Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-11-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκτός λειτουργίας πολλά φανάρια
  • [02] Μείωση κατά 4,5% του ΑΕΠ
  • [03] Ομάδα των 20: Μεταρρύθμιση του ΔΝΤ
  • [04] "Πολιτιστική πολιτική στην κρίση"
  • [05] "Στο σφυρί" ο Apple-1

  • [01] Εκτός λειτουργίας πολλά φανάρια

    Δεκάδες τροχονόμοι διατίθενται από τη διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, καθόλη τη διάρκεια της μέρας, για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας στα φανάρια, που τίθενται εκτός λειτουργίας για μεγάλα διαστήματα, λόγω ελλιπούς συντήρησης, ενώ το πρόβλημα έγινε πιο έντονο με τη βροχή.

    Το πρόβλημα, αναμένεται να αντιμετωπιστεί μέσα στο Σαββατοκύριακο, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας δημοσίων έργων, Γιάννης Οικονομίδης, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σήμερα.

    "Το πρόβλημα δεν είναι στην έκταση που παρουσιάζεται", σημείωσε, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για περίπου 20 κόμβους στο κέντρο και 10-15 σε περιφερειακούς δήμους.

    Οπως είπε ο κ. Οικονομίδης, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί συνολικά το πρόβλημα που έχει ανακύψει με τη συμμετοχή της εταιρίας Siemens στο θέμα της λειτουργίας των φαναριών, αλλά και στα έργα του μετρό που έχουν καθυστερήσει. Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να ληφθούν σχετικές αποφάσεις, σε κυβερνητικό επίπεδο, για την επίλυση συνολικά του προβλήματος.

    Το θέμα με τα φανάρια έχει δύο παραμέτρους. Τα προβλήματα που αφορούν συνολικά τον κομβικό του εξοπλισμό, ρυθμιστές, κοντρόλες κλπ, αλλά και τα προβλήματα με τα αναλώσιμα υλικά, λαμπτήρες, καλωδιώσεις κλπ.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Μείωση κατά 4,5% του ΑΕΠ

    Υφεση 4,5% παρατηρήθηκε στην ελληνική οικονομία το τρίτο τρίμηνο του 2010 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009, σύμφωνα με στοιχεία της Εurostat, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες. Την ίδια περίοδο, στην ΕΕ το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 2,1 % και στην ευρωζώνη κατά 1,9%.

    Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της κοινοτικής στατιστικής υπηρεσίας, η Ελλάδα (-4,5%) είναι η μόνη χώρα της ευρωζώνης με ύφεση σε ετήσια βάση το τρίτο τρίμηνο του 2010, ενώ συνολικά στην ΕΕ μόνο δύο χώρες μέλη παρουσιάζουν ύφεση: Η Ελλάδα και η Ρουμανία (-2,3%).

    Ακόμη, το ελληνικό ΑΕΠ υποχώρησε το τρίτο τρίμηνο του 2010 σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο κατά 1,1%. Πάντα σε τριμηνιαία βάση, δηλαδή το τρίτο τρίμηνο σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο, το ΑΕΠ αυξήθηκε 0,4% τόσο στην ΕΕ όσο και στην Ευρωζώνη.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Ομάδα των 20: Μεταρρύθμιση του ΔΝΤ

    Οι ηγέτες της Ομάδας των 20 ενέκριναν στη Σεούλ την ιστορική μεταρρύθμιση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το οποίο διπλασιάζει τα κεφάλαιά του και τροποποιεί την κατανομή των εξουσιών.

    Η μεταρρύθμιση αυτή, η οποία χαρακτηρίσθηκε "ιστορική", αποτελεί "ένα σημαντικό στάδιο προς ένα περισσότερο νομιμοποιημένο, αξιόπιστο και αποτελεσματικό ΔΝΤ", αναφέρεται στο τελικό ανακοινωθέν που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα με την ολοκλήρωση της συνόδου κορυφής των είκοσι ισχυρότερων χωρών του πλανήτη.

    Οι "20" ενέκριναν το σχέδιο συμφωνίας που είχε υιοθετηθεί κατά την προπαρασκευαστική σύνοδο των υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζιτών της Ομάδας των 20 στο Κιεντζού της Νότιας Κορέας στις 23 Οκτωβρίου.

    Περισσότερο από το 6% του δικαιώματος ψήφου θα μεταφερθεί από υπερεκπροσωπούμενες, κυρίως πλούσιες, πετρελαιοπαραγωγούς χώρες και 110 από τις 187 χώρες θα ενισχύσουν τα δικαιώματά τους. Η Ευρώπη θα εγκαταλείψει δύο έδρες στο Συμβούλιο Διαχείρισης Πόρων του Ταμείου από την Ευρώπη. Τα μερίδια οικονομικής συμβολής θα αυξηθούν κατά 100% , γεγονός που ισοδυναμεί με αύξηση του κεφαλαίου και , κατά συνέπεια, των οικονομικών μέσων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

    Στο τελικό τους ανακοινωθέν, οι ηγέτες της Ομάδας των 20 "ζητούν από τους υπουργούς Οικονομικών και από τους κυβερνήτες των κεντρικών τραπεζών να συνεχίσουν να εξετάζουν όλα τα σχετικά με την μεταρρύθμιση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας θέματα".

