Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 22 January 2025
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-12-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Καλήν ημέραν άρχοντες...» στις γειτονιές της Ελλάδας
  • [02] Το πρόβλημα των σκουπιδιών
  • [03] "Εγκλωβισμένοι" στο Παρίσι

  • [01] «Καλήν ημέραν άρχοντες...» στις γειτονιές της Ελλάδας

    «Χριστούγεννα Πρωτούγεννα, πρώτη γιορτή του χρόνου,

    γραικάτε, διέτε, μάθετε, τώρα Χριστός γεννιέται.

    Γεννιέται κι ανατρέφεται στο μέλι και στο γάλα.

    Το μέλι τρων' οι άρχοντες, το γάλα οι αφεντάδες

    και το μελισσοβότανο δώστε στα παλληκάρια».

    Με τα Κάλαντα υποδέχονται οι Έλληνες τη γέννηση του Χριστού και με την αισιοδοξία ότι όλα θα πάνε καλά, ή καλύτερα, αφού κατά το «Δωδεκαήμερο» (λαογραφικός όρος) από την παραμονή των Χριστουγέννων μέχρι τον αγιασμό των υδάτων οι Ουρανοί είναι ανοιχτοί, έτοιμοι να ακούσουν και να ικανοποιήσουν κάθε ευχή.

    Κατώφλι Χριστουγέννων. Κι αν τα πράγματα φέτος έχουν άλλη... γεύση και ο κόσμος είναι μουδιασμένος, τούτες τις στιγμές όλοι προσπαθούν να ξεχάσουν τα προβλήματα και να αφεθούν στο πνεύμα της γιορτής. Έστω και περιορισμένες, οι ετοιμασίες υποδοχής της γέννησης του Χριστού έγιναν στο πλαίσιο των εθίμων της ελληνικής παράδοσης, της εμπλουτισμένης με έθιμα άλλων λαών.

    Μυρωδιές από Χριστόψωμα, μελομακάρονα και κουραμπιέδες, σπίτια στολισμένα με δεντράκια, οικογένειες μαζεμένες γύρω από το στρωμένο τραπέζι, συνταγές από την ελληνική παράδοση, άλλα τώρα πια και από τη διεθνή κουζίνα, γεμίζουν τα ελληνικά σπίτια.

    Το «Δωδεκαήμερο» είναι έννοια διαχρονική και δεισιδαιμονική, που τη γνωρίζουν και τη χρησιμοποιούν, όχι μόνον οι Έλληνες, αλλά και οι άλλοι χριστιανικοί λαοί (Douze jours, I Dodici giorni, the Twelve days). Για να ξορκίσουν το κακό οι χριστιανοί στολίζουν και φωτίζουν τα σπίτια τους. Κατά τόπους, δε, τηρούν διάφορα έθιμα για τον ίδιο λόγο.

    Στην Ελλάδα οι προετοιμασίες για τη γέννηση του Χριστού ξεκινούν από την παραμονή, ψάλλοντας τα κάλαντα και παρασκευάζοντας τα εδέσματα για το γιορτινό τραπέζι. Την παραμονή των Χριστουγέννων οι δρόμοι πλημμυρίζουν από τις φωνές των παιδιών που τραγουδούν «καλήν ημέραν άρχοντες ...». Οι «νοικοκυραίοι» τούς ανταμείβουν τώρα πια με χρήματα. Παλιότερα το ... αντίτιμο της ευχής ήταν καρύδια, σταφίδες ή σπιτικά γλυκίσματα.

    Πρέπει, βέβαια, να αναφερθεί -χωρίς να ανήκει στα έθιμα- η εκκλησιαστική ακολουθία των Χριστουγέννων, που ψάλλεται στις εκκλησίες κατά το ξημέρωμα και είναι γεμάτη από λαμπρούς ύμνους των μεγάλων υμνογράφων της εκκλησίας. Σήμερα, οι προετοιμασίες ξεκινούν πολύ νωρίτερα με το στόλισμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Έθιμο, που ήρθε στην Ελλάδα από τις χώρες του βορρά. Για πρώτη φορά, χριστουγεννιάτικο δέντρο στολίστηκε στη χώρα στα ανάκτορα από τον βασιλιά Όθωνα. Ευρύτερα επικράτησε στην Ελλάδα μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

    Ελληνικό έθιμο, που έρχεται από τα ιερά ψωμιά της αρχαιότητας, είναι το Χριστόψωμο. Αποτελεί τον βασικό άρτο των Χριστουγέννων. Είναι ένα μεγάλο, ειδικά ζυμωμένο ψωμί, στολισμένο με παραστάσεις από τη ζωή στην ύπαιθρο.

