Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-01-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τη Σερβία επισκέπτεται ο πρωθυπουργός
  • [02] "Στοίχημα για λογαριασμό της κοινωνίας"
  • [03] Η ατζέντα της ημέρας
  • [04] "Καμία ανοχή και θυσία"
  • [05] "Ναρκοπέδιο η οικονομία"
  • [06] "Δίκαιο σύστημα"

  • [01] Τη Σερβία επισκέπτεται ο πρωθυπουργός

    Στο Βελιγράδι θα βρίσκεται σήμερα ο πρωθυπουργός, προκειμένου να μιλήσει στην Ετήσια Διάσκεψη των Πρέσβεων της Σερβίας.

    Ο κ. Γ. Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη σερβική πρωτεύουσα, θα συναντηθεί με τον Σέρβο ομόλογό του, Μίρκο Τσβέτκοβιτς και τον πρόεδρο της χώρας Μπόρις Τάντιτς.

    Σήμερα κατατίθεται στις Βρυξέλλες το προσχέδιο του επικαιροποιημένου προγράμματος σταθερότητας. Το τελικό κείμενο με εξειδίκευση των μέτρων, θα κατατεθεί μέσα Ιανουαρίου μετά από διαβούλευση με κοινοτικούς παράγοντες, οι οποίοι αναμένονται εντός των ημερών στην Αθήνα.

    [02] "Στοίχημα για λογαριασμό της κοινωνίας"

    "Σε κρίσιμους καιρούς, πολλοί φοβούνται το μέλλον. Μην αφήσετε το φόβο να σκιάσει τις καρδιές σας. Να θυμάστε πάντα ότι το πιο πυκνό σκοτάδι είναι λίγο πριν φανεί το πρώτο φώς! Μέσα στο 2010 θα αρχίσει να φαίνεται φώς. Ελπίδα υπάρχει και το ξημέρωμα δεν αργεί", επισημαίνει στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο αρχηγός της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

    Ο κ. Σαμαράς τονίζει πως το 2009 υπήρξε δύσκολο για πολλούς και εύχεται το 2010 να είναι καλύτερο για όλους.

    Και σημειώνει:

    "Η ΝΔ στη νέα χρονιά θα δείξει το νέο πρόσωπό της, θα εμπνεύσει με τις προτάσεις της, θα σταματήσει όσα πρέπει να σταματήσει, θα προωθήσει όσα πρέπει να προωθήσει, και θα κερδίσει το στοίχημα για λογαριασμό της κοινωνίας και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων, για λογαριασμό της Ελλάδας μας. Γι αυτό και μη φοβάστε για την Ελλάδα. Έχει αστείρευτες δυνάμεις μέσα της. Πιστέψτε στον εαυτό σας. Πιστέψτε στις δυνατότητές σας. Μετά την κρίση θα ανοίξει μια καινούργια, καλύτερη σελίδα για την Ελλάδα. Ψηλά το κεφάλι, λοιπόν. Αισιοδοξία στις καρδιές. Υγεία, Αγάπη, Ευτυχία για όλους".

    [03] Η ατζέντα της ημέρας

  • Κηδεία παλαίμαχου δημοσιογράφου Γιάννη Βούλτεψη (14:00:00, Αθήνα/Νεκροταφ. Π. Φαλήρου)

  • Ο Γ. Παπανδρέου στη Σερβία - Ομιλία στην Ετήσια Διάσκεψη πρέσβεων του Σερβικού ΥΠΕΞ (16:00:00, Βελιγράδι)

  • Ποδόσφαιρο-Β' Εθνική (15η αγωνιστική),

    15:00 Παναιτωλικός-Κέρκυρα

    18:00 Πιερικός-Ρόδος - ΕΤ3

  • Ποδόσφαιρο-Σούπερ Λίγκα-Προαγγελία 16ης ημέρας

    [04] "Καμία ανοχή και θυσία"

    "Καμία εμπιστοσύνη στην κυβερνητική προπαγάνδα. Ο πόλεμος που σχεδιάζει η κυβέρνηση στο φορολογικό δεν είναι γενικά κατά της φοροδιαφυγής. Οι μεγάλες φοροαπαλλαγές και οι χρηματοδοτήσεις που απολαμβάνουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι όχι μόνο δεν θα θιγούν, αλλά θα διευρυνθούν", τονίζει το ΚΚΕ και ανακοίνωσή του και προσθέτει:

    "Γιβ αυτό ο στόχος της είναι η δραστική περικοπή του εισοδήματος των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων. Τέτοιου είδους μέτρα λαμβάνονται σε όλες τις χώρες της ΕΕ και τα είχαν αποφασίσει πριν από την κρίση και τώρα με αφορμή την κρίση τα επισπεύδουν και τα κλιμακώνουν. Καμία ανοχή και θυσία, λαϊκή συστράτευση και αντεπίθεση".

    [05] "Ναρκοπέδιο η οικονομία"

    «Ας καταλάβουν, επιτέλους, στην κυβέρνηση ότι μετατρέπουν την οικονομία σε απέραντο «ναρκοπέδιο». Επιμένουμε στην «χρησιμοποίηση» της παραοικονομίας ως εργαλείου εξόδου από την κρίση. Το πόθεν έσχες και τα τεκμήρια πνίγουν κάθε απόπειρα επενδύσεων στην οικοδομή. Ο Μπερλουσκόνι με την πολιτική που εφάρμοσε εξοικονόμησε πολλές δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. για την οικονομία.

    Εξάλλου, ο κ. Αϊβαλιώτης αναφερόμενος στην ιθαγένεια και το δικαίωμα ψήφου στους μετανάστες τόνισε:

    «Θέλουν-δε θέλουν θα οδηγηθούν σε δημοψήφισμα για το θέμα της ιθαγένειας και της ψήφου στους μετανάστες. Η κοινή γνώμη αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα της κατάστασης περισσότερο από ό,τι την αντιλαμβάνονται ο Πρωθυπουργός και ο αμφιρρέπων αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο λαός απαιτεί να ερωτηθεί».

    [06] "Δίκαιο σύστημα"

    "Η εκτεταμένη φοροδιαφυγή και η γενικότερη ύφεση της οικονομίας απαιτούν τουλάχιστον ένα ριζικά διαφορετικό και δίκαιο φορολογικό σύστημα το οποίο δεν θα οδηγεί στο εξής παράδοξο: οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι να είναι οι «πιο πλούσιοι» στην χώρα μας ενώ την ίδια στιγμή ο μεγάλος πλούτος να απολαμβάνει ασυλία", τονίζεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ.

    "Η έξοδος της ελληνικής οικονομίας από το σημερινό αδιέξοδο και η ανάκαμψή της δεν μπορεί να επιτευχθεί αν δεν υπάρξει ένα σχέδιο που θα περιλαμβάνει μεγάλους προοδευτικούς στόχους ανάπτυξης, προστασίας της εργασίας και δημιουργία νέων θέσεων, παραγωγική αναζωογόνηση και προστασία του περιβάλλοντος", καταλήγει η ανακοίνωση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 4 January 2010 - 5:30:20 UTC