Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-12-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε θέση μάχης για το πολυνομοσχέδιο
  • [02] Παρουσίαση αγροτικής πολιτικής
  • [03] Εκλογές στο Κόσοβο
  • [04] Βραβεία "Κάρολος Κουν" ο»Ώ

  • [01] Σε θέση μάχης για το πολυνομοσχέδιο

    Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος αρχίζει αύριο, Δευτέρα, στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και τις περικοπές στις ΔΕΚΟ, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί, την Τρίτη, από την Ολομέλεια του Σώματος.

    Έχουμε μια επιλογή: ή θα σώσουμε τις θέσεις εργασίας ή θα πιεστούν οι επιχειρήσεις να απολύσουν ή ακόμα και να κλείσουν, τόνισε χαρακτηριστικά ο Γ. Παπανδρέου, από το βήμα της Βουλής, και πρόσθεσε ότι βγαίνοντας από αυτό το τούνελ, πρέπει να φροντίσουμε να έχουν όσο δυνατόν μικρότερες απώλειες, να έχουν διατηρηθεί οι εταιρίες και οι θέσεις εργασίας.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντ.Σαμαράς μίλησε για «βαριά κοινωνική και πολιτική ατμόσφαιρα, γιατί η κυβέρνηση προωθεί ένα πολυνομοσχέδιο που -αιφνιδιαστικά και κατεπειγόντως- αλλάζει χωρίς διάλογο, χωρίς συναίνεση, χωρίς σοβαρό προγραμματισμό και με εντεινόμενες ενδοκυβερνητικές τριβές, τους όρους ζωής για εκατομμύρια Έλληνες πολίτες».

    Η Αλ.Παπαρήγα τόνισε στη Βουλή ότι «έχουμε να κάνουμε με την πιο επικίνδυνη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης»

    «Είμαστε εντελώς αντίθετοι στην περαιτέρω μείωση των μισθών», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο ΛΑΟΣ.

    Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε «παραβίαση κάθε κανόνα κοινοβουλευτικής δεοντολογίας, καθώς κάθε φορά που θέλει η κυβέρνηση να περάσει αντιλαϊκά μέτρα ενεργοποιεί τη διαδικασία του κατεπείγοντος».

    Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε θέσεις μάχης και ετοιμάζονται να αντιδράσουν δυναμικά. Οι κινητοποιήσεις αρχίζουν από σήμερα με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα οποία θα έχουν στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα. Τη Δευτέρα έχουν εξαγγείλει και νέα στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί, εως τις 5 το απόγευμα, ενώ δεν αποκλείουν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

    Από τη Δευτέρα, οι εργαζόμενοι στην Αγροτική Τράπεζα ξεκινούν επαναλαμβανόμενες 24ώρες απεργίες, ενώ την Τρίτη 13 και την Τετάρτη 14 του μηνός, η ΟΤΟΕ έχει εξαγγείλει 48ωρη απεργία. Την Τρίτη, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ εξήγγειλαν Παναττική στάση εργασίας, από τις 12 μέχρι τις 3 το απόγευμα και συλλαλητήριο στη μία το μεσημέρι στο Σύνταγμα, ενώ την Τετάρτη έχει κηρυχθεί γενική απεργία.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Παρουσίαση αγροτικής πολιτικής

    Με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου, ο οποίος θα παρουσιάσει την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης, θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Ρέθυμνο της Κρήτης η περιφερειακή σύσκεψη για την αγροτική ανάπτυξη του νησιού.

    Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης θα παρουσιάσει το "Καλάθι προϊόντων της Κρήτης",ο υφυπουργός Γιάννης Κουτσούκος τον αγροτικό "Καλλικράτη" και η υφυπουργός Μιλένα Αποστολάκη το "πρόγραμμα υποστήριξης του αγρότη-Έρευνα κατάρτιση πιστοποίηση".

    Διαδοχικές συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς θα έχει την προσεχή Τρίτη, ο πρωθυπουργός, ενόψει της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

    Συγκεκριμένα, ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί στις 10.00 το πρωί με τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, στις 11.15 με την γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα και στις 12.30 με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη.

    Η συνάντηση με τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, δεν θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, όπως δήλωσε και στη Βουλή ο κ. Τσίπρας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες από τη ΝΔ, ο κ. Σαμαράς θα προσέλθει στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό για να εκφράσει τις πάγιες θέσεις του και να ζητήσει αλλαγή του μείγματος της οικονομικής πολιτικής στην κατεύθυνση της ανάκαμψης και της ανάπτυξης.

