Read the Bulletin of New Terminology for the Greek Language (by the Academy of Athens) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-10-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απορρόφηση επιτυχόντων ΑΣΕΠ
  • [02] Η ατζέντα της Δευτέρας 25/10/2010
  • [03] Αναμένουν έκρηξη

  • [01] Απορρόφηση επιτυχόντων ΑΣΕΠ

    Ο μεγάλος αριθμός των συνταξιοδοτήσεων στο δημόσιο και ειδικά οι αυξημένες ανάγκες από προσωπικό στο υπουργείο Οικονομικών, ήταν ο κύριος λόγος της εγκυκλίου, για την απορρόφηση των επιτυχόντων στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, που εξέδωσαν από κοινού ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης και ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

    Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, «η κυβέρνηση λαμβάνοντας υπόψη τον μεγάλο αριθμό υπαλλήλων που αποχώρησαν λόγω συνταξιοδότησης από τις δημόσιες υπηρεσίες και τα Ν.Π.Δ.Δ. το τρέχον έτος, αποφάσισε εντός το δευτέρου εξαμήνου του έτους 2010 να απορροφηθούν όλοι οι επιτυχόντες σε διαδικασίες διορισμού/πρόσληψης σε υπηρεσίες και φορείς του δημοσίου, για τις οποίες έχουν εκδοθεί οριστικά αποτελέσματα μέχρι και την 31-12-2009».

    Σημειώνεται ότι ανάμεσα στους επιτυχόντες είναι και οι 800 του υπουργείου Οικονομικών, που αντιμετωπίζει και το μεγαλύτερο πρόβλημα προσωπικού.

    Εξαίρεση θα αποτελέσουν οι ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, καθώς η απορρόφηση των διοριστέων θα ξεκινήσει εντός του πρώτου τριμήνου του 2011, λόγω αναστολής τω προσλήψεων και υπηρεσιακών μεταβολών, κατά το χρονικό διάστημα που προηγείται των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των αιρετών οργάνων, σύμφωνα με το σχετικό νόμο.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Η ατζέντα της Δευτέρας 25/10/2010

  • Περιοδεία του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά στη Μεσσηνία

  • Συμβούλιο Γενικών και Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ στο Λουξεμβούργο. Θα μετάσχουν ο ΥΠΕΞ Δ. Δρούτσας και αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μ. Ξενογιαννακοπούλου

  • Επίσκεψη του ΥΦΥΠΕΞ Σπύρου Κουβέλη στην Άγκυρα , προκειμένου να συμμετάσχει στη Μικτή Διυπουργική Επιτροπή Ελλάδος - Τουρκίας. Επίσης, θα έχει συναντήσεις με τον Υπουργό Επικρατείας, κ. Εγκεμέν Μπαγκίς, καθώς και τον Υφυπουργό Εξωτερικού Εμπορίου, κ. Αχμέτ Γιακιτσί, με αντικείμενο συζήτησης την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών εμπορικών και οικονομικών σχέσεων.

    11:00:00 Επίσκεψη του υπουργού Περιφεραικής Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στα γραφεία της ΓΣΕΒΕΕ

    11:00:00 Συνέντευξη Τύπου με θέμα "Συγκέντρωση και μετάδοση των αποτελεσμάτων των Δημοτικών & Περιφερειακών Εκλογών 2010" από το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης &ι Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και τη SingularLogic. Αθήνα/Ζάππειο Μέγαρο, αίθουσα 5

    11:00:00 Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων Α.Ε θα υπογράψουν δάνειο ύψους 100 εκατ. ευρώ για την σχεδίαση, κατασκευή, εξοπλισμό και αναβάθμιση των εγκαταστάσεων εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Αθήνα/ξενοδ. KING GEORGE, Ballroom II

    11:30:00 Εκδήλωση της Πανελλήνιας Ένωσης Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής». Αθήνα/Ξενοδ. Χίτλον

    12:00:00 Συνάντηση της υπουργού Παιδείας Αννας Διαμαντοπούλου με το ΔΣ της ΔΟΕ. Αθήνα/Υπουργείο Παιδείας

    12:00:00 Συνάντηση με τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους θα έχει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής. Αθήνα/ΥΠΠ, Αιθ. Παύλος Μπακογιάννης

    12:00:00 Συνέντευξη Τύπου του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδης και του προέδρου ΟΠΕΚΕΠΕ Αθανάσιου Καρπέλη με θέμα "προγραμματισμός και διαδικασίες πληρωμών". Αθήνα/ΟΠΕΚΕΠΕ (Δομοκού 5, 6ος ορ.)

    12:00:00 Εκδήλωση του ΙΟΒΕ για την παρουσίαση της μελέτης με θέμα "Οι κινητές τηλεφωνίες ως καταλύτης στο νέο Αναπτυξιακό Υπόδειγμα της Ελληνικής Οικονομίας". Αθήνα/Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, Αμφιθέατρο Ερμής (Ακαδημίας 7)

    12:00:00 Ξενάγηση στο νέο χώρο της Στέγης Γραμμάτων Ωνασείου.

    13:00:00 Εγκαίνια νέας πτέρυγας στο ΜΗΤΕΡΑ-Ομίλια αντιπροέδρου ΥΓΕΙΑ ΑΕ Α.Βγενόπουλου. Αθήνα /ΜΗΤΕΡΑ

    13:30:00 Εκδήλωση της Παιδαγωγικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για τον καρκίνο του μαστού με θέμα "Η Πρόληψη Σώζει Ζωές - έλα...άκουσε...αποΣΤΗΘΙΣΕ", στο πλαίσιου του μήνα ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού (Οκτώβριος ). Θεσσαλονίκη/ΑΠΘ - Πύργος Παιδαγωγικής (10ος όροφ.)

