Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-12-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δεν συναινούν οι πολιτικοί αρχηγοί
  • [02] Μήνυση Σ. Τσιτουρίδη κατά Χρ. Πρωτόπαπα
  • [03] Η ατζέντα της Τρίτης 14/12/2010
  • [04] Πέντε νομοσχέδια στο Υπουργικό ο»Ώ

  • [01] Δεν συναινούν οι πολιτικοί αρχηγοί

    Διαδοχικές συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς, πλην του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, στο Μέγαρο Μαξίμου, , ενόψει και της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή στις Βρυξέλλες

    Η συνάντηση του κ. Παπανδρέου με τον κ. Σαμαρά κράτησε μια ώρα και δέκα λεπτά, και έγινε σε καλό κλίμα, όπου συζητήθηκαν όλα τα θέματα της επικαιρότητας, η οικονομία, τα θέματα εξωτερικής πολιτικής κα.

    Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε πως δεν θα συναινέσει σε μία πορεία, όπως αυτή που ακολουθεί η κυβέρνηση, που οδηγεί "σε άδικες και μάταιες θυσίες χωρίς ελπίδα" και σημείωσε πως ο πρωθυπουργός ζητά από τη ΝΔ έγκριση και συνενοχή σε αποφάσεις που η κυβέρνησή του έχει ήδη πάρει.

    "Ζήτησα από τον κ. Παπανδρέου να αλλάξει πορεία. Να δώσει εκείνος συναίνεση στην Ανάπτυξη. Εδώ δεν χωρούν κομματικοί εγωισμοί. Είναι θέμα εθνικής επιβίωσης", τόνισε ο κ. Σαμαράς και ζήτησε «σοβαρά μέτρα κατά της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς, καθώς το βάρος των ελλειμμάτων και του χρέους καλούνται πάλι να σηκώσουν στην πλάτη τους οι "συνήθεις ύποπτοι": Οι νομοταγείς, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι».

    Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως στηρίζει την ελληνική θέση στη μεθαυριανή Σύνόδο Κορυφής της ΕΕ, χαρακτηρίζοντας θετικό το ενδεχόμενο επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ, χωρίς, όμως, την επιβολή πρόσθετων μέτρων.

    Η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σε δηλώσεις της έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, εξέφρασε την πλήρη διαφωνία της για το πολυνομοσχέδιο, τονίζοντας πως "ο πραγματικός πόλεμος τώρα αρχίζει, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να κατανοήσουν ότι δεν υπάρχουν λύσεις. Ή τώρα θα οργανώσουν την αντεπίθεσή τους ή θα σκύψουν το κεφάλι"

    Η γγ του ΚΚΕ διευκρίνισε ότι το ζήτημα αυτό δεν το συζήτησε με τον πρωθυπουργό. Αλλωστε, όπως είπε, θα τα πουν και στη Βουλή στη συνεδρίαση το απόγευμα. Αντικείμενο, σύμφωνα με την κ. Παπαρήγα, της συνάντησής της με τον Γιώργο Παπανδρέου ήταν να ενημερωθεί για τα ζητήματα που θα απασχολήσουν τη Σύνοδο Κορυφής την Πέμπτη και την Παρασκευή στις Βρυξέλλες και τις εξελίξεις της κρίσης στην Ευρώπη.

    Η κ. Παπαρήγα εκτίμησε ότι ακόμα και αν η κρίση ξεπεραστεί, η οικονομία δεν πρόκειται να φτάσει στα επίπεδα του ΑΕΠ πριν την κρίση και θα αφήσει συντρίμμια την Ελλάδα και την Ευρώπη. "Ο πραγματικός αγώνας, ο πραγματικός πόλεμος, τώρα ξεκινά", συμπλήρωσε.

    Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, μετά την σαρανταπεντάλεπτη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, εξέφρασε τις αντιρρήσεις του για περαιτέρω περικοπές των μισθών, τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και τις πολιτικές επιλογές στην οικονομική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση.

