Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-02-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Θα ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας"
  • [02] "Σταθείτε δίπλα στον πολίτη"

  • [01] "Θα ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας"

    Eπετεύχθη συμφωνία για βοήθεια προς την Ελλάδα προκειμένου να αντιμετωπίσει τη δημοσιονομική κρίση, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ενωσης Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ, μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με θέμα τη βοήθεια προς τη χώρα μας. Στη συνάντηση πήραν μέρος ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, η Γερμανίδα καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ, ο Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

    «Την βούλησή μας να αλλάξουμε, εκτίμησαν, αξιολόγησαν και διαπίστωσαν οι εταίροι μας. Πείσαμε μετά από μεγάλη προσπάθεια και χρειάζεται να συνεχίσουμε. Δηλώνω ότι θα τα καταφέρουμε» δήλωσε στην σύντομη εισήγησή του πριν την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, στις Βρυξέλλες μετά το πέρας του άτυπου Συμβουλίου Κορυφής της ΕΕ.

    Ερωτηθείς ποιο είναι το αντάλλαγμα έναντι της τριπλής επιτήρησης στην εφαρμογή του Προγράμματος Σταθερότητας, εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του ΔΝΤ και της λήψης των απαραίτητων πρόσθετων μέτρων, ο πρωθυπουργός είπε: «το ότι σήμερα μας επιτηρούν είναι το αποτέλεσμα των πολιτικών των τελευταίων ετών και της πλήρους έλλειψης αξιοπιστίας. Εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Η διαφάνεια για αυτά που κάνουμε και αυτά τα οποία εφαρμόζουμε είναι η καλύτερη απάντηση σε κάθε έναν που μπορεί να αμφιβάλλει ότι έχουμε την βούληση να εφαρμόσουμε αυτά που πρέπει να εφαρμόσουμε, να πάρουμε τις αποφάσεις που πρέπει να πάρουμε για να πετύχουμε τους στόχους μας».

    Κληθείς να διευκρινίσει αν τα «συμπληρωματικά μέτρα πέραν του Προγράμματος Σταθερότητος θα επιβληθούν από Κομισιόν, ΕΚΤ και ΔΝΤ, εφόσον δεν τηρήσουμε το πρόγραμμα ή θα ακολουθήσει και άλλο κύμα εντός του Προγράμματος», ο πρωθυπουργός είπε ότι «υπεύθυνοι για τις αποφάσεις είναι η Κομισιόν με το ΕΚΟΦΙΝ και το Eurogroup, οι άλλοι συνεπικουρούν. Δεύτερον το ίδιο το Πρόγραμμα λέει ότι αν στην πορεία δεν επιτυγχάνονται οι στόχοι εμείς είμαστε έτοιμοι να πάρουμε τα απαραίτητα και επιπλέον μέτρα».

    Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε σημαντική την απόφαση της ΕΕ και της ευρωζώνης για συντονισμένη δράση αν χρειαστεί, προκειμένου να εξασφαλιστεί η σταθερότητα, η οποία απόφαση, όπως είπε, αποτελεί ταυτόχρονα και ένα καθαρό μήνυμα στις αγορές και τους πιθανούς κερδοσκόπους.

    «Στο μήνυμα θα ανταποκριθούμε προχωρώντας στις απαραίτητες μεγάλες τομές στην χώρας μας και να είστε σίγουροι ότι θα πετύχουμε» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

    Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι άπαντες γνωρίζουν την δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα από τις καταστροφικές επιλογές του παρελθόντος και πρόσθεσε ότι «βιώνουμε τα αποτελέσματα αυτής της ανεύθυνης πολιτικής, με την Ελλάδα να μπαίνει στην κρίση και απροστάτευτη και θαλασσοδαρμένη».

    «Η ανεύθυνη αυτή πολιτική οδήγησε στην κρίση αξιοπιστίας έναντι των εταίρων μας, αυτή είναι η αλήθεια, είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε κάθε τι για να ανακτηθεί η αξιοπιστία και η ισχύς της Ελλάδας, που είναι και αίτημα, απαίτηση και βούληση του ελληνικού λαού» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

    «Η βούλησή μας εκφράζεται και μέσα στο Πρόγραμμα Σταθερότητας , Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης και στα επιπλέον μέτρα που πήραμε, ενώ θα κάνουμε ότι χρειάζεται για να πετύχουμε τους στόχους μας που είναι η μείωση του ελλείμματος κατά 4 μονάδες το 2010, η είσοδος της χώρας σε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης με ταυτόχρονη προστασία των πιο αδύναμων» είπε ο κ. Παπανδρέου.

