Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-12-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προς νέες κινητοποιήσεις στις μεταφορές
  • [02] Με βροχές η επιστροφή των εκδρομέων
  • [03] Αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ
  • [04] "Έχει εγκριθεί η επιμήκυνση"
  • [05] Μυστήριο με νεκρούς στη Θεσσαλονίκη
  • [06] Αλληλομηνύθηκαν στο δήμο Κερατσινίου
  • [07] Λήγει αύριο η προθεσμία περαίωσης
  • [08] Σε κλοιό κακοκαιρίας
  • [09] Ελληνορωμαϊκά αγγεία
  • [10] Υποδέχθηκαν το πλοίο

  • [01] Προς νέες κινητοποιήσεις στις μεταφορές

    Μετά τη Χριστουγεννιάτικη ανάπαυλα οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, αντιδρώντας στις ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση στο χώρο των ΔΕΚΟ και ειδικότερα στις αστικές συγκοινωνίες.

    Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία της ΕΘΕΛ προσανατολίζονται στο να κάνουν στάσεις εργασίας την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί και από τις 10 το βράδυ μέχρι λήξη της βάρδιας. Δηλαδή θα λεωφορεία θα κυκλοφορήσουν από 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ. Ανάλογες κινητοποιήσεις, με διαφορετικές ώρες, έχουν προγραμματίσει επίσης και για το νέο έτος και συγκεκριμένα για τις 3, 5 και 10 Ιανουαρίου.

    Μέχρι στιγμής τα Σωματεία των εργαζομένων στα άλλα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν έχουν ανακοινώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα κινητοποιήσεων.

    Επιμένουν οι εργαζόμενοι της ΥΠΑ

    Παρά το γεγονός ότι το διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, στο οποίο προσέφυγε η διοίκηση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), κήρυξε παράνομη και καταχρηστική την 48ωρη απεργία που είχε εξαγγείλει η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), για την Τετάρτη 29 και την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου, τα μέλη της Ομοσπονδίας δηλώνουν ότι θα προχωρήσουν σε εναλλακτικούς τρόπους κινητοποιήσεων, γεγονός που σημαίνει ότι υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν μικροπροβλήματα στις υπηρεσίες εδάφους, κυρίως στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας..

    Οι εργαζόμενοι αντιδρούν για τις μετατάξεις περίπου 500 μηχανικών και πιλότων της πρώην Ολυμπιακής, στην ΥΠΑ.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Με βροχές η επιστροφή των εκδρομέων

    Με βροχερό καιρό πραγματοποιείται η επιστροφή των εκδρομέων των Χριστουγέννων, καθώς, από τα βορειοδυτικά προβλέπεται επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες που θα επεκταθούν νοτιότερα και ανατολικά, ενώ χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά.

    Οι εκδρομείς του τριημέρου θα πρέπει να οδηγούν προσεκτικά για την ασφαλή μετακίνηση τους, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων, ενώ η τροχαία έχει προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τη διευκόλυνση των οδηγών.

    Αυξημένα είναι τα μέτρα της Τροχαίας στις εισόδους-εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων, και σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λ.π.), ενώ υπάρχει ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα.

    Συνεργεία της Τροχαίας διενεργούν ειδικούς και γενικούς ελέγχους (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ.).

    Τροχονόμοι βρίσκονται στους Σταθμούς Διοδίων για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς.

    Επιπλέον, κατά την εορταστική περίοδο ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου όπως αναφέρονται στη σχετική κοινή Υπουργική Απόφαση.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ

    Σε ισχύ τίθενται από την 1η Ιανουαρίου τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ, που προβλέπουν αυξήσεις μέχρι 13,7 % και μειώσεις μέχρι 13,8 % στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού για τα νοικοκυριά (ανάλογα με το κλιμάκιο της κατανάλωσης), καθώς και σημαντικές ελαφρύνσεις για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Εκκρεμεί ακόμη η ανακοίνωση των χρεώσεων ανά κιλοβατώρα για τις επιμέρους κατηγορίες καταναλωτών, οι οποίες έχουν υποβληθεί προς έγκριση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της επιχείρησης μετά την έγκρισή τους.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] "Έχει εγκριθεί η επιμήκυνση"

    Την επιμήκυνση αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ.ευρώ που χορηγήθηκε στην Ελλάδα από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση έως το 2020 έχει ουσιαστικά εγκρίνει το ΔΝΤ, αναφέρει ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Ταμείο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Η Καθημερινή". "Τα τρία χρόνια εφαρμογής του προγράμματος, συν δύο χρόνια αποπληρωμής του δανείου, θα γίνουν 4,5 για την περίοδο χάριτος και στη συνέχει 5,5 για την αποπληρωμή του δανείου" τονίζει ο κ. Ρουμελιώτης.

