Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-11-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Δεν υπάρχει θέμα απολύσεων στο Δημόσιο"
  • [02] ΠΟΕ-ΟΤΑ: Συνεδρίαση για κινητοποιήσεις
  • [03] Δράσεις για την κοινωνική συνοχή
  • [04] Ταύτιση απόψεων
  • [05] Επιστροφή αρχαίων οστών

  • [01] "Δεν υπάρχει θέμα απολύσεων στο Δημόσιο"

    Στόχος μας παραμένει η έξοδος στις αγορές το 2011, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, σε συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης της τρόικας για την έγκριση της τρίτης δόσης του δανείου. Ο Γ. Παπακωνσταντίνου διαβεβαίωσε ότι "δεν υπάρχει ζήτημα απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων".

    Ο υπουργός εμφανίστηκε "ανοικτός" σε μια πιθανότητα επιμήκυνσης της δανειακής σύμβασης ή λήψης πρόσθετου δανείου, λέγοντας ότι στην όλη διαδικασία αποπληρωμής μπορεί να υπάρξει συζήτηση, αλλά "καμία απόφαση δεν υπάρχει τώρα για επιμήκυνση και καμία συζήτηση για πρόσθετο δανεισμό από το 2013".

    Το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας παραμένει, σε γενικές γραμμές, σε καλό δρόμο. Όλα τα ποσοτικά κριτήρια που είχαν τεθεί για το τέλος Σεπτεμβρίου πληρούνται. Παρά τις προκλήσεις που παραμένουν, σημαντική πρόοδος έχει συντελεστεί, κυρίως όσον αφορά στη δημοσιονομική προσαρμογή, αναφέρεται στην κοινή δήλωση της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, μετά την ολοκλήρωση της αποστολής τους στη χώρα μας, για τη δεύτερη επανεξέταση της πορείας του προγράμματος.

    Όπως ανέφεραν, σε συνέντευξη Τύπου, οι εκπρόσωποι της τρόικας, όσον αφορά στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, αναμένεται ότι η κατάσταση θα αρχίσει να αναστρέφεται εντός του 2011. Οι πληθωριστικές πιέσεις, από τιμές και μισθολογικό κόστος, αρχίζουν να μετριάζονται θέτοντας τις βάσεις για βελτίωση της ανταγωνιστικότητας.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] ΠΟΕ-ΟΤΑ: Συνεδρίαση για κινητοποιήσεις

    Έκτακτη συνάντηση με τον υφυπουργό Εσωτερικών Γ. Ντόλιο, είχαν το μεσημέρι εκπρόσωποι της ΠΟΕ-ΟΤΑ , κατά την οποία έγινε ανταλλαγή απόψεων για τα θέματά τους. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θ. Μπαλασόπουλο, η συζήτηση έγινε σε θετικό κλίμα και οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ αναμένεται να λάβουν την τελική τους απόφαση, στην συνέλευσή τους η οποία θα ξεκινήσει το απόγευμα.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Δράσεις για την κοινωνική συνοχή

    Δράσεις για την κοινωνική συνοχή και την κοινωνική προστασία βρέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, στο γραφείο του στη Βουλή, με την υπουργό και τον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λ. Κατσέλη και Γ. Κουτρουμάνη, καθώς επίσης και τον υφυπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μιχ. Τιμοσίδη και τον πρόεδρο του ΟΑΕΔ Ηλ. Κικίλια.

    Ειδικότερα, στους τρεις άξονες των δράσεων περιλαμβάνεται η πλήρης ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη για τους άνεργους για το 2011. Εκτιμάται ότι με βάση τα σημερινά δεδομένα, σε αυτό θα εντάσσονται 400.000 άνεργοι.

    Επιπλέον, στους άξονες των δράσεων περιλαμβάνονται εθνικά ολοκληρωμένα προγράμματα στήριξης εργασίας και κοινωνικής προστασίας, καθώς επίσης και η κατάθεση του νομοσχεδίου για την κοινωνική οικονομία, που θα προβλέπει τη δημιουργία Ταμείου κοινωνικής οικονομίας και δράσεις για την κοινωνική εργασία.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Ταύτιση απόψεων

    Μια λύση διζωνικής και δικοινοτικής ομοσπονδίας στο πλαίσιο των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών, του Διεθνούς Δικαίου και του Κοινοτικού Κεκτημένου, προκρίνουν Ελλάδα και Κύπρος, όπως συμφώνησαν σήμερα ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας και ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

    Οι ηγεσίες Ελλάδας και Κύπρου, που βρίσκονται σε πλήρη ταύτιση απόψεων και απόλυτο συντονισμό, τόνισαν ότι στην Κύπρο πρέπει να υπάρξει μόνο ένα κράτος με μία κυριαρχία, μία ιθαγένεια για τους πολίτες τους, μία διεθνή προσωπικότητα με πολιτική ισότητα.

    Μετά τη συνάντησή του με τον κ. Χριστόφια, ο Γ.Παπανδρέου, τόνισε ακόμη ότι δεν μπορεί να υπάρξει πλήρης εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, εάν δεν επιλυθεί το Κυπριακό.

    Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, του πρωθυπουργού Γ. Α. Παπανδρέου και των πολιτικών αρχηγών, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δ. Χριστόφιας εκφώνησε μια ιστορικού βάθους ομιλία, αλλά και με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, ενώπιον της ολομέλειας της Βουλής, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 50 χρόνων από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Κύπρου.

    "Αξιοποιούμε κάθε ευκαιρία. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες και αν συναντήσουμε την ανταπόκριση της Τουρκίας θα εκπλαγούν πολλοί για το πόσο έτοιμοι είμαστε για τη λυση", δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστόφιας, τονίζοντας ότι "η ενότητα Κύπρου και Ελλάδας είναι γεγονός και η ενότητα στο εσωτερικό μέτωπο ζητούμενο, προκειμένου να ελευθερώσουμε και να επανενώσουμε τη χώρα μας".

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] Επιστροφή αρχαίων οστών

    Την περασμένη Παρασκευή επαναπατρίστηκαν από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Βιέννης, τριάντα έξι κιβώτια, με ανθρωπολογικό - οστεολογικό υλικό, προερχόμενο από το πρωτοελλαδικό νεκροταφείο του Τσέπι Μαραθώνος, καθώς και άλλες προϊστορικές θέσεις της ηπειρωτικής Ελλάδος (πχ. Βολιμίδια Μεσσηνίας).

    Το υλικό είχε εξαχθεί νομίμως στις αρχές της δεκαετίας του 1970 στη Βιέννη από τον καθηγητή Breitinger, ο οποίος υπήρξε στενός συνεργάτης του σημαντικού Έλληνα αρχαιολόγου και ανασκαφέα του Τσεπίου, Σπυρίδωνα Μαρινάτου.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 23 November 2010 - 15:30:38 UTC