Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-02-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τη Ρωσία επισκέπτεται ο πρωθυπουργός
  • [02] Τριήμερη απεργία τελωνειακών από αύριο
  • [03] Δημοσκοπήσεις Public Issue - Alco
  • [04] Αλλαγή σελίδας στην Ουκρανία
  • [05] Κλίντον: "Ειρηνική επίλυση με το Ιράν"
  • [06] Η ατζέντα της ημέρας
  • [07] Τα Κούλουμα και το πέταγμα του χαρταετού
  • [08] "Εξαπατούν και εκβιάζουν το λαό"
  • [09] "Παθητική πολιτική"
  • [10] Σε κατάσταση ανάγκης

  • [01] Τη Ρωσία επισκέπτεται ο πρωθυπουργός

    Τη Μόσχα επισκέπτεται σήμερα ο πρωθυπουργός, ύστερα από πρόσκληση του Ρώσου ομολόγου του, Βλαντίμιρ Πούτιν. Η επίσκεψη αναμένεται να καλύψει όλη τη γκάμα των ελληνορωσικών σχέσεων, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της υπηρεσίας Τύπου του Ρώσου πρωθυπουργού, που δόθηκε στη δημοσιότητα.

    «Αναμένεται ότι κατά τις συνομιλίες των επικεφαλής των κυβερνήσεων των δύο χωρών, που έχουν προγραμματιστεί για τις 16 Φεβρουαρίου, θα θιγεί ευρύ φάσμα θεμάτων της ρωσοελληνικής συνεργασίας, συμπεριλαμβανομένων των τομέων της οικονομίας, της ενέργειας και της στρατιωτικής-τεχνικής συνεργασίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

    Σύμφωνα με το έως τώρα γνωστό πρόγραμμα των συναντήσεων, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συναντηθεί διαδοχικά με τους προέδρους των δύο σωμάτων της ρωσικής Βουλής, της Κρατικής Δούμας, Μπαρίς Γκριζλόφ, και του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, Σεργκέι Μιρόνοφ, τον Πρόεδρο της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβιέντεφ, τον πρωθυπουργό, Βλαντίμιρ Πούτιν, και τον Πατριάρχη Μόσχας, Κύριλλο.

    Ανάσα ζωής χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός, τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την οικονομία της χώρα μας.

    Ο κ. Παπανδρέου επέρριψε σοβαρές ευθύνες για την κατάσταση στην κυβέρνηση της ΝΔ καθώς και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, γιατί, όπως είπε, ανέχθηκε αυτές τις πολιτικές, τις οποίες και στήριξε. Τόνισε ότι η Ενωση εμφανίστηκε άτολμη και δεν στήριξε ούτε την Ελλάδα,ούτε άλλες χώρες οι οποίες δεχόνταν την επίθεση των διεθνών αγορών. Κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τη Eurostat ότι προσπάθησαν να κρύψουν τις δικές τους ευθύνες πίσω απο την Ελλάδα.

    'Εκανε λόγο για κατήφορο τον οποίο πήρε η χώρα τα τελευταία χρόνια και ζήτησε απο τους υπεύθυνους να είναι σοβαροί και να μην προκαλούν τον κόσμο, ενώ τους κατηγόρησε ότι σηκώθηκαν και έφυγαν χωρίς ίχνος ντροπής και ευαισθησίας.

    [02] Τριήμερη απεργία τελωνειακών από αύριο

    Σε τριήμερη απεργία, από αύριο έως και την Πέμπτη, αποφάσισαν να προχωρήσουν οι τελωνειακοί που διαμαρτύρονται για την περικοπή των επιδομάτων και του εισοδήματός τους.

    Απεργία για όλη την επόμενη εβδομάδα, δηλαδή από την Τρίτη έως Παρασκευή εξήγγειλαν και οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών.

    Πρόκειται για τους εργαζόμενους στις εξής υπηρεσίες: ΚΕΠΥΟ, Χημείο Κράτους, Λογιστήριο του Κράτους, κεντρικές υπηρεσίες των υπουργείων Οικονομικών και Οικονομίας, Στατιστική Υπηρεσία, Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ΟΔΔΥ και Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων.

    Την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου νέα 24ωρη απεργία έχουν προγραμματίσει οι ιδιοκτήτες ταξί, ενώ στις 24 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η απεργία της ΓΣΕΕ στην οποία θα συμμετάσχει και η ΑΔΕΔΥ.

