Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-11-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πτώση στο έλλειμμα του προϋπολογισμού
  • [02] Εως 31/12 ο επαναπατρισμός κεφαλαίων
  • [03] ΓΣΕΕ για επιχειρησιακές συμβάσεις
  • [04] Ζητούν αναστολή πλειστηριασμών
  • [05] Τα Χριστούγεννα, διέξοδος από τη ζοφερή πραγματικότητα...
  • [06] Ο Χριστόφιας στην Αθήνα
  • [07] Σε κλοιό σκουπιδιών
  • [08] Η αξία της παράδοσης
  • [09] Ένταση στα σύνορα της Κορέας

  • [01] Πτώση στο έλλειμμα του προϋπολογισμού

    Μείωση 30,2% σημείωσε το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού το δεκάμηνο Ιανουάριος - Οκτώβριος 2010 έναντι στόχου μείωσης 33,2% που προβλέπεται στο σχέδιο προϋπολογισμού έτους 2011 που κατατέθηκε στη Βουλή. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σύμφωνα με τα οποία, το δεκάμηνο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου 2010, το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκε στα 17.334 εκατ. ευρώ από 24.833 εκατ. το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2009.

    Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, η σημαντική μείωση του ελλείμματος του κρατικού προϋπολογισμού την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2010 βασίζεται κατά κύριο λόγο σε μεγάλο περιορισμό των δαπανών, αλλά και στην αύξηση των εσόδων σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού στο δεκάμηνο διάστημα μειώθηκαν κατά 7,1%. Ειδικότερα, οι πρωτογενείς δαπάνες είναι μειωμένες κατά 11,2% έναντι ετήσιου στόχου μείωσης κατά 9%, ενώ οι τόκοι αυξήθηκαν κατά 5,5% έναντι ετήσιας πρόβλεψης για αύξηση κατά 7,6%. Η μείωση των πρωτογενών δαπανών οφείλεται κυρίως στον περιορισμό των δαπανών για Ασφάλιση και Περίθαλψη (μείωση κατά 1.526 εκατ. β¬ σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009), των λειτουργικών και λοιπών δαπανών (μείωση κατά 1.022 εκατ. β¬), καθώς και στην μείωση των Αποδοχών και Συντάξεων κατά 1.265 εκατ. β¬.

    Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού αυξήθηκαν κατά 3,7% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους. Η βελτίωση της απόδοσης των εσόδων κατά το δεκάμηνο σε σχέση με το εννεάμηνο (που η αύξηση ήταν 3,6%) οφείλεται κυρίως στην αύξηση των εσόδων από ΦΠΑ κατά περίπου 15% το μήνα Οκτώβριο, ενώ περαιτέρω σημαντική αύξηση των εσόδων αναμένεται τους τελευταίους δύο μήνες του έτους κυρίως ως αποτέλεσμα της απόδοσης μέτρων όπως η εκούσια κατάργηση φορολογικών διαφορών, η είσπραξη φόρων ακίνητης περιουσίας που εκκρεμούν και η είσπραξη τελών κυκλοφορίας για το 2011.

    Οι δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων εμφανίζουν μείωση κατά 24,6% και τα έσοδα του κατά 3,3% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Εως 31/12 ο επαναπατρισμός κεφαλαίων

    Σε υπενθύμιση ότι έχει παραταθεί έως την 31η Δεκεμβρίου εφέτος η προθεσμία για τη μεταφορά κεφαλαίων στην Ελλάδα (επαναπατρισμός), καθώς και για την απόδοση του φόρου 8% για τα κεφάλαια που παραμένουν κατατεθειμένα σε τράπεζες της αλλοδαπής, προχώρησε με εγκύκλιό του το υπουργείο Οικονομικών. Ως γνωστόν, οι παρατάσεις έχουν δοθεί με τον ν. 3892/2010 (ΦΕΚ 189Α'/4.11.2010) και τα άρθρα 10 και 18, αντίστοιχα.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] ΓΣΕΕ για επιχειρησιακές συμβάσεις

    "Απαράδεκτη και καταστροφική για τους εργαζόμενους και για τον ανταγωνισμό στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας" χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος την πρόταση που περιέχεται στο επικαιροποιημένο μνημόνιο και αφορά στην υπερίσχυση των επιχειρησιακών συμβάσεων.

    Ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας εκτιμά, πως "οι ρήτρες που περιέχονται στο μνημόνιο εκθεμελιώνουν πλήρως το σύστημα των εργασιακών σχέσεων και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας" και τονίζει ότι "θέτουμε στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων και των διεκδικήσεων μας να μην περάσουν τέτοια αντικοινωνικά, αντεργατικά, αντιλαϊκά μέτρα".

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Ζητούν αναστολή πλειστηριασμών

    Παράταση της προθεσμίας αναστολής πλειστηριασμών ζητούν οι καταναλωτές καθώς διαπιστώνουν ότι οι τράπεζες ασκούν πιέσεις για προσημειώσεις ενώ ο νομός 3861/2010 δεν έχει αρχίσει ουσιαστικά να λειτουργεί.

    Αυτό προκύπτει από την επιστολή προβληματισμού - διαμαρτυρίας που έστειλε η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών νομού Χανίων, στον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνισμού κ. Μ. Χρυσοχοίδη που συγχρόνως κοινοποιείται στον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Ι. Ραγκούση.

    Στην επιστολή σημειώνεται ότι ''οι ΄Ελληνες καταναλωτές είναι εγκλωβισμένοι σε τράπεζες, και δεν βρίσκουν αδιέξοδο πουθενά, όλο σφίγγει ο κλοιός του χρέους στο λαιμό τους και οι νόμοι... ανάσα είναι ανάσα μόνο για τις τράπεζες''.

    Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, μέρες ακόμα ποιο δύσκολες, έρχονται για τους καταναλωτές , αφού με την Κ.Υ.Α. Ζ1-699/10 ΦΕΚ (917/Β/23.06.2010) - Προσαρμογή της Ελληνικής νομοθεσίας προς την οδηγία 2008/48/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 23ης Απριλίου 2008 για τις συμβάσεις καταναλωτικής πίστης και την κατάργηση της οδηγίας 87/102/ΕΟΚ του Συμβουλίου που δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα των ΕΚ, αριθμ. L 133 της 22.5.2008 οι τράπεζες φροντίζουν να ανακτήσουν την χθεσινή ανασφάλεια τους, που πρόσκαιρα κατάφερε να τους προσφέρει η πολιτεία, με την ενσωμάτωση της Κοινοτικής Οδηγίας, στο Εθνικό Δίκαιο, αφήνοντας τους το πεδίο να πιέζουν τους καταναλωτές με προσημειώσεις και πλειστηριασμούς.

    Ο Νόμος 3861/2010, υπενθυμίζεται ότι δεν ευνοεί τους καταναλωτές που έτυχε να έχουν περιουσιακά στοιχεία, ούτε σώζεται η πρώτη κατοικία ,αντίθετα αφορά αυτούς που δεν έχουν την δυνατότητα να ανταποκριθούν στα χρέη τους και αυτές οι περιπτώσεις είναι που η κατοικία τους, όπως σημειώνει η ένωση, ''θα αρπακτεί από τα κάθε λογής κοράκια που καιροφυλακτούν''.

    Τέλος η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, τονίζει: ''Επειδή η αγοραστική μας δύναμη, μειώθηκε σε υπερθετικό βαθμό, η απομάκρυνσή μας από την αγορά είναι υπαρκτή, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ανάπτυξη των άλλων μοχλών της οικονομίας, οφείλετε να μη αγνοήσετε ότι, η χρονική παράταση των πλειστηριασμών, λήγει στις 03--02-2011 και ο Νομός 3861/2010 δεν έχει αρχίσει ουσιαστικά να λειτουργεί, αφού τα Ειρηνοδικεία της Χώρας για τον συζητούμενο νόμο, ανοίγουν τις πόρτες τους από 2-1-2011, συγχρόνως δε , δεν έχει γίνει καμία μέριμνα και πρόβλεψη για τα δικόγραφα που βομβαρδίζουν καθημερινά τους καταναλωτές,αυξάνοντας τους το χρέος, το άγχος κ.λ.π Ζητάμε παράταση της αναστολής των πλειστηριασμών μέχρι 31-12-2011 ώστε να προσπαθήσουν οι καταναλωτές να ρυθμίσουν τα χρέη τους , ή και ακόμα να κάνουν χρήση των διατάξεων του άρθρου 9 παρ2 του Ν3869 /2010 και να μη βρεθούν ξαφνικά εκτός στέγης''.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] Τα Χριστούγεννα, διέξοδος από τη ζοφερή πραγματικότητα...

    Η αλήθεια είναι ότι στο παρελθόν, κάτι ακολουθώντας τη μόδα του εξωτερικού, κάτι με τη συνδρομή του χειμωνιάτικου καιρού, η οσμή των Χριστουγέννων ήταν έντονη από τις πρώτες κιόλας μέρες του Νοεμβρίου, όταν καταστήματα πώλησης εποχικών ειδών -στη συγκεκριμένη περίπτωση, Χριστουγεννιάτικων- είχαν ήδη κάνει την εμφάνισή τους στις μεγάλες ελληνικές πόλεις.

    Φέτος, με τη βαρυθυμία από την οικονομική κρίση, τις αυτοδιοικητικές εκλογές, την παρατεταμένη καλοκαιρία, χρειάστηκε να φτάσουν μέσα Νοέμβρη για να αρχίσουν να ανοίγουν το ένα μετά το άλλο τα καταστήματα πώλησης χριστουγεννιάτικων ειδών, μπας και φτιάξει η διάθεση των καταναλωτών, «στρώσει» και η ψυχολογία της αγοράς.

    Προσπαθώντας να προσελκύσουν περισσότερους πελάτες και να ανταποκριθούν στις οικονομικές δυνατότητες των καταναλωτών, οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων εποχικών ειδών έριξαν σημαντικά τις τιμές σε σχέση με πέρσι, ενώ ποιοτικά, τα προϊόντα είναι ίδια και σε κάποιες περιπτώσεις καλύτερα, όπως λένε.

    Ενδεικτικά, το κόστος ενός χριστουγεννιάτικου δέντρου, ύψους 1.80, ξεκινά από τα 15 ευρώ και φθάνει έως και τα 70, ανάλογα με την ποιότητα. Οι μπάλες κοστίζουν από 30 λεπτά, όσο και τα στολίδια, ενώ τα 100 λαμπάκια διατίθενται στα 3 ευρώ. Συνολικά το κόστος για την αγορά και τον στολισμό ενός δέντρου, φέτος υπολογίζεται στα 35 ευρώ, ποσό μειωμένο κατά 10% σε σχέση με πέρσι.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [06] Ο Χριστόφιας στην Αθήνα

    Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, βρίσκεται στην Αθήνα, όπου θα έχει, σήμερα, το πρωί, συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, τον οποίο θα ενημερώσει για τα αποτελέσματα της συνάντησής του στη Νέα Υόρκη με το γ.γ. του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου.

    Επίσης,ο Κύπριος Πρόεδρος θα είναι κύριος ομιλητής στην ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των πενήντα ετών από την ανακήρυξη της Κυπριακής Δημοκρατίας και θα παραστεί στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας "Αμμόχωστος, μια ευρωπαϊκή πόλη-φάντασμα", που θα τελέσει στον εκθεσιακό χώρο της Βουλής των Ελλήνων ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος.

    Στις 13.30 ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας, ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Φιλ. Πετσάλνικος και ο δήμαρχος Αμμοχώστου κ. Αλέξης Γαλανός θα παρευρεθούν στα εγκαίνια της έκθεσης «Αμμόχωστος, μια ευρωπαϊκή πόλη- φάντασμα, στον εκθεσιακό χώρ της Βουλής επί της οδού Αμαλίας 22-24.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [07] Σε κλοιό σκουπιδιών

    Σε νέες κυλιόμενες εικοσιτετράωρες απεργίες, αποφάσισαν να προχωρήσουν οι εργαζόμενοι στους ΠΟΕ-ΟΤΑ. H Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους ΟΤΑ (ΠΟΕ-ΟΤΑ) εξήγγειλε δύο εικοσιτετράωρες απεργίες και αποφάσισε σήμερα (Τρίτη) να πραγματοποιήσει συγκέντρωση και πορεία έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών.

    Στη συνέχεια θα συνεδριάσουν εκ νέου για να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους. Τα αιτήματά τους είναι θεσμικά και οικονομικά. Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι ζητούν την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και την πραγματοποίηση των 500 προσλήψεων που είχαν ολοκληρωθεί με τις διαδικασίες μέσω ΑΣΕΠ, αλλά πάγωσαν καθώς η χώρα είχε παγώσει κάθε πρόσληψη λόγω Μνημονίου.

    Για όσο διάστημα θα διαρκέσει η απεργία οι εργαζόμενοι θα συλλέγουν μόνο ειδικά απορρίμματα, δηλαδή τα σκουπίδια των λαϊκών αγορών και των νοσοκομείων.