    "Ως ΛΑΟΣ δείξαμε σοβαρότητα, ψηφίζοντας το άρθρο 1 του Μνημονίου για να μπορούν να καταβληθούν οι μισθοί και οι συντάξεις. Τώρα πετσοκόβονται οι μισθοί και δεν το αναγνωρίζουμε. Συμφώνησα στη συναίνεση, αλλά δεν μπορώ να γίνω τώρα νεκροθάφτης", τόνισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Μήνυση Σ. Τσιτουρίδη κατά Χρ. Πρωτόπαπα

    Μήνυση σε βάρος του προέδρου της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για τα ομόλογα, Χρήστου Πρωτόπαπα, κατέθεσε ο πρώην υπουργός Σάββας Τσιτουρίδης.

    Ο πρώην υπουργός αποδίδει στον πρόεδρο της επιτροπής τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας και της συκοφαντικής δυσφήμησης. Όπως υποστηρίζει στη μήνυσή του, εν γνώσει του ο κ. Πρωτόπαπας παραποίησε συλλεχθέν υλικό της επιτροπής με σκοπό να τον ενοχοποιήσει παρ' όλο που δεν προκύπτει τίποτα σε βάρος του.

    Ο κ. Τσιτουρίδης σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι ήταν αναγκασμένος να προσφύγει στη δικαιοσύνη για να υπερασπίσει τον εαυτό του, ενώ προανήγγειλε ότι θα προσφύγει και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

    Η μήνυση μελετάται από τον αρμόδιο εισαγγελέα.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Η ατζέντα της Τρίτης 14/12/2010

  • Συναντήσεις του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, ενόψει της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά (10:00), με την ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα (11:15) και με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη (12:30). Αθήνα/Μέγαρο Μαξίμου

    11:00:00 Συνέντευξη Τύπου του επικεφαλής του συνδυασμού "Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη" Κώστα Γκιουλέκα. Θεσσαλονίκη/γραφεία ΕΣΗΕΜ-Θ (Στρατηγού Καλλάρη 5)

    12:00:00 Συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση της έκθεσης πώλησης σύγχρονων έργων τέχνης. Αναφορικά με την εκ νέου καταδίκη της Ενωσης Ελλήνων Τεχνοκριτικών -aica Ηellas για την υπόθεση τραυματισμού απο έργο της έκθεσης ΑTHINA BY ART, το 2004. Αθήνα/Αίθουσα τέχνης Καππάτος

    12:00:00 Παρουσίαση του βιβλίου ''Βάσκανος οφθαλμός. Σύμβολα μαγείας απο ιδιωτικές αρχαιολογικές συλλογές", στο πλαίσιο του εορτασμού Ευρωπαίκές Ημέρες Πολιτιστικής κληρονομιάς. Αθήνα/Βυζαντινό Μουσείο

    12:00:00 Παρουσίαση του βιβλίου του Προκόπη Παυλόπουλου, από τον εκδοτικό οίκο Λιβάνη, "Η αναθεώρηση του Συντάγματος". Για το βιβλίο, θα μιλήσουν ο Ευ.Βενιζέλος και ο Ιωάννης Βαρβιτσιώτης. Αθήνα/Πολεμικό Μουσείο

    12:00:00 Γεύμα του ΣΕΤΕ. Αθήνα/ξενοδοχείο "Κινγκ Τζορτζ"

    12:00:00 Ο υπουργός Θαλασσίων υποθέσεων, νήσων και αλιείας Γιάννης Διαμαντίδης θα συναντηθεί με τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο για να υπογράψουν την σύμβαση για την κρουαζιέρα - Θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου. Πειραιάς/ΥΘΥΝΑΛ

    12:00:00 Συνέντευξη Τύπου παραχωρεί το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ), για την παρουσίαση της παράστασης "Λωξάντρα", της Μαρίας Ιορδανίδου, σε διασκευή Άκη Δήμου και σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη.Θεσσαλονίκη/Κτίριο ΕΜΣ

    12:30:00 Ή Δ. Ε. του Μουσείου Μπενάκη διοργανώνει συνέντευξη με την ευκαιρία των εγκαινίων της έκθεσης ''Δημήτρης Πικιώνης 1887-1968'' Μουσείο Μπενάκη. Αθήνα/(Κτήριο της οδού Πειραιώς 138)

