Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-11-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τελικές αποφάσεις για τον προϋπολογισμό
  • [02] 206 εκατ ευρώ μέχρι τώρα από την περαίωση
  • [03] Κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο
  • [04] Επιμένουν οι Ιρλανδοί

  • [01] Τελικές αποφάσεις για τον προϋπολογισμό

    Οι τελικές αποφάσεις για τον νέο προϋπολογισμό ελήφθησαν το μεσημέρι, σε συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου με τους αξιωματούχους της τρόικας, στην οποία συμμετείχε ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ και νυν σύμβουλος του πρωθυπουργού, Λουκάς Παπαδήμος. Το κείμενο του νέου προϋπολογισμού κατατίθεται αύριο στη Βουλή και, σύμφωνα με ανώτερο παράγοντα του υπουργείου, "σε μεγάλο βαθμό τελειώσαμε".

    Σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα, η επιπλέον δημοσιονομική προσαρμογή, μετά την αναθεώρηση από τη Eurostat των στοιχείων για το έλλειμμα, θα γίνει εξ ολοκλήρου το 2011 και το έλλειμμα πρέπει να μειωθεί από τα 22 δισ. ευρώ στα 17 δισ. ευρώ. Δεδομένου ότι, το μνημόνιο προβλέπει ήδη μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος ύψους 9,15 δισ. ευρώ, στον νέο προϋπολογισμό αναμένεται να υπάρξουν πρόσθετα μέτρα ύψους 3,5- 4 δισ. ευρώ. Τα μέτρα αυτά θα εστιάζονται στη συντριπτική πλειονότητά τους στην περαιτέρω περιστολή των δαπανών και δεν θα αφορούν περικοπές μισθών και συντάξεων, σύμφωνα και με διαβεβαίωση από το υπουργείο Οικονομικών.

    «Η κυβέρνηση αποκλείει περικοπή μισθών, συντάξεων και άλλους φόρους», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, θέλοντας να βάλει "φρένο" στη "μετρολογία", με αφορμή την κατάθεση του Προϋπολογισμού, ο οποίος θα εξεταστεί στην αυριανή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] 206 εκατ ευρώ μέχρι τώρα από την περαίωση

    Στα 206 εκατ ευρώ ανέρχονταν τα έσοδα που είχε εισπράξει το δημόσιο μέχρι χθες από την προκαταβολή για την υπαγωγή στη ρύθμιση για την περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων.

    Αύριο είναι η τελευταία μέρα για την υπαγωγή στην ρύθμιση με βάση την προθεσμία που έχει δώσει το υπουργείο οικονομικών, αλλά ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να αποφασιστεί παράταση της προθεσμίας αυτής προκειμένου να δοθεί περισσότερος χρόνος στους φορολογούμενους για την υπαγωγή τους στην ρύθμιση.

    Η σχετική απόφαση αναμένεται να ληφθεί αύριο και αφού συνεκτιμηθούν από την ηγεσία του υπουργείου οικονομικών τα δεδομένα σχετικά με τις εισπράξεις και την προσέλευση των φορολογούμενων.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο

    Με την πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την 37η επέτειο από την Εξέγερση του Πολυτεχνείου.

    Η κεφαλή της πορείας, με την αιματοβαμμένη σημαία, έφτασε αργά το απόγευμα στην αμερικανική πρεσβεία, όπου φοιτητές έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο.

    Ενταση επικράτησε γύρω στις 6.30 μμ στη Βασ. Σοφίας, στο ύψος του Πάρκου Ελευθερίας.

    Ένας τραυματίας παρελήφθη από ασθενοφόρο με εγκαύματα στα πόδια από τον σταθμό του Μετρό Αμπελοκήπων. Ο ίδιος δήλωσε ότι τραυματίστηκε στο πόδι από κροτίδα. Επίσης, δύο φωτορεπόρτερ καταγγέλλουν ότι τους χτύπησαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΕΛΤΑ στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, στο ύψος του ΝΙΜΙΤΣ και πως έσπασαν τη φωτογραφική μηχανή του ενός από αυτούς.

    Αργά το απόγευμα επικρατούσε ηρεμία στο κέντρο της Αθήνας και σχεδόν όλοι οι δρόμοι είχαν δοθεί ξανά στην κυκλοφορία. Το μόνο σημείο που παρέμενε κλειστό ήταν μπροστά από το Πολυτεχνείο στην οδό Πατησίων.

    Μηνύματα

    "Η εξέγερση του Πολυτεχνείου μας θυμίζει ότι στην πρωτοπορία των κοινωνικών ανατροπών βρίσκεται πάντα η νέα γενιά", τονίζει στο μήνυμά του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    Πρόσκληση στη νεολαία να πάρει στα χέρια της την υπόθεση των μεγάλων αλλαγών απευθύνει στο μήνυμά του ο Γ. Παπανδρέου, ενώ ο Π.Παναγιωτόπουλος έκανε λόγο για κορυφαία επέτειο του δημοκρατικού αγώνα του ελληνικού λαού.

    Το ΚΚΕ καλεί, με ανακοίνωσή του, τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία, "να τιμήσουν την εξέγερση του Πολυτεχνείου".

    "Κατανοούμε τα αισθήματα εκείνων που έδωσαν τη μάχη μέσα στο Πολυτεχνείο και διαπιστώνουν 37 χρόνια μετά ότι δεν πραγματώθηκαν τα οράματά τους", τονίζει ο ΛΑ.Ο.Σ.

    «Μόνο με ενωτικούς αγώνες της νεολαίας, μπορεί να σταματήσει η επιχειρούμενη ανατροπή των δημοκρατικών κατακτήσεων της χώρας», δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας.

    Η εξέγερση του Πολυτεχνείου αποτελεί φάρο για τους σημερινούς αγώνες του λαού και ιδιαίτερα της νεολαίας, υπογραμμίζει η Δημοκρατική Αριστερά σε ανακοίνωσή της.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Επιμένουν οι Ιρλανδοί

    Η Βρετανία "είναι έτοιμη" να συμμετάσχει σε πρόγραμμα στήριξης της ευρωζώνης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προς τον τραπεζικό τομέα της Ιρλανδίας, δήλωσε ο βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Οσμπορν, ενώ ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Ολι Ρεν δήλωσε πως η συμμετοχή της Βρετανίας βρίσκεται υπό συζήτησιν "αφού οι βρετανικές τράπεζες έχουν σημαντικό άνοιγμα στην Ιρλανδία".

    Μια αποστολή εμπειρογνωμόνων της ΕΕ και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα φτάσει αύριο Πέμπτη στο Δουβλίνο στο πλαίσιο των συνομιλιών για ένα ενδεχόμενο σχέδιο στήριξης του ιρλανδικού τραπεζικού τομέα, ανακοίνωσε σήμερα ο ιρλανδός υπουργός Οικονομικών Μπράιαν Λένιχαν.

    Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν θέσει το πλαίσιο, για ένα σχέδιο διάσωσης της Ιρλανδίας, το οποίο μπορεί να φτάσει έως και τα 100 δισ. ευρώ, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal, ενώ η πίεση προς την Ιρλανδία να ενταχτεί στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας εντείνεται.

    Ωστόσο, το Δουβλίνο επιμένει ότι δεν θα χρειαστεί να μπει η Ιρλανδία σε πρόγραμμα επιτήρησης. "Βρισκόμαστε σε πολλή καλύτερη θέση από άλλες χώρες που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα βοηθείας του ΔΝΤ", δήλωσε ο Ντικ Ρος, ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ιρλανδίας.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 17 November 2010 - 19:30:22 UTC