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] "Πολιτιστική πολιτική στην κρίση"

    Με τίτλο «Ο πλούτος της Ελλάδας» και υπότιτλο «Ο ιδιωτικός πλούτος και η δημόσια φτώχια: πώς η Αθήνα συνδυάζει την πολιτιστική πολιτική με την κρίση», η γερμανική εφημερίδα Berliner Zeitung, αφιερώνει άρθρο της στην πολιτιστική πολιτική της Ελλάδας και τη συμβολή ιδιωτικών φορέων στην προώθηση του πολιτισμού στη χώρα.

    Ο απεσταλμένος της εφημερίδας στην Αθήνα, Χάραλντ Γιένερ, εστιάζει στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, στο Ίδρυμα Νιάρχου, καθώς επίσης και στο Μουσείο Μπενάκη. Σχολιάζει την πολιτιστική πολιτική της Ελλάδας, όπως την οραματίζεται ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, στο πρόσωπο του οποίου αντανακλά «το πρότυπο του νέου πνεύματος, που διέπει την ελληνική πολιτική ηγεσία», όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος

    Ο απεσταλμένος της Belriner προσθέτει ότι ο υπουργός «παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία ότι τα έσοδα από τον τουρισμό μειώθηκαν τους περασμένους μήνες κατά 7%. Θέλει να προβάλει την τουριστική διάσταση και της Αθήνας- κι όχι μόνο των ελληνικών νησιών- τους νέους "περιπάτους" των Αθηνών, ή τη νυχτερινή σκηνή της πόλης. Και φυσικά την ίδια την Ακρόπολη. Μετά από 34 χρόνια έργων αναστύλωσης, μπορεί κανείς να "απολαύσει" την Ακρόπολη χωρίς τα υποστυλώματα».

    Το δημοσίευμα αναφέρεται, επίσης, στη διαφημιστική εκστρατεία «You in Greece», «η οποία προβάλλει την Ελλάδα, ως τόπο καινοτομίας, αισιοδοξίας, φιλοξενίας και ομορφιάς».

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] "Στο σφυρί" ο Apple-1

    Ο θρυλικός υπολογιστής Apple-1, που οι -νεαροί τότε- φίλοι Στιβ Τζομπς και Στιβ Βόζνιακ κατασκεύασαν με τα χέρια τους στο γκαράζ των γονιών του πρώτου, ένα επίτευγμα που σηματοδότησε τη γέννηση του σημερινού κολοσσού της Apple, «βγαίνει στο σφυρί», σε δημοπρασία των Κρίστις, σε λίγες μέρες. Οι εκτιμητές υπολογίζουν την αξία του στα 240.000 ευρώ.

    Ο Apple-1, που διέθετε τον επεξεργαστή MOS 6502 1 MHz και μονόχρωμη οθόνη 280Χ192, αλλά όχι πληκτρολόγιο, σχεδιάστηκε το 1976 και σταμάτησε να παράγεται το Σεπτέμβριο του 1977. Κατασκευάστηκαν 200 κομμάτια, ενώ εκτιμάται ότι επιβιώνουν γύρω στα 50. Κάθε υπολογιστής πουλήθηκε τότε αντί 666,66 δολαρίων (η τιμή έκρυβε ασφαλώς κάποιο μαύρο χιούμορβ¦).

    Το μηχάνημα, που θα δημοπρατηθεί στις 23 Νοεμβρίου, όπως ανακοίνωσε ο οίκος Κρίστις, βρίσκεται στην αρχική συσκευασία του, πάνω στην οποία υπάρχει τυπωμένη ακόμα η διεύθυνση του ιστορικού γκαράζ για την περίπτωση επιστροφής από τον πελάτη. Περιέχονται επίσης τα συνοδευτικά εγχειρίδια, ένα γράμμα δια χειρός Στιβ Τζομπς και ένα τιμολόγιο με ημερομηνία 12/7/76.

    Ο Apple-1 διέθετε την ασύλληπτα μικρή για τα σημερινά δεδομένα μνήμη των 4Κ (που μπορούσε να επεκταθεί στα 8Κ), δηλαδή 524.000 φορές μικρότερη από ένα σημερινό τυπικό υπολογιστή της Apple. Ούτε ένα τραγούδι δεν θα μπορούσε να αποθηκεύσει ο χρήστης!

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 12 November 2010 - 13:30:23 UTC