Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-10-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίθεση κατά του Αλ. Αλαβάνου
  • [02] Σύνοδος πρυτάνεων
  • [03] "Θα προχωρήσουν οι επενδύσεις"
  • [04] Μουσείο Καβάφη στην Πλάκα

  • [01] Επίθεση κατά του Αλ. Αλαβάνου

    Επίθεση με πέτρες και γιαούρτια απο ρατσιστικές ομάδες δέχτηκε στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα ο υποψήφιος περιφερειάρχης, με τον συνδυασμό "Ελεύθερη Αττική" Αλέκος Αλαβάνος, ο οποίος πραγματοποίησε περιοδεία στις πλατείες Βικτωρίας, Αγίου Παντελεήμονα και Αμερικής.

    Ο Αλέκος Αλαβάνος κατήγγειλε ότι η αστυνομία άφησε ελεύθερο το έδαφος να αναπτυχθεί η βία.

    Ο υποψήφιος περιφερειάρχης δήλωσε ότι η "Ελεύθερη Αττική" δεν αναγνωρίζει κανένα άβατο, ούτε στον Άγιο Παντελεήμονα, ούτε πουθενά αλλού".

    Η Κίνηση "Απελάστε τον ρατσισμό" κατήγγειλε ότι μιά νεαρή κοπελα - μέλος της Κίνησης, χτυπήθηκε με αποτέλεσμα να σπάσουν τα δόντια της.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Σύνοδος πρυτάνεων

    Ξεκίνησε σήμερα η 65η Σύνοδος των πρυτάνεων στο Ρέθυμνο, η οποία έχει χαρακτηριστεί κρίσιμη, καθώς θα είναι η πρώτη φορά που οι πρυτάνεις των ΑΕΙ θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν το κείμενο της διαβούλευσης για τον νέο νόμο - πλαίσιο, το οποίο αναμένεται να κοινοποιηθεί σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με το πρόγραμμα του υπουργείου. Στις αυριανές εργασίες της Συνόδου, το απόγευμα, θα συμμετάσχει και η υπουργός Παιδείας και δια Βίου Μάθησης Αννα Διαμαντοπούλου.

    Οι εργασίες της πρώτης ημέρας ξεκίνησαν στις 5 το απόγευμα και αφορούν σε χρηματοδοτικές δυνατότητες των Πανεπιστημίων, στις αποσπάσεις εκπαιδευτικών στα Πανεπιστήμια σε θέματα Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών και αιτήματα του Συνδέσμου Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών καθώς επίσης και στις περικοπές χρηματοδότησης.

    Στο μεταξύ, φοιτητές από το Πανεπιστήμιο και τις σχολές των ΤΕΙ Κρήτης μαζί με καθηγητές ΔΕΠ και φοιτητές από άλλες πανεπιστημιακές σχολές της χώρας υποδέχονται με μια "Αντισύνοδο", τη Σύνοδο των πρυτάνεων και εναντιώνονται στις αλλαγές που προωθεί με νομοσχέδιο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, το υπουργείο Παιδείας και δια Βίου Μάθησης.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] "Θα προχωρήσουν οι επενδύσεις"

    Η πρώτη συνάντηση της διυπουργικής επιτροπής Ελλάδας και Κατάρ, όπως προβλέπεται στο Μνημόνιο που υπογράφηκε τον περασμένο μήνα στη Νέα Υόρκη πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα.

    Στο κοινό ανακοινωθέν που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά τη συνάντηση τονίζεται πως "η πλευρά του Κατάρ εξέφρασε την ισχυρή βούλησή της να υλοποιήσει την πρόθεσή της για επενδύσεις στην Ελλάδα συνολικού ύψους μέχρι και 5 δισ. δολαρίων".

    Στη συνάντηση προήδρευσαν ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για τις επενδύσεις Χάρης Παμπούκης και ο επικεφαλής της Αρχής επενδύσεων του Κατάρ Αχμέντ Αλ Σαγιέντ.

    Ο Χάρης Παμπούκης δήλωσε ότι "η συζήτηση αφορούσε τόσο θέματα οργάνωσης των επαφών, όσο και ποιές επενδύσεις θα υπαχθούν στους τομείς που ενδιαφέρουν τις δύο πλευρές. Οι σχέσεις είναι άριστες και όσα λέχθηκαν και γράφτηκαν τον τελευταίο καιρό δεν ισχύουν".

    Από την πλευρά του ο αξιωματούχος του Κατάρ δήλωσε "ευτυχής που βρίσκεται για πρώτη φορά στην Αθήνα και όχι τελευταία" και τόνισε:

    "Επαναβεβαιώθηκε το ενδιαφέρον μας για επενδύσεις και μελετάμε διάφορες προτάσεις και πώς θα προχωρήσουμε σε αυτές. Το κλίμα είναι θετικό. Η επόμενη συνάντηση συμφωνήσαμε να γίνει στην Ντόχα στα τέλη Νοεμβρίου".

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Μουσείο Καβάφη στην Πλάκα

    Ένα πανέμορφο κτίσμα του 19ου αιώνα, ιδιοκτησίας του υπουργείου Πολιτισμού (Πολυγνώτου 13, Πλάκα), η οικία του πρώτου συνταγματικού πρωθυπουργού της Ελλάδας, Ιωάννη Κωλέττη, παραδόθηκε και επισήμως στο Σπουδαστήριο Νέου Ελληνισμού για να στεγάσει το Μουσείο Καβάφη.

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σπουδαστηρίου και ιδιοκτήτη του αρχείου Καβάφη, Γ.Π. Σαββίδη, η Αθήνα θα εγκαινιάσει μετά ενάμιση χρόνο το Μουσείο Καβάφη.

    Το Μουσείο Καβάφη με τα μοναδικής αξίας εκθέματα, «θα μπει στη ζωή μας και είναι κάτι πολύ περισσότερο από έναν φόρο τιμής σε έναν μεγάλο δημιουργό», είπε ο υπουργός Πολιτισμού Π. Γερουλάνος και συμπλήρωσε: «προσθέτει ένα νέο εργαλείο στην πολιτιστική προβολή της Αθήνας. Το Μουσείο θα γίνει ένας πολιτιστικός κόμβος με διεθνή εμβέλεια».

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 23 October 2010 - 12:48:12 UTC