Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-11-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έκρηξη στην πρεσβεία της Ελβετίας
  • [02] Χαμηλότερα των στόχων τα έσοδα
  • [03] Επαφές για τον προϋπολογισμό
  • [04] "Τι Δημαράς, τι Σαμαράς"

  • [01] Έκρηξη στην πρεσβεία της Ελβετίας

    Εκρηξη σημειώθηκε πριν από λίγα λεπτά στην πρεσβεία της Ελβετίας, στη συμβολή των οδών Γενναδίου και Ιασίου, στο Κολωνάκι.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η έκρηξη σημειώθηκε στον ακάλυπτο χώρο του κτιρίου από αντικείμενο, που πιθανόν πέταξαν κάποιοι απ' έξω.

    Στο σημείο έχουν σπεύσει αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και πυροτεχνουργοί που ερευνούν το χώρο.

    Στο μεταξύ, φάκελος που θεωρείται "ύποπτος" εντοπίστηκε στην πρεσβεία της Βουλγαρίας, στο Νέο Ψυχικό, υπάλληλοι της οποίας ειδοποίησαν την Αστυνομία.

    Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ο φάκελος έφτασε στην πρεσβεία με αποστολή, αλλά ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί ποιος φέρεται ως αποστολέας και ποιος είναι ο παραλήπτης.

    Στη Βουλγαρική πρεσβεία μετέβησαν κλιμάκια της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών που προκάλεσαν ελεγχόμενη έκρηξη στο ύποπτο δέμα.

    Εξάλλου, στον εισαγγελέα οδηγούνται σήμερα οι δύο νεαροί που συνελήφθησαν χθες για την αποστολή παγιδευμένων με εκρηκτικά δεμάτων στις πρεσβείες του Μεξικού και της Ολλανδίας στην Αθήνα και στον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Νικολά Σαρκοζί.

    Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της βαλλιστικής έρευνας τα δυο πιστόλια που είχαν στην κατοχή τους οι συλληφθέντες δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατικές ενέργειες της "Σέχτας Επαναστατών".

    Ωστόσο, η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλες τρομοκρατικές ενέργειες ή επιθέσεις του κοινού ποινικού δικαίου.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Χαμηλότερα των στόχων τα έσοδα

    Αύξηση 3,6% σημείωσαν σύμφωνα με πληροφορίες τα έσοδα του προϋπολογισμού το δεκάμηνο Ιανουάριος - Οκτώβριος 2010 έναντι ετήσιου στόχου αύξησης 8,7%.

    Ιδιαίτερα θετικά, πάντως, είναι τα στοιχεία για τις εισπράξεις από ΦΠΑ, καθώς τον Οκτώβριο παρουσίασαν αύξηση της τάξης του 15%. Συνολικά τον Οκτώβριο στα ταμεία του δημοσίου εισέρευσαν έσοδα 4,435 δισ. ευρώ με αποτέλεσμα στο δεκάμηνο οι συνολικές εισπράξεις να ανέλθουν σε 40,985 δισ. ευρώ.

    Με βάση τα στοιχεία αυτά για εκπληρωθούν οι προβλέψεις του προϋπολογισμού θα πρέπει έως το τέλος του χρόνου να εισπραχθούν επιπλέον έσοδα 11,8 δισ. ευρώ, μέρος των οποίων θα προέλθει από τα τέλη κυκλοφορίας, αλλά και την περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων.

    Στο μεταξύ, ξεκίνησε η αποστολή των ειδοποιητηρίων στους φορολογούμενους για τα τέλη κυκλοφορίας ΙΧ αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών καθών και των άλλων οχημάτων. Η προμήθεια των ειδικών σημάτων πρέπει να γίνει έως τις 31.12.2010 όπως προβλέπεται σε εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών που ταχυδρομήθηκε προς τις εφορίες. Για πρώτη φορά το κόστος των σημάτων που αφορούν τα αυτοκίνητα που έχουν ταξινομηθεί από 1 Νοεμβρίου και μετά συνδέεται με τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Επαφές για τον προϋπολογισμό

    Στην «προκρούστια κλίνη» των όρων του μνημονίου για σφιχτή δημοσιονομική πολιτική και το 2011, τίθενται από σήμερα, σε συσκέψεις, στο υπουργείο Οικονομικών, οι προϋπολογισμοί των Υπουργείων για το επόμενο έτος.

    Ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα έχει, έως αργά το βράδυ, διαδοχικές συναντήσεις με τους υπουργούς, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Σκανδαλίδη, Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, Γιάννη Διαμαντίδη, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρη Ρέππα, Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελο Βενιζέλο και Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα.

    Παρόμοιες επαφές των στελεχών της κυβέρνησης με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών θα υπάρξουν και τις επόμενες ημέρες. Παράγοντες του Υπουργείου επισημαίνουν ότι οι προϋπολογισμοί των Υπουργείων πρέπει να προσαρμοσθούν στις κατευθύνσεις για συγκράτηση δαπανών, που έχει δώσει ο πρωθυπουργός στις συνεδριάσεις των υπουργικών συμβουλίων.

    Το τελικό κείμενο του νέου προϋπολογισμού κατατίθεται στη Βουλή στις 18 Νοεμβρίου, ενώ τρεις ημέρες ενωρίτερα, στις 15 Νοεμβρίου, θα έχει αφιχθεί εκ νέου στην Αθήνα το κλιμάκιο της τρόικας.

    Οι αξιωματούχοι του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ θ' αναλάβουν να συντάξουν το πόρισμα για τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία, προκειμένου να εκταμιευθεί η νέα δόση του δανείου, ύψους 9 δις. ευρώ, στο τέλος Δεκεμβρίου. Η κυβέρνηση βρίσκεται εν αναμονή και της ανακοίνωσης, εντός του Νοεμβρίου της οριστικοποίησης, από τη Eurostat, του ύψους του δημοσιονομικού ελλείμματος για το 2009.

    Σε ομιλία του πρόσφατα στην Κύπρο, ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε αναφέρει ότι ενδέχεται για το 2009 το έλλειμμα να υπερβεί το 15% του ΑΕΠ- από 13,8% του ΑΕΠ που προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού- ενώ επισήμανε, επίσης, ότι η ύφεση το επόμενο έτος μπορεί να αγγίξει το 3%, έναντι 2,6%, της πρόβλεψης του προσχεδίου.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] "Τι Δημαράς, τι Σαμαράς"

    Επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά και τον υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Δημαρά εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

    Ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι η ΝΔ κρύβεται πίσω από την υποψηφιότητα Δημαρά και είπε ότι "για εμάς, τι Σαμαράς, τι Δημαράς, είναι το ίδιο πράγμα".

    Βρισκόμαστε πέντε ημέρες πριν από τις εκλογές, είπε ο κ. Καρατζαφέρης και οι εκβιασμοί, όπως υποστήριξε, από τα δύο μεγάλα κόμματα και οι υπόγειες διαδρομές συνεχίζονται.

    Πάμε στις κάλπες, χωρίς να ξέρουμε τί αντιπροσωπεύει ο καθένας, είπε και αναφέρθηκε στη συνάντηση που έγινε προ μηνών μεταξύ του κ. Σαμαρά και του κ. Δημαρά.

    Πίσω από τον κ. Δημαρά, βρίσκονται κορυφαίοι βουλευτές της ΝΔ, υποστήριξε ο κ. Καρατζαφέρης, παραπέμποντας σε σχετικά πολιτικά ρεπορτάζ.

    Χαρακτήρισε τον κ. Δημαρά ως ένα πρόσωπο που δεν ξέρει ποιος το πρωθεί και από που αντλεί τη δύναμή του και είπε ότι η υποψηφιότητα Δημαρά είναι συσκότιση των πραγματικών περιστατικών που συνοδεύουν τις εκλογές.

    Είπε επίσης ότι ουδέποτε ο κ. Δημαράς συναντήθηκε με τον ίδιο, αλλά ανέφερε ότι αν στο διάδρομο της Βουλής του είπα και μια καλησπέρα αυτό δεν σημαίνει και συνάντηση.

    Τέλος ο κ. Καρατζαφέρης χαρακτήρισε την υποψηφιότητα του κ. Δημαρά ως λαγό του κ. Σαμαρά.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 2 November 2010 - 11:30:21 UTC