    Επίσης, ελληνικό έθιμο είναι το σφάξιμο του γουρουνιού, που είθισται να γίνεται την παραμονή των Χριστουγέννων. Κατά την παράδοση, το χοιρινό κρέας είναι το κύριο πιάτο στα ελληνικά τραπέζια των ημερών. Σε πολλές περιοχές της χώρας, οι οικογένειες συνήθιζαν το γεμιστό κοτόπουλο. Το έθιμο με το γέμισμα της γαλοπούλας είναι πολύ νεότερο και προέρχεται από την αμερικανική ήπειρο.

    Οι φωτιές τις ημέρες των Χριστουγέννων είναι ένα ακόμη έθιμο, που επικρατεί σε πολλές περιοχές της χώρας. Ακόμη και στους τόπους όπου δεν ανάβουν φωτιές σε πλατείες, η φωτιά πρέπει να βρίσκεται μέσα στα σπίτια. Οι νοικοκυραίοι, ρίχνοντας στο τζάκι μεγάλα κούτσουρα, προσπαθούν να την κρατήσουν αναμμένη όλη τη νύχτα.

    Η ημέρα των Χριστουγέννων σε όλη την Ελλάδα γιορτάζεται γύρω από το τραπέζι, με όλη την οικογένεια να γεύεται το χοιρινό, τα μελομακάρονα, τους κουραμπιέδες και το Χριστόψωμο. Στο παρελθόν, μάλιστα, σε πολλά μέρη της χώρας, οι άνθρωποι την πρώτη μέρα των Χριστουγέννων δεν έκαναν επισκέψεις σε άλλα σπίτια. Σε άλλες ελληνικές γωνιές ο πρώτος επισκέπτης έπρεπε να ρίξει ένα ξύλο στη φωτιά, δίνοντας ευχές για καλή σοδειά, υγεία και ευτυχία.

    Συνταγή για Χριστόψωμο

    Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι σκληρό

  • 1 μαγιά ξηρή

  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη

  • Β½ κουτ. γλυκού αλάτι

  • 1 κουτ. σούπας γλυκάνισο

  • 1 κουτ. γλυκού μαστίχα κοπανισμένη

  • 4 κουτ. σούπας μέλι

  • Β½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

  • 2 φλιτζάνια χλιαρό νερό

    Για το στόλισμα

  • Β½ κιλό αλεύρι

  • Β½ κουτ. γλυκού αλάτι

  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

  • 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό

  • αμύγδαλα ασπρισμένα

  • γαρύφαλλα ολόκληρα

    Για το γλασάρισμα:

  • μέλι

  • νερό

    Εκτέλεση

    Ξεκινάμε από τη ζύμη. Σε μία λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι και βάζουμε μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη. Χτυπάμε στο γουδί τη μαστίχα μαζί με λίγο αλάτι και τη ρίχνουμε στο αλεύρι. Ρίχνουμε, επίσης, την ξηρή μαγιά με το γλυκάνισο. Με μια τρυπητή κουτάλα ανακατεύουμε τα ξηρά υλικά της ζύμης, να «πάρουν τον αέρα τους».

    Σιγά σιγά ρίχνουμε το χλιαρό νερό και παράλληλα χτυπάμε το μείγμα στο μίξερ. Προσθέτουμε το μέλι και συνεχίζουμε το χτύπημα. Τέλος, χύνουμε το ελαιόλαδο και δουλεύουμε τη ζύμη για 5 λεπτά σε μέτριες στροφές.

    Πασπαλίζουμε τον πάγκο με αλεύρι και αρχίζουμε να δουλεύουμε τη ζύμη με τα χέρια. Φτιάχνουμε μία μπάλα και την τοποθετούμε σε λαδωμένη λεκάνη, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 - 1,5 ώρα.

    Η ζύμη για το στόλισμα: Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και ανοίγουμε μία τρύπα στη μέση. Βάζουμε νερό, αλάτι, λάδι και αρχίζουμε να ανακατεύουμε και να ζυμώνουμε με τα χέρια μας για να «δέσουμε» τα υλικά. Ζυμώνουμε, ώσπου να «γυαλίσει» η ζύμη και να ξεκολλάει άνετα από τα χέρια μας.

    Όταν φουσκώσει το Χριστόψωμο, το βάζουμε στο λαδωμένο σκεύος, που θα ψηθεί.

