Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-11-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Υπόθεση όλων η σωτηρία της πατρίδας"
  • [02] "Δεν μας φοβίζουν τα εκβιαστικά διλήμματα"
  • [03] Επαφές για τον προϋπολογισμό
  • [04] "Όχι άλλη ανοχή"
  • [05] Νέο σύστημα προμηθειών
  • [06] Μονόδρομος η νίκη

  • [01] "Υπόθεση όλων η σωτηρία της πατρίδας"

    Η σωτηρία και η αναμόρφωση της πατρίδας μας, είναι υπόθεση και απόφαση όλων μας, δεν είναι ώρα για πισωγυρίσματα, τόνισε ο πρωθυπουργός, από τα Ιωάννινα, καλώντας τους πολίτες να συμμετάσχουν στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου "γιατί είναι μια ψήφος ευθύνης για τη χώρα".

    "Είμαι βέβαιος ότι οι πολίτες, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, θα επιβεβαιώσουν και θα δυναμώσουν τον άνεμο της αλλαγής που πνέει στην πατρίδα μας", υπογράμμισε ο Γ. Παπανδρέου, επισημαίνοντας ότι "πολλοί παρακολουθούν έκπληκτοι τις προσπάθειές και τις επιτυχίες μας. Κερδίσαμε και κερδίζουμε κρίσιμες μάχες αλλά δεν κερδίσαμε ακόμα τον πόλεμο".

    "Στην πορεία της χώρας μας για τη σωτηρία, όσοι περισσότεροι ψηφίζουμε, όσοι περισσότεροι δώσουμε το μήνυμα ότι, αυτή η πορεία πρέπει ανεμπόδιστα να συνεχιστεί, τόσο πιο ισχυρό θα είναι το χτύπημα απέναντι σε όλους όσοι παλεύουν, για να κρατήσουν την Ελλάδα εγκλωβισμένη στο παρελθόν της», τόνισε ο Γ. Παπανδρέου.

    Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στις τελευταίες τρομοκρατικές ενέργειες στην Αθήνα λέγοντας: «Καταδικάζουμε απερίφραστα και στεκόμαστε άτεγκτοι, αμείλικτοι απέναντι σε όποιον επιχειρεί, μάταια, να διασαλεύσει με τρομοκρατικές ενέργειες την κοινωνική ειρήνη και να πλήξει την εικόνα της χώρας μας διεθνώς σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο".

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] "Δεν μας φοβίζουν τα εκβιαστικά διλήμματα"

    Ψήφο κατά του μνημονίου στις αυτοδιοικητικές εκλογές ζήτησε από την Αλεξανδρούπολη ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς και πρόσθεσε ότι τα εκβιαστικά διλήμματα του κ. Παπανδρέου δεν τον φοβίζουν και ότι η ΝΔ είναι έτοιμη στην περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ πάρει την ευθύνη των βουλευτικών εκλογών.

    Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε ξανά στο διακύβευμα των δημοτικών εκλογών: «Το διακύβευμα των εκλογών αυτών είναι, αναγκαστικά, να δοθεί στην Κυβέρνηση ένα ισχυρό και σαφές μήνυμα: Ότι ο λαός δεν αντέχει άλλα τέτοια μέτρα. Κι ότι οι υποψήφιοι που είναι «εξαρτήματα» της κυβέρνησης και «απολογητές» του μνημονίου εκπροσωπούν αυτό που πρέπει να ηττηθεί, για να προχωρήσει η χώρα σε άλλο δρόμο».

    Συνεχίζοντας την επίθεσή του, ο πρόεδρος της ΝΔ, είπε ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να φοβίσει τον κόσμο πια, γιατί φοβάται το ίδιο. Κι επειδή φοβάται, προσπαθεί να εκβιάσει τον λαό με πρόωρες εκλογές».

    "Θα προστατεύσω το δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών να στέλνουν μηνύματα στην κυβέρνηση και αν ο κ. Παπανδρέου πάρει την ευθύνη πρόωρων εκλογών, εγώ είμαι εδώ! Η Νέα Δημοκρατία είναι εδώ! Η Παράταξη μας είναι εδώ", υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Επαφές για τον προϋπολογισμό

    Συνεχίζονται αύριο οι συναντήσεις του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου με συναδέλφους του στην κυβέρνηση, στο πλαίσιο της κατάρτισης των προϋπολογισμών των υπουργείων και κατβ επέκταση του κρατικού προϋπολογισμού 2011. Ο κ. Παπακωνσταντίνου θα συναντηθεί αύριο διαδοχικά με τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χάρη Καστανίδη, Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιάννη Ραγκούση και Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

    Ο νέος προϋπολογισμός, που θα κατατεθεί στη Βουλή στις 18 Νοεμβρίου, θα κινείται στους όρους του μνημονίου για σφιχτή δημοσιονομική πολιτική και το 2011.

    Το κλιμάκιο της τρόικας θα αφιχθεί εκ νέου στην Αθήνα στις 15 Νοεμβρίου. Εκτός από τα μεγέθη του τρέχοντος και του νέου προϋπολογισμού, θα ελέγξει και την πορεία των διαρθρωτικών αλλαγών (π.χ. άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων). Στη συνέχεια, θα συντάξει αναφορά, που θα σταλεί σε Ουάσιγκτον (ΔΝΤ), Βρυξέλλες (Ευρωπαϊκή Επιτροπή) και Φρανκφούρτη (Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα), προκειμένου να εκταμιευθεί στο τέλος Δεκεμβρίου η τρίτη δόση, ύψους 9 δις. ευρώ, του δανείου.