    Επίσης, αναφέρεται στην εικόνα για την Ελλάδα την περασμένη Άνοιξη στο ΔΝΤ, τονίζοντας: "Μας έβλεπαν με μεγάλη καχυποψία, διότι αποκρύψαμε ή διαστρεβλώσαμε στατιστικά στοιχεία και δεν υλοποιήσαμε τις υποχρεώσεις που είχαμε αναλάβει για εξυγίανση του δημόσιου τομέα και τη μείωση των ελλειμμάτων".

    Αναφερόμενος στο μνημόνιο, υπογράμμισε ότι εκεί που είχε φτάσει η Ελλάδα δεν είχε την πολυτέλεια άλλης εναλλακτικής λύσης, διότι αυτή θα οδηγούσε σε πτώχευση. "Δεν θα μπορούσε να καλύψει μισθούς, συντάξεις και δαπάνες νοσοκομείων. Η αναστάτωση στους καταθέτες θα οδηγούσε σε σοβαρότατη εκροή κεφαλαίων προς το εξωτερικό και η κυβέρνηση θα αναγκαζόταν να δεσμεύσει καταθέσεις, ενώ θα ασκούντο αφόρητες πιέσεις από τους εταίρους για να εγκαταλείψει η Ελλάδα την Ευρωζώνη", επισημαίνει ο κ. Ρουμελιώτης.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] Μυστήριο με νεκρούς στη Θεσσαλονίκη

    Το πτώμα ενός ακόμη 46χρονου βρέθηκε χθες στην οδό Εμπεδοκλέους, στην περιοχή της Τούμπας Θεσσαλονίκης. Τον 46χρονο βρήκε συγγενικό του πρόσωπο που ειδοποίησε την αστυνομία.

    Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ότι ο 43χρονος που βρέθηκε νεκρός σε αλσύλλιο στην περιοχή της Ευαγγελίστριας ήταν ο δράστης της δολοφονίας 46χρονου, το πτώμα του οποίου είχε βρεθεί τις πρωινές ώρες στην οδό Βηθυνίας στην Τούμπα.

    Πληροφορίες κάνουν λόγο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

    Μετά τις νεότερες εξελίξεις η αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [06] Αλληλομηνύθηκαν στο δήμο Κερατσινίου

    Μήνυση για υπεξαίρεση δημοσίων εγγράφων, εναντίον του απερχόμενου δημάρχου Κερατσινίου Φώτη Μελά, κατέθεσε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Λουκάς Τζανής.

    Ο κ.Μελάς κατηγορείται από τον κ.Τζανή, ότι το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων, επιχείρησε να μεταφέρει με όχημα στο σπίτι του, δεκάδες σακούλες με σημαντικά έγγραφα του δήμου.

    Από την πλευρά του ο απερχόμενος δήμαρχος κ.Μελάς που συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα υπέβαλε και αυτός με τη σειρά του μήνυση κατά του Λ.Τζανή για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση και υποστήριξε ότι τα έγγραφά αποτελούσαν προσωπικό του αρχείο.

    Η υπόθεση προκάλεσε την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πειραιά η οποία διέταξε έρευνα για το θέμα.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [07] Λήγει αύριο η προθεσμία περαίωσης

    Αύριο, 28 Δεκεμβρίου, εκπνέει η προθεσμία για την υπαγωγή στην περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών.

    Διευκρινίσεις για να αντιμετωπιστούν οι ειδικές περιπτώσεις που προέκυψαν κατά την πληρωμή των εκκαθαριστικών σημειωμάτων της περαίωσης στις τράπεζες ή στις ΔΟΥ, καθώς και λόγω νέων στοιχείων που θα περιέλθουν σε γνώση των εφοριών, για επιχειρήσεις που έχουν ήδη αποδεχθεί το εκκαθαριστικό σημείωμα περαίωσης, έχει δώσει το υπουργείου Οικονομικών. Το κείμενο της εγκυκλίου του υπουργείου έχει ως εξής:

    Α. Περίπτωση

    Επιχείρηση έχει αποδεχθεί το εκδοθέν από την Γ.Γ.Π.Σ. εκκαθαριστικό σημείωμα περαίωσης τον μήνα Νοέμβριο με καταβολή στη τράπεζα ποσού που αντιστοιχεί σε λιγότερες χρήσεις από αυτές που περιλαμβάνει το σημείωμα περαίωσης και για το οποίο έχει δημιουργηθεί και αποσταλεί από την Γ.Γ.Π.Σ. χρηματικός κατάλογος με ημερομηνία βεβαίωσης την 30/11/2010. Στη συνέχεια τον μήνα Δεκέμβριο προσέρχεται ξανά στη τράπεζα και καταβάλει ποσό που αντιστοιχεί στο σύνολο των χρήσεων που περιλαμβάνει το σημείωμα περαίωσης.