    [03] Δημοσκοπήσεις Public Issue - Alco

    Διαφορά 16,5% μεταξύ του ΠΑΣΟΚ (48%) και της ΝΔ (31,5%) καταγράφει το βαρόμετρο Φεβρουαρίου της Πάμπλικ Ίσιου για λογαριασμό του ΣΚΑΪ και της "Καθημερινής της Κυριακής". Τα ποσοστά των κομμάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης είναι ΚΚΕ 7,5%, ΛΑΟΣ 6% και ΣΥΡΙΖΑ 4,5%.

    Καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Γιώργος Παπανδρέου με 48% και ακολουθεί με 26% ο Αντώνης Σαμαράς.

    Σχεδόν ένας στους δύο ερωτηθέντες θεωρεί ότι η Ελλάδα είναι αποδυναμωμένη στο διεθνή χάρτη, σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ενώ μόλις το 12% εκτιμά ότι η χώρα μας έγινε πιο ισχυρή.

    Σε δημοσκόπηση της ΑΛΚΟ για το "Πρώτο Θέμα" το 60,7% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι οι πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου για τη διαχείριση της οικονομικής κρίσης κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, το 65% θεωρούν ότι είναι δίκαια και αναγκαία τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση (24,9% όχι) ενώ το 63,7% θεωρούν ότι φταίνε οι πολιτικοί για τη χρεοκοπία.

    [04] Αλλαγή σελίδας στην Ουκρανία

    Η κεντρική εκλογική επιτροπή της Ουκρανίας κήρυξε χθες επίσημα νικητή των προεδρικών εκλογών τον Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ύστερα από την επαλήθευση των αποτελεσμάτων από τα οποία προκύπτει ότι αυτός επικράτησε με διαφορά 3,48% της αντιπάλου του, απερχόμενης πρωθυπουργού Γιούλιας Τιμόσενκο.

    "Η κεντρική εκλογική επιτροπή κηρύσσει τον Βίκτορ Φεντόροβιτς Γιανουκόβιτς εκλεγμένο πρόεδρο της Ουκρανίας", δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής Βολοντίμιρ Σαποβάλ.

    Η Γιούλια Τιμόσενκο δήλωσε ότι διαθέτει αποδείξεις για εκλογική νοθεία από το στρατόπεδο του αντιπάλου της και προειδοποίησε ότι θα προσβάλει το εκλογικό αποτέλεσμα στα δικαστήρια.

    "Ο,τι και να συμβεί στο μέλλον, δεν θα γίνει ποτέ ο νόμιμα εκλεγμένος πρόεδρος της Ουκρανίας", είπε η Τιμόσενκο αναφερόμενη στον Γιανουκόβιτς.

    Η Γιούλια Τιμόσενκο ανακοίνωσε ότι διαθέτει αποδείξεις για νοθεία στις προεδρικές εκλογές της 7ης Φεβρουαρίου από τον αντίπαλό της Βίκτορ Γιανουκόβιτς και ότι θα προσφύγει στα δικαστήρια όπου και θα αμφισβητήσει την εκλογή του.

    " Θα ήθελα θα δηλώσω κατηγορηματικά: Ο Γιανουκόβιτς δεν είναι ο πρόεδρος μας. Οτι και να συμβεί στο μέλλον, δεν θα είναι ο νόμιμα εκλεγμένος πρόεδρος της Ουκρανίας", δήλωσε σε τηλεοπτικό της μήνυμα προς το έθνος.

    Ταυτόχρονα υποσχέθηκε ότι δεν θα ζητήσει από το λαό να κατέλθει σε μαζικές διαδηλώσεις όπως έκανε όταν τον αντιμετώπισε με επιτυχία το 2004 στη διάρκεια της Πορτοκαλί Επανάστασης.

    "Δεν θα κηρύξω άλλο Μαϊντάν ( διαδήλωση στην Πλατεία Ανεξαρτησίας) και δεν θα επιτρέψω άλλες δημόσιες διαμαρτυρίες", πρόσθεσε η Τιμόσενκο.

    [05] Κλίντον: "Ειρηνική επίλυση με το Ιράν"

    Η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον δήλωσε την Κυριακή ότι η Ουάσινγκτον επιθυμεί μαι ειρηνική επίλυση του προβλήματος με τα πυρηνικά του Ιράν, αλλά δεν προτίθεται να δεσμευτεί με την Τεχεράνη "για όσο διάστημα οι Ιρανοί επιχειρούν να φιάξουν τη δική τους βόμβα".