    Εξάλλου, η ΝΔ ζητά προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τα εθνικά θέματα.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Εκλογές στο Κόσοβο

    Εκλογές διεξάγονται σήμερα στο Κόσοβο-κράτος που αναγνωρίζεται από 72 χώρες-, αλλά το μποϊκοτάζ που έχουν εξαγγείλει πολλοί Σέρβοι, πιθανώς θα σημάνει ότι η διαδικασία δε θα επιλύσει τις εθνοτικές εντάσεις.

    Αν οι δημοσκοπήσεις επαληθευτούν, το κυβερνών, αυτοχαρακτηριζόμενο ως σοσιαλδημοκρατικό Δημοκρατικό Κόμμα του Κοσόβου (Partia Demokratike e Kosov?s, PDK) και το δεξιό κόμμα Δημοκρατική Ένωση του Κοσόβου (Lidhja Demokratike e Kosov?s, LDK), θα δώσουν μια σκληρή και αμφίρροπη μάχη για τη νίκη.

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρεί τις πρόωρες εκλογές μια από τις σημαντικότερες δοκιμασίες για το Κόσοβο μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του από τη Σερβία το 2008.

    Περίπου οι μισοί από τους 120.000 Σέρβους, αυτοί που ζουν στις περιοχές όπου ο πληθυσμός είναι μικτός, αναμένεται να λάβουν μέρος στην ψηφοφορία ενώ οι υπόλοιποι, που ζουν στο χωρισμένο βόρειο τμήμα του Κοσόβου, σχεδιάζουν να μη συμμετάσχουν.

    Περίπου 1,6 εκατ. ψηφοφόροι καλούνται να επιλέξουν 120 βουλευτές, με τις 20 έδρες να προορίζονται, βάσει ποσόστωσης, για μειονοτικούς πολιτικούς. Οι παρατηρητές θα είναι 32.000, εκ των οποίων 840 απεσταλμένοι διεθνών οργανισμών και οργανώσεων.

    Η προεκλογική εκστρατεία γενικά δεν είχε σοβαρά προβλήματα, αλλά αμαυρώθηκε την Τετάρτη από την δολοφονία ενός Βοσνιακής καταγωγής αξιωματούχου της εκλογικής επιτροπής, πιστού στην Πρίστινα, στο ελεγχόμενο από τη Σερβική μειονότητα τμήμα της πόλης Μιτρόβιτσα.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Βραβεία "Κάρολος Κουν"

    Η τελετή απονομής των Βραβείων και Τιμητικών Διακρίσεων των Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής για το 2010, καθώς και των Βραβείων "Κάρολος Κουν" , που οργανώνουν ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων και η Ένωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα , το μεσημέρι, στην Αίθουσα "Δημήτρης Μητρόπουλος" του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, με παρουσιαστή τον ηθοποιό Γρηγόρη Βαλτινό.

    Στην τελετή απονομής θα τιμηθούν με βραβεία αφιερωμένα στη μνήμη του Καρόλου Κουν, οι σκηνοθέτες, ηθοποιοί, δραματουργοί του νεοελληνικού θεάτρου που διέπρεψαν, την περίοδο 2009 - 2010.

    Κεντρικό πόλο ενδιαφέροντος αποτελούν τα δύο Μεγάλα Βραβεία Θεάτρου και Μουσικής για την περίοδο 2000 -2010 της Ενώσεως, των οποίων η ανακοίνωση επιφυλάσσεται για την ημέρα της τελετής, ενώ θα τιμηθούν έλληνες θεατρολόγοι και μουσικολόγοι για το επιστημονικό τους έργο γύρω από θέατρο και τη μουσική.

    Αξίζει να σημειωθεί, ότι στον τομέα του Θεάτρου θεσπίστηκαν από την προηγούμενη χρονιά δύο τιμητικές διακρίσεις, σε Διεθνές Θεατρικό Ρεπερτόριο και σε Αρχαίο Δράμα. Ο τομέας της Μουσικής περιλαμβάνει επίσης τιμητικές διακρίσεις σε Μουσικό Οργανισμό της Περιφέρειας, σε Δίσκο Ελληνικού Ενδιαφέροντος, καθώς και σε Νέο ή Πρωτοεμφανιζόμενο Καλλιτέχνη της Μουσικής.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 12 December 2010 - 7:30:19 UTC