    Ποσά χρέωσης

    1. Η Γ.Γ.Π.Σ., αποστέλλει στην ΔΟΥ χρηματικό κατάλογο με ημερομηνία βεβαίωσης την 31/12/2010, στον οποίο το ποσό χρέωσης αντιστοιχεί στο σύνολο των χρήσεων που περιλαμβάνει το εκκαθαριστικό σημείωμα περαίωσης.

    2. Η ΔΟΥ συντάσσει Α.Φ.Ε.Κ. ολικής μείωσης, το οποίο συνδέεται και εκκαθαρίζεται στην γραμμή χρηματικού καταλόγου με ημερομηνία βεβαίωσης την 30/11/2010, η οποία περιέχει το ποσό των χρήσεων που αποδέχθηκε η επιχείρηση με την αντίστοιχη πληρωμή τον μήνα Νοέμβριο. Στη συνέχεια η ΔΟΥ συμψηφίζει το επιστρεπτέο ποσό που προκύπτει από την εκκαθάριση του Α.Φ.Ε.Κ., στην νέα βεβαίωση χρηματικού καταλόγου με ημερομηνία βεβαίωσης την 31/12/2010.

    Β. Περίπτωση

    Επιχείρηση έχει αποδεχθεί μετά από τροποποίηση που έγινε στη ΔΟΥ λόγω προφανών σφαλμάτων, το εκδοθέν από την Γ.Γ.Π.Σ. εκκαθαριστικό σημείωμα περαίωσης τον μήνα Νοέμβριο με καταβολή του 20% στη Δ.Ο.Υ επιλέγοντας μέρος των χρήσεων που περιελάμβανε το σημείωμα. Στη συνέχεια τον μήνα Δεκέμβριο προσέρχεται ξανά στη ΔΟΥ και ζητεί να περαιώσει και τις υπόλοιπες χρήσεις του σημειώματος περαίωσης.

    Εκκαθαριστικά

    Η ΔΟΥ μέσω της κεντρικής εφαρμογής της περαίωσης εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων Ν.3888/2010, προβαίνει στην τροποποίηση του εκκαθαριστικού σημειώματος περαίωσης που αποδέχτηκε η επιχείρηση, και καταχωρεί τις υπόλοιπες ανέλεγκτες χρήσεις. Στη συνέχεια γίνεται εκ νέου ο υπολογισμός του φόρου από το σύστημα και προκύπτει το νέο ποσό του φόρου περαίωσης.

    Η διαφορά του φόρου που προκύπτει αντιμετωπίζεται αυτοτελώς και ανεξάρτητα από το ήδη βεβαιωθέν ποσό του πρώτου σημειώματος και η ΔΟΥ για τη διαφορά ενεργεί σύμφωνα με τα οριζόμενα στα άρθρα 9 και 10 του Ν.3888/2010.

    Γ. Περίπτωση

    Επιχείρηση έχει αποδεχθεί το εκδοθέν από την Γ.Γ.Π.Σ. εκκαθαριστικό σημείωμα περαίωσης τον μήνα Νοέμβριο με καταβολή στη τράπεζα. Στο σημείωμα λόγω μη εκκαθάρισης της δήλωσης φόρου εισοδήματος του τρέχοντος έτους ή άλλων παρελθόντων ετών (οι οποίες έχουν υποβληθεί μέχρι την 31/08/2010), δεν περιλαμβανόντουσαν οι εν λόγω χρήσεις. Η επιχείρηση με αίτησή της στην ΔΟΥ έχει ζητήσει την περαίωση των συγκεκριμένων χρήσεων όταν αυτό καταστεί εφικτό (δηλ. όταν εκκαθαριστούν οι δηλώσεις). Στη συνέχεια ακολουθεί είτε από την Γ.Γ.Π.Σ. είτε από την ΔΟΥ η εκκαθάριση των συγκεκριμένων δηλώσεων φόρου εισοδήματος.

