Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-11-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε τροχιά εκλογών η Ιρλανδία
  • [02] Λαθρομετανάστες νεκροί σε νταλίκα
  • [03] Μέτρα για την κοινωνική προστασία
  • [04] Πολεμικό επεισόδιο στην Κορέα

  • [01] Σε τροχιά εκλογών η Ιρλανδία

    Τα νομοσχέδια για τον προϋπολογισμό του 2011 θα είναι έτοιμα μέχρι τον Φεβρουάριο, δήλωσε στο κοινοβούλιο ο Ιρλανδός πρωθυπουργός, Μπράιαν Κάουεν, δήλωση που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι δεν θα διεξαχθούν εκλογές τον Ιανουάριο, όπως έχουν ζητήσει οι εταίροι του στην κυβέρνηση.

    Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός είχε ανακοινώσει νωρίτερα, σε συνέντευξη Τύπου, ότι θα διαλύσει το κοινοβούλιο μετά την υπερψήφιση του προϋπολογισμού,

    που αναμενόταν να συμβεί στις αρχές της επόμενης χρονιάς.

    Το κόμμα των Πρασίνων, που συμμετέχει στην κυβερνητική συμμαχία, δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα εξακολουθήσει να στηρίζει την κυβέρνηση μέχρι να περάσει ο κρίσιμος προϋπολογισμός λιτότητας, στις 7 Δεκεμβρίου. Οι Πράσινοι έχουν ζητήσει από τον πρωθυπουργό να γίνουν εκλογές στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου.

    Τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν ζητήσει την άμεση προσφυγή στις κάλπες, αλλά κάτι τέτοιο θα ανέβαλε την έγκριση του προϋπολογισμού, που είναι προϋπόθεση για να εξασφαλίσει η Ιρλανδία τη βοήθεια από το ΔΝΤ και την ΕΕ .

    Οι επικείμενες βουλευτικές εκλογές στην Ιρλανδία δεν απειλούν τις διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ενωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την παροχή οικονομικής βοήθειας στη χώρα, δήλωσε ο ευρωπαίος Επίτροπος για Οικονομικές Υποθέσεις Ολι Ρεν. "Δεν πιστεύω ότι αυτό απειλεί το πρόγραμμα της ΕΕ και του ΔΝΤ ή τις διαπραγματεύσεις για αυτό", δήλωσε στους δημοσιογράφους. Οι διαπραγματεύσεις μας θα έχουν ολοκληρωθεί ως το τέλος Νοεμβρίου", πρόσθεσε.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Λαθρομετανάστες νεκροί σε νταλίκα

    Τέσσερις λαθρομετανάστες πιθανόν Ιρανοί, βρέθηκαν νεκροί το μεσημέρι μέσα στο επικαθήμενο τμήμα νταλίκας, που ήταν χωρίς τον τράκτορα στην περιοχή της Αμφιλοχίας.

    Η τραγωδία αποκαλύφθηκε μετά τον έλεγχο που έκαναν αστυνομικοί στη ρυμούλκα, επειδή θεώρησαν ύποπτη την παρουσία της στο σημείο.

    Οπως διαπιστώθηκε, στο εσωτερικό υπήρχαν ξύλινα κιβώτια σε ένα από τα οποία βρέθηκαν νεκροί οι τέσσερις αλλοδαποί, ενώ υπήρχαν και άλλα άδεια που πιθανολογείται ότι έκρυβαν και άλλους λαθρομετανάστες οι οποίοι όμως έφυγαν με άγνωστο τρόπο και μέσο.

    Η ρυμούλκα φέρει ιταλικές πινακίδες κυκλοφορίας και εκτιμάται ότι είχε προορισμό την Πάτρα από όπου επρόκειτο να φορτωθεί σε πλοίο για την Ιταλία.

    Στον τόπο της τραγωδίας βρίσκεται ιατροδικαστής, που θα αποφανθεί για τα αίτια θανάτου των τεσσάρων ατόμων, που όμως πιθανολογείται ότι πέθαναν από ασφυξία.

    Παράλληλα γίνεται έρευνα για την υπόθεση από τις αστυνομικές υπηρεσίες.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Μέτρα για την κοινωνική προστασία

    Δράσεις για την κοινωνική συνοχή και την κοινωνική προστασία βρέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, στο γραφείο του στη Βουλή, με την υπουργό Λ.Κατσέλη και τον αναπληρωτή υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γ. Κουτρουμάνη, καθώς επίσης και τον υφυπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μιχ. Τιμοσίδη και τον πρόεδρο του ΟΑΕΔ Ηλ. Κικίλια.

    Ειδικότερα, στους τρεις άξονες των δράσεων περιλαμβάνεται η πλήρης ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη για τους άνεργους για το 2011. Εκτιμάται ότι με βάση τα σημερινά δεδομένα, σε αυτό θα εντάσσονται 400.000 άνεργοι.

    Επιπλέον, στους άξονες των δράσεων περιλαμβάνονται εθνικά ολοκληρωμένα προγράμματα στήριξης εργασίας και κοινωνικής προστασίας, καθώς επίσης και η κατάθεση του νομοσχεδίου για την κοινωνική οικονομία, που θα προβλέπει τη δημιουργία Ταμείου κοινωνικής οικονομίας και δράσεις για την κοινωνική εργασία.

    Εξάλλου, η κατανομή ρόλων των αρμόδιων υπουργών και μελών της κυβέρνησης, όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις για τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, ενόψει και της προσεχούς Συνόδου Κορυφής της ΕΕ το Δεκέμβριο, ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, το αντικείμενο σύσκεψης που είχε ο πρωθυπουργός με τους Υπουργούς Γ. Παπακωνσταντίνου, Δ. Δρούτσα και τη Μ. Ξενογιαννακοπούλου . Στη σύσκεψη μετείχε και ο πρωθυπουργικός σύμβουλος Λουκάς Παπαδήμος.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Πολεμικό επεισόδιο στην Κορέα

    Ανησυχία για κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή εκφράζει η διεθνής κοινότητα μετά τα πυρά πυροβολικού από τη Βόρειο Κορέα κατά νησιού της Νοτίου Κορέας, από τα οποία έχασαν τη ζωή τους δύο Νοτιοκορεάτες στρατιώτες. Την επίθεση καταδικάζουν Ουάσινγκτον, Τόκιο, ΟΗΕ, και ΕΕ, ενώ ανησυχία εκφράζουν Κίνα και Ρωσία.

    Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας σε δήλωσή του επισημαίνει πως η Ελλάδα παρακολουθεί με ανησυχία τις τελευταίες εξελίξεις στην κορεατική χερσόνησο και την επιθετική συμπεριφορά της Βορείου Κορέας.

    Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Λι Μγιούνγκ-Μπακ δήλωσε ότι η απάντηση στα πυρά του πυροβολικού της Βόρειας Κορέας πρέπει να είναι σκληρή.

    Το νοτιοκορεατικό τηλεοπτικό δίκτυο YTN μετέδωσε ότι τα πυρά του βορειοκορεατικού πυροβολικού προκάλεσαν τραυματισμούς σε κατοίκους του νησιού και υλικές ζημίες.

    Η επίθεση συμπίπτει με την αναχώρηση του Αμερικανού απεσταλμένου για τη Βόρεια Κορέα Στίβεν Μπόργουορθ από το Τόκιο για το Πεκίνο, όπου θα συναντηθεί με κινέζους αξιωματούχους για το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας, λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη της ύπαρξης βορειοκορεατικής μονάδας εμπλουτισμού ουρανίου.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 23 November 2010 - 19:30:20 UTC