Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-10-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Κανένας εκβιασμός από τον πρωθυπουργό"
  • [02] Τροπολογία για το επίδομα στους συνταξιούχους
  • [03] Ζήμενς-Καταθέτει ο Χριστοφοράκος
  • [04] Αναδιάρθρωση αστικών συγκοινωνιών
  • [05] Κινητοποιήσεις υπαλλήλων του ΥΠ.ΠΟ.
  • [06] Κριτική Θεοδωράκη στον πρωθυπουργό
  • [07] Η αρχιτεκτονική κληρονομιά της πρωτεύουσας
  • [08] Με κάλυψη των Ταμείων
  • [09] Περισσότερες δόσεις
  • [10] Ουραγός στη διαφάνεια
  • [11] "Νίκη του Καλλιμάχου"
  • [12] Βιβλικές καταστροφές

  • [01] "Κανένας εκβιασμός από τον πρωθυπουργό"

    «Δεν υπήρχε κανένας εκβιασμός του πρωθυπουργού», κατά τη διακαναλική συνέντευξη, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης .

    «Είναι η πιο ειλικρινής προσπάθεια που έγινε ποτέ από πρωθυπουργό να εξηγήσει τι συμβαίνει και τι θα συμβεί αν κάτι δεν πάει καλά»,δήλωσε ο κ. Πεταλωτής και πρόσθεσε: «Επειδή παραμένει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, το καθετί που μπορεί να διασαλεύσει τη σταθερότητα της πορείας προς την έξοδο, μπορεί να αποβεί και μοιραίο για τη χώρα μας» και εξήγησε ότι δεν υπάρχει καμία στροφή στην πολιτική της κυβέρνησης και ότι εκείνη λέει ότι ο «Καλλικράτης» θα έπρεπε να είναι το κέντρο συζήτησης.

    Βρισκόμαστε και σήμερα σε μια ιστορική καμπή, γιατί δίνουμε τη μάχη για την απελευθέρωση της χώρας από κάθε είδους δουλεία και επιτήρηση, επισήμανε από τη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

    Σε "πανικό" του πρωθυπουργού αποδίδει η ΝΔ τη διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε ο Γιώργος Παπανδρέου και τον κατηγορεί ότι "προσπαθεί να θέσει εκβιαστικά διλήμματα στον ελληνικό λαό για να αποφύγει την ήττα στις αυτοδιοικητικές εκλογές".

    Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του Αντώνη Σαμαρά από την Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με την οποία "πρώτη φορά ένας πρωθυπουργός, βέβαιος για την ήττα του, απειλεί τον λαό και εκβιάζει".

    Καταδίκη των δυο μεγάλων κομμάτων, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και ενίσχυση του ΚΚΕ, ζήτησε από τους ψηφοφόρους η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξή της στον Περισσό, ως απάντηση στη διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου.

    Η κα Παπαρήγα χαρακτήρισε εκβιασμό προς το λαό το δίλημμα που έθεσε ο πρωθυπουργός: ή στηρίζετε την πολιτική που ακολουθείται ή έχουμε πιθανότητα εκλογών.

    Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου για απόπειρα χειραγώγησης της κοινής γνώμης, που οδηγεί πολλά χρόνια πίσω τον πολιτικό μας πολιτισμό και τόνισε την ανάγκη να καταδικαστεί η κυβέρνηση στις επικείμενες εκλογές.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Τροπολογία για το επίδομα στους συνταξιούχους

    Κατατίθεται σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, τροπολογία για την καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης έως 300 ευρώ, ανάλογα με το εισόδημά τους, στο σχέδιο νόμου "Ηλεκτρονική καταχώριση και εκτέλεση ιατρικών συνταγών και παραπεμπτικών ιατρικών πράξεων".

    Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση θα καταβληθεί στο τέλος Δεκεμβρίου, ταυτόχρονα με την καταβολή της σύνταξης από κάθε ταμείο και το Δημόσιο, πλην του ΟΓΑ, για συνταξιούχους ηλικίας 60 ετών και άνω.

    - Το επίδομα των 300 ευρώ δικαιούνται συνταξιούχοι με ατομικό ετήσιο εισόδημα μέχρι 7.000 ευρώ και οικογενειακό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ.

    - Το επίδομα των 200 ευρώ συνταξιούχοι με ατομικό ετήσιο εισόδημα από 7.000 μέχρι 8.500 ευρώ και οικογενειακό μέχρι 14.500 ευρώ.