    Εκκρεμότητες

    Η ΔΟΥ μέσω της κεντρικής εφαρμογής της περαίωσης εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων Ν.3888/2010, προβαίνει στην τροποποίηση του εκκαθαριστικού σημειώματος περαίωσης που αποδέχτηκε η επιχείρηση, και καταχωρεί τις υπόλοιπες ανέλεγκτες χρήσεις. Στη συνέχεια γίνεται εκ νέου ο υπολογισμός του φόρου από το σύστημα και προκύπτει το νέο ποσό του φόρου περαίωσης.

    Η διαφορά του φόρου που προκύπτει αντιμετωπίζεται αυτοτελώς και ανεξάρτητα από το ήδη βεβαιωθέν ποσό του πρώτου σημειώματος και η ΔΟΥ για τη διαφορά ενεργεί σύμφωνα με τα οριζόμενα στα άρθρα 9 και 10 του Ν.3888/2010.

    Δ. Περίπτωση

    Επιχείρηση έχει αποδεχθεί το εκδοθέν από την Γ.Γ.Π.Σ. εκκαθαριστικό σημείωμα περαίωσης τον μήνα Νοέμβριο με καταβολή στη τράπεζα ποσού που αντιστοιχεί στο σύνολο των χρήσεων ή σε λιγότερες χρήσεις από αυτές που περιλαμβάνει το σημείωμα περαίωσης. Στη συνέχεια τον μήνα Δεκέμβριο προσέρχεται ξανά στη τράπεζα και καταβάλει ποσό που αντιστοιχεί στις ίδιες ή σε λιγότερες χρήσεις από αυτές που αποδέχθηκε με τη καταβολή του μηνός Νοεμβρίου.

    Αντιμετώπιση

    Η Γ.Γ.Π.Σ., θεωρεί την πληρωμή του μηνός Δεκεμβρίου ως δόση και πιστώνει το καταβληθέν ποσό στην γραμμή χρηματικού καταλόγου με ημερομηνία βεβαίωσης την 30/11/2010, η οποία περιέχει το ποσό των χρήσεων που αποδέχθηκε η επιχείρηση με την αντίστοιχη πληρωμή τον μήνα Νοέμβριο.

    Ε. Περίπτωση

    Επιχείρηση έχει αποδεχθεί το εκδοθέν εκκαθαριστικό σημείωμα περαίωσης είτε με καταβολή στη τράπεζα είτε στη ΔΟΥ Στη συνέχεια από την ΔΟΥ διαπιστώνεται ότι για τη συγκεκριμένη χρήση που περαιώθηκε με την αποδοχή του σημειώματος έχει εκδοθεί φύλλο ελέγχου (μετά από διενέργεια τακτικού ελέγχου).

    Αντιμετώπιση

    Για την περίπτωση αυτή θα σας δοθούν οδηγίες μετά την έκδοση σχετικής εγκυκλίου. Στην περίπτωση αυτή πάντως για την ελεγχθείσα χρήση ισχύουν τα φύλλα ελέγχου και όχι η περαίωση. Για το λόγο αυτό είναι σκόπιμο να ενημερωθεί το ταχύτερο δυνατό η επιχείρηση.

    ΣΤ. Περίπτωση

    Επιχειρήσεις αποδέχονται το εκδοθέν από τη Γ.Γ.Π.Σ. εκκαθαριστικό σημείωμα περαίωσης και καταβάλουν στη τράπεζα το 20% ή εξοφλούν ολικά με έκπτωση τις χρήσεις που επιλέγουν το μήνα Δεκέμβριο.

    Προτεινόμενη αντιμετώπιση

    Η Γ.Γ.Π.Σ., στις αρχές του επόμενου έτους βάσει του αρχείου πληρωμών στις τράπεζες μηνός Δεκεμβρίου, δημιουργεί και αποστέλλει στις ΔΟΥ χρηματικούς καταλόγους με ημερομηνία βεβαίωσης την 31/12/2010 και επόμενη δόση την 31/01/2011 (για τις επιχειρήσεις που κατέβαλλαν το 20%).

    Ζ. Βελτιώσεις - Επισημάνσεις Κεντρικής Εφαρμογής Περαίωσης

    Μέσω της κεντρικής εφαρμογής περαίωσης του Ν.3888/2010, μπορείτε να τροποποιείτε εκδοθέντα εκκαθαριστικά σημειώματα της Γ.Γ.Π.Σ. για τα οποία η αποδοχή έγινε με καταβολή στην τράπεζα.

    Παρατηρήσεις:

    1. Η τροποποίηση αφορά την προσθήκη χρήσεων μετά το τελευταίο περαιούμενο έτος που περιλαμβάνεται στο σημείωμα της Γ.Γ.Π.Σ. και την έκδοση νέου από την ΔΟΥ (π.χ. έχει γίνει αποδοχή του εκδοθέν σημειώματος της Γ.Γ.Π.Σ. μέχρι το οικον. Έτος 2009 και ο φορολογούμενος με αίτησή του ζητεί να περαιώσει και το οικον. Έτος 2010, βάσει των προϋποθέσεων που αναφέρονται στις αναγραφόμενες εγκυκλίους).

    Σημείωση: Δεν θα επιτρέπεται από την εφαρμογή της περαίωσης οποιαδήποτε μεταβολή-προσθήκη χρήσεων για έτη μέχρι και το τελευταίο περαιούμενο έτος που έχει αποδεχτεί η επιχείρηση με την καταβολή στην τράπεζα. Σε οποιαδήποτε προσπάθεια μεταβολής-προσθήκης όταν πατηθεί το πλήκτρο «Προσωρινή», θα επανέρχονται στην οθόνη της εφαρμογής οι χρήσεις όπως αυτές είχαν αποτυπωθεί στο εκδοθέν από την Γ.Γ.Π.Σ. σημείωμα περαίωσης.

    2. Για την διευκόλυνσή σας σε ότι αφορά την βεβαίωση και είσπραξη της διαφοράς που προκύπτει των περιπτώσεων της παραγράφου 1, όταν εκτυπώνεται το νέο σημείωμα στον πίνακα (Δ) «ΠΙΝΑΚΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΦΑΠΑΞ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ-ΔΟΣΕΩΝ», αποτυπώνονται τα ποσά του φόρου περαίωσης που αφορούν τις επιπλέον χρήσεις που προστίθενται. Επίσης με κύκλο περικλείεται το τελευταίο οικον. Έτος που περαιώθηκε με καταβολή στην τράπεζα.

    3. Για την ενημέρωσή σας σχετικά με τα εκδοθέντα εκκαθαριστικά σημειώματα της Γ.Γ.Π.Σ. (που δεν έχουν τροποποιηθεί από την ΔΟΥ), των οποίων η αποδοχή έγινε με καταβολή στην τράπεζα, με την επιλογή του πλήκτρου «Εκτ. Αρχικής», θα εμφανίζονται-εκτυπώνονται τα εξής:

    α) το τελευταίο περαιούμενο έτος

    β) το ποσό του φόρου που αντιστοιχεί στο τελευταίο περαιούμενο έτος και έχει ή θα βεβαιωθεί με χρηματικό κατάλογο που αποστέλλει η Γ.Γ.Π.Σ. στη ΔΟΥ

    γ) τα έτη που δεν περαιώθηκαν έχοντας διαγράμμιση με την ένδειξη (Χ), για τις περιπτώσεις που η επιχείρηση αποδέχτηκε λιγότερες χρήσεις από αυτές που περιελάμβανε το εκδοθέν σημείωμα της Γ.Γ.Π.Σ.

    4. Διαπιστώθηκε ότι σε 810 σημειώματα περαίωσης που εκδόθηκαν από την Γ.Γ.Π.Σ. και η αποδοχή τους έγινε με καταβολή στην τράπεζα, οι ΔΟΥ προχώρησαν (πριν κλειδωθεί το σημείωμα), σε τροποποίηση του σημειώματος, με αποτέλεσμα να υπάρχει ασυμφωνία μεταξύ του αρχικά εκδοθέν σημειώματος από την Γ.Γ.Π.Σ. και του σημειώματος που υπάρχει σήμερα στην κεντρική εφαρμογή της περαίωσης του Ν.3888/2010. Για τις περιπτώσεις αυτές, η Γ.Γ.Π.Σ. επανέφερε τα σημειώματα της περαίωσης στην αρχική τους μορφή (όπως αυτά είχαν εκδοθεί από την Γ.Γ.Π.Σ.), ώστε να καταστεί εφικτή η σωστή βεβαίωση με χρηματικούς καταλόγους που θα αποσταλούν από την Γ.Γ.Π.Σ., όπως αυτή προκύπτει από την καταβολή στην τράπεζα.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [08] Σε κλοιό κακοκαιρίας

    Βροχή, που πέφτοντας στο έδαφος μετατρέπεται σε πάγο λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών, σε όλη την περιοχή της Μόσχας, οδήγησε τελικά σήμερα στη διακοπή της κυκλοφορίας και στο διεθνές αεροδρόμιό της, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο 'Ιντερφάξ'.