    "Θα επιθυμούσαμε να εξευρεθεί τρόπος για να υπάρξει μια όσο το δυνστόν πιό ειρηνική προσέγγιση του θέματος, και φυσικά καλοσωρίζω κάθε λογική δέσμευση αλλά....εμείς δεν επιθυμούμε να δεσμευτούμε για όσο χρονικό διάστημα οι Ιρανοί φιάχνουν τη δική τους βόμβα" ανέφερε συγκεκριμένα η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών μιλώντας σπο την πρωτεύοσα του Κατάρ, Ντόχα.

    [06] Η ατζέντα της ημέρας

  • Επίσημη επίσκεψη στη Μόσχα του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, έπειτα από πρόσκληση του Ρώσου ομολόγου του Βλαντιμίρ Πούτιν

  • Εκδηλώσεις για την καθαρή Δευτέρα

    Αθλητική ατζέντα

  • Χειμερινοί Ολυμπιακοί-Βανκούβερ 2010

    Οι τελικοί της Δευτέρας

    01:10 Λουτζ - Μονό ανδρών (4η κούρσα) -ΤΕΛΙΚΟΣ-

    03:30 Ελεύθερο σκι - Moguls ανδρών (ΤΕΛΙΚΟΣ)

    20:00 Σκι δρόμων αντοχής - 10 χλμ. γυναικών (ΤΕΛΙΚΟΣ) --Μαρία Ντάνου--

    22:30 Σκι δρόμων αντοχής - 15 χλμ. ανδρών (ΤΕΛΙΚΟΣ) --Λευτέρης Φάφαλης--

    Βόλεϊ-Α1 Ανδρών

    Βόλεϊ-Α1 Ανδρών (19η αγωνιστική): Ηρακλής-ΕΑ Πατρών

    17:00:00 Θεσσαλονίκη Ελλάδα

    [07] Τα Κούλουμα και το πέταγμα του χαρταετού

    Με χαρταετούς, σαρακοστιανά εδέσματα και παραδοσιακή μουσική, γιορτάζονται σήμερα σε όλη τη χώρα τα Κούλουμα. Λαγάνες, χαλβάς, φασόλια, σουπιές, ελιές έχουν την τιμητική τους.

    Από παλιά η Καθαρή Δευτέρα, πέρασε στην συνείδηση του λαού, σαν μέρα καθαρμού. Καθαρή Δευτέρα ονομάστηκε έτσι, επειδή οι χριστιανοί «καθαρίζονταν» σωματικά και πνευματικά. Την Καθαρά Δευτέρα σταματά η κατανάλωση κάθε αρτύσιμου φαγητού και ξεκινά μια νηστεία που διάρκειας 40 ημερών, όσες δηλαδή και οι μέρες νηστείας του Χριστού στην έρημο.

    Η λαγάνα που συνηθίζουμε να καταναλώνουμε τη μέρα αυτή, παραπέμπει στα «άζυμα» της Παλαιάς Διαθήκης. Ταυτόχρονα ξεκινά και η πνευματική κάθαρση, με την παρακολούθηση των λειτουργιών της Μεγάλης Σαρακοστής.

    Το πέταγμα του αετού, είναι ένα έθιμο μεταγενέστερο. Είναι ένα όμορφο παιχνίδι, ένα γραφικό έθιμο, ένα πανηγύρι χρωμάτων στους ουρανούς. Κατά την επικρατούσα άποψη, οι χαρταετοί είναι επινόηση των Ανατολικών λαών. Σε αυτές τις χώρες, η τέχνη της κατασκευής χαρταετών τελειοποιήθηκε, φτάνοντας στο σημείο να φτιάχνουν «ιπταμένους» δράκους, πουλιά, ψάρια, ζώα. Τους στόλιζαν με ευχές και επιθυμίες, και τις έστελναν με έναν αετό, όσο πιο κοντά μπορούσαν στον θεό.

    Στην Ευρώπη ο χαρταετός εμφανίζεται γύρω στο 1400 μ.Χ. Τον έφεραν εξερευνητές που είχαν επιστρέψει από την Ασία.

    Εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα

    Τα κούλουμα από τόπο σε τόπο γιορτάζονται διαφορετικά, με διάφορες εκδηλώσεις. Παντού όμως επικρατεί κέφι, χορός και τραγούδι.

    Οι Αθηναίοι γιορτάζουν την Καθαρά Δευτέρα σε τέσσερα σημεία της πόλης: στο Λόφο του Φιλοπάππου, στην Ακαδημία Πλάτωνος, στο Λόφο Λαμπράκη και στο Αλσος ΚΑΠΑΨ.