    Παίρνουμε τη ζύμη για το στόλισμα, την ανοίγουμε με τον πλάστη, την κόβουμε σε κορδέλες, την τυλίγουμε, χαράζουμε με το μαχαίρι σχήματα, ζωάκια, φυλλαράκια, ό,τι θέλουμε και έχει κάποιο νόημα για τους ανθρώπους με τους οποίους θα μοιραστούμε το ψωμί στο τραπέζι. Κολλάμε τη διακόσμηση πάνω στο Χριστόψωμο, αφού προηγουμένως το αλείψουμε αβγό με ένα πινέλο.

    Ψήνουμε στο φούρνο στους 190 βαθμούς για 40 με 45 λεπτά. Τα πρώτα 20 λεπτά δεν ανοίγουμε καθόλου την πόρτα του φούρνου για να μην «κάτσει» το ψωμί. Όταν είναι έτοιμο, το περνάμε με μελόνερο (3 μέρη μέλι, 1 νερό).

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Το πρόβλημα των σκουπιδιών

    Το μεγάλο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων ανέδειξε η ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα των τελευταίων ημερών στην Κερατέα, όπου κάτοικοι και αστυνομικές δυνάμεις συγκρούστηκαν για το θέμα της δημιουργίας, στην περιοχή, Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμάτων (ΧΥΤΑ).

    Διακόσια εκατομμύρια τόνους σκουπιδιών παράγει ετησίως η Αττική, δηλαδή όγκο που αναλογεί στο μισό της ελληνικής παραγωγής σε απορρίμματα, και η προβληματική διαχείρισή τους αποτελεί για τη χώρα μέγα ζήτημα, για το οποίο έχει τιμωρηθεί από την ΕΕ με σκληρά πρόστιμα.

    Οι χώροι απόθεσης και διαχείρισης των σκουπιδιών είναι τρεις. Οι ΧΑΔΑ (Χώροι Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων), που αποτελούν την πλέον εχθρική επιλογή για τον άνθρωπο και το περιβάλλον του, αφορούν μόνον το κομμάτι «απόθεση» και είναι απολύτως παράνομοι, οι ΧΥΤΑ (Χώροι Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων), που είναι η καλύτερη εξέλιξη των ΧΑΔΑ και οι ΧΥΤΥ (Χώροι Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων), που αποτελούν την πλέον εξελιγμένη μέθοδο διαχείρισης. Στην Ελλάδα λειτουργούν 73 ΧΥΤΑ και 249 ΧΑΔΑ (άλλοι 444 έχουν κλείσει), για τους οποίους κυρίως έχουν επιβληθεί τα πρόστιμα.

    Για την ώρα πάντως, η Ελλάδα δεν πληρώνει τις κυρώσεις. Ο σύμβουλος του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Β. Τερζής, εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε καταδικάσει την Ελλάδα πρωτοδίκως το 2005. Οι παράνομες χωματερές έπρεπε να έχουν κλείσει έως το 2008, πράγμα που δεν έγινε. Εκδόθηκε καινούργια προειδοποιητική επιστολή και η Ελλάδα έκανε προσφυγή. Περιμένουμε νέους ελέγχους».

    Στο προσεχές μέλλον αναμένονται έλεγχοι από την ΕΕ και για την πρόοδο των έργων ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ.

    Ο Περιφερειακός Σχεδιασμός τουλάχιστον για την Αττική, που αποτελεί νόμο του κράτους από το 2003, προβλέπει τη δημιουργία τριών ολοκληρωμένων εγκαταστάσεων διαχείρισης απορριμάτων στη Φυλή, το Γραμματικό και την Κερατέα. Σε κάθε μία από τις εγκαταστάσεις προβλέπεται να κατασκευαστεί χώρος υγειονομικής ταφής, μονάδα βιολογικής ξήρανσης, μονάδα κομποστοποίησης και κέντρο διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών.

    Οι κάτοικοι και οι φορείς της Κερατέας και της ευρύτερης περιοχής της Λαυρεωτικής αντιτίθενται στο έργο, κάνοντας λόγο για πρόθεση της πολιτείας να δημιουργήσει ΧΥΤΑ και όχι ΧΥΤΥ. Εκφράζουν την ανησυχία πως αυτό που θα μείνει στον τόπο τους, θα είναι μία χωματερή. Επικαλούμενοι την ιστορική και αρχαιολογική σημασία του τόπου, το φυσικό του κάλλος, το πλούσιο υπέδαφος σε μεταλλεύματα και ορυκτά και την κήρυξη της περιοχής, ως αναδασωτέας, δηλώνουν και εμφανίζονται αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν το έργο στην Κερατέα.

