Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-01-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Νέο τοπίο διπλωματίας"

  • [01] "Νέο τοπίο διπλωματίας"

    Την ανησυχία του για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στις προσπάθειες για την προστασία του περιβάλλοντος, κυρίως μετά την αποτυχία της Διάσκεψης της Κοπεγχάγης, εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας, μετά από συνάντησή του με τον υφυπουργό Εξωτερικών Σπ. Κουβέλη.

    Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι "βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νέο τοπίο διπλωματίας το οποίο μας ανησυχεί ιδιαίτερα. Οι ΗΠΑ και τα κράτη της BASIC (Βραζιλία, Νότια Αφρική, Ινδία, Κίνα) μυστικά αποφάσισαν το "Σύμφωνο της Κοπεγχάγης", παρακάμπτοντας τα υπόλοιπα 188 κράτη και τον ΟΗΕ, ενώ η ΕΕ επέλεξε ρόλο κομπάρσου".

    Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε ότι οι χώρες της ΕΕ ήταν ουσιαστικά απούσες από τη διαδικασία.

    "Την ώρα που οι διαπραγματεύσεις κατέρρεαν και οι ΗΠΑ με την Κίνα επιχειρούσαν να συμφωνήσουν μεταξύ τους με παρασκηνιακό τρόπο, η ΕΕ κατάφερε να μην κάνει ούτε το στοιχειώδες : να αυξήσει το στόχο μείωσης των εκπομπών από 20% σε 30% και να δώσει νέα πνοή στις διαπραγματεύσεις. Αν ήταν να μειώσει μισθούς και συντάξεις η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ήταν πολύ αυστηρή", τόνισε ο κ. Τσίπρας.

    Ωστόσο, εξέφρασε την ελπίδα, στο Μεξικό "να γίνει αυτό που δεν καταφέραμε στην Κοπεγχάγη, να συμφωνηθεί μία παγκόσμια συνθήκη,νομικά δεσμευτική".

    "Στήριξη της απασχόλησης"

    "Η κυβέρνηση, αντί να καταργήσει τον εργασιακό μεσαίωνα, αντί να καταργήσει τις ανασφάλιστες μορφές εργασίας, την επισφάλεια, τους ενοικιαζόμενους εργαζόμενους, τα μπλοκάκια που υποκρύπτουν μόνιμη και σταθερή εργασία, έρχεται δήθεν να τη ρυθμίσει. Στην πραγματικότητα να την θεσμοθετήσει σε πιο light εκδοχές". Αυτό τόνισε ο Αλ. Τσίπρας μετά την επίσκεψή του στα γραφεία της FORTHNET στον Ταύρο.

    "Εμείς πολύ αμφιβάλλουμε ότι ακόμα κι αυτές οι light εκδοχές θα εφαρμοστούν σε μια χώρα που δεν εφαρμόζονται τα στοιχειώδη στην εργατική νομοθεσία", πρόσθεσε.

    Ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξαναβρεθεί δίπλα στους εργαζόμενους "για να ενισχύσουμε τα δικαιώματά τους στην εργασία, για να ελέγχουμε την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας".

    "Είναι εξαιρετικά δύσκολη η κατάσταση στους εργασιακούς χώρους, είναι εξαιρετικά δύσκολη η κατάσταση στην κοινωνία. Πρέπει να στηρίξουμε την απασχόληση, πρέπει να στηρίξουμε το δικαίωμα για αξιοπρεπή εργασία για όλους", κατέληξε ο κ. Τσίπρας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 29 January 2010 - 13:30:23 UTC