    - Το επίδομα των 100 ευρώ συνταξιούχοι με ατομικό εισόδημα από 8.500 μέχρι 10.500 ευρώ και οικογενειακό μέχρι 16.500 ευρώ.

    - Το επίδομα δικαιούνται και κατηγορίες κάτω των 60 ετών, όπως χήρες που συνταξιοδοτούνται λόγω του θανάτου του συζύγου, τέκνα έως 18 και έως 24 ετών που σπουδάζουν και λαμβάνουν τη σύνταξη του θανόντος πατέρα και συνταξιούχοι με αναπηρία 67% και άνω.

    - Το επίδομα αυτό δεν μπορεί να κατασχεθεί για χρέη προς το δημόσιο ή πιστωτικά ιδρύματα.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Ζήμενς-Καταθέτει ο Χριστοφοράκος

    Ο Ράινχαρτ Σίκατσεκ κατά την κατάθεσή του στα μέλη της εξεταστικής επιτροπής της ελληνικής βουλής στο Μόναχο βεβαίωσε ότι η Siemens έδινε "πολιτικό" χρήμα στην Ελλάδα.

    Ο βασικός διαχειριστής των «μαύρων» ταμείων της Siemens Ράιχαρτ Σίκατσεκ είπε ότι γνώριζε πως δίνονταν μίζες σε πολιτικά κόμματα, αλλά στις επίμονες ερωτήσεις να αποκαλύψει ονόματα, ανέφερε ότι ο ίδιος δεν γνωρίζει ονόματα και πολιτικά πρόσωπα αποδέκτες, και παρέπεμψε στον πρώην πρόεδρο της Siemens Hellas Μιχάλη Χριστοφοράκο.

    Ο κ. Χριστοφοράκος θα καταθέσει σήμερα Τετάρτη στο κλιμάκιο της επιτροπής που βρίσκεται στο Μόναχο.

    Ο Ράινχαρτ Σίκατσεκ κατά την κατάθεσή του στα μέλη της εξεταστικής επιτροπής της ελληνικής βουλής στο Μόναχο βεβαίωσε ότι η Siemens έδινε "πολιτικό" χρήμα στην Ελλάδα.

    Ο βασικός διαχειριστής των «μαύρων» ταμείων της Siemens Ράιχαρτ Σίκατσεκ είπε ότι γνώριζε πως δίνονταν μίζες σε πολιτικά κόμματα, αλλά στις επίμονες ερωτήσεις να αποκαλύψει ονόματα, ανέφερε ότι ο ίδιος δεν γνωρίζει ονόματα και πολιτικά πρόσωπα αποδέκτες, και παρέπεμψε στον πρώην πρόεδρο της Siemens Hellas Μιχάλη Χριστοφοράκο.

    Ο κ. Χριστοφοράκος θα καταθέσει αύριο Τετάρτη στο κλιμάκιο της επιτροπής που βρίσκεται στο Μόναχο.

    Στο κλιμάκιο της εξεταστικής επιτροπής, κατέθεσε εκ μέρους της γερμανικής εταιρίας το μέλος του κεντρικού διοικητικού συμβουλίου της Siemens Πέτερ Σόλμσεν.

    Η διοίκηση της εταιρίας «πίεσε το Χριστοφοράκο να πει την αλήθεια, αλλά εκείνος δεν ενέδωσε», δήλωσε σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Σόλμσεν στα μέλη της επιτροπής. Πρόσθεσε επίσης ότι «η Siemens πιστεύει και επενδύει στην Ελλάδα και η χώρα την έχει ανάγκη».

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Αναδιάρθρωση αστικών συγκοινωνιών

    Ένα ακόμη βήμα προς την κατεύθυνση της αναδιάρθρωσης των αστικών συγκοινωνιών έκανε η κυβέρνηση, έχοντας ως τελικό σκοπό τη συγχώνευση των οργανισμών στις μεταφορές σε δύο φορείς και τη μείωση των δαπανών που προκαλούνται στον προϋπολογισμό από τις επιδοτήσεις.

    Η κυβερνητική κίνηση αφορά αυτή τη φορά τον ΟΑΣΑ και τους εποπτευόμενους φορείς του, η διαδικασία αναδιάρθρωσης και εξυγίανσης του οποίου πρέπει να έχει ολοκληρωθεί, σύμφωνα με το μνημόνιο, έως την 31η Δεκεμβρίου εφέτος.

