισμού».

    «Τα τρία δεν του ασφαλιστικού, έχουν μετατραπεί σήμερα σε τρία απερίφραστα ναι», σημείωσε η βουλευτής Ηρώ Διώτη.

    «Οποιαδήποτε προσπάθεια περαιτέρω μείωσης των ήδη χαμηλών συντάξεων θα ήταν αντικοινωνική και ατελέσφορη», είπε ο βουλευτής Αχαΐας Νίκος Τσούκαλης.

    «Σε όλες τις επιμέρους πλευρές της οικονομίας οι πολιτικές σας επιλογές επιβαρύνουν το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης», σημείωσε ο Μιχάλης Κριτσωτάκης.

    [05] "Επίθεση κατά ριπάς"

    Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για τα νέα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης κατέθεσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατηγορώντας την ότι «αθέτησε τις προεκλογικές της δεσμεύσεις», ότι «επιτέθηκε κατά ριπάς στο εισόδημα των εργαζόμενων και των μεσαίων και φτωχών στρωμάτων» και ότι «δεν φαίνεται στις προθέσεις της η φορολόγηση όσων τα προηγούμενα χρόνια είχαν μεγάλα κέρδη».

    Συγκεκριμένα, ερωτά τον πρωθυπουργό εάν «προτίθεται να φορολογήσει «τους έχοντες και κατέχοντες, τις offshore εταιρίες, το μεγάλο κεφάλαιο και τις κερδοφόρες ΑΕ» καθώς και την εκκλησιαστική περιουσία.

    Σήμερα και αύριο ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ θα βρίσκεται στις Βρυξέλες, προκειμένου να παρευρεθεί στο δείπνο που διοργανώνει η ευρωομάδα Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά/Βόρεια Πράσινη Συμμαχία (GUE/NGL), στην οποία συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ θα συμμετάσχει και στη συνεδρίαση της Ευρωομάδας.

    Χθες, ο Αλ.Τσίπρας και ο Λόταρ Μπίσκι, πρόεδρος του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς πραγματοποίησαν κοινή επίσκεψη στην Κύπρο, και συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημ. Χριστόφια.

    Μετά το τέλος της συνάντησης ο πρόεδρος του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και ο πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσαν ότι η Ευρωπαϊκή Αριστερά θα αναλάβει δράσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να στηρίξει τις προσπάθειες του προέδρου Χριστόφια για εξεύρεση βιώσιμης λύσης στο κυπριακό.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ τόνισε ότι το κυπριακό είναι πρωτίστως ευρωπαϊκό πρόβλημα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να σιωπά μπροστά στη διαίρεση ενός εκ των μελών της, μπροστά σε διαχωριστικά τείχη και μπροστά σε στρατούς κατοχής, που καταπατούν βάναυσα το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

    Οι προσπάθειες της Κυπριακής κυβέρνησης για εξεύρεση βιώσιμης και δίκαιης λύσης, που θα επανενώνει το νησί και θα δημιουργεί συνθήκες συνύπαρξης του κυπριακού λαού είναι υπόθεση της Ευρωπαϊκής Αριστεράς συνολικά, διότι βρίσκεται στον πυρήνα της ουμανιστικής ιδεολογίας της, υπογράμμισε.

    Ο Λόταρ Μπίσκι ανέφερε ότι ο πρόεδρος Χριστόφιας ενημέρωσε την αντιπροσωπεία για τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων με στόχο την επίλυση του κυπριακού. Ο κ. Μπίσκι δήλωσε ότι τα ευρωπαϊκά αριστερά κόμματα συνεργάζονται για να υποστηρίξουν αυτές τις προσπάθειες. Ο πρόεδρος Χριστόφιας «είναι στο σωστό δρόμο για την επανένωση της Κύπρου», επεσήμανε.

    Εξω από το Υπουργείο Εργασίας

    Επεισόδια μικρής έκτασης σημειώθηκαν σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Δίκτυο Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς έξω από το Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την ίδια ώρα ανάμεσα στο υπουργό Εργασίας Α.Λοβέρδο και τον κοινωτικό επίτροπο Όλι Ρεν.

    Σύμφωνα με την Αστυνομία, περισσότεροι από 100 άνθρωποι του Δικτύου Συνδικαλιστών ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν να τραντάζουν τα κάγκελα του κτηρίου. Οι αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν και τους απώθησαν, κάνοντας και πολύ περιορισμένη χρήση χημικών, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μικρή ένταση, χωρίς τα επεισόδια να πάρουν έκταση.

    Ο Ευρωπαίος Επίτροπος μπήκε στο Υπουργείο από πλαϊνή πόρτα, ενώ οι συγκεντρωθέντες διαλύθηκαν μία ώρα μετά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 2 March 2010 - 11:30:34 UTC