Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-11-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι εξελίξεις στην οικονομία, στο επίκεντρο
  • [02] "Καταστροφική η αναδιάρθρωση"
  • [03] Αποφάσεις για το Βατοπέδι
  • [04] Επεισόδια με μια τραυματία

  • [01] Οι εξελίξεις στην οικονομία, στο επίκεντρο

    Καθησυχαστικές εμφανίστηκαν οι Βρυξέλλες, ως προς τα χρονικά όρια για την κάλυψη της "τρύπας" σχετικά με το έλλειμμα και το χρέος της Ελλάδας, μετά την αναθεώρηση των στοιχείων για το 2009, από τη Eurostat. Είναι ένα εκ των θεμάτων που συζητά η τρόικα με τις ελληνικές αρχές στην Αθήνα, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Α.Αλφατάζ.

    Σε ό,τι αφορά το 2010, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής υπενθύμισε ότι ο στόχος ήταν το δημοσιονομικό έλλειμμα να μειωθεί κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες, σε σχέση με το 2009. Ο στόχος αυτός όχι μόνο έχει εκπληρωθεί αλλά και έχει ξεπεραστεί.

    Η Eurostat αναθεώρησε το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας για το 2009 στο 15,4% του ΑΕΠ (έναντι 13,6% τον περασμένο Απρίλιο) και το δημόσιο χρέος στο 126,8% του ΑΕΠ (έναντι 115,1% τον περασμένο Απρίλιο).

    Στο μεταξύ, στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος θα ενημερώσει και τους ομολόγους του στα συμβούλια Eurogroup και Ecofin, που συνέρχονται σήμερα και αύριο, αντίστοιχα.

    Επί μια εβδομάδα αναμένεται να παραμένουν οι αξιωματούχοι της τρόικας στην Αθήνα και στο διάστημα αυτό θα επισκεφθούν τα υπουργεία που εμπλέκονται με το μνημόνιο, καθώς και την Τράπεζα της Ελλάδος, την Ελληνική Στατιστική Αρχή, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και κοινωνικούς φορείς.

    Χθες είχαν συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών και την υπουργό Εργασίας.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] "Καταστροφική η αναδιάρθρωση"

    Απέκλεισε ο πρωθυπουργός την αναδιάρθρωση του χρέους, συνέντευξή του στον εφημερίδα "Φιγκαρό", που δημοσιεύεται σήμερα, τονίζοντας ότι θα ήταν "καταστροφή για τους Έλληνες πολίτες".

    Ο Γ. Παπανδρέου, επέκρινε, από το Παρίσι, τη σκληρή στάση της Γερμανίας σχετικά με την ανάληψη τμήματος του κόστους διάσωσης κρατών μελών της ευρωζώνης που βρίσκονται προ του ενδεχομένου χρεοκοπίας, από τον ιδιωτικό τομέα, υπογραμμίζοντας ότι αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει ορισμένες οικονομίες σε χρεοκοπία.

    Την ικανοποίησή του για τη στάση που έχει επιδείξει έως τώρα η Γαλλία εξέφρασε ο πρωθυπουργός στο περιθώριο των συναντήσεών του, στο Παρίσι. Θετικός στο θέμα της επιμήκυνσης της αποπληρωμής των δανείων της τρόικας, είναι ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, ανέφερε ο πρωθυπουργός, μετά τη συνάντηση που είχαν οι δύο ηγέτες, γεγονός που αποτελεί δείγμα εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα, όπως είπε χαρακτηριστικά.

    Σοσιαλιστική Διεθνής

    Στις δυνατότητες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς να συμβάλλει στην ευημερία των πολιτών εν μέσω των δύσκολων καιρών της παγκοσμιοποίησης, μέσα από μια «παγκοσμιοποιημένη ενωτική δράση και συνεργασία», αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, κατά την ομιλία του στο συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Αποφάσεις για το Βατοπέδι

    Την αποχώρηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας από τη σημερινή ψηφοφορία για την παραπομπή ή μη, των πέντε πρώην υπουργών και υφυπουργών της που φέρονται, σύμφωνα με το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, να εμπλέκονται στην υπόθεση της «Μονής Βατοπεδίου» προαναγγέλλουν πηγές της Ρηγίλλης.

    Η συζήτηση επί του πορίσματος είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει το απόγευμα στην Ολομέλεια της Βουλής και όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, η Νέα Δημοκρατία θα παραμείνει στη συζήτηση για να αναπτύξει τα επιχειρήματά της και να παραθέσει τις απόψεις της για την μη παραπομπή των πρώην υπουργών της, αλλά θα αποχωρήσει από την διαδικασία της μυστικής ψηφοφορίας που θα ακολουθήσει μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης.

    Η υπόθεση αφορά τους πρώην υπουργούς Θ. Ρουσόπουλο, Ευ. Μπασιάκο, Αλ. Κοντό και Γ. Βουλγαράκη και τον πρώην Υφυπουργό Π. Δούκα.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Επεισόδια με μια τραυματία

    Τραυματισμένη βρέθηκε μια κοπέλα στην οδό Πατησίων μετά την πορεία και τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας και ενώ σημειώνονταν ακόμη μικροεπεισόδια στην περιοχή.

    Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, τα επεισόδια ξεκίνησαν στην οδό Πανεπιστημίου, όταν ομάδα νεαρών που ήταν στο τέλος της πορείας πέταξαν αρχικά πέτρες εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ στη διασταύρωση Πανεπιστημίου και Βουκουρεστίου και στη συνέχεια έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων κατευθυνόμενοι προς τα Προπύλαια.

    Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων οι αστυνομικοί στο Κέντρο Επιχειρήσεων και ο εισαγγελέας που επόπτευε τα μέτρα είδαν ένα ασθενοφόρο να παραλαμβάνει μία κοπέλα από το πεζοδρόμιο μπροστά στο θέατρο ΑΛΦΑ. Αμέσως, ο εισαγγελέας ζήτησε να διευκρινιστεί τι ακριβώς συνέβη και έδωσε εντολή να γίνει προκαταρκτική εξέταση για τη διευκρίνιση των αιτίων του τραυματισμού.

    Η κοπέλα διακομίσθηκε στον Ερυθρό Σταυρό με τραύμα το δεξιό κρόταφο. Στο νοσοκομείο μετέβη και ο εισαγγελέας, ο οποίος διέταξε να εξετασθεί από ιατροδικαστή και παράλληλα παρακολουθεί την προανάκριση για το περιστατικό.

    Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό πως τραυματίστηκε και από τι η συγκεκριμένη κοπέλα, τα στοιχεία της οποίας μέχρι πριν από λίγο ήταν άγνωστα.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 16 November 2010 - 5:30:17 UTC