Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-11-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αναζητείται νέα στέγη

  • [01] Αναζητείται νέα στέγη

    Σε αναζήτηση νέου κτηρίου για τη στέγασή της βρίσκεται η Λέσχη Φιλίας του δήμου Αθηναίων, της οδού Τελέστου 4, καθώς η υποβάθμιση στην περιοχή έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις, που καθιστά επικίνδυνη για την ασφάλεια, τόσο των εργαζομένων, όσο και των μελών της Λέσχης, την παραμονή στο συγκεκριμένο κτήριο.

    Ειδικότερα, το κτήριο της οδού Τελέστου 4, το οποίο νοικιάζει ο δήμος, είναι ένα υπέροχο νεοκλασικό, που, ατυχώς, περιβάλλεται από πέντε εγκατελειμμένα κτήρια, εκ των οποίων τα τρία, που βρίσκονται απέναντι από τη Λέσχη, στους αριθμούς 5,7 και 9 του δρόμου, είναι ερειπωμένα, αφύλακτα και τον τελευταίο χρόνο αποτελούν εστίες μόλυνσης και παραβατικότητας, αφού σε αυτά έχουν βρει καταφύγιο άστεγοι τοξικομανείς. Αποτέλεσμα είναι, όπως ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εργαζόμενοι και μέλη της Λέσχης να «γίνεται διακίνηση και χρήση ναρκωτικών ακόμα και τις μεσημεριανές ώρες».

    Με έγγραφό τους τότε προς τον δήμο και τη νομαρχία Αθηνών, εκατό περίπου κάτοικοι της περιοχής και μέλη της Λέσχης κατήγγειλαν ότι «ένα ανώνυμο και εξαθλιωμένο πλήθος ουρεί και αποπατεί σε κοινή θέα στα πεζοδρόμια, τοξικομανείς κάνουν απροκάλυπτα χρήση ναρκωτικών ουσιών, ενώ άφθονες είναι οι σύριγγες και τα συναφή απορρίμματα, που βρίσκονται καθημερινά έξω από τη Λέσχη». Επιπλέον, αναφέρουν ότι πολλοί από τους «ενοίκους» αυτών των εγκατελειμμένων σπιτιών «διαπληκτίζονται μεταξύ τους, αλλά και προκαλούν, λοιδορούν και εμπαίζουν τα μέλη της Λέσχης και όσους προσπαθούν να μπουν ή να βγουν απ' αυτήν».

    Οι εργαζόμενοι στη Λέσχη δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι το τελευταίο εξάμηνο το κτήριο έχει γίνει στόχος διαρρηκτών έξι φορές και για τον λόγο αυτό αναγκάστηκαν να βάλουν σιδερένια κάγκελα, τόσο στα παράθυρα, όσο και στην είσοδο του κτηρίου. Τις βραδινές, δε, ώρες (η Λέσχη λειτουργεί έως τις 20.00) κρατούν πάντα την πόρτα κλειδωμένη από τον «φόβο εισβολής».

    Επιπλέον επισημαίνουν και ότι τον τελευταίο μόνο μήνα σε ένα από τα εγκατελειμμένα κτήρια της περιοχής βρέθηκαν δύο πτώματα αγνώστων, που, όπως οι ίδιοι εικάζουν, έπεσαν θύματα της χρήσης ναρκωτικών ουσιών.

    Οι κάτοικοι και τα μέλη της Λέσχης σε υπόμνημά τους τονίζουν ότι «η Αστυνομία (τμήμα Αγίου Παντελεήμονα) στην οποία επανειλημμένως καταφύγαμε έχει δηλώσει αναρμοδιότητα και αδυναμία να επέμβει και μερικά από τα όργανά της μας παρότρυναν ειρωνικά... να τους κάψουμε!».

    Ακόμα, όπως ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, επιχείρησαν να έρθουν σε επαφή με τον ιδιοκτήτη ενός εκ των δύο εγκατελειμμένων κτηρίων, ο οποίος εξέφρασε αδυναμία να κάνει οτιδήποτε, καθώς, όπως είπε, τα κτήρια έχουν χαρακτηριστεί διατηρητέα και ενώ ο ίδιος ήθελε να φτιάξει γκαράζ ο νόμος του «δένει τα χέρια».

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 26 November 2010 - 9:30:16 UTC