    12:30:00 Συνέντευξη Τύπου του δημάρχου Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλου. Θεσσαλονίκη/αίθουσα Συσκέψεων του δημαρχείου (Βασ. Γεωργίου 1, 3ος όροφος)

    13:00:00 Συγκέντρωση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Αθήνα/Σύνταγμα

    13:00:00 Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας θα συναντηθεί με τα μέλη της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος. Αθήνα/Προεδρικό Μέγαρο

    14:30:00 Συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, υπό την προεδρεία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέουμε θέματα: 1.Σχέδιο Νόμου: Αναμόρφωση Δικαίου του Ανταγωνισμού (Μ. Χρυσοχοΐδης). 2.Σχέδιο Νόμου: Απλοποίηση Αδειοδότησης Τεχνικών Επαγγελματικών Δραστηριοτήτων, Μεταποιητικών Δραστηριοτήτων, Επιχειρηματικών Πάρκων και λοιπές διατάξεις (Μ. Χρυσοχοΐδης). 3.Σχέδιο Νόμου: Εξυγίανση, Αναδιάρθρωση και Ανάπτυξη των Αστικών Συγκοινωνιών Περιφέρειας Αττικής (Δ. Ρέππας). 4.Σχέδιο Νόμου: Διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα υγείας και άλλες διατάξεις (Α. Λοβέρδος). 5.Σχέδιο Νόμου: Ίδρυση Υπηρεσίας Ασύλου και Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής, προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας προς τις διατάξεις της Οδηγίας 2008/115/ΕΚ "σχετικά με τους κοινούς κανόνες και διαδικασίες στα κράτη μέλη για την επιστροφή των παρανόμως διαμενόντων υπηκόων τρίτων χωρών" και λοιπές διατάξεις (Χρ. Παπουτσής)

    16:30:00 Πανελλαδική ένστολη διαμαρτυρία. Αθήνα/πλατεία Κολοκοτρώνη (Παλαιά Βουλή)

    17:00:00 Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δ. Χριστόφιας αναγορεύεται επίτιμος διδάκτορας της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αθήνα/Αίθουσα τελετών Πανεπιστημίου

    17:00:00 Κινητοποίηση για τα δικαιώματα των κρατουμένων. Θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Ελευθερίας κι από κει θα πορευτούν προς τις φυλακές του Κορυδαλλού. - Ανάλογες κινητοποιήσεις οργανώνονται και στη Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα

    19:00:00 Τελετή απονομής του Βραβείου Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας 'ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ-ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ' του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας - Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Καρόλου Παπούλια. Αθήνα/Μέγαρο Παλαιάς Βουλής

    19:30:00 Παρουσίαση του βιβλίου "Ο άνθρωπος του τείχους" , του Κώστα Βαξεβάνη, (εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ), από τον Πολιτιστικό Οργανισμό και την Κεντρική Βιβλιοθήκη. Θεσσαλονίκη/βιβλιοπωλείο IANOS (Αριστοτέλους 7) Κοινοβουλευτικό έργο

    11.00 (151) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ: Ενημέρωση από τον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Μιχαήλ Χρυσοχοΐδη, για θέματα Περιφερειακής Ανάπτυξης, Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) και για τον Επενδυτικό Νόμο.

    11.00 (150) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ: Προγραμματισμός του έργου της Επιτροπής.

    12.00 (Γερουσίας) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων «Πιστοποίηση των μηχανοδηγών και άλλες διατάξεις».

    13.00 (151) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ: Ενημέρωση των μελών της Επιτροπής, από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Γεώργιο Κουτρουμάνη, για την πορεία υλοποίησης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου και άλλες προτεραιότητες που έχει το Υπουργείο σε σχέση με το νομοσχέδιο.

    13.30 (150) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: "Ενεργειακά Δίκτυα στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή - Νεότερες Εξελίξεις στην Πολιτική της Ε.Ε. για την Ενέργεια". Συζήτηση στα πλαίσια του θεματικού κύκλου «Περιβάλλον και Ανάπτυξη».

