Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-12-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Επιστροφή στην ανάπτυξη από το 2012"
  • [02] Αντικειμενικές τιμές σε 25 νομούς
  • [03] Τα διόδια θα μετράνει στην εφορία
  • [04] Πρωτοχρονιά χωρίς μετρό και ηλεκτρικό
  • [05] Αισιόδοξες εκτιμήσεις για την ελληνική οικονομία
  • [06] Καταργείται η Ελληνική Αγροφυλακή
  • [07] Ισχυρή έκρηξη στο Διοικητικό Πρωτοδικείο
  • [08] Το μετρό στην Αγ. Παρασκευή
  • [09] Το Facebook στην πρώτη 3άδα

  • [01] "Επιστροφή στην ανάπτυξη από το 2012"

    Στόχος της κυβέρνησης είναι το 2011 να είναι η τελευταία χρονιά της ύφεσης και το 2012 η οικονομία να εισέλθει στην ανάπτυξη ώστε το 2013 να έχουμε αφήσει πίσω μας όσα μας οδήγησαν στην κρίση, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στη τελευταία συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου για το 2010. Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, η συνεδρίαση της Τετάρτης ήταν η 31η από την αρχή του έτους και η 39η από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας.

    Το 2010 τόνισε, σταθήκαμε όρθιοι στη μεγαλύτερη κρίση που πέρασε ο ελληνισμός στην πρόσφατη ιστορία του. Ωστόσο, πρόσθεσε, μπήκανε μπροστά σημαντικές και ιστορικές αλλαγές για τη δημιουργία μιας διαφορετικής Ελλάδας.

    Αναφερόμενος στο 2011 ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι οι προτεραιότητες για την κυβέρνηση είναι η δημιουργία ενός κράτους στην υπηρεσία του πολίτη, η επάνοδος της χώρας στην ανάπτυξη, μια κοινωνία ευνομίας, συμμετοχής, διαφάνειας και δικαιοσύνης, ένα πραγματικό κράτος πρόνοιας καθώς και η ενδυνάμωση της φωνής και του κύρους της χώρας διεθνώς.

    Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους υπουργούς από το νέο έτος να φέρνουν στο Υπουργικό Συμβούλιο, πέραν των νομοσχεδίων, και κάποιες συγκεκριμένες πολιτικές προτάσεις ή κάποιο πιλοτικό και πειραματικό πρόγραμμα για τον τρόπο εφαρμογής των νομοθετικών ρυθμίσεων.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Αντικειμενικές τιμές σε 25 νομούς

    Αντικειμενικές τιμές ακινήτων σε 4.500 περιοχές που μέχρι σήμερα ήταν εκτός αντικειμενικού συστήματος προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Έτσι, με την επέκταση αυτή το αντικειμενικό σύστημα προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων καλύπτει πλέον το σύνολο των περιοχών σε 25 νομούς της χώρας.

    Πρόκειται για τις αντικειμενικές τιμές με τις οποίες, στις περιοχές αυτές, θα προσδιορίζεται πλέον ο φόρος στις μεταβιβάσεις ακινήτων και στις κληρονομιές, ο φόρος ακίνητης περιουσίας κα . Έως τώρα στις περιοχές αυτές ίσχυε το σύστημα των ενδεικτικών τιμών οι οποίες ωστόσο δημιουργούσαν σημαντικές στρεβλώσεις. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι νέες αντικειμενικές τιμές είναι υψηλότερες από τις ενδεικτικές- συγκριτικές τιμές των ΔΟΥ αφού οι τελευταίες ήταν «τεχνητά συμπιεσμένες» όπως λένε παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών.

    Οι νέες τιμές σε κάθε περιοχή προβλέπονται σε απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών, Δημήτρη Κουσελά.

    Σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα μόνο δύο νομοί (Γρεβενών και Καστοριάς) καλύπτονται στο σύνολό τους από το σύστημα του αντικειμενικού προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων. Έτσι με τη σημερινή ένταξη των νέων περιοχών σε 23 νομούς το αντικειμενικό σύστημα καλύπτει συνολικά 25 νομούς.

    Επίσης, εντάσσονται περιοχές και οικισμοί των νομών Κυκλάδων και Χαλκιδικής.

    Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν τους Πίνακες Τιμών Αντικειμενικών Αξιών στην ιστοσελίδα του υπουργείου Οικονομικών http://www.minfin.gr/antikeimenikes/

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Τα διόδια θα μετράνει στην εφορία

    Οι δαπάνες που καταβάλλουν οι οδηγοί αυτοκινήτων για τα διόδια θα μετράνε στην εφορία για το συνολικό ποσό αποδείξεων που πρέπει να συγκεντρωθεί για την κάλυψη του αφορολόγητου πόσου εισοδήματος.

    Αυτό διευκρινίζεται σε εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών που δόθηκε στην δημοσιότητα, Επομένως, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να συγκεντρώνουν και τις δαπάνες των διοδίων για να "κτίζουν" το αφορολόγητο ποσό εισοδήματος.