    Πράγματι, ο κ. Τερζής λέει πως για την προβλεπόμενη διαχείριση απορριμμάτων σε Φυλή, Γραμματικό και Κερατέα έχει γίνει διαγωνισμός μόνο για τους χώρους υγειονομικούς ταφής και όχι για τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις. Σημειώνει, ωστόσο, ότι «τα υπόλοιπα θα γίνουν αργότερα». Διευκρινίζει δε ότι: «Οι ΧΥΤΑ και οι ΧΥΤΥ είναι το ίδιο πράγμα. Η κατασκευή είναι μία. Είναι χώροι υγειονομικής ταφής. Η διαφορά έγκειται στο τι επεξεργασία γίνεται στα απορρίμματα, προτού αυτά καταλήξουν να θαφτούν. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εκδώσει "Οδηγία για την Υγειονομική Ταφή". Δεν διευκρινίζει απορρίμματα, ή υπολείμματα. Θέτει προδιαγραφές και στόχους. Για παράδειγμα, πρέπει να εκτρέπεται το βιοαποδομήσιμο (ζυμώσιμο) κλάσμα (αποφάγια, κλαδέματα, οργανικά διάφορα κ.λπ.) των αποβλήτων και το χαρτί».

    Αναφερόμενος στις μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων, τονίζει πως είναι στην ευχέρεια του κάθε κράτους πώς θα τις υλοποιήσει και τι ανακύκλωση θα κάνει.

    «Πώς πετυχαίνεις τους στόχους, με τι επεξεγασία, κομποστοποίηση, καύση, είναι στη δικαιοδοσία του κράτους. Για παράδειγμα, η Δανία καίει 60% των απορριμμάτων της. Εμείς, όμως, δεν σκοπεύουμε να προχωρήσουμε στην καύση. Στόχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2010 είναι τα βιοαποδομήσιμα απόβλητα να έχουν μειωθεί κατά 75% της συνολικής -ανά βάρος- ποσότητας των βιοαποδομήσιμων αποβλήτων, που είχαν παραχθεί το 1995». Εκφράζει, ωστόσο, αμφιβολία για την επίτευξη του στόχου για το 2010.

    Οι ΜΚΟ για το Περιβάλλον, πάντως, τονίζουν ότι κατ΄αρχάς πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία των Ελλήνων.

    Ο διευθυντής του ελληνικού γραφείου της Greenpeace, Νίκος Χαραλαμπίδης, υπογραμμίζει: «Η καλύτερη περιβαλλοντική πολιτική είναι να ελαχιστοποιήσουμε τα σκουπίδια για τελική διάθεση».

    «Επαναχρησιμοποίηση, κομποστοποίηση, ανακύκλωση» είναι οι άξονες που κινείται μία κοινή πρόταση διαχείρησης απορριμμάτων της "Οικολογικής Εταιρίας Ανακύκλωσης", της Greenpeace, της Μεσόγειος SOS και της WWF και η έμφαση δίνεται στον διαχωρισμό των απορριμάτων από την αρχή. Η συζήτηση, που γίνεται, είναι λάθος, ξεκινάει ανάποδα. Πρώτα σκάβουν για να φτιάξουν χώρους υγειονομικής ταφής και μετά θα ασχοληθούν με τις υπόλοιπες μονάδες, που απαιτούνται για να είμαστε σε θέση, να θάβουμε μόνο τα αδρανή υπολείμματα. Με το δίκιο τους οι κάτοικοι είναι καχύποπτοι», λέει ο κ. Χαραλαμπίδης και προτείνει, αντί για κατασκευή μεγάλων εργοστασίων κομποστοποίησης, ανακύκλωσης και διαλογής των σκουπιδιών, μεθόδους μικρότερης και μεσαίας κλίμακας.