    Τα μέλη της Επιτροπής θα ενημερώσει ο κ. Ιωάννης Μανιάτης, Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

    17.30 (151) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ: Η συμβολή του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (Ι.Ο.Β.Ε.) στην ανάπτυξη της έρευνας για την ανταγωνιστικότητα της Οικονομίας στη Χώρα μας. - Ενημέρωση των μελών της Επιτροπής από τον κ. Ιωάννη Στουρνάρα, Καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Γενικό Διευθυντή του Ιδρύματος.

    18.00 (ολομέλεια) Συζήτηση νομοσχεδίου «Επείγοντα μέτρα εφαρμογής του Προγράμματος Στήριξης της ελληνικής οικονομίας». ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

  • Ποδόσφαιρο-«Αγώνας κατά της Φτώχειας»

    18:30:00 Συνέντευξη Τύπου. Ομιλητές οι πρεσβευτές καλής θέλησης του O.H.E. Ζινεντίν Ζιντάν και Ρονάλντο, o μεγαλομέτοχος της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, Βαγγέλης Μαρινάκης και εκπρόσωπος του UNDP. Αθήνα/Ξενοδοχείο «Ledra Marriott»

    21:15:00 Ποδοσφαιρικός «Αγώνας κατά της Φτώχειας» στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης»

  • Βόλεϊ-Τσάμπιονς Λιγκ Ανδρών:

    21:15 Μπλεντ-Ολυμπιακός (Γ΄ όμιλος, 4η ημέρα)

    18:00 Παναθηναϊκός-Κνακ Ρόζελαρ (ΣΤ΄ όμιλος, 4η ημέρα)

    12:30:00 -Συνέντευξη Τύπου Μεταλλιούχων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασία και του προέδρου ΕΚΟΦΝΣ, παρουσία του ΓΓΑ Π. Μπιτσαξή

    14:00:00 Ποδόσφαιρο-Τακτικό Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας

    20:00:00 Βόλεϊ-Κύπελλο Συνομοσπονδίας Ανδρών (φάση των «16», β΄ αγώνας): Αρης-Ζάκσα Κεντζιέρζιν (Πολωνία)

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Πέντε νομοσχέδια στο Υπουργικό

    Με αντικείμενο πέντε νομοσχέδια, μεταξύ των οποίων εκείνου για την εξυγίανση και την αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών Περιφέρειας Αττικής, αλλά και το σχέδιο νόμου για τις διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα υγείας, συνεδριάζει σήμερα, στις 2.30 μ.μ., το Υπουργικό Συμβούλιο.

    Ειδικότερα, μετά τις επαφές που θα έχει ο πρωθυπουργός κ. Γ. Α. Παπανδρέου από το πρωί με τους πολιτικούς αρχηγούς στο Μέγαρο Μαξίμου, θα ακολουθήσει η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου όπου θα συζητηθούν τα εξής νομοσχέδια:

    Τα σχέδια νόμου για την "Αναμόρφωση Δικαίου του Ανταγωνισμού" και την "Απλοποίηση Αδειοδότησης Τεχνικών Επαγγελματικών Δραστηριοτήτων, Μεταποιητικών Δραστηριοτήτων, Επιχειρηματικών Πάρκων και λοιπές διατάξεις", του υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχ. Χρυσοχοΐδης.

    Επιπλέον, από το Υπουργικό Συμβούλιο περνάει αύριο το σχέδιο νόμου για την "Εξυγίανση, Αναδιάρθρωση και Ανάπτυξη των Αστικών Συγκοινωνιών Περιφέρειας Αττικής", του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δ. Ρέππα, καθώς επίσης και εκείνο για τις "Διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα υγείας και άλλες διατάξεις", του υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδ. Λοβέρδου.

    Ακόμη, θα συζητηθεί το σχέδιο νόμου του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσή για την "Ίδρυση Υπηρεσίας Ασύλου και Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής, προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας προς τις διατάξεις της Οδηγίας 2008/115/ΕΚ «σχετικά με τους κοινούς κανόνες και διαδικασίες στα κράτη μέλη για την επιστροφή των παρανόμως διαμενόντων υπηκόων τρίτων χωρών» και λοιπές διατάξεις".

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 14 December 2010 - 13:30:20 UTC