    Ο πρωθυπουργός ανέφερε επίσης ότι στην διάρκεια του άτυπου Συμβουλίου συζητήθηκαν και οι αναπτυξιακές προοπτικές της Ευρώπης μέσω των αξόνων της καινοτομίας, εκπαίδευσης και ψηφιακής κοινωνίας, της απασχόλησης των δεξιοτήτων και της καταπολέμησης της φτώχειας, και της πράσινης ανάπτυξης με ταυτόχρονη βιώσιμη οικονομία.

    Η δήλωση του Βαν Ρόμπεϊ

    "Οι χώρες της ζώνης του ευρώ θα λάβουν αποφασιστικά και συντονισμένα μέτρα αν χρειαστεί για να διαφυλάξουν τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα", η οποία δέχεται αναταράξεις από τις κερδοσκοπικές επιθέσεις τις οποίες δέχεται η Ελλάδα στις αγορές, λόγω του εύρους των ελλειμμάτων της, σημείωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ανακοινώνοντας τη συμφωνία, και πρόσθεσε ότι "η ελληνική κυβέρνηση δεν ζήτησε χρηματοπιστωτική υποστήριξη" από τους ευρωπαίους εταίρους της.

    Συγκεκριμένα ο Βαν Ρόμπεϊ δήλωσε:

    «Ολα τα μέλη της ευρωζώνης πρέπει να εφαρμόζουν υγιείς οικονομικές πολιτικές σύμφωνα με τους κανόνες που έχουν συμφωνηθεί. Εχουμε μια κοινή ευθύνη για την οικονομική και νομισματική σταθερότητα στην ευρωζώνη.

    »Στο πλαίσιο αυτό υποστηρίζουμε πλήρως την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να πράξει ό,τι χρειαστεί, συμπεριλαβανομένης της υιοθέτησης συμπληρωματικών μέτρων ώστε να διασφαλιστεί ότι οι φιλόδοξοι στόχοι που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα σταθερότητας για το 2010 και τα ακόλουθα χρόνια θα επιτευχθούν.

    »Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει όλα αυτά τα μέτρα με αποφασιστικό τρόπο για την αποτελεσματική μείωση του ελλείμματος κατά 4% το 2010. Καλούμε το Συμβούλιο ECOFIN στη συνεδρίασή του της 16ης Φεβρουαρίου να υιοθετήσει συμπεράσματα για την Ελλάδα με βάση τις προτάσεις της Επιτροπής και τα πρόσθετα μέτρα που έχει λάβει η Ελλάδα.

    »Η Επιτροπή θα παρακολουθεί στενά την εφαρμογή των συστάσεων σε συνδυασμό με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και θα προτείνει τα απαραίτητα πρόσθετα μέτρα βάση της τεχνογνωσίας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και μια πρώτη αξιολόγηση θα γίνει τον Μάρτιο.

    »Τα μέλη της ευρωζώνης θα λάβουν αποφασιστικά και συντονισμένα μέτρα για να διασφαλιστεί η οικονομική σταθερότητα στο σύνολό της. Η ελληνική κυβέρνηση δεν ζήτησε καμία οικονομική στήριξη»

    Από την πλευρά της καγκελάριος της Γερμανίας δήλωσε, ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την Ελλάδα αντιμέτωπη με τα δημοσιονομικά της προβλήματα, προσθέτοντας ότι η Αθήνα οφείλει να τηρήσει τους κοινούς "κανόνες" που αφορούν τα ελλείμματα.

    "Η Ελλάδα αποτελεί τμήμα της ΕΕ και εμείς δεν πρόκειται να την αφήσουμε μόνη. Υπάρχουν όμως κανόνες που πρέπει να τηρηθούν και στη βάση αυτή πρόκειται να υιοθετήσουμε μία διακήρυξη", είπε η κα Μέρκελ.

    Η δέσμευση που ανέλαβε η Ελλάδα να μειώσει σημαντικά το έλλειμμα της από το 2010 θα παρακολουθείται κάθε μήνα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί κατά το τέλος της συνόδου κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες.

