Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-11-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απεργία στους ΟΤΑ έως την Τρίτη
  • [02] Ντέρμπι στο Καραϊσκάκη

  • [01] Απεργία στους ΟΤΑ έως την Τρίτη

    Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, με δυο νέες 24ωρες απεργίες αύριο και την Τρίτη, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στους Δήμους στη σημερινή συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας τους. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν θα γίνει αποκομιδή των σκουπιδιών ούτε τις επόμενες 48 ώρες (σ.σ. οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ είχαν απεργία και την Παρασκευή), πλην ελαχίστων εξαιρέσεων (νοσοκομεία, λαϊκές αγορές).

    Επίσης μετά το τέλος συνεδρίασης η Ομοσπονδία των εργαζομένων στους ΟΤΑ κάλεσε όλους του Συλλόγους μέλη της να προχωρήσουν αύριο σε Γενικές Συνελεύσεις για ενημέρωση και κινητοποίηση των εργαζομένων. Τέλος, καλεί τα μέλη της σε συγκέντρωση την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου και ώρα 10.00 στην Πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία στη συνέχεια προς το υπουργείο Εσωτερικών. Μετά το πέρας της πορείας, αναφέρει ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, θα αποφασιστεί η περεταίρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Ντέρμπι στο Καραϊσκάκη

    O αγώνας στο Καραϊσκάκη μεταξύ του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ ξεχωρίζει στη σημερινή 11η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα. Οι ερυθρόλευκοι θα παίξουν με απουσίες, αλλά θέλουν μόνο τη νίκη για να παραμείνουν στο πρώτο σκαλοπάτι της βαθμολογικής κλίμακας. Από την άλλη πλευρά, ο ΠΑΟΚ, ο οποίος τις τελευταίες αγωνιστικές έχει βρει το ρυθμό του, θα παίξει για το θετικό αποτέλεσμα.

    Δύσκολη αποστολή θα έχει η ΑΕΚ, η οποία θα δοκιμάσει τις δυνάμεις της στην Καβάλα κόντρα στην τοπική ομάδα.

    Αρης-Κέρκυρα 2-0:Επιστροφή στις νίκες για τον Αρη στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα, μετά την ήττα στο ντέρμπι της θεσσαλονικής από τον Ηρακλή. Το σύνολο του Εκτορ Ραούλ Κούπερ νίκησε 2-0 την Κέρκυρα, σε αγώνα για την 11η ημέρα, και έδωσε συνέχεια στις απογοητευτικές εμφανίσεις των φιλοξενουμενων. Για τους νικητές ο Τσέζαρεκ άνοιξε το σκορ στο 34΄ και ο Πορτίγια στις καθυστερήσεις του αγώνα έγραψε το τελικό 2-0.

    Λάρισα-Πανιώνιος 0-1:Σπουδαίο «διπλό» -το πρώτο στο πρωτάθλημα- πήρε ο ουραγός Πανιώνιος στον τελευταίο αγώνα της Λάρισας στο Αλκαζάρ. Οι «κυανέρυθροι» νίκησαν 1-0 την ΑΕΛ και πήραν βαθιά βαθμολογική ανάσα μετά από δύο διαδοχικές ήττες. Το μοναδικό τέρμα της συνάντησης σημείωσε ο Σαμαρης στο 42΄.

    Ατρόμητος-Εργοτέλης 1-1: Ισόπαλοι 1-1 αναδείχθηκαν Ατρόμητος και Εργοτέλης στο Περιστέρι. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν μόλις στο 6ο λεπτό με τον Σαγκανόφσκι, ενώ στο 65΄ ο Λεάλ πέτυχε το τέρμα της ισοφάρισης για τον Εργοτέλη, που πήρε την πρώτη εκτός έδρας ισοπαλία στο πρωτάθλημα.

    Οι χθεσινοί αγώνες

    Παναθηναϊκός-Ηρακλής 4-2: Ολική επαναφορά για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος βρέθηκε να χάνει με 2-0 από τον Ηρακλή, αλλά τελικά κατάφερε να νικήσει με 4-2 στο Ολυμπιακό στάδιο. Ο πρωταθλητής με τον Γιάτσεκ Γκμοχ στον πάγκο και τον νέο προπονητή, Ζεσουάλδο Φερέιρα, στις κερκίδες κατάφερε να αντεπεξέλθει στον αιφνιδιασμό του Ηρακλή, ο οποίος προηγήθηκε με τα γκολ των Μάρα (20') και Πίτου Γκαρσία (21') για να πάρει τους τρεις βαθμούς με τα τέρματα των: Λουίς Γκαρσία (30'), Σισέ (45', 50') και Πετρόπουλο (75').

    Ξάνθη-Πανσερραϊκός 2-0: Η Ξάνθη μετά από ένα κακό πρώτο ημίχρονο, ανέβασε την απόδοση της στην επανάληψη και νίκησε με 2-0 τον Πανσερραϊκό. Τα γκολ της ακριτικής ομάδας σημείωσαν οι Μαρσελίνιο (69') και Ελινγκτον (79').

    Ολυμπιακός Βόλου-Αστέρας Τρίπολης: 1-1 Δεύτερη διαδοχική ισοπαλία για τον Ολυμπιακό Βόλου στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα. Οι γηπεδούχοι αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 με τον Αστέρα Τρίπολης στο Πανθεσσαλικό στάδιο. Για τον Ολυμπιακό Βόλου, που τελείωσε τον αγώνα με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Γιακούποβιτς στο 47΄, σκόραρε ο Μάρτιν (53΄), ενώ για τους φιλοξενούμενους είχε ανοίξει το σκορ στο 32΄ ο Ορόθκο.

    Αναλυτικά οι σημερινοί αγώνες:

    Κυριακή 21 Νοεμβρίου

    Ατρόμητος-Εργοτέλης 1-1

    Αρης-Κέρκυρα 2-0

    Λάρισα-Πανιώνιος 0-1

    19:30 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ (NET)

    19:30 Καβάλα-ΑΕΚ (NOVA)

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 21 November 2010 - 17:30:16 UTC