Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-10-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίδομα σε 500.000 χαμηλοσυνταξιούχους
  • [02] Αναβρασμός στα Πανεπιστήμια
  • [03] Η ατζέντα της Παρασκευής 22/10/2010
  • [04] "Η Κλιματική Αλλαγή μας ενώνει"

  • [01] Επίδομα σε 500.000 χαμηλοσυνταξιούχους

    Την έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε 500.000 χαμηλοσυνταξιούχους, εξήγγειλε ο πρωθυπουργός.

    Ο πρωθυπουργός είπε ότι η ενίσχυση αυτή αποτελεί έναν «ελάχιστο φόρο τιμής» στους χαμηλοσυνταξιούχους που σήκωσαν μεγάλο βάρος, πρόσθεσε ότι αυτή η ενίσχυση είναι «αυτό που μπορούμε σήμερα», ενώ πρόσθεσε ότι τις επόμενες μέρες θα εξαγγελθεί και η απόφαση για ιατροφαρμακευτική κάλυψη όλων των ανέργων.

    Σε ό,τι αφορά την ενίσχυση στους χαμηλοσυνταξιούχους, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι το ύψος και οι προϋποθέσεις χορήγησής της θα ανακοινωθούν από τους αρμόδιους υπουργούς.

    «Αυτά τα μέτρα μας τα επιβάλλει μόνο η συνείδησή μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου, συνδέοντας τις αποφάσεις αυτές με τα «πρώτα θετικά βήματα που έχουν γίνει [στην πορεία της οικονομίας]» και καλώντας σε «ακόμα μεγαλύτερα βήματα».

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, η έκτακτη οικονομική ενίσχυση θα κυμαίνεται από 100 μέχρι 300 ευρώ, ανάλογα με το εισόδημα. Η έκτακτη αυτή ενίσχυση θα καταβληθεί στο τέλος Δεκεμβρίου, ταυτόχρονα με την καταβολή της σύνταξης από κάθε ταμείο (πλην του ΟΓΑ) και το Δημόσιο για συνταξιούχους ηλικίας 60 ετών και άνω. Το ηλικιακό όριο δεν ισχύει για τις συντάξεις αναπηρίας.

    Σύμφωνα με το Υπουργείο, το συνολικό κόστος της παρέμβασης είναι 100 εκατ. ευρώ, και η κλιμάκωση, ανάλογα με το εισόδημα του συνταξιούχου, έχει ως εξής:

    - Για συνταξιούχο με ατομικό ετήσιο εισόδημα μέχρι 7.000 ευρώ και οικογενειακό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ, το ποσό ανέρχεται στα 300 ευρώ.

    - Για συνταξιούχο με ατομικό ετήσιο εισόδημα από 7.000 μέχρι 8.500 ευρώ και οικογενειακό μέχρι 14.500 ευρώ, το ποσό ανέρχεται στα 200 ευρώ.

    - Για συνταξιούχο με ατομικό εισόδημα από 8.500 μέχρι 10.500 ευρώ και οικογενειακό μέχρι 16.500 ευρώ, το ποσό ανέρχεται στα 100 ευρώ.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Αναβρασμός στα Πανεπιστήμια

    Αναβρασμός επικρατεί στα Πανεπιστήμια. Αφορμή, η καθυστέρηση εκ μέρους του υπουργείου Παιδείας να δώσει τις εξειδικευμένες κατευθύνσεις των αλλαγών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, τη στιγμή μάλιστα που αρχίζει στο Ρέθυμνο η Σύνοδος Πρυτάνεων, η οποία θεωρητικά έχει ως αντικείμενο συζήτησης ακριβώς τις αλλαγές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

    Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ήδη διαμήνυσε ότι δεν πρόκειται να παραστεί στη Σύνοδο, ενώ η Σύγκλητος, σε απόφασή της, σημειώνει πως το ΕΜΠ "θεωρεί προσχηματικό το διάλογο που εξαγγέλλεται από την κυβέρνηση, επιφυλάσσεται για τη συμμετοχή του σε αυτόν και δεσμεύεται να επαναπροσδιορίσει τη στάση του το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα".

    Αν και όλοι αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων, οι πρυτάνεις είναι αντίθετοι με τις προωθούμενες αλλαγές σε πολλά επίπεδα, από το υπουργείο Παιδείας.

    Συγχρόνως, οι φοιτητές, και μάλιστα με πρώτη αντίδραση από την ΠΑΣΠ που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ, προετοιμάζονται για κινητοποιήσεις διαρκείας, ενώ ήδη 6 τμήματα του ΕΜΠ και ένα του Πανεπιστημίου Αθηνών, τελούν υπό κατάληψη.

    Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ πανεπιστημιακός, "εν όψει και του εορτασμού της 17ης Νοέμβρη, είναι εύκολα αντιληπτό ότι η κατάσταση θα ενταθεί ακόμη περισσότερο".

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Η ατζέντα της Παρασκευής 22/10/2010

  • Διεθνής Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή της Μεσογείου. Αθήνα/Ξεν. Αστήρ Παλλάς (Βουλιαγμένη)

    09:30 - Ομιλία Παπανδρέου

    14:30 - Υπογραφή Διακήρυξης - Κουβέλης

    15:00 - Εισήγηση Παπανδρέου - Εισήγηση Ερντογάν - Λοιπές εισηγήσεις

  • Περιοδεία του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά στη Λάρισα

    09:15 - Επίσκεψη στην ΕΑΣ Λάρισας

    09:45 - Συνάντηση με Νομάρχη Λάρισας, κ. Λ. Κατσαρό (Νομαρχία Λάρισας)

    10:15 - Συνάντηση με Δήμαρχο Λάρισας, κ. Κ. Τζανακούλη (Δημαρχείο Λάρισας)

    17:30 - Σύσκεψη με παραγωγικούς φορείς Θεσσαλίας στο Επιμελητήριο Λαρίσης

    19:00 - Συνάντηση με υπ. Δήμαρχο Τυρνάβου, κ. Αθ. Νασίκα (εκλογικό κέντρο Αθ. Νασίκα)

    20:00 - Συνάντηση με υπ. Δήμαρχο Ελασσόνας, κ. Χ. Καραγιάννη (εκλογικό κέντρο κ. Χ. Καραγιάννη)

  • Επίσκεψη του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργου Καρατζαφέρη στην Πάτρα. Ξενοδοχείο ΑΣΤΗΡ

    17:30 - Συνέντευξη Τύπου

    18:30 - Ομιλία Προέδρου ΛΑ.Ο.Σ

  • Διεθνές συνέδριο με θέμα την "Αρχιτεκτονική του Αγίου Όρους", συνδιοργανώνουν η Αγιορειτική Εστία και η 10η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, με τη συμμετοχή και συνεργασία του Μουσείου Μπενάκη. Θεσσαλονίκη/αμφιθέατρο του ΤΕΕ/ΤΚΜ (Μ. Αλεξάνδρου 49)

    09:30:00 2ο Forum Διαβούλευσης Μεταναστών/-στριών, Ρομά, Προσφύγων, Αλλοδαπών, Ομογενών, με θέμα, "Μαθαίνωβ¦ Δικτυώνομαιβ¦ Ζω στην Ελλάδα". Το φόρουμ διοργανώνουν το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ), το Ταμιείον Θράκης, ο Διεθνής Οργανισμός Μεταναστεύσεως (ΔΟΜ) - Αποστολή Ελλάδος και η Πανελλήνια Οργάνωση "Η Ελληνική Εστία", στο πλαίσιο του Έργου "Ελλάδα - Διεθνές Σχολείο Πολιτισμού και Επικοινωνίας". Θεσσαλονίκη/ξενοδοχείο Mediterranean Palace, αίθουσα "Δίας" (Σαλαμίνος 3)

    10:30:00 Συνέντευξη Τύπου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας των περιπτερούχων. Θεσσαλονίκη/Κτίριο ΕΕΘ (Αριστοτέλους)

    11:00:00 Συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν. Αθήνα/Ξεν. Αρίων - Αίθουσα Αθηνά C

    11:00:00 Η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα επισκεφθεί την Εθνική Τράπεζα Γέρακα και θα μιλήσει σε συγκέντρωση εργαζομένων στην τράπεζα. Αθήνα/Γέρακας (Γαργηττού 86 & Πόρου).

    12:00:00 Εκτακτη συνέντευξη Τύπου του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, στο γραφείο του, στο δημαρχείο, με αφορμή δημοσίευμα σχετικό με την προμήθεια επίπλων στο γραφείο του. Θεσσαλονίκη/Δημαρχείο (Β. Γεωργίου - 2ος όροφος)

    15:00:00 Συνάντηση της Επιτροπής Ελλάδος - Κατάρ. Στις εργασίες της επιτροπής που συμπροεδρεύουν από Ελληνικής πλευράς, ο υπουργός Επικρατείας, Χ. Παμπούκης και από την πλευρά του Κατάρ, ο Αχμάντ Αλ Σαγέντ, Εκτελεστικός Διευθυντής του Qatar Investment Authority, θα συμμετάσχουν επίσης, