Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-11-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Χρονιά των μεγάλων μεταρρυθμίσεων"
  • [02] Ο Αντ. Σαμαράς συγκαλεί την ΚΟ της ΝΔ
  • [03] "Κοινή αγορά ΕΕ - Ρωσίας"
  • [04] Κατέλαβαν τον Πύργο της Πίζας

  • [01] "Χρονιά των μεγάλων μεταρρυθμίσεων"

    "Χρονιά των μεγάλων μεταρρυθμίσεων" χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός το 2011, μιλώντας στη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου, εκφράζοντας, παράλληλα τη βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση μπορεί να πετύχει τους στόχους της και το επόμενο έτος, όπως έγινε και το 2010.

    Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε από τους υπουργούς να υποβάλουν μέχρι αύριο τις ιεραρχημένες προτάσεις τους στον τομέα ευθύνης του ο καθένας και να ιεραρχήσουν και όλα τα άλλα θέματά τους, ώστε να μπουν σε ένα χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.

    Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση, τόνισε ότι αν η Ευρώπη κινηθεί δυναμικά και χωρίς μοιρολατρία απέναντι στις αγορές, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.

    Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην Ιρλανδία και έφερε το παράδειγμα του Ιρλανδού ομολόγου του, ο οποίος, αν και συντηρητικός, όπως είπε, δεν ακολούθησε το παράδειγμα του κ. Καραμανλή, ο οποίος εγκατέλειψε το καράβι και πέταξε μια βόμβα στην επόμενη κυβέρνηση. Πήρε πάνω του όλη την ευθύνη, τόνισε, ώστε η επόμενη κυβέρνηση «να μη φορτωθεί τα λάθη του παρελθόντος».

    Στη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, η αναδιάρθρωση του ΟΣΕ, η κατάργηση της Αγροφυλακής, το θέμα της ΥΠΑ και του ΟΑΣΑ.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Ο Αντ. Σαμαράς συγκαλεί την ΚΟ της ΝΔ

    Συνεδριάζει αύριο το μεσημέρι η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ στους απόηχους των αυτοδιοικητικών εκλογών και του επικαιροποιημένου μνημονίου αλλά και των ενδοπαραταξιακών εξελίξεων που προκαλούν η ίδρυση της "Δημοκρατικής Συμμαχίας" και η αποχώρηση δύο βουλευτών του κόμματος.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς ο οποίος μίλησε για σχέδιο αποδυνάμωσης του κόμματος δεν είναι διατεθειμένος να ανεχθεί το «μαρτύριο της σταγόνας» με τις σταδιακές αποχωρήσεις βουλευτών που συντηρούν το κλίμα εσωστρέφειας. Στην αυριανή συνεδρίαση θα ορίσει την στρατηγική του κόμματος, θα επιμείνει στην γραμμή κατά του μνημονίου και θα βάλει το πλαίσιο της συνεννόησης με την κυβέρνηση, εφόσον υπάρξει πρωτοβουλία από τον πρωθυπουργό.

    Ο κ. Σαμαράς θα αφήσει να εννοηθεί ότι όποιος δεν συμφωνεί με την πολιτική του κόμματος που δικαιώθηκε στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές καλό θα είναι να ξεκαθαρίσει την στάση του και να επιλέξει την πορεία του. Για όσους όμως έχουν ήδη αποχωρήσει θα πει ότι είναι θέμα πολιτικής ηθικής να αφήσουν τις βουλευτικές έδρες στο κόμμα με το οποίο εξελέγησαν.

    Η Ρηγίλλης εκτιμά ότι σε κάθε περίπτωση είναι «ελάχιστοι οι πρόθυμοι να στηρίξουν την κυβερνητική πολιτική ή να ακολουθήσουν την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη». Στα κομματικά γραφεία πάντως κυκλοφορούσαν σήμερα δύο ονόματα βουλευτών που έχουν σχέσεις με την κ. Μπακογιάννη ως «επίφοβα προς αποχώρηση».

