Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-12-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κρίσιμες συναντήσεις για την οικονομία
  • [02] Στον ανακριτή οι έξι συλληφθέντες
  • [03] Μια αλλιώτικη ιστορία αγάπης ο»Ώ

  • [01] Κρίσιμες συναντήσεις για την οικονομία

    Με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν, συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, στο Μέγαρο Μαξίμου. Αυτή την ώρα οι δύο άνδρες παραχωρούν συνέντευξη Τύπου και θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας.

    O επικεφαλής τους ΔΝΤ, ο οποίος νωρίτερα συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ζήτησε να μην πλήττονται βαρύτατα τα ευαίσθητα κοινωνικά στρώματα, όσο αυτό είναι εφικτό, αλλά να δοθεί βάρος στην είσπραξη φόρων από τις πιο εύρωστες κοινωνικές ομάδες.

    Ο κ. Στρος Καν επισήμανε ότι η οικονομική κρίση είναι κυρίως ευρωπαϊκή, αλλά διευκρίνισε ότι η Ελλάδα ήταν η πιο ευάλωτη, για αυτό και χτυπήθηκε πρώτη.

    Ο Κάρολος Παπούλιας, από την πλευρά του, ευχαρίστησε τον Γενικό Διευθυντή του ΔΝΤ για την «κατανόηση που δείχνει για το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδας» και πρόσθεσε ότι «ο ελληνικός λαός δίνει μεγάλη μάχη με πολλές δυσκολίες, ιδιαίτερα για τα ευάλωτα κοινωνικά στρώματα». Αναφέρθηκε δε στη στάση της Γερμανίας η οποία, όπως είπε, «έχει στηλώσει τα πόδια» και χαρακτήρισε την κρίση ευρωπαϊκή και όχι μόνο ελληνική.

  • ** Στις 6.30 το απόγευμα, ο Ντομινίκ Στρος Καν θα μιλήσει στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και στις 7:30 θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.

    Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας και πορεία προς τη Βουλή διοργανώνουν στις 5 το απόγευμα κοινωνικοί φορείς, με αφορμή την επίσκεψη του επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στην Αθήνα.

    Συνάντηση Παπανδρέου-Μπαρόζο

    Την στήριξή του στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και την αλληλεγγύη του στον ελληνικό λαό εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο, μετά τη συνάντησή του με τον Γ. Παπανδρέου, χθες στις Βρυξέλλες.

    Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα διέρχεται μία δύσκολη φάση, συμπληρώνοντας παράλληλα ότι προωθούνται «ιστορικές αλλαγές», που θα έχουν θετικές επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία. Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως στόχος είναι η έξοδος από το μνημόνιο το 2013, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο.

    Για το ζήτημα της επιμήκυνσης του χρόνου απόσβεσης των δανείων, που έχει λάβει η Ελλάδα από την ΕΕ και το ΔΝΤ, ο Ζ. Μπαρόζο εμφανίστηκε βέβαιος ότι τα τεχνικά ζητήματα, που απομένουν, θα ρυθμιστούν, ούτως ώστε να εγκριθεί σύντομα η επιμήκυνση προς την Ελλάδα.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Στον ανακριτή οι έξι συλληφθέντες

    Τυπική απολογία προτίθενται να δώσουν στην 31η τακτική ανακρίτρια, οι δύο από τους έξι κατηγορούμενους για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, ενώ οι υπόλοιποι έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την Πέμπτη. Απολογία θα δώσουν οι Κωνσταντίνος Σακκάς και Αλέξανδρος Μητρούσιας.

    Σήμερα, ο εισαγγελέας άσκησε συμπληρωματική ποινική δίωξη, σε βάρος των έξι κατηγορουμένων. Η δίωξη αφορά στην κατηγορία των τρομοκρατικών πράξεων, η οποία δεν αφορά ενέργειες οργάνωσης. Η κατηγορία σχετίζεται με ευρήματα της αντιτρομοκρατικής, σε χώρους που χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες, υλικό που έχει καταγραφεί σε 100 σελίδες και οι οποίες σήμερα συμπεριελήφθησαν στην υπάρχουσα δικογραφία.

    Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε η βαλλιστική έρευνα στα όπλα που βρέθηκαν, από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, στο διαμέρισμα του Αγρινίου. Οπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα, τα συγκεκριμένα όπλα δεν ταυτίζονται με κάποια τρομοκρατική ενέργεια, που έχει γίνει μέχρι τώρα. Η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί, εάν έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

    Χθες εντοπίστηκε από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία διαμέρισμα σε πολυκατοικία της οδού Μυστρά 124 στην Άνω Γλυφάδα που είχε νοικιάσει με πλαστά στοιχεία ένας από τους έξι συλληφθέντες. Σύμφωνα με την αστυνομία δεν βρέθηκαν όπλα, αλλά βρέθηκε ένας Η/Υ και διάφορα άλλα αντικείμενα τα οποία θα εξετασθούν. Παράλληλα, ειδικοί της Σήμανσης πήραν δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό για εξετάσεις DNA, που ενδεχομένως να οδηγήσουν σε άλλα άτομα.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Μια αλλιώτικη ιστορία αγάπης

    Μία απίστευτη ιστορία αγάπης κόντρα στους νόμους της φύσης έφερε στο φως γαλλικό περιοδικό. Ένας θηλυκός καρχαρίας αναζητά τη στοργή και το χάδι του ψαρά, που τον έσωσε.

    Ο Arnold Pointer, επαγγελματίας ψαράς από τη νότιο Αυστραλία, απελευθέρωσε από σίγουρο θάνατο έναν μεγάλο θηλυκό λευκό καρχαρία, που είχε παγιδευτεί στα δίχτυα του. Τώρα, βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα πολύ ασυνήθιστο πρόβλημα. Εδώ και δύο χρόνια τον συνοδεύει κάθε μέρα στο ψάρεμα, τρομάζοντας φυσικά τα υπόλοιπα ψάρια.

    "Eδώ και δύο χρόνια δεν με αφήνει μόνο μου. Με ακολουθεί όπου και αν πάω και η παρουσία της τρομάζει τα άλλα ψάρια. Δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω", δηλώνει ο Pointer.

    Κάθε φορά, που ο ψαράς σταματά τη βάρκα του, ο λευκός καρχαρίας, πλησιάζει και γυρίζει έτσι ώστε ο ψαράς να μπορεί να τον χαϊδέψει στην κοιλιά ή στο λαιμό και μετά κάνει τούμπες, κουνάει τα πτερύγια και βουτάει ξανά στο νερό με έκδηλη χαρά.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 7 December 2010 - 13:30:14 UTC