    Η κατάσταση στους δρόμους της πρωτεύουσας της Ρωσίας εγκυμονεί απίστευτους κινδύνους, δεδομένου ότι "η πόλη μοιάζει πλέον με ένα απέραντο παγοδρόμιο"...Εξάλλου, το πάγωμα των καλωδίων της ηλεκτροκίνησης στην περιοχή της Μόσχας έχει οδηγήσει και στη διακοπή της σιδηροδρομικής σύνδεσης μαζί της.

    Ενας τέτοιος παγετός είναι που οδήγησε, κατ'αρχάς, στη συσκότιση στο αεροδρόμιο της ρωσικής πρωτεύουσας, από διακοπή της ηλεκτροδότησής του, εν συνεχεία δε στη διακοπή κυκλοφορίας σε αυτό, επειδή και οι πίστες του κι οι διάδρομοι προσγειοαπογειώσεων είναι πλέον εξαιρετικά ολισθηροί. Χρονοδιάγραμμα απεμπλοκής απ αυτήν την κατάσταση δεν υπάρχει μέχρις ώρας.

    ΗΠΑ: Εκατοντάδες πτήσεις ακυρώθηκαν, κυρίως στη Νέα Υόρκη, λόγω χιονοθύελλας

    Χιονοθύελλα που μαίνεται σήμερα στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ αναγκάζει τις αεροπορικές εταιρείες να ακυρώσουν εκατοντάδες πτήσεις κυρίως από τα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης, της Φιλαδέλφειας και της Βοστώνης.

    Το χιόνι αναμένεται να φτάσει τα 22-38 εκατοστά σήμερα στη Νέα Υόρκη και τα 22 εκατοστά ως τη Δευτέρα στη Βοστώνη λόγω της χιονοθύελλας αυτής που πλήττει το βόρειο τμήμα της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ και μετακινείται βόρεια, ανακοίνωσε η αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία NWS.

    Η εταιρεία Continental Airlines έχει ακυρώσει 265 πτήσεις αναχώρησης από το αεροδρόμιο του Νιούαρκ, στα προάστια της Νέας Υόρκης, και προβλέπει να σταματήσει τελείως τις δραστηριότητές της σε αυτό το αεροδρόμιο σήμερα στο τέλος της ημέρας ως τη Δευτέρα το πρωί.

    Η εταιρεία United αναγκάστηκε να ακυρώσει 110 πτήσεις από τα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης, της Βοστώνης και της Φιλαδέλφειας. "Προσπαθήσαμε να ακυρώσουμε εκ των προτέρων όσο το δυνατόν περισσότερες πτήσεις για να αποφύγουμε να αιφνιδιάσουμε τους πελάτες μας", δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας Μάικ Τρεβίνο.

    Η εταιρεία AirTran ακύρωσε 81 πτήσεις στις βορειοανατολικές πόλεις που αναμένεται να πληγούν περισσότερο από τη χιονοθύελλα, όπως η Νέα Υόρκη, η Βοστώνη και η Φιλαδέλφεια.

    Η εταιρεία Southwest ακύρωσε επίσης πτήσεις από αεροδρόμια της Ουάσινγκτον, της Βαλτιμόρης και του Νιούαρκ.

    Καναδάς - Ο εορτασμός των Χριστουγέννων μέσα σε κατάλευκο τοπίο

    Υπό λαμπρό ήλιο και με χαμηλή θερμοκρασία (-7C) γιορτάζεται σήμερα απ΄άκρη σ΄άκρη στον Καναδά η μέρα των Χριστουγέννων μέσα σε κατάλευκο τοπίο, που παραπέμπει στα Λευκά Χριστούγεννα του Κάρολου Ντίκενς. Τα χιονοδρομικά κέντρα ασφυκτιούν από τους σκιέρ, που ανεβοκατεβαίνουν τις πλαγιές με απίστευτη ζωντάνια μέσα στις πολύχρωμες στολές τους.

    Στο μεταξύ, με λαμπρότητα γιορτάσθηκε, όπως κάθε χρόνο, η κορυφαία στιγμή της Χριστιανοσύνης, από την Ομογένεια του Καναδά. Σε ορισμένες εκκλησίες του Μόντρεαλ και του Τορόντο τελέσθηκε νυχτερινή Χριστουγεννιάτικη λειτουργία. Σε άλλες πάλι ενορίες, η Χριστουγεννιάτικη λειτουργία έγινε ανήμερα της Γέννησης.