    Να σημειωθεί οτι ήδη από την περασμένη Παρασκευή, ο δήμος Αθηναίων είχε ζητήσει από τους κατοίκους να περιορίσουν τις ποσότητες των απορριμμάτων που άφηναν στους κάδους, προκειμένου να μη δημιουργηθεί ασφυκτική κατάσταση στους δρόμους. Οι δημότες ανταποκρίθηκαν εν μέρει στο κάλεσμα αλλά τώρα το πρόβλημα διογκώνεται. Οι καταστηματάρχες πάντως άρχισαν ήδη να δυσανασχετούν αφού με σούσης της κρίσης οι όγκοι των απορριμμάτων θα δημιουργήσουν κλίμα αποφοράς.

    Εν τω μεταξύ τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθεί αν υπάρχουν ευθύνες για τη μη αποκομιδή σκουπιδιών από ορισμένα σημεία, όπως νοσοκομεία, σχολεία, διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά κ.Καλλιόπη Βαρδάκη. Σημειώνεται ότι από την απεργία των εργαζόμενων στους δήμους (ΠΟΕ-ΟΤΑ) έχουν συσσωρευθεί μεγάλοι όγκοι σκουπιδιών σε πολλές περιοχές του Πειραιά.

    Απεργούν σήμερα οι ναυτικοί

    «Δεμένα» στα λιΒ΅άνια όλης της χώρας θα παραμείνουν αύριο Τρίτη 23 Νοεμβρίου όλα τα επιβατηγά πλοία, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) αποφάσισε να προκηρύξει 24ωρη απεργία, Β΅ε προοπτική κλιμάκωσης.

    Από την απεργία ενδέχεται να δημιουργηθούν προβλήματα στα νησιά.

    Η ΠΝΟ διεκδικεί την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων για τους ναυτικούς που απασχολούνται στα Ακτοπλοϊκά -Επιβατηγά Πλοία, Πορθμεία Εσωτερικού, Μεσογειακά Φορτηγά Πλοία και Ακτοπλοϊκά Φορτηγά Πλοία κάτω των 500 κόρων ολικής χωρητικότητας.

    Η ομοσπονδία των ναυτικών έχει υπογράψει συμφωνία για τη σύμβαση του 2010 με το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (πλοία Αδριατικής και κρουαζιερόπλοια) με αύξηση 2%, ενώ πριν από λίγες ημέρες ήρθε σε συμφωνία και με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών για τους ναυτικούς που απασχολούνται στα ποντοπόρα πλοία και προβλέπει αύξηση 1,7%, από την 1η Ιανουαρίου 2010, με αναδρομική ισχύ.

    Η ΠΝΟ ζητά τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των Ελλήνων ναυτεργατών όλων των ειδικοτήτων, την αυστηρή τήρηση της νομοθεσίας για την δεκάμηνη απασχόληση στα ακτοπλοϊκά-επιβατηγά πλοία και την ίδρυσης Ανεξάρτητου Ταμείου Ανεργίας για τους ναυτικούς.

    Στην έναρξη της απεργιακής κινητοποίησης δεν θα συμπεριληφθούν τα επιβατηγά - οχηματαγωγά πλοία της γραμμής Ελλάδας-Ιταλίας.

    ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Συγκέντρωση έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας

    Σήμερα, το μεσημέρι, η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου θα συζητηθεί η προσφυγή κατά τη μείωσης των μισθών και επιδομάτων. Την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010 η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ θα συμμετάσχει στην τρίωρη Παναττική στάση εργασίας 12-3 μμ, που θα πραγματοποιήσει η ΓΣΕΕ, και την ίδια ώρα θα συμμετέχει και στη συγκέντρωση - συλλαλητήριο στην Πλατεία Κλαθμώνος.

    ΓΕΝΟΠ σημειώνει ότι η ΔΕΗ, τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι ''έχουν μπει για καλά στο μάτι του κυκλώνα της Τρόϊκας και των οικονομικών συμφερόντων''.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [08] Η αξία της παράδοσης

    Παραδοσιακά επαγγέλματα. Στο άκουσμα και μόνο αυτής της φράσης πολλοί ενήλικοι αναπολούν με νοσταλγία τα παιδικά τους χρόνια. Τότε, που ακόμη μπορούσε κανείς να δει, για παράδειγμα, κάποιον αγγειοπλάστη να δημιουργεί περίτεχνα αντικείμενα, παπουτσήδες να φτιάχνουν νέα παπούτσια, υφάντρες να συνθέτουν πολύχρωμα τόπια, "αιχμαλωτίζοντας" σε αυτά τα χρώματα της φύσης, ψαράδες με τα καΐκια τους να βγάζουν στη στεριά τα θαλασσινά «δώρα». Να δει, επίσης, κηροποιούς, μεταξουργούς, τσομπάνηδες, μυλωνάδες, μουσικάντεςβ¦