    Το ίδιο ισχύει και για τους φορολογούμενους που κάνουν χρήση των τηλεδιοδίων. Οι οδηγοί αυτοί θα πρέπει να ζητούν βεβαίωσης ετήσιας δαπάνης διοδίων από την αρμοδία για την εκμετάλλευση των διοδίων εταιρία.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Πρωτοχρονιά χωρίς μετρό και ηλεκτρικό

    Με απεργιακές κινητοποιήσεις θα υποδεχθούν το νέο χρόνο οι εργαζόμενοι στο Μετρό και τον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, κλιμακώνοντας τις αντιδράσεις τους στο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για τις αστικές συγκοινωνίες.

    Συγκεκριμένα, οι μηχανοδηγοί των δύο αυτών μέσων σταθερής τροχιάς, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, γεγονός που σημαίνει ότι δεν πρόκειται να κινηθούν οι συρμοί του Μετρό και του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] Αισιόδοξες εκτιμήσεις για την ελληνική οικονομία

    Ψήφο εμπιστοσύνης στην πολιτική της κυβέρνησης και προσωπικά στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου δίνει το περιοδικό "Νιούσγουϊκ" με δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοσή του.

    Σε εκτενή ανάλυση του Stefan Theil, όσο αφορά τις προοπτικές έκβασης της ευρωπαϊκής οικονομίας, δίνεται έμφαση στην περίπτωση της Ελλάδας.

    Παρά το γεγονός ότι σημειώνεται "η αποτυχία του οικονομικοπολιτικού συστήματος της Ελλάδας" και ότι πρόκειται για χώρα "μοναδική στη δυσλειτουργικότητα" ή ως το "πλέον σπάταλο και διεφθαρμένο δυτικό κράτος", υπογραμμίζοντας τη "συντριβή" της Ελλάδας από το εθνικό χρέος των 400 δισ. δολαρίων, ο δημοσιογράφος εμφανίζεται συγκρατημένα αισιόδοξος για τις οικονομικές και γενικότερες προοπτικές της Ελλάδας.

    "Στόχος του Γιώργου Παπανδρέου είναι ακριβώς το να αλλάξει τα δεδομένα για την Ελλάδα και για το σκοπό αυτό αντιμετώπισε αποφασιστικά απεργίες και διαδηλώσεις και ξεκίνησε με την κατάργηση των αυστηρών ελέγχων σε πολλούς τομείς της ελληνικής οικονομίας, απελευθερώνοντας για πρώτη φορά τον ανταγωνισμό", επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

    Μεταξύ άλλων, γίνεται αναφορά σε σειρά μεταρρυθμιστικών μέτρων της κυβέρνησης, όπως: η ψήφιση του νόμου fast-track για την ενθάρρυνση των επενδύσεων, η προωθούμενη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, η οποία θα καταργήσει τον "ασφυκτικό έλεγχο" στα πανεπιστήμια, ο "ριζοσπαστικός" νέος νόμος για τη διαφάνεια, ο οποίος "στοχεύει στο να ξεριζώσει τη διαφθορά και τη "σοβιετικού τύπου παραποίηση στοιχείων όσον αφορά το χρέος της χώρας και θα μπορούσε έτσι να καταστήσει την Ελλάδα την πλέον ανοιχτή κυβέρνηση στην Ευρώπη", όπως τονίζεται. Ο νόμος για τη διαφάνεια χαρακτηρίζει "επαναστατικός, με δυνατότητα να επαναπροσδιορίσει τον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης".

    Στο ίδιο δημοσίευμα γίνεται αναφορά σε "ανάλογα μεταρρυθμιστικά" μέτρα που έχουν ληφθεί ανά την Ευρώπη για την αντιμετώπιση της τρέχουσας κρίσης, ωστόσο επισημαίνεται ότι η πρόσκληση για τους Ευρωπαίους ηγέτες γενικά και για τον κ. Παπανδρέου ειδικότερα, είναι το κατά πόσο οι μεταρρυθμίσεις υπέρ της ανάπτυξης θα αποδώσουν αρκετά γρήγορα ώστε να εξισορροπήσουν τις πιέσεις από τη μείωση των κρατικών δαπανών και από τα μέτρα λιτότητας.

    Επιπλέον, καταγράφεται "το άνοιγμα της Ελλάδας" σε διεθνείς επενδύσεις και στις σχετικές συμφωνίες με την Κίνα και το Κατάρ, επισημαίνοντας ότι τα βήματα που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, είναι η "αρχή στον αγώνα των μεταρρυθμίσεων" που απαιτούνται για να δημιουργηθεί οικονομική ανάπτυξη σε Ελλάδα και Ευρώπη.