    Εξηγεί: «Η μείωση της αχρείαστης συσκευασίας σε πολλά αγαθά, η επανεξέταση του παραγωγικού μοντέλου προϊόντων και η υιοθέτηση φιλοπεριβαλλοντικών τρόπων συμπεριφοράς και αγορών μπορούν να συμβάλουν στην πρόληψη. Επίσης, η επαναχρησιμοποίηση τυποποιημένων προϊόντων (από μπουκάλια μέχρι έπιπλα και ηλεκτρικές συσκευές), που σήμερα καταλήγουν στα σκουπίδια, οικιακή και δημοτική κομποστοποίηση, η οποία θα παράγει λίπασμα και φυλλόχωμα. Επιπλέον, πρέπει να συνδεθούν τα δημοτικά τέλη με τα απορρίμματα που παράγει ο καθενας, ώστε αυτό να αποτελεί κίνητρο για να συμμετέχουν οι πολίτες στην ανακύκλωση και την κομποστοποίηση. Η ανακύκλωση πρέπει να οργανωθεί σε κάθε δήμο και απομακρισμένη περιοχή, γιατί τώρα βλέπουμε σε μέρη με μικρό πληθυσμό να θεωρείται ασύμφορη και να μην συντελείται (για παράδειγμα σε νησιά). Αν οι πολίτες νιώσουν ότι είναι υπεύθυνοι για τα σκουπίδια που παράγουν και τα διαχειρίζονται, με την πολιτεία να τους προσφέρει τις υποδομές, μπορούμε να έχουμε θετικά αποτελέσματα, όπως έχει γίνει σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Τέλος, είναι σημαντικό να υιοθετήσει η πολιτεία άμεσα το μοντέλο με τους τέσσερις κάδους για τη συλλογή των απορριμμάτων και λοπών υλικών. Ο πρώτος αφορά το χαρτί, ο δεύτερος όλα τα υπόλοιπα ανακυκλώσιμα υλικά (πλαστικό, γυαλί, μέταλλο, ξύλο), ο τρίτος τα οργανικά και βιοαποδομήσιμα υλικά, που θα οδηγούνται σε μικρότερα ή μεγαλύτερα κέντρα κομποστοποίησης και ο τέταρτος κάδος θα δέχεται τα υπολείμματα, που θα οδηγούνται για τελική διάθεση στον ΧΥΤΥ».

    Αναφερόμενος στο κόστος της πρότασης, ο διευθυντής της Greenpeace υπογραμμίζει πως είναι πολύ μικρό και ταυτόχρονα δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας. «Οι μονάδες διαλογής μπορούν να βρίσκονται ακόμα και μέσα στα αστικά κέντρα, όπως τα Διαδημοτικά Κέντρα Ανακύκλωσης, προσωρινής αποθήκευσης και ταξινόμησης των υλικών μέχρι την τελική διαχείριση. Έτσι, αποφεύγονται οι μεγάλες εγκαταστάσεις, που επιβαρύνουν κάποιες συγκεκριμένες περιοχές. Η δημιουργία των μονάδων κομποστοποίησης θα μπορεί να γίνεται με την ευθύνη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Περιφέρειας, ανάλογα με τις ανάγκες κάθε περιοχής», διευκρινίζει.

    Όπως τονίζουν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις, με την εφαρμογή του προγράμματος, που προτείνουν, σε διάστημα 10-15 χρόνων μπορεί να καταλήγουν σε ΧΥΤΥ 10-15% των σημερινών αποβλήτων.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] "Εγκλωβισμένοι" στο Παρίσι

    Περίπου 2.000 άνθρωποι υποχρεώθηκαν να διανυκτερεύσουν στο αεροδρόμιο Ρουασί του Παρισιού, εξαιτίας της καθήλωσης των αεροσκαφών λόγω των συνεπειών της σφοδρής κακοκαιρίας, ανακοίνωσε η υπουργός Μεταφορών και Περιβάλλοντος της Γαλλίας, Ναταλί Κισιούσκο-Μοριζέτ.

    "Ακυρώθηκαν 58 πτήσεις από το απόγευμα στο Ρουασί, κυρίως λόγω προβλήματος αποχιονισμού" των αεροπλάνων, γεγονός που έχει επιβαρύνει τα τεχνικά προβλήματα που ήδη υπήρχαν από το χιόνι που έχει παγώσει, εξήγησε η Γαλλίδα υπουργός. "58 πτήσεις σημαίνει περίπου 6.000 έως 7.000 επιβάτες", από τους οποίους οι 2.000 έμειναν στο αεροδρόμιο, πρόσθεσε.

    Άνδρες της πολιτικής προστασίας φρόντισαν να τοποθετήσουν κρεβάτια εκστρατείας στο αεροδρόμιο για να κοιμηθούν οι επιβάτες που εγκλωβίστηκαν στο αεροδρόμιο.

    Το αεροδρόμιο Ρουασί-Σαρλ ντε Γκολ, το τρίτο στην Ευρώπη, έχει αποδιοργανωθεί λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας των τελευταίων ημερών, με χιλιάδες επιβάτες να ταλαιπωρούνται από τις ακυρώσεις πτήσεων.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 24 December 2010 - 5:30:17 UTC