    Στο Λόφο του Φιλοπάππου οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν από τις 10:00 το πρωί, ενώ στην Ακαδημία Πλάτωνος, στο Λόφο Λαμπράκη και στο Αλσος ΚΑΠΑΨ θα ξεκινήσουν από τις 11:00 το πρωί.

    Οι Θεσσαλονικείς θα συγκεντρωθούν στο άλσος του Κέδρινου Λόφου (πλατεία Τσάτρα), για την κεντρική εκδήλωση της ημέρας αυτής, με τη συμμετοχή μουσικοχορευτικών παραδοσιακών συγκροτημάτων και οργάνων του Δήμου Θεσσαλονίκης, του Δήμου Αγίου Παύλου και Πολιτιστικών Συλλόγων.

    Στους δημότες θα διανεμηθούν παραδοσιακά εδέσματα, όπως λαγάνες, χαλβάδες, καθώς και χαρταετοί, προκειμένου να αναβιώσει το πατροπαράδοτο έθιμο της Καθαράς Δευτέρας.

    Ανάλογες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα.

    Αστατος ο καιρός

    Ο αστατος καιρός δεν βοηθά στο πέταγμα του χαρταετού. Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά καθώς και στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου αναμένονται βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Τα φαινόμενα τις πρωινές ώρες στα βορειοανατολικά θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Γρήγορη βελτίωση του καιρού αναμένεται από τα δυτικά. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν θυελλώδεις, πιθανώς μέχρι και 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

    Σε επιφυλακή βρίσκεται η Τροχαία, για την ασφαλή μετακίνηση των εκδρομέων για την Καθαρά Δευτέρα, με έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

    Οδηγίες ΕΦΕΤ για Καλή Σαρακοστή

    Με αφορμή τις ημέρες της Σαρακοστής και θέλοντας να διαφυλάξει την ασφάλεια του καταναλωτικού κοινού από την κατανάλωση τροφίμων που δεν πληρούν τόσο τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας όσο και τα επίπεδα ποιότητας, ο ΕΦΕΤ υπενθυμίζει στους καταναλωτές ορισμένες χρήσιμες πληροφορίες για τις σπουδαιότερες κατηγορίες τροφίμων που καταναλώνονται την περίοδο αυτή.

    Όσοι αγοράζουν θαλασσινά θα πρέπει να προσέχουν τα οστρακοειδή- να είναι ζωντανά με το κέλυφος κλειστό ή ελαφρώς ανοιχτό που κλείνει με ελαχίστη πίεση. Τα χταπόδια, τα καλαμάρια και οι σουπιές να έχουν χρώμα ανοιχτό άσπρο και όχι σκούρο, η επιφάνειά τους να είναι γυαλιστερή και τα μάτια χωρίς κηλίδες. Τέλος οι γαρίδες και οι καραβίδες να μην έχουν μαυρισμένα τα κεφάλια και να έχουν αντανακλαστικές κινήσεις (μάτια κεραίες).

    Οι τιμές στα σαρακοστιανά είναι περίπου στα ίδια επίπεδα με πέρσι. Ενδιεκτικά οι φρέσκες γαρίδες τιμώνται στα 12-30 ευρώ, τα φρέσκα καλαμάρια στα 20-22 ευρώ, τα κατεψυγμένα καλαμάρια στα 3-8 ευρώ, οι φρέσκες σουπιές στα 10-12 ευρώ, τα μύδια στα 3-4 ευρώ και οι γυαλιστερές στα 9-10 ευρώ.

    Για την παραδοσιακή λαγάνα, που η τιμή της φέτος θα κυμαίνεται στα 2,50 - 3 ευρώ, οι φούρνοι θα είναι ανοιχτοί από νωρίς το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

    [08] "Εξαπατούν και εκβιάζουν το λαό"

    Κυβέρνηση και ΕΕ εξαπατούν και εκβιάζουν το λαό, για να σκύψει το κεφάλι. Τα αντιλαϊκά μέτρα είναι προαποφασισμένα στην ΕΕ, τα έχουν υπογράψει το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Η κρίση αξιοποιείται για να τα επιταχύνουν. Γιβ αυτό και οι καπιταλιστές χειροκροτούν, ενώ η κυβέρνηση παριστάνει την αντιστασιακή, αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.

    Εκστρατεία ενημέρωσης

    «Το ΚΚΕ σημαίνει συναγερμό, μπροστά στον πόλεμο που κήρυξε στο λαό η κυβέρνηση σε συνεργασία με τα άλλα αστικά κόμματα και την ΕΕ και ο οποίος, αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα, θα έχει δραματικές συνέπειες στη ζωή του».