    Υπερψηφίστηκε και επί των άρθρων στην Ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, για την αναδιάρθρωση, εξυγίανση και ανάπτυξη του ΟΣΕ.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] Κινητοποιήσεις υπαλλήλων του ΥΠ.ΠΟ.

    Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι συμβασιούχοι του ΥΠ.ΠΟ, που έχουν συγκεντρωθεί και σήμερα έξω από το υπουργείο Πολιτισμού. Σε ένδειξη συμπαράστασης απεργούν όλοι οι μόνιμοι υπάλληλοι του υπουργείου.

    Στον αγώνα των συμβασιούχων συμπαρίσταται η Πανελλήνια Ενωση Υπαλλήλων Φυλάξεως αρχαιοτήτων που προειδοποιεί-με σχετική ανακοίνωση- ότι σήμερα, 27 Οκτωβρίου θα παραμείνουν κλειστά όλα τα Μουσεία και οι Αρχαιολογικοί χώροι, απο τις 8 το πρωϊ μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι. Μεταξύ των αιτημάτων τους είναι και η αναγνώριση της έκτης ημέρας εβδομαδιαίας εργασίας ως συντάξιμης.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [06] Κριτική Θεοδωράκη στον πρωθυπουργό

    Φραστική επίθεση κατά της κυβέρνησης και προσωπικά κατά του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, εξαπέλυσε ο Μίκης Θεοδωράκης, μιλώντας στον κύκλο συζητήσεων που διοργανώνει το Ίδρυμα Θεοχαράκη και συντονίζει ο δημοσιογράφος Γιώργος Π. Μαλούχος.

    Μεταξύ άλλων ο διεθνής Έλληνας συνθέτης ανακοίνωσε την απόφασή του να προχωρήσει στην ίδρυση ενός κινήματος ανεξάρτητων πολιτών, εάν ο Γιώργος Παπανδρέου μετά τις εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης οδηγήσει τη χώρα και σε εθνικές εκλογές.

    «Ο Γιώργος Παπανδρέου με τη χθεσινή διακαναλική συνέντευξή του, εκβιάζει τον ελληνικό λαό, ότι αν δεν ψηφίσουμε τους δικούς του, θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Σε αυτές τις συνθήκες οι εκλογές είναι θάνατος για την Ελλάδα, είμαστε σε διάλυση, θα σταματήσουν τα πάντα» δήλωσε ο Μίκης Θεοδωράκης.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [07] Η αρχιτεκτονική κληρονομιά της πρωτεύουσας

    Την καταγραφή σπιτιών, που χτίστηκαν από τις αρχές του 20ου αιώνα έως και την περίοδο λίγο πριν τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, ξεκίνησαν επιστήμονες της Κίνησης Κατοίκων του 6ου Δημοτικού Διαμερίσματος, επιχειρώντας να ισορροπήσουν τη δυσμενή εικόνα του οικιστικού κέντρου, με την ανάδειξη της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς του.

    'Εως σήμερα έχουν καταγραφεί συνολικά 376 κτήρια στην περιοχή, που περικλείεται από τις οδούς Πατησίων, Κωνσταντινουπόλεως, Ιουλιανού και Αγίου Μελετίου, κτήρια που ανάγονται σε διάφορα αρχιτεκτονικά στυλ, όπως είναι το λαϊκό νεοκλασικό, το νεοκλασικό, της περιόδου του εκλεκτικισμού και το Bauhaus.

    Η συγκεκριμένη περιφέρεια, την περίοδο στην οποία ανήκουν τα καταγεγραμμένα κτήρια, αποτελούσε πυρήνα της αθηναϊκής αστικής τάξης, ιδιαίτερα από την πλατεία Βικτωρίας και πάνω, όπου μάλιστα υπήρχαν και αρχιτεκτονήματα στολίδια, όπως αυτό της ΓΣΕΕ, που ανήκε σε πλούσια εβραϊκή οικογένεια, και η σημερινή καθολική εκκλησία επί της Γκυιλφόρδου, επίσης κατοικία πλούσιας εβραϊκής οικογένειας. Αντίθετα, από την οδό Αριστοτέλους και κάτω κατοικούσαν λαϊκά στρώματα, χωρίς, ωστόσο, να λείπουν και από εκεί κάποια αξιόλογα αρχιτεκτονικά δείγματα, πολλά εκ των οποίων -αξίζει να σημειωθεί- διασώθηκαν και ανακαινίστηκαν χάρη στο ΚΕΘΕΑ και άλλους φορείς κοινωνικής πρόνοιας.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [08] Με κάλυψη των Ταμείων

    Με ομόφωνη απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, θα χορηγούνται στο εξής από τα Ταμεια, τα φάρμακα για τη διακοπή του καπνίσματος, σε όσους προσφεύγουν στα ιατρεία καπνίσματος, αλλά και σε ανθρώπους με σοβαρά νοσήματα, όπως ισχαιμία του μυοκαρδίου, διαβήτης και χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια.