    Ο Μητροπολίτης Καναδά Σωτήριος στο Χριστουγεννιάτικο μήνυμά του, το οποίο επικεντρώνεται στη Γέννηση του Θεανθρώπου ως αρχή αναγέννησης του ανθρώπινου γένους, αναφέρει: "Σκέψου τον εαυτό σου. Γνώρισε τον εαυτό σου. Και γνώρισε τον Σωτήρα Χριστό. Κοίτα στη γη και δες ότι αργά ή γρήγορα έρχεται η μαυρίλα του θανάτου. Κοίταξε τον Χριστό και ιδές ότι "ρήματα ζωής έχει". Αυτός είναι "η Αλήθεια και η Οδός και η Ζωή". Γεννήθηκε για σένα και για όλο τον κόσμο. Μπορεί και θέλει να σε σώσει. Να σου χαρίσει την αιωνιότητα. Την αιώνια ευτυχία. Να σε κάμει να ζεις και μετά θάνατον".

    Το μεσημέρι οι Έλληνες ομογενείς, έστρωσαν το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι , άλλοι με γουρουνόπουλο κι άλλοι με γαλοπούλα. Πάντως, οι ελληνικοί φούρνοι στο Πάρκ Εξτένσιον δεν προλάβαιναν να ψήνουν πατροπαράδοτα χριστόψωμα, κουραμπιέδες και μελομακάρονα. Θα πρέπει να σημειωθεί πως υπάρχει αύξηση της κίνησης στα ελληνικά ζαχαροπλαστεία τα τελευταία χρόνια από τους Έλληνες της δεύτερης και τρίτης γενιάς.

    Γαλλία-Κακοκαιρία-Αποκαταστάθηκε η εναέρια κυκλοφορία στο Ρουασί-Σαρλ ντε Γκωλ

    Η εναέρια κυκλοφορία αποκαταστάθηκε σήμερα στο αεροδρόμιο Ρουασί-Σαρλ ντε Γκωλ του Παρισιού μετά τα προβλήματα και τις ματαιώσεις πολλών πτήσεων που προκάλεσαν το χιόνι και το ψύχος, μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

    Περίπου 2.000 ταξιδιώτες υποχρεώθηκαν να διανυκτερεύσουν προχθές στο αεροδρόμιο αυτό εξαιτίας της καθήλωσης των αεροσκαφών από τη σφοδρή κακοκαιρία.

    Στο γκισέ της Air France η ουρά σήμερα ήταν μόλις λίγα μέτρα σε αντίθεση με τη χθεσινή που έφθανε τα 200 μέτρα.

    "Η κατάσταση εξομαλύνεται", δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρίας.

    Τουλάχιστον 400 πτήσεις ματαιώθηκαν χθες εξαιτίας του χιονιού και του ψύχους.

    Ωστόσο, παραμένουν τα προβλήματα στους σιδηροδόμους και συγκεκριμένα στην κίνηση των τραίνων υψηλής ταχύτητας TGV, εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης των τελευταίων ημερών.

    Τα τραίνα αυτά υποχρεώνονται τώρα να κινούνται με μειωμένη ταχύτητα, η οποία συνεπάγεται καθυστερήσεις από μισή ως μια ώρα στη βόρεια, ανατολική και νοτιοανατολική Γαλλία.

    Αλλά, και η κυκλοφορία στους δρόμους της χώρας έχει αρχίσει να εξομαλύνεται μετά τα προβλήματα που παρουσιάσθηκαν χθες εξαιτίας του χιονιού και του παγετού.

    Αυστραλία: Οι πλημμύρες στα βόρεια της Αυστραλίας έβγαλαν τους κροκόδειλους στην ξηρά

    Οι κάτοικοι στις ανατολικές ακτές της Αυστραλίας ειδοποιήθηκαν να προσέχουν για έναν κίνδυνο ακόμη μεγαλύτερο από τις κατακλυσμιαίες βροχοπτώσεις και τις πλημμύρες στους ήδη φουσκωμένους ποταμούς.

    Οι κάτοικοι στο Ίνγκαμ, μία πόλη στη βόρεια επαρχία του Κουΐνσλαντ, που ήδη έχει αποκοπεί λόγω των πλημμυρών, ειδοποιήθηκαν ότι κροκόδειλοι έχουν ξεχυθεί στην περιοχή λόγω της ανόδου των υδάτων στα ποτάμια.

    «Ο κόσμος έχει αρχίσει να βλέπει παντού κροκοδείλους. Ίσως όχι τόσους, όσους είχαμε δει το 2009, όταν είχαμε παρατηρήσει αρκετούς τότε», τόνισε ο δήμαρχος του Ίνγκαμ Άντριου Λουσίνι.