    "Την έχουμε λάβει υπόψη μας, και είναι πολύ σημαντικό, τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης να κάνει περισσότερα για να πετύχει το 4% στη μείωση του ελλείμματος, εάν είναι αναγκαίο", δήλωσε ο Σαρκοζί στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με την γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

    "Έχουμε θέσει σε εφαρμογή μια μηνιαία παρακολούθηση, μια επιτήρηση, για τις δεσμεύσεις που ανελήφθησαν από την Ελλάδα, και για την εξέλιξη της κατάστασης, η πρώτη εξέταση θα γίνει τον Μάρτιο", δήλωσε.

    "Και κάτω από αυτές τις συνθήκες αποφασίσαμε την αρχή της υποστήριξης της Ελλάδας στο πρόγραμμά της και στους στόχους της", δήλωσε ο αρχηγός του γαλλικού κράτους, "εμείς επιβεβαιώσαμε την υποστήριξή μας προς την Ελλάδα (και) την αξιοπιστία που προσφέρουμε στις δεσμεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης, σε πλήρη συμφωνία με την Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα", τόνισε.

    Οι Ευρωπαίοι έχουν συμφωνήσει σχετικά με τα μέσα που θα χρησιμοποιήσουν για την οικονομική βοήθεια της Ελλάδας σε περίπτωση ανάγκης, δήλωσε σήμερα ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

    "Θα τελειοποιήσουμε τις συμφωνίες που έχουμε αλλά η επιλογή του μέσου δε θα είναι μία δύσκολη στιγμή", ανέφερε ο κ. Γιούνκερ, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη σύνοδο των ηγετών της ΕΕ για την Ελλάδα.

    Ωστόσο, "δεν θα μπω σε λεπτομέρειες σχετικά με τη φύση των μέσων που απαιτούνται", πρόσθεσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τονίζοντας ότι το σενάριο μιας πιθανής χρεοκοπίας της Ελλάδας δε θα πρέπει να εξετάζεται σήμερα.

    Ο επικεφαλής των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης δήλωσε ακόμη ότι οποιαδήποτε ενίσχυση προς την Ελλάδα θα πρέπει να είναι "συντονισμένη", σημειώνοντας ότι αυτό αποκλείει ένα "ευρωπαϊκό μέσο", όπως τα ευρωομόλογα, που εκδίδονται από τις διάφορες χώρες.

    Αντίθετα, η διμερής βοήθεια από ορισμένες χώρες θα εξετάζονται και θα πρέπει να είναι "συντονισμένες" σημείωσε ο κ. Γιούνκερ.

    Συνέντευξη Τύπου Ρόμπεϊ-Μπαρόζο

    Την ικανοποίησή τους για τη συμφωνία που επιτεύχθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες εξέφρασαν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ και Ζοζέ Μπαρόζο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν λίγο μετά το πέρας των εργασιών της έκτακτης Συνόδου Κορυφής που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.

    Οι δύο κοινοτικοί ιθύνοντες υπογράμμισαν ότι η σημερινή συμφωνία έχει επί της ουσίας το χαρακτήρα ενός διπλού δρόμου όπου από τη μία πλευρά η Ελλάδα θα δείξει την υπευθυνότητά της λαμβάνοντας ενδεχομένως πρόσθετα μέτρα για τη δημοσιονομική της εξυγίανση και η ΕΕ θα δείξει την αλληλεγγύη της, ενισχύοντας, ενδεχομένως, οικονομικά την Ελλάδα εάν και εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.

    Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ ανέφερε ότι στο πλαίσιο του Συμβουλίου έγινε σήμερα μια "ειλικρινής συζήτηση" η οποία κατέληξε σε μία "άνετη συμφωνία". Και οι δύο κοινοτικοί ιθύνοντες ανέφεραν ότι τα όποια σχέδια οικονομικής ενίσχυσης θα αποτελέσουν αντικείμενο διαβουλεύσεων στο επίπεδο των υπουργών οικονομίας της ζώνης του Ευρώ και της ΕΕ και σε γενικές γραμμές εξέφρασαν την απόλυτη ικανοποίησή τους για τη σημερινή συμφωνία.

    Συνέντευξη Τύπου Μέρκελ-Σαρκοζί

    Την καταρχήν συμφωνία των 27 να στηρίξουν την Ελλάδα, αλλά και την ανάγκη η ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει απαρέγκλιτα το πρόγραμμα σταθερότητας της ελληνικής οικονομίας τόνισαν η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα, μετά τη λήξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

    Ειδικότερα, ο Ν. Σαρκοζί υπογράμμισε ότι πρόκειται για μια ευρωπαϊκή συμφωνία έκφρασης αλληλεγγύης προς την Ελλάδα, η οποία είναι αρκετή για να αντιμετωπίσει τις κερδοσκοπικές πιέσεις των αγορών.