    Με τη φράση αυτή, το Πολιτικό Γραφείο του ΚΚΕ ανακοινώνει ότι αρχίζει από σήμερα την εκστρατεία ενημέρωσης των εργαζομένων επιστρατεύοντας όλες τις δυνάμεις του με στόχο «να μάθει ο λαός την αλήθεια για τις πραγματικές αιτίες της αντιλαϊκής θύελλας που δεν έχει ημερομηνία λήξης. Να καταδείξει τους τόνους ψέματος που λέγονται από τα αστικά κόμματα, τα ΜΜΕ και τους άλλους μηχανισμούς του συστήματος για να τον εξαπατήσουν και να τον φοβίσουν».

    Το ΚΚΕ θέλει να συμβάλει καθοριστικά στον πανεργατικό, παλλαϊκό ξεσηκωμό που θα αναγκάσει την κυβέρνηση και τους συμμάχους της να πάρουν πίσω τα αντιλαϊκά μέτρα, αλλά και για να εμποδίσει και χαλάσει ο λαός τα γενικότερα σχέδιά τους, αναφέρει το Πολιτικό Γραφείο και τονίζει ότι για την επιτυχία αυτής της μάχης καλεί να συμμετέχουν οι φίλοι, οι οπαδοί του Κόμματος, να συστρατευθεί κάθε άνθρωπος με ριζοσπαστική συνείδηση που ενδιαφέρεται και ανησυχεί για τη μοίρα του λαού μας, της χώρας μας.

    Σύμφωνα με τις θέσεις του ΚΚΕ, είναι ψέμα ότι αυτή η άκρως επιθετική αντιλαϊκή πολιτική επιβλήθηκε στην κυβέρνηση από την ΕΕ, χωρίς αυτή να θέλει, γιατί την είχαν συναποφασίσει και τώρα στηρίζονται και αλληλοβοηθιούνται και προσθέτει ότι ήδη η κυβέρνηση «έχει δεσμευτεί στην ΕΕ και στο ΔΝΤ, εκτός από το γκρέμισμα του ασφαλιστικού, στην κατάργηση του επιδόματος αδείας και των δώρων Χριστουγέννων - Πάσχα, στη νέα αύξηση του ΦΠΑ, στην κατάργηση κάθε περιορισμού στις απολύσεις και στις αποζημιώσεις, στο χτύπημα των συλλογικών συμβάσεων».

    Αφού επικρίνει τις εξαγγελίες της κυβέρνησης στο συνταξιοδοτικό, το ΠΓ του ΚΚΕ τονίζει ότι η κυβέρνηση είναι συνεπέστατη στις προεκλογικές της διακηρύξεις. Το ΠΑΣΟΚ στο πρόγραμμά του διατυπώνει καθαρά τη θέση για την "ενεργό γήρανση", την "παράταση του εργάσιμου βίου". Έχει υπερψηφίσει και συνδιαμορφώσει όλες τις αποφάσεις και κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης. Σήμερα, την εκβιαστική άνοδο των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης τη βαφτίζει "εθελοντική παραμονή στην εργασία, ισότητα των δύο φύλων, άρση αδικιών μεταξύ ασφαλισμένων και εξορθολογισμό εξόδων".

    Υπενθυμίζοντας τις προτάσεις του ΚΚΕ , το ΠΓ σημειώνει την πρόσφατη πρόταση νόμου του κόμματος ΚΚΕ στη Βουλή για το Ασφαλιστικό που καταψηφίστηκε από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ ενδεικτικά περιέχει:

    -Δημόσιο, υποχρεωτικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης για όλους.

    -Κατώτερη σύνταξη 1.120 β¬.

    -Γενικά όρια συνταξιοδότησης 60 για τους άντρες και 55 για τις γυναίκες. Μειωμένα κατά 5 έτη για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά αντίστοιχα για άντρες και γυναίκες.

    -Δημόσιο, δωρεάν, αποκλειστικά χρηματοδοτούμενο από τον κρατικό προϋπολογισμό, σύστημα υγείας. Κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην υγεία και την πρόνοια. Κατάργηση των προϋποθέσεων για την ανανέωση των βιβλιαρίων ασθενείας.

    Το ΚΚΕ επιρρίπτει ευθύνες και στον ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας ότι οι δυνάμεις του έχουν ευθύνες , αφού στηρίζουν το ευρωενωσιακό οικοδόμημα, που προώθησε όλα αυτά τα χρόνια πολιτικές που έπληξαν τα θεμέλια του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης.