    Τα Κεντρικά Χάιλαντς και το Κόλφιλντς αντιμετώπισαν μία από τις πυκνώτερες βροχοπτώσεις για ένα 24ωρο, καταγράφοντας 190 χιλιοστά, ενώ σε μία άλλη περιοχή, στο Σπρίνγκσουρ, μία κάτοικος κατέγραψε στην ιδιοκτηρία της 230 χιλιοστά.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [09] Ελληνορωμαϊκά αγγεία

    Αγγεία της ελληνορωμαϊκής περιόδου που φέρουν επιγραφές, οι οποίες αποσαφηνίζουν τις θρησκευτικές πρακτικές της εποχής, ανακαλύφθηκαν περίπου 80 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Καΐρου από ιταλούς αρχαιολόγους, ανακοίνωσε σήμερα η αιγυπτιακή υπηρεσία αρχαιοτήτων.

    Η αρχαιολογική αποστολή βρήκε 150 κομμάτια πήλινων αγγείων, ή άλλως όστρακα, σε περιοχή που βρίσκεται δύο χιλιόμετρα βόρεια της λίμνης Καρούν στην όαση Φαγιούμ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ανώτατου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων (CSA).

    Τα όστρακα αυτά φέρουν επιγραφές στη δημοτική γραφή --μια μορφή απλουστευμένων ιερογλυφικών-- η οποία χρησιμοποιήθηκε κατά τις τελευταίες φαραωνικές δυναστείες στην Αίγυπτο έως την αρχή της ρωμαϊκής εποχής.

    Τα όστρακα αυτά κρίνονται ως ιδιαιτέρως χρήσιμα για να αποσαφηνιστούν οι θρησκευτικές πρακτικές, όπως και πτυχές από τη ζωή των κατοίκων της Αιγύπτου κατά την ελληνορωμαϊκή περίοδο, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [10] Υποδέχθηκαν το πλοίο

    Χιλιάδες τούρκοι πολίτες συγκεντρώθηκαν και υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα και ζητωκραυγές το πλοίο που ηγείτο του στολίσκου που μετέφερε πέρσι ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα και η πορεία του ανακόπηκε από την αιματηρή επιδρομή ισραηλινών κομάντος.

    Το πλοίο "Μαβί Μαρμαρά" έφτασε την Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη, μία ημέρα μετά την πολλοστή απάιτηση της Τουρκίας να απολογηθεί το Ισραήλ για την επιδρομή που στοίχισε τη ζωή σε εννέα τούρκους ακτιβιστές.

    Η οργάνωση που είχε την όλη επιμέλεια της επιχείρησης του στολίσκου ανακοίνωσε ότι το "Μαβί Μαρμαρά" θα κάνει και άλλη προσπάθεια να σπάσει το ισραηλινό μπλόκο και να μεταφέρει βοήθεια στους Παλαιστίνιους της Γάζας.

    Η επιχείρηση στην οποία θα μετάσχουν 50 πλοία θα πραγματοποιηθεί στις 31 Μαίου του νέου έτους, στην επέτειο του ενός χρόνου από την ισραηλινή επιδρομή.

    Στην τελετή της Κυριακής τιμήθηκε και η μνήμη των εννέα νεκρών.

    Υπενθυμίζεται ότι το επεισόδιο αυτό προκάλεσε έντονη διπλωματική κρίση μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ που μέχρι στιγμής δεν έχει επιλυθεί λόγω της άρνησης του Ισράηλ να απολογηθεί με το αιτιολογικό ότι οι καμάντος του αντέδρασαν αμυνόμενοι.

    Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμετ Νταβούτογλου δήλωσε το Σάββατο ότι η χώρα του επιθυμεί αποκατάσταση των σχέσεων με το Ισραήλ αλλά για να γίνει αυτό και να συνεχιστεί ησυνεργασία των δύο χωρών το Ισραήλ θα πρέπει αφ ενός να απολογηθεί για την επίθεση και αφ ετέρου να καταβάλει αποζημιώσεις στις οικογένειες των θυμάτων.

    Το πλοίο θα παραμείνει στο λιμάνι της Κωνσταντινούπολης Σαραϊμπουρνού για μια εβδομάδα κατά την οποία θα μπορούν να το επισκέπτονται πολίτες που θα τους ξεναγούν ακτιβιστές που μετείχαν στην περισινή προσπάθεια μεταφοράς βοήθειας στη Γάζα.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 27 December 2010 - 7:30:34 UTC