    Ωστόσο, ερωτηθέντες από δημοσιογράφους ποιές θα είναι οι χώρες που θα βοηθήσουν οικονομικά την Ελλάδα αν χρειαστεί και με ποιόν τρόπο, τόσο ο Ν,. Σαρκοζί όσο και η Α. Μέρκελ αρνήθηκαν να μπουν σε λεπτομέρειες και να δώσουν διευκρινίσεις. Υπογράμμισαν αμφότεροι ότι η ευρωπαϊκή απάντηση στις αγορές είναι η έκφραση αλληλεγγύης προς την Ελλάδα. "Στέλνουμε ένα σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα προς τις αγορές" ανέφεραν οι δύο ευρωπαίοι ηγέτες, τονίζοντας παράλληλα ότι η Ελλάδα δεν ζήτησε οικονομική ενίσχυση.

    Ειδικότερα, ο Ν. Σαρκοζί δήλωσε ότι δεν είναι οι αγορές αυτές που θα επιλέξουν ποιά θα είναι η συνεισφορά της Γερμανίας και της Γαλλίας προς την Ελλάδα, αν χρειαστεί. "Ο ρόλος μας δεν είναι να δημιουργούμε αναταράξεις και να ευνοούμε τους κερδοσκόπους. Έργο μας είναι να παίρνουμε τις κατάλληλες αποφάσεις τη στιγμή που χρειάζεται. Αυτή είναι η απάντηση της ΕΕ. Η στρατηγική μας είναι ξεκάθαρη και οι αγορές θα την καταλάβουν".

    Συνεχίζοντας, ο Γάλλος Πρόεδρος τόνισε ότι σήμερα οι 27 συμφώνησαν σε τρία βασικά σημεία. Πρώτον, ότι η Ελλάδα θα κάνει αυτό που πρέπει για να μειώσει το έλλειμμά της. Δεύτερον, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα παρακολουθούν στενά την εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος σταθερότητας. Τρίτον, υπάρχει αλληλεγγύη προς την Ελλάδα.

    Συνεχίζοντας ο Ν. Σαρκοζί χαρακτήρισε "θαρραλέα" τα βήματα που έχει κάνει ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Γ. Παπανδρέου και συμπλήρωσε λέγοντας: "Η Ελλάδα ανήκει στην ΕΕ και στην Ευρωζώνη και την στηρίζουμε. Εμμένουμε σε αυτή την ισχυρή πολιτική δήλωση, η οποία δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών".

    Από τη δική της πλευρά, η Γερμανίδα Καγκελάριος τόνισε ότι είναι απολύτως αναγκαίο η Ελλάδα να εφαρμόσει το πρόγραμμα σταθερότητας και η Γερμανία παρακολουθεί τις εξελίξεις. "Η καλύτερη λύση είναι η Ελλάδα να εφαρμόσει τα μέτρα που έχει εξαγγείλει για την εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών της", τόνισε χαρακτηριστικά η Α. Μέρκελ συμπληρώνοντας ότι οι αγορές θα πρέπει να εμπιστευτούν το πρόγραμμα σταθερότητας της Ελλάδας.

    Στο μεταξύ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Monde, ο κ. Παπανδρέου, δήλωσε ότι ότι "η Ελλάδα έχει ανάγκη από την ψυχολογική και την πολιτική στήριξη της Ευρώπης" αποκλείοντας το ενδεχόμενο οποιασδήποτε προσφυγής στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

    Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι περιμένει από τη Ευρώπη να πει: "Ναι, η Ελλάδα είναι αξιόπιστη, εγγυόμαστε ότι το πρόγραμμά της είναι ρεαλιστικό". Και "εάν συνεχισθεί η κερδοσκοπία, τότε αυτό δεν αποτελεί υπόθεση της Ελλάδας, αλλά της ευρωζώνης και της Ευρώπης. Γίνεται υπόθεση συλλογικής βούλησης για τον έλεγχο της κερδοσκοπίας".

    Ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα κάνει "τη δουλειά της, σύμφωνα με το σχέδιο σταθεροποίησης, το οποίο υποβάλαμε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η οποία το ενέκρινε".