    16:00:00 Νέος Αυτοδιοικητικός Χάρτης -Η Αθήνα και τα μεγάλα αστικά κέντρα στο κατώφλι των επερχόμενων εκλογών-Ενότητα στο πλαίσιο της Prodexpo. Βασίλης Κικίλιας (υπόψηφιος Περιφερειάρχης Αττικής), Νικήτας Κακλαμάνης (Δήμαρχος Αθηναίων), Γιώργος Καμίνης (υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων), Αναστασία Λαγουδάκη (πολεοδόμος, Δήμος Αθηναίων). Αθήνα/ξεν. Κάραβελ

    19:00:00 Ο υπουργός Εσωτερικών θα είναι εκ των ομιλητών σε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ με θέμα "Καλλικράτης - Νέα Εποχή για την Αυτοδιοίκηση - Νέες προκλήσεις για τους πολίτες και την τοπική κοινωνία". Ομιλητής θα είναι και ο υποψήφιος περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας Μάρκος Μπόλαρης. Θεσσαλονίκη/ξενοδοχείο Electra Palace

    19:00:00 Το Ελληνικό Κέντρο Επικοινωνίας, με την ευκαιρία του 3ήμερου εορτασμού της Θεσσαλονίκης, οργανώνει έκθεση ξυλόγλυπτων εικόνων με θέμα "Άγιος Δημήτριος, ο Πολιούχος και Προστάτης της Θεσσαλονίκης. Θεσσαλονίκη/Νέο δημαρχείο - κεντρικό φουαγιέ (Βασ. Γεωργίου)

    19:30:00 Εκδήλωση της Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα της ΝΔ, παροσία του προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά. Θα παραστούν και θα μιλήσουν ο Δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για το αξίωμα κ. Νικήτας Κακλαμάνης και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής κ. Βασίλης Κικίλιας. Αθήνα/ξενοδοχείο NOVOTEL (Μιχ. Βόδα 4)

    19:30:00 της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα σε συγκέντρωση στο Περιστέρι. Θα μιλήσουν επίσης ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με τη Λαϊκή Συσπείρωση και ο Τημπλαλέξης Γρηγόρης, υποψήφιος δήμαρχος Περιστερίου. Αθήνα/Περιστέρι.πλατεία Αγ. Αντωνίου (ΜΕΤΡΟ)

    19:30:00 Εκδήλωση Μ.Κ.Ο. "ΕΛΛΗΝΙΟΝ". Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί το βιβλίο της Βούλας Δαμιανάκου "Το κακό κρατάει από μεγάλο σπίτι. Κι έχει πολύ συγγενολόι" και θα παρουσιαστεί το έργο των Ελλήνων Εθελοντών στη φυλή των Καλάς από το Θανάση Λερούνη. θΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗ/Δημοτική Βιβλιοθήκη (Εθν. Αμύνης και Αλεξ. Σβώλου)

    20:00:00 ''Mας βλέπουν''-έκθεση του περιοδικου ΒΗΜΑΓΚΑΖΙΝΟ. Αθήνα/Πολυχώρος ''Αθηναϊς'' (Καστοριάς 34-36, Βοτανικός)

    21:00:00 Διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

    19:00:00 Βόλεϊ-Α1 Ανδρών (1η ημέρα): Ηρακλής-Λαμία

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Αναμένουν έκρηξη

    Οι αρχές της Ινδονησίας αύξησαν το επίπεδο συναγερμού γύρω από το ηφαίστειο Μεράπι στην Ιάβα και ζήτησαν από τους κατοίκους που ζουν σε κοντινές περιοχές να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

    Σύμφωνα με τους υπευθύνους, στη διάρκεια του σαββατοκύριακου σημειώθηκαν περίπου 500 σεισμικές δονήσεις και ποτάμια λάβας κυλούν στις πλευρές του ηφαιστείου.

    Το επίπεδο συναγερμού έφτασε στο υψηλότερο σημείο στις έξι το πρωί σήμερα (02:00 ώρα Ελλάδας) που σημαίνει ότι αναμένεται έκρηξη του ηφαιστείου.

    "Το επίπεδο του μάγματος ανεβαίνει εξαιτίας της σεισμικής δραστηριότητας και τώρα βρίσκεται περίπου ένα χιλιόμετρα κάτω από τον κρατήρα", δήλωσε ο σεισμολόγος Σουρόνο.

    Οι αρχές διέταξαν της εκκένωση όλων των κατοικιών σε ακτίνα δέκα χιλιομέτρων από το Μεράπι που έχει ύψος 2.914 μέτρα και είναι το πλέον ενεργό από τα 69 ηφαίστεια της Ινδονησίας.

    Το ηφαίστειο βρίσκεται 26 χιλιόμετρα από την πόλη Γιογκιακάρτα και τελευταία φορά εξερράγη το 2006 με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άνθρωποι.

    "Η ενέργεια (του ηφαιστείου) είναι ισχυρότερη από αυτήν πριν την έκρηξη του 2006. Δεν έχουμε ενδείξεις που να μας επιτρέπουν να πούμε ότι η έκρηξη θα είναι ανάλογη με αυτή του 1930, αλλά κάτι τέτοιο είναι πιθανό", τόνισε ο σεισμολόγος, αναφερόμενος στην έκρηξη του Μεράπι τη χρονιά εκείνη που προκάλεσε το θάνατο 1.300 ανθρώπων.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 25 October 2010 - 10:30:29 UTC