    Το ΚΚΕ, αναφέρει το ΠΓ, «υπογραμμίζει ότι κανένας εργαζόμενος δεν θα βγει αλώβητος από αυτή την επίθεση. Θύμα θα είναι το σύνολο της εργατικής τάξης, ιδιαίτερα οι νέοι εργαζόμενοι και οι γυναίκες. Ολέθριες θα είναι οι συνέπειες της νέας επίθεσης στους ανέργους, στους εργαζόμενους με ελαστικές μορφές εργασίας, σε αυτούς που εξασφαλίζουν λίγα ένσημα κάθε χρόνο».

    Σχολιάζοντας κυβερνητικές δηλώσεις , ότι δε θα θιγούν ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, το ΠΓ του ΚΚΕ αναφέρει ότι αυτό «είναι πέρα για πέρα ψευδές, όπως συνέβαινε πάντα στο παρελθόν, γιατί στόχος τους είναι να διασπάσουν τους εργαζόμενους σε παλιούς και νέους, σε εργαζόμενους στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Ούτε οι συνταξιούχοι θα μείνουν στο απυρόβλητο. Η γήρανση, σύμφωνα με τους "ειδικούς" του Υπουργείου, είναι "κόστος", αφού η επίκληση των ελλειμμάτων είναι η μόνιμη επωδός για τη χορήγηση των συντάξεων πείνας».

    [09] "Παθητική πολιτική"

    «Η φορολογική επιδρομή δε θα θίξει μόνο την όποια ποιότητα ζωής του Έλληνα, αλλά ιδιαιτέρως την όποια ελπίδα ανάπτυξης. Και να σκεφτεί κανείς ότι είμαστε ακόμη προ των Σχεδίων «Β» και «Γ». Ακολουθούν άλλα 21 γράμματα⦻, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΛΑ.Ο.Σ.

    Ο κ. Κ.Αϊβαλιώτης αναφερόμενος στις επικείμενες συνεδριάσεις του Eurogroup και Ecofin, δήλωσε:«Η ασάφεια αναστέλλει μεγάλο μέρος της εθνικής προσπάθειας για ανασυγκρότηση. Δεχθήκαμε «παιδονόμους» χωρίς σαφείς προτάσεις αλληλεγγύης».

    Τέλος, μιλώντας για τη στάση του κ. Παπανδρέου στις Βρυξέλλες, εκτίμησε: «Χάσαμε χρυσή ευκαιρία στις Βρυξέλλες, στον «υπόγειο πόλεμο» εναντίον της Ο.Ν.Ε και του Ευρώ από τη Μ. Βρετανία, τις Σκανδιναβικές χώρες και τις Η.Π.Α να «βγούμε από πάνω». Δυστυχώς, ο πρωθυπουργός περιορίστηκε σε μια παθητική πολιτική, με οδυνηρά αποτελέσματα για τον ελληνικό λαό».

    [10] Σε κατάσταση ανάγκης

    Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε, ο νομός Έβρου, με απόφαση του νομάρχη, Νίκου Ζαμπουνίδη, καθώς η στάθμη του ομώνυμου ποταμού έχει ανέβει επικίνδυνα.

    «Η κατάσταση κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη. Δεν έχουμε φτάσει ακόμη στο κόκκινο, αλλά κινδυνεύουμε να φτάσουμε», τόνισε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γιώργος Ντόλιος, ο οποίος συμμετείχε σε σύσκεψη του Συντονιστικού Νομαρχιακού Οργάνου, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, στην Ορεστιάδα.

    Στη σύσκεψη συμμετείχε και η Γ.Γ. της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Θεοδώρα Κόκλα, η οποία διαβεβαίωσε ότι η Περιφέρεια θα διαθέσει όλες τις υπηρεσίες της, προκειμένου να αντιμετωπισθεί η κατάσταση.

    Αυτή την ώρα γίνεται προσπάθεια ενίσχυσης των αναχωμάτων στα Λάβαρα και στον οικισμό Πραγγίου, που κινδυνεύει να πλημμυρίσει, μετά από θραύση γειτονικού αναχώματος, στην περιοχή Ισαακίου Διδυμοτείχου.

    Επίσης, αποφασίστηκε να κλείσουν οι γέφυρες, απ' όπου περνούν οι σιδηροδρομικές γραμμές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 15 February 2010 - 7:30:31 UTC