    Λάβαμε ένα συμπληρωματικό μέτρο, για τη μείωση του ελλείμματός μας κατά 4% αυτόν τον χρόνο. Μόλις ανακοινώσαμε έναν νέο φορολογικό νόμο, τη συγκράτηση των μισθών και τον περιορισμό των επιδομάτων. Μπορούμε να μεταβάλουμε αυτήν την κρίση σε ευκαιρία, δήλωσε προσθέτοντας ότι "δεν ζήτησε τη βοήθεια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου" και "δεν αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο αυτής της λύσης".

  • ** Αύριο, στις 11 το πρωί, θα συνεδριάσει, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, το Υπουργικό Συμβούλιο, ενώ στις 3 μμ θα συνεδριάσει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.

    [02] "Σταθείτε δίπλα στον πολίτη"

    Υπό την προεδρία του κ. Αντώνη Σαμαρά, συνεδρίασε σήμερα το Διαγραμματειακό της ΝΔ.

    Ο αρχηγός της ΝΔ στην εισήγησή του τόνισε ότι «ο πρωθυπουργός δεν παρέλαβε κάποιο "κρυφό" κράτος. Ήξερε ότι αυτό το κράτος έπρεπε να μειώσει τις σπατάλες του και να προσφέρει ανάπτυξη, όμως ο κ. Παπανδρέου προτίμησε την εύκολη λύση: "Ρίξτε τα όλα στο φορολόγουμενο". Αυτό μας είπε. Και δεν καταλαβαίνει ότι έτσι και η αγορά στεγνώνει, και η ανεργία εκτοξεύεται και οι φτωχότεροι θα την πληρώσουν».

    «Λέμε στην κυβέρνηση ότι αν δεν προχωρήσετε στα Α,Β,Γ απαραίτητα μέτρα τότε θα συγκρουστούμε. Θα σας κάνουμε κριτική. Ασκούμε πίεση στην κυβέρνηση να πάρει σωστά μέτρα. Όταν δεν παίρνει σωστά μέτρα ή όταν παίρνει μέτρα ατελή, τότε θα αναλαμβάνει το κόστος. Δεν συγκυβερνούμε», συνέχισε ο κ. Σαμαράς.

    Επεσήμανε πως «το κράτος πρέπει να μειώσει τις σπατάλες και η κυβέρνηση να λάβει μέτρα για τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους, καθώς και να εφαρμόσει μέτρα ρυθμίσεις -«ανάσες» ανάπτυξης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις γιατί αλλιώς θα εκτιναχθεί η ανεργία στα ύψη».

    Αναφερόμενος στην αντιπολιτευτική τακτική σημείωσε ότι «δεν κάνουμε δομική αντιπολίτευση. Όταν η κυβέρνηση καρκινοβατεί, βάζουμε τη δική μας ατζέντα. Προτείνουμε μέτρα, προτείνουμε λύσεις. Το μοντέλο διακυβέρνησης που λειτούργησε από τη μεταπολίτευση έως σήμερα εξάντλησε τα όριά του. Χρειαζόμαστε μια νέα μεταπολίτευση».

    Ο Α. Σαμαράς ανέφερε επίσης ότι «τελείωσε η εποχή του "αναδιανέμαμε δανεικά σε βάρος των παιδιών μας"» και τόνισε πως «ούτε λαϊκίζουμε στα κεραμίδια, ούτε λουφάζουμε στη γωνία. Παράγουμε πολιτική που είναι χρήσιμη και ωφέλιμη για τους συμπολίτες μας».

    Σχετικά με το ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει κάθε γραμματεία της ΝΔ ξεχωριστά, καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις και αναδεικνύοντας τα προβλήματα της κοινωνίας και τις λύσεις του, ο αρχηγός της ΝΔ σημείωσε ότι «είμαστε σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για όλο τον ελληνικό λαό και ως ΝΔ πρέπει να είμαστε κοντά στον κόσμο, στον απλό πολίτη, δίπλα στην ελληνική οικογένεια».

    Επεσήμανε ότι οι γραμματείες του κόμματος πρέπει να παίξουν σημαντικό ρόλο και πως η ΝΔ μετασχηματίζεται σε ένα κόμμα ριζοσπαστικότερο.

    «Μιλάμε σταράτα», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας πως «η μεγάλη εκδήλωση της 21ης Φεβρουαρίου θα είναι το σημείο εκκίνησης για την τελική ευθεία προς το 8ο συνέδριο του Ιουνίου που θα οδηγήσει σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα της κεντροδεξιάς ανοικτό στην κοινωνία και τους πολίτες».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 11 February 2010 - 19:30:16 UTC