Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-01-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανθρωπιστική βοήθεια και φροντίδα για τα ορφανά παιδιά

  • [01] Ανθρωπιστική βοήθεια και φροντίδα για τα ορφανά παιδιά

    Σήμερα και εφόσον οι συνθήκες στην Αϊτή το επιτρέψουν, ειδική ομάδα γιατρών και διασωστών καθώς και φαρμακευτικού υλικού με ειδική απ' ευθείας πτήση Μπόινγκ 747 θα αναχωρήσει για την Αϊτή, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

    Κατά την επιστροφή του Μπόινγκ θα δοθεί η δυνατότητα επιστροφής στην Ελλάδα 400 πολιτών ευρωπαϊκών χωρών που βρίσκονται στην Αϊτή.

    Η αποστολή αποτελείται από περίπου 25 υγειονομικούς, νοσηλευτές, διασώστες και στελέχη της Διεύθυνσης Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών, ενώ μεταφέρεται μεγάλη ποσότητα φαρμάκων που είναι αναγκαία για τα πρώτα εικοσιτετράωρα μετά τον καταστροφικό σεισμό.

    Οι εθελοντές θα παραμείνουν περίπου δέκα έως δεκαπέντε ημέρες -αναλόγως των αναγκών- και θα ακολουθήσει δεύτερη αποστολή με το ίδιο αεροπλάνο, στο οποίο θα μεταφέρονται τρόφιμα κατάλληλα για τις συνθήκες, φάρμακα και υλικό προσαρμοσμένα στις ανάγκες των θυμάτων του σεισμού.

    Ο Υφυπουργός των Εξωτερικών Σπύρος Κουβέλης δήλωσε ότι η Ελλάδα αναλογιζόμενη την ιστορική σχέση και την ιστορική υποχρέωσή της προς την Αϊτή, από την πρώτη στιγμή έσπευσε να χορηγήσει οικονομική βοήθεια 200. 000 ευρώ, που εντάχθηκε στα άμεσα μέτρα ανακούφισης του λαού της Αϊτής μέσω διεθνών οργανισμών και συνεχίζει μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας.

    Εξ άλλου, τα υπουργεία Προστασίας του πολίτη, Υγείας και Αγροτικής Ανάπτυξης συνεργάζονται με το Υπουργείο Εξωτερικών για να συμβάλλουν στην κοινή προσπάθεια της άμεσης και αποτελεσματικής παροχής βοήθειας.

    Σημειώνεται ότι όσοι φορείς επιθυμούν να προσφέρουν θα πρέπει να έρθουν σε επαφή με τις υπηρεσίες του Υπουργείου στο τηλέφωνο 2103683570 και να λάβουν γνώση του καταλόγου αναγκαίων φαρμάκων ή άλλων υλικών, τα οποία θα μεταφερθούν με τη δεύτερη πτήση του αεροσκάφους.

    Τέλος, ανακοινώθηκε ο τραπεζικός λογαριασμός για την κατάθεση εισφορών για την ανθρωπιστική βοήθεια είναι: 2341131478, ΙΒΑΝ GR8701000230000002341131478 στην Τράπεζα της Ελλάδος ή σε άλλες τράπεζες με χρήση του ΙΒΑΝ.

    Φροντίδα για τα ορφανά

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιτρέψουν προσωρινά την είσοδο στη χώρα ορφανών παιδιών από την Αϊτή προκειμένου να λάβουν τη φροντίδα που χρειάζονται μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε τη χώρα τους, δήλωσε η αμερικανίδα υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Τζάνετ Ναπολιτάνο.

    "Δεσμευόμαστε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε τις οικογένειες να ξαναβρεθούν στην Αϊτή αυτές τις πολύ δύσκολες ώρες", αναφέρει η υπουργός σε ανακοίνωσή της.

    "Ενώ παραμένουμε προσηλωμένοι στην επανένωση των οικογενειών στην Αϊτή, το να δώσουμε την άδεια για ανθρωπιστικούς λόγους σε ορφανά που δικαιούνται να υιοθετηθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες θα τους επιτρέψει να λάβουν εδώ τη φροντίδα που χρειάζονται", προσθέτει.

    Εξάλλου, χθες, η ολλανδική κυβέρνηση αποφάσισε την επιτάχυνση των διαδικασιών που προβλέπει ο νόμος για τη μετανάστευση έτσι ώστε να διευκολυνθεί η υιοθέτηση 115 παιδιών από την Αϊτή.

    Ολλανδοί υπεύθυνοι θα μεταβούν με ειδική πτήση από το αεροδρόμιο Σίπολ του Άμστερνταμ στο νησί της Καραϊβικής που έχει πληγεί από το σεισμό, για να μεταφέρουν τα 115 παιδιά, τα οποία προορίζονται για υιοθεσία από ολλανδικές οικογένειες.

    Με την ίδια πτήση θα μεταβούν στην Αϊτή δεκάδες εργαζόμενοι σε υπηρεσίες υγείας για να προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στα θύματα του σεισμού της προηγούμενης Τρίτης.

    Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των οργανώσεων υιοθεσίας Wereldkinderen και NAS Netherlands Adoption Foundation, οι οποίες οργανώνουν την πτήση, υπό κανονικές συνθήκες οι αρχές της Αϊτής θα χρειάζονταν χρόνια για να ολοκληρώσουν τις απαραίτητες γραφειοκρατικές διαδικασίες.

    Ο Υπουργός Δικαιοσύνης της Ολλανδίας Ερνστ Χιρς Μπαλίν είπε ότι τα συγκεκριμένα παιδιά, η υιοθεσία των οποίων έχει ήδη εγκριθεί από τις αρχές της Αϊτής, θα μπορούσαν να έλθουν στην χώρα με ταχύτατες διαδικασίες ενώ εκπρόσωπος του Υπουργείου έκανε γνωστό ότι στο ίδιο πλαίσιο θα ενταχθούν άλλες εννέα υιοθεσίες.

    Την Κυριακή, έξι υιοθετηθέντα παιδιά από την Αϊτή έφτασαν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Αϊντχόφεν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 19 January 2010 - 7:30:14 UTC