    Οπως είπε ο πρόεδρος του ΕΟΦ κ.Ι. Τούντας, οι γιατροί των δημόσιων ιατρείων διακοπής του καπνίσματος θα κρίνουν εάν θα πρέπει να χορηγούν τα φάρμακα αυτά μέσω των ταμείων.

    Το ποσοστό συμμετοχής στη τιμή του φαρμάκου θα είναι 25%, όταν πρόκειται για καπνιστές με τα παραπάνω σοβαρά νοσήματα και 75% για όσους προσφεύγουν στα ιατρεία διακοπής, και δεν αντιμετωπίζουν άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας.

    Ο κ. Τούντας είπε ότι υπάρχει ήδη μεγάλο ενδιαφέρον από αρκετούς πολίτες για τα δημόσια ιατρεία διακοπής του καπνίσματος.

    Οσον αφορά την εφαρμογή του νέου αντικαπνιστικού νόμου, ο υφυπουργός Υγείας και Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ.Μιχάλης Τιμοσίδης, είπε ότι το υπουργείο θα είναι έτοιμο σε λίγες ημέρες να δώσει απολογιστικά στοιχεία από την εφαρμογή του νόμου, παρότι υποστήριξε ότι "δεν είμαστε ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα των ελέγχων, αλλά εμείς θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να εφαρμοστεί ο νόμος που αλλάζει κουλτούρες και νοοτροπίες ετών".

    Μαλιστα τόνισε ότι "πολύ σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή η διάταξη για την απαγόρευση καπνίσματος στο αυτοκίνητο, όταν υπάρχουν παιδιά κάτω των δώδεκα ετών".

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [09] Περισσότερες δόσεις

    Το ενδεχόμενο παράτασης για την ταχυδρομική αποστολή των αιτήσεων για τη ρύθμιση περιπτώσεων χώρων που έχουν αλλάξει χρήση, καθώς και της επέκτασης των δόσεων για την καταβολή προστίμων από όσους ενταχθούν στη ρύθμιση, εξετάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

    Σε συνάντησή του με δημοσιογράφους, ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ Νίκος Σηφουνάκης ενημέρωσε ότι διερευνάται νομικά το ενδεχόμενο να δοθεί δίμηνη παράταση στην καταληκτική ημερομηνία για την ταχυδρομική αποστολή των αιτήσεων για ρύθμιση. Τούτο σημαίνει ότι η καταληκτική ημερομηνία -31 Οκτωβρίου- που προβλέπει ο νόμος, μετατίθεται για τις 31 Δεκεμβρίου του 2010.

    Σε ερώτηση για ενδεχόμενη παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των αιτήσεων για ρύθμιση ημιυπαίθριων χώρων, ο κ. Σηφουνάκης είπε ότι «προς το παρόν, δεν τίθεται θέμα παράτασης».

    Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο (στοιχεία της Παρασκευής, 22 Οκτωβρίου), ο συνολικός αριθμός των αιτήσεων που έχουν κατατεθεί, πανελλαδικά, ανέρχεται σε 147.000.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [10] Ουραγός στη διαφάνεια

    Επιδεινώθηκε η θέση της Ελλάδας σε θέματα διαφθοράς σύμφωνα με τον Δείκτη Αντίληψης της Διαφθοράς (Corruption Perception Index CPI) 2010, που παρουσίασε ο πρόεδρος της ΜΚΟ «Διεθνής Διαφάνεια - Ελλάς», Κώστας Μπακούρης, και ο διευθυντής Άρις Συγγρός.

