Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-10-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καρατζαφέρης: Επίθεση στα δύο μεγάλα κόμματα

  • [01] Καρατζαφέρης: Επίθεση στα δύο μεγάλα κόμματα

    Επίθεση προς τα δυο μεγάλα κόμματα εξαπέλυσε απόψε αργά το βράδυ ο πρόεδρος του Λα.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης μιλώντας σε εκδήλωση της νεολαίας του κόμματός του στην πλατεία Ψυρρή.

    Παράλληλα ο κ. Καρατζαφέρης ζήτησε και από την Εκκλησία της Ελλάδος να "βγει από τον λήθαργο", ενώ τόνισε ότι το κόμμα του ζητά εκλογές.

    Αναφερόμενος σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ο κ.Καρατζαφέρης είπε ότι και οι δυο προσπαθούν να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους τους, με άθλια -όπως τα χαρακτήρισε- εκβιαστικά διλήμματα, ψευτοδιλήμματα και απειλές, και το μόνο που πετυχαίνουν -όπως είπε- είναι να καταλήγουν από λάθος σε λάθος, και από πρόβλημα σε πρόβλημα.

    "Εμείς αντίθετα από ότι λέει ο κ. Σαμαράς θέλουμε εκλογές. Θέλουμε εκλογές κάθε Κυριακή, και είμαστε απολύτως έτοιμοι γι αυτές. Το θέλει όμως η ΝΔ;" αναρωτήθηκε ο κ. Καρατζαφέρης και υποστήριξε ότι τα δυο μεγάλα κόμματα έχουν μείνει στο χθες και δεν μπορούν να παρακολουθήσουν το σήμερα.

    Εξαπέλυσε επίθεση κατά του προέδρου της ΝΔ και είπε ότι "Ο κ. Σαμαράς πρέπει να καταλάβει ότι η ΝΔ δεν είναι Πολιτική Άνοιξη για να την κλείσει". Είπε ακόμη ότι ο πρόεδρος της ΝΔ "κάνει λάθος που μας αποκαλεί εξαπτέρυγα, δεν καταλαβαίνει το συμφέρον του, πρέπει να ζητήσει άμεσα συγγνώμη".

    Ο κ.Καρατζαφέρης υποστήριξε επίσης ότι οι κυβερνήσεις Καραμανλή τα 5μιση χρόνια έφθειραν τα πάντα στη χώρα, από οικονομία μέχρι και κοινωνία, και όπως είπε, στη συνέχεια ήρθε η κυβέρνηση Παπανδρέου με τον "Τιτανικό", "και τινάχτηκαν κυριολεκτικά τα πάντα στον αέρα".

    Είπε ότι το μόνο κόμμα που δεν έμεινε στα λόγια αλλά έφερε 10 δις ευρω στη χώρα, για δέκα χρόνια με επιτόκιο 3% ήταν ο Λα.Ο.Σ. και υποστήριξε ότι "όταν στείλαμε τον υπουργό της χώρας της Μέσης Ανατολής στον κ.Παπανδρέου αυτός του μιλούσε για την κλιματική αλλαγή" και εκτίμησε ότι ο πρωθυπουργός είχε προαποφασίσει την υπαγωγή μας στο ΔΝΤ.

    "Ήταν εύκολο για εμάς να πούμε όχι στο Μνημόνιο, άλλωστε δεν είχαμε καμία ευθύνη. Όμως αποφασίσαμε τον δύσκολο δρόμο του "ναι" αποδεικνύοντας ότι ο Λα.Ο.Σ. είναι κόμμα ευθύνης και υπευθυνότητας. Η πολιτική μας ατζέντα, είναι η ατζέντα του Λα.Ο.Σ." είπε ο κ.Καρατζαφέρης.

    Αναφερόμενος στο Σκοπιανό υποστήριξε ότι το όνομα έχει συμφωνηθεί και εκχωρηθεί από τον κ. Καραμανλή την κ. Μπακογιάννη, και τώρα τον κ.Παπανδρέου και τον κ.Δρούτσα.

    "Εμείς δεν το δεχόμαστε. Το όνομα δεν εκχωρείται από εμάς, γιατί ανήκει στους Έλληνες και την Ελλάδα" είπε ο κ.Καρατζαφέρης και εκτίμησε ότι "ο Ερτογάν δεν ήρθε να δώσει αλλά να πάρει".

    Τέλος ο κ.Καρατζαφέρης αναφέρθηκε στην Εκκλησία και την κάλεσε "να βγει από το λήθαργο, που έχει πέσει μετά το θάνατο του Χριστόδουλου" όπως ο ίδιος υποστήριξε. Και ακτέληξε:

    "Η Εκκλησία έχει ιστορική ευθύνη. Η Ελλάδα είναι ο χριστιανισμός, οι καιροί οι μενετοί". Επίσης εξέφρασε την διαφωνία του για το μουσουλμανικό τέμενος στην Αθήνα και είπε ότι "δεν θα επιτρέψουμε η Ελλάδα να υποστεί αυτά που υπέστησαν οι υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης".

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 24 October 2010 - 20:30:16 UTC