    Η έρευνα των παραδοσιακών επαγγελμάτων, στις μέρες μας, αποτελεί αναμφίβολα αναγκαιότητα, ως ένα ακόμη δείγμα σεβασμού στην πολιτιστική μας παράδοση. Και όταν αυτή γίνεται σε τόπους «ελληνικούς», όπως η Ίμβρος και η Τένεδος, τότε σίγουρα αξίζει πολλούς επαίνους, όταν μάλιστα γίνεται από έναν μή Έλληνα.

    Ο λόγος για τον καθηγητή του Πανεπιστημίου του Τσανάκαλε, Ριντβάν Γιούρτσεβεν (Ridvan Yurtseven), ο οποίος εργάστηκε, εδώ και πέντε χρόνια, με μοναδικό σκοπό να αναδείξει την πολιτιστική αξία και τη συμβολική σημασία των παραδοσιακών επαγγελμάτων στα δύο αυτά μικρά πολύπαθα νησιά, στο βόρειο Αιγαίο, έξω από τα στενά των Δαρδανελίων.

    Η έρευνα, που χρηματοδοτήθηκε από την Ακαδημία Επιστημών της Τουρκίας, έγινε σε δείγμα 67 Ελλήνων στην Ίμβρο και την Τένεδο, όπου σήμερα έχουν απομείνει μόλις 250 και 17 Έλληνες, αντίστοιχα, από τους 8.000 συνολικά που ζούσαν εκεί κατά το πρώτο ήμισυ του 20ου αιώνα.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [09] Ένταση στα σύνορα της Κορέας

    Μεγάλος αριθμός οβίδων που εκτοξεύθηκαν από τη Βόρεια Κορέα έπληξαν σήμερα νησί της Νότιας Κορέας προκαλώντας τραυματισμούς και υλικές ζημίες, μετέδωσε το νοτιοκορεατικό τηλεοπτικό δίκτυο YTN.

    Ο νοτιοκορεάτικος στρατός ανταπέδωσε τα πυρά, σύμφωνα με το υπουργείο Αμυνας της Νότιας Κορέας.

    Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο βομβαρδισμός συνεχίζεται εναντίον του νοτιοκορεατικού νησιού και έχουν καταρρεύσει ορισμένα κτίρια.

    Πολλοί κάτοικοι και νοτιοκορεάτες στρατιώτες έχουν τραυματισθεί.

    Το νοτιοκορεατικό τηλεοπτικό δίκτυο YTN μετέδωσε ότι τα πυρά του βορειοκορεατικού πυροβολικού προκάλεσαν τραυματισμούς μεταξύ των κατοίκων του νησιού και υλικές ζημίες.

    Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, το νησί βρίσκεται δυτικά της κορεατικής χερσονήσου στην Κίτρινη Θάλασσα.

    Η επίθεση συμπίπτει με την αναχώρηση του αμερικανού απεσταλμένου για τη Βόρεια Κορέα Στίβεν Μπόργουορθ από το Τόκιο για το Πεκίνο, όπου θα συναντηθεί με κινέζους αξιωματούχους για το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας, λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη της ύπαρξης βορειοκορεατικής μονάδας εμπλουτισμού ουρανίου.

    Ο στρατός της Νότιας Κορέας ετέθη σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού, ανακοίνωσε το νοτιοκορεατικό υπουργείο Αμυνας , ενώ συγκαλείται έκτακτο υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας στη Σεούλ.

    Το επιτελείο του προέδρου της Νότιας Κορέας συνεδριάζει σε υπόγειο καταφύγιο.

    Το τηλεοπτικό δίκτυο ΥΤΝ μετέδωσε ότι τουλάχιστον 200 οβίδες έπεσαν στο νησί της Νότιας Κορέας.

    Σύμφωνα με το προεδρικό γραφείο της Νότιας Κορέας, υπάρχουν υποψίες ότι τα πυρά συνδέονται με στρατιωτικά γυμνάσια που πραγματοποίησε η Νότια Κορέα, μετέδωσε το Yonhap.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 23 November 2010 - 7:30:34 UTC