    Έτσι η χώρα μας κατέχει την 78η θέση με 3,5 βαθμούς, σε σύνολο 178 χωρών, ενώ βρίσκεται πλέον μόνη της στην τελευταία θέση στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης των "27", καθώς η Ρουμανία και η Βουλγαρία πέτυχαν οριακά χειρότερες βαθμολογίες, αλλά συγκριτικά με τη χώρα μας καλύτερες. Ταυτόχρονα, η Ελλάδα βρίσκεται, πλέον, κάτω και από την Τουρκία (4,4 βαθμοί), η οποία παραμένει βαθμολογικά σταθερή.

    Η Ελλάδα από την 57η θέση που βρίσκονταν το 2008 με 4,7 βαθμούς, έπεσε το 2009 στην 71η θέση με 3,8 βαθμούς και στην 78η το 2010 με 3,5 βαθμούς.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [11] "Νίκη του Καλλιμάχου"

    Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου "Η Νίκη του Καλλιμάχου" έγιναν χθες στο νέο Μουσείο Ακρόπολης, παρουσία του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλου Γερουλάνου και έτσι το κοινό έχει την ευκαιρία να δει για πρώτη φορά, συναρμολογημένο το μνημείο, όπως διασώθηκε απο την αρχαιότητα.

    Στη μεγάλη σημασία του μνημείου, 2.500 χρόνια έπειτα από τη Μάχη του Μαραθώνα αναφέρθηκαν τόσο ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Παύλος Γερουλάνος όσο και ο πρόεδρος του Μουσείου, κ. Δ. Παντερμαλής.

    "Η Νίκη του Καλλιμάχου", ύψους 4,68 μέτρων, βρίσκεται στο τμήμα των αρχαϊκών μνημείων στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Η μεταλλική κατασκευή του κίονα, που συγκρατεί τα διάφορα τμήματα,, είναι τέτοια που επιτρέπει να προστεθούν και άλλα κομμάτια που πιθανόν βρεθούν.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [12] Βιβλικές καταστροφές

    Τουλάχιστον 25 άνθρωποι βρήκαν το θάνατο μετά την έκρηξη του ηφαιστείου Μεράπι στην Ινδονησία, σύμφωνα με νέο απολογισμό τον οποίο δημοσιοποίησαν το πρωί σήμερα, Τετάρτη, οι αρχές στην ασιατική χώρα.

    Το ηφέστειο Μεράπι, ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια παγκοσμίως, εξερράγη στην Ιάβα, εκτοξεύοντας σύννεφα καυτής στάχτης και συντρίμμια σε ύψος 1.500 μέτρων, δήλωσαν αξιωματούχοι των υγειονομικών υπηρεσιών της Ινδονησίας.

    Σύμφωνα με επίσημες εκτιμήσεις, 40.000 άνθρωποι ζουν σε περιοχές που διατρέχουν κίνδυνο από την ηφαιστειακή δραστηριότητα. Το Μεράπι, σε ύψος 2.968 μ., είχε εκραγεί προηγουμένως το 2006, στοιχίζοντας 2 ανθρώπινες ζωές, και το 1994, κοστίζοντας 66 θανάτους. Η πιο πολύνεκρη έκρηξή του είχε σημειωθεί το 1930, με 1.370 θύματα.

    ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ

    Ο απολογισμός των νεκρών από το τσουνάμι τριών μέτρων που έπληξε απομακρυσμένη νησιωτική περιοχή στην Ινδονησία, μετά τον σεισμό των 7,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε δυτικά της Σουμάτρα, έφθασε τους 112, ενώ 500 άνθρωποι συνεχίζουν να αγνοούνται, δήλωσε ο Χαρμένσια, επικεφαλής της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών στην Δυτική Σουμάτρα, σήμερα Τετάρτη.

    Σύμφωνα με αξιωματούχους, τα νερά έφθασαν έως και 600 μέτρα από την ακτογραμμή στο νησί Νότιο Παγκάι, που επλήγη περισσότερο. Κατά τον εκπρόσωπο της ίδιας υπηρεσίας, Αγκόλο Σουπάρτο, "δέκα χωριά σαρώθηκαν" από τα σεισμικά κύματα. Ανάμεσα στους αγνοούμενους είναι και 9 Αυστραλοί σέρφερ, πάντως Αυστραλιανά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι εντοπίστηκαν και είναι σώοι και ασφαλείς.

    Το τσουνάμι του 2004, που είχε προκληθεί από σεισμό 9,3 βαθμών ανοικτά της Σουμάτρα, είχε στοιχίσει τουλάχιστον 168.000 ζωές μόνο στην Ινδονησία.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 27 October 2010 - 6:32:16 UTC