    Σημειώνεται ότι οι επαφές του κ. Παπακωνσταντίνου με τους άλλους υπουργούς άρχισαν σήμερα και στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Παπακωνσταντίνου συναντήθηκε διαδοχικά με τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Σκανδαλίδη, Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, Γιάννη Διαμαντίδη, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρη Ρέππα, Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελο Βενιζέλο και Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] "Όχι άλλη ανοχή"

    Έκκληση στους ψηφοφόρους να χαλάσουν τα σχέδια του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου απηύθυνε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, στη διάρκεια ομιλίας της σε συγκέντρωση στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ.

    «Λύσεις στα προβλήματα δεν μπορούν και δεν θέλουν να δώσουν αυτοί που ευθύνονται για τη συνεχή επιδείνωση της θέσης του λαού. Όχι άλλη ανοχή», τόνισε η κ. Παπαρήγα.

    Για το ΠΑΣΟΚ είπε ότι κάνει ωμό εκβιασμό σε βάρος του ελληνικού λαού με το δίλημμα ή βγαίνει πλειοψηφία ή χρεοκοπεί η Ελλάδα. Η Ν.Δ. υιοθετεί μια «κάλπικη» αντιμνημονιακή πολιτική για να επωφεληθεί από τη λαϊκή αγανάκτηση και «οι δήθεν αριστεροί ανανεωτές βλέπουν παρέκκλιση στο ΠΑΣΟΚ για να αφήνουν ανοιχτή την πόρτα, ότι αυτό μπορεί να διορθωθεί, άρα κρατάνε ανοιχτή πόρτα συγκυβέρνησης, αν βεβαίως το θελήσει το ηγεμονικό πάντα ΠΑΣΟΚ».

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] Νέο σύστημα προμηθειών

    Σε δέκα ημέρες θα είναι έτοιμες οι ρυθμίσεις για το νέο σύστημα προμηθειών στα νοσοκομεία, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος στην εκδήλωση του ΙΣΤΑΜΕ με θέμα "Προς ένα σύγχρονο σύστημα προμηθειών υγείας".

    Όπως επανέλαβε ο υπουργός Υγείας, η επιτροπή προμηθειών του υπουργείου θα μετατραπεί σε επιτροπή προδιαγραφών. Τις προμήθειες, την αποθήκευση υλικών και τη διανομή θα κάνει ανάδοχος εταιρεία που θα προκύψει από δημόσιο διεθνή διαγωνισμό εντός του 2011.

    Όπως εξήγησε ο υπουργός Υγείας τα νοσοκομεία θα ζητούν τις προμήθειές τους, η επιτροπή θα διαμορφώνει τις προδιαγραφές και τις ανώτατες τιμές και ο ανάδοχος θα αγοράζει, θα αποθηκεύει και θα διανέμει.

    Ο κ. Λοβέρδος έκανε ξεκάθαρο ότι το υπουργείο Υγείας θα εποπτεύει όλες αυτές τις διαδικασίες και ανακοίνωσε ότι θα αναρτηθούν από σήμερα στο Διαδίκτυο οι αιτήσεις προκειμένου όσοι επιθυμούν να καταθέσουν προσφορές

    "Είμαστε βέβαιοι πως η αγορά θα ανταποκριθεί. Σε αντίθετη περίπτωση θα πάμε στη δεύτερη καλύτερη λύση, η οποία θα μετατρέπει υπάρχουσα σχετική ανώνυμη εταιρεία του δημοσίου σε εταιρεία πραγματοποίησης των προμηθειών".

    Οπως εξήγησε ο υπουργός Υγείας, η λύση αυτή θα εμπεριέχει τον κίνδυνο να αναπτυχθούν οι κακοδαιμονίες του Δημοσίου, όπως η αργοπορία αλλά και ο φόβος για κατηγορίες περί διαφθοράς και άλλα.

    Ωστόσο, έκανε ξεκάθαρο ότι θα καταφύγει σε αυτή τη λύση εάν η αγορά αποδειχθεί απρόθυμη να συναινέσει στην πρώτη λύση του ιδιωτικού φορέα.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [06] Μονόδρομος η νίκη

    Το τελευταίο του χαρτί παίζει αυτή την ώρα ο Παναθηναϊκός στη Ρωσία κόντρα στη Ρούμπιν Καζάν, στο πλαίσιο της 4ης ημέρας των ομίλων του τσάμπιονς λιγκ, στη μάχη για να συνεχίσει και στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Η αποστολή του πρωταθλητή, με τονωμένο ηθικό μετά τη νίκη στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αναχώρησε για τη Ρωσία και όλοι έχουν στο μυαλό τους μόνο τη νίκη.

    Ο Παναθηναϊκός αναχώρησε χωρίς τους τραυματίες Νίνη και Λέτο, καθώς είναι ανέτοιμοι από τους πρόσφατους τραυματισμούς τους. Εκτός από τους Νίνη και Λέτο, εκτός αποστολής έμειναν και οι Ελίνι Δημούτσος και Γιούρκας Σεϊταρίδης. Αναλυτικά, η αποστολή του Παναθηναϊκού που ταξίδεψε στη Ρωσία είναι: Τζόρβας, Καρνέζης, Φερνάντες, Βύντρα, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Σπυρόπουλος, Ιωαννίδης, Σιμάο, Ζιλμπέρτο, Πλεσί, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Μαρίνος, Γκαρσία, Χριστοδουλόπουλος, Μαυρίας, Γκαρσία, Πετρόπουλος και Σισέ.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 2 November 2010 - 19:30:28 UTC