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] "Κοινή αγορά ΕΕ - Ρωσίας"

    Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν καλεί την ΕΕ να δεσμευτεί περισσότερο στην οικονομική συνεργασία με τη Μόσχα, για να δημιουργηθεί ένας χώρος ελεύθερων συναλλαγών "από τη Λισαβόνα μέχρι το Βλαδιβοστόκ".

    "Τι προτείνουμε; Κατ' αρχάς τη δημιουργία μιας εναρμονισμένης κοινότητας οικονομιών από τη Λισαβόνα ως το Βλαδιβοστόκ", δηλώνει ο Πούτιν σε άρθρο του που δημοσιεύεται στη γερμανική εφημερίδα "Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ". "Και στο μέλλον, γιατί όχι;, ζώνες ελεύθερων συναλλαγών και πιο προωθημένες μορφές οικονομικής ολοκλήρωσης. Θα έχουμε μια ηπειρωτική αγορά όγκου χιλιάδων δισεκατομμυρίων ευρώ", προσθέτει.

    Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι η οικονομική πολιτική που ακολουθείται από την Ρωσία δεν κινείται προς την κατεύθυνση μιας ζώνης ελεύθερων συναλλαγών "από την Λισαβόνα στο Βλαδιβοστόκ", την οποία επιθυμεί ο Βλαντιμίρ Πούτιν. "Πρέπει να βάλω λίγο νερό στο κρασί του", είπε η κ. Μέρκελ.

    Ο Ρώσος πρωθυπουργός φτάνει απόψε για διήμερη επίσκεψη εργασίας στο Βερολίνο και αύριο θα συναντηθεί με την Άγκελα Μέρκελ.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Κατέλαβαν τον Πύργο της Πίζας

    Φοιτητές κατέλαβαν σήμερα τον Πύργο της Πίζας, στην Τοσκάνη, της κεντρικής Ιταλίας, διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές στα πανεπιστήμια, που σχεδιάζει η κυβέρνηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

    Οι φοιτητές ανήρτησαν στον Πύργο της Πίζας ένα πανό με το σύνθημα "όχι στη μεταρρύθμιση" του Πανεπιστημίου.

    Χιλιάδες φοιτητές διαδήλωσαν σε άλλες ιταλικές πόλεις, για δεύτερη ημέρα, διαμαρτυρόμενοι κατά της μεταρρύθμισης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης την οποία επιθυμεί η ιταλική κυβέρνηση.

    Συμπλοκές σημειώθηκαν στη Φλωρεντία, όπου πολλοί φοιτητές τραυματίστηκαν ελαφρά, ενώ χιλιάδες νέοι πραγματοποίησαν πορεία στη Ρώμη χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.

    Η μεταρρύθμιση του Πανεπιστημίου, που αναμένεται να ψηφιστεί στις 30 Νοεμβρίου από τη Βουλή, προβλέπει, κυρίως, τη συγχώνευση των πιο μικρών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, την είσοδο στα διοικητικά συμβούλια ειδικών εκτός του ακαδημαϊκού κόσμου και τη μείωση της θητείας των πρυτάνεων.

    Καταλήψεις σε βρετανικά πανεπιστήμια

    Οι καθιστικές διαμαρτυρίες και οι καταλήψεις συνεχίζονται σήμερα σε πολλά βρετανικά πανεπιστήμια στο Λονδίνο, στην Οξφόρδη και στο Κάρντιφ, ενώ οργανώνεται και νέα ημέρα δράσης για τις 30 Νοεμβρίου.

    Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα, εκπρόσωποι της "συντονιστικής επιτροπής για την αντίσταση" κάλεσαν σε μια νέα ημέρα εθνικής κινητοποίησης την ερχόμενη Τρίτη κατά της αύξησης των διδάκτρων στα πανεπιστήμια, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 25 November 2010 - 17:30:19 UTC