    Τέλος, αναφέρεται ότι "στο παρελθόν, οι κρίσεις δημιούργησαν ευκαιρίες για χώρες και κοινωνίες να επανεφεύρουν τους εαυτούς τους. Η πρόσφατη ιστορία της Ευρώπης υποδηλώνει ότι οι ηγέτες της ξεκινούν να προωθούν μεταρρυθμίσεις μόνο όταν βρεθούν με την πλάτη στον τοίχο. Ο κ. Παπανδρέου δηλώνει ότι η κρίση χρέους της χώρας του κατέστησε δυνατή την προώθηση αλλαγών που δεν θα ήταν εφικτές υπό ομαλές συνθήκες. Η Ευρώπη μπορεί να βρίσκεται ακόμη στα μισά της κρίσης της. Αλλά, σε πάσχουσες οικονομίες όπως της Ελλάδας, σπέρνονται οι σπόροι της αναγέννησης".

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [06] Καταργείται η Ελληνική Αγροφυλακή

    Καταργείται η Ελληνική Αγροφυλακή και οι αρμοδιότητές της μεταφέρονται στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και κλιματικής Αλλαγής ενώ θα ασκούνται πλέον από τις τοπικές δασικές υπηρεσίες. Αυτό προβλέπεται από το νομοσχέδιο το οποίο παρουσίασε σήμερα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής στο Υπουργικό Συμβούλιο.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [07] Ισχυρή έκρηξη στο Διοικητικό Πρωτοδικείο

    Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά τις 8:22 του πρωί, έξω από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, στη Λουίζης Ριανκούρ στους Αμπελοκήπους.

    Η έκρηξη σημειώθηκε από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που είχαν τοποθετήσει άγνωστοι σε μοτοποδήλατο, το οποίο ήταν σταθμευμένο στη νησίδα ακριβώς απέναντι από την είσοδο του Πρωτοδικείου.

    Στις 7:38 άγνωστος τηλεφώνησε στον τηλεοπτικό σταθμό Alter και προειδοποίησε για τη βόμβα, λέγοντας ότι θα εκραγεί σε 40 λεπτά. Από την έκρηξη προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στην πρόσοψη του κτιρίου και σε γύρω σταθμευμένα οχήματα.

    Παράλληλα, δημιουργήθηκε σύννεφο καπνού που έγινε ορατό από πολλά σημεία της Αθήνας. Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί γιατί η Αστυνομία πρόλαβε να εκκενώσει το κτίριο και την περιοχή, όπως αναφέρθηκε από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

    Αυτή την ώρα η περιοχή έχει αποκλειστεί, σε μεγάλη ακτίνα, γύρω από το σημείο που είχε τοποθετηθεί ο εκρηκτικός μηχανισμός και γίνεται έρευνα από συνεργεία της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών και την αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [08] Το μετρό στην Αγ. Παρασκευή

    Παραδίδεται σήμερα ο σταθμός του μετρό στην Αγία Παρασκευή. Πρόκειται για τον τριακοστό υπόγειο σταθμό του μετρό, ο οποίος οριοθετείται στη συμβολή της οδού Αγίας Παρασκευής και Μαρίας Πολυδούρη.

    Ο σταθμός διαθέτει τρία υπόγεια επίπεδα, δύο εισόδους- εξόδους και αναμένεται να εξυπηρετεί καθημερινά, είκοσι χιλιάδες επιβάτες. Η απόσταση από την Αγία Παρασκευή έως το Σύνταγμα θα καλύπτεται σε χρόνο 13 λεπτών.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [09] Το Facebook στην πρώτη 3άδα

    Ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης Facebook ξεπέρασε το Νοέμβριο σε επισκέψεις τον ιστότοπο του Yahoo! και είναι πλέον ο τρίτος σε επισκεψιμότητα ιστότοπος στον κόσμο, πίσω από τους ιστότοπους της Google και της Microsoft, σύμφωνα με την εταιρεία ComScore.

    Σύμφωνα με τους αριθμούς για την παγκόσμια επισκεψιμότητα του διαδικτύου που δόθηκαν σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο, το Facebook είχε 647,5 εκατομμύρια επισκέψεις το Νοέμβριο, έναντι 630,3 εκατομμυρίων που είχε το Yahoo!. Ενα χρόνο πριν, το Νοέμβριο του 2009, το Yahoo! ξεπερνούσε κατά σχεδόν 40% το Facebook με 601,5 εκατομμύρια επισκέψεις έναντι 438,1 εκατομμυρίων.

    Πάντως, οι υπεύθυνοι των δύο ιστότοπων δεν δέχθηκαν να κάνουν κανένα σχόλιο σχετικά, όταν ρωτήθηκαν από το Γαλλικό Πρακτορείο. Το Facebook όμως επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης όσον αφορά το χρόνο που περνούν οι επισκέπτες στις σελίδες του--περισσότερες από 4,5 ώρες κατά μέσο όρο, έναντι 3 ωρών για το Google.

    Πλέον, περίπου ένας στους δύο ανθρώπους που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο (το 49,3%) θα μπαίνει στο Facebook.

    Πάντως, το Google διατηρεί τα πρωτεία με 970,1 εκατομμύρια επισκέπτες, μπροστά από τους ιστότοπους της Microsoft που είχαν 869,4 εκατομμύρια επισκέπτες, κυρίως η μηχανή αναζήτησης Bing και η υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Hotmail.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 30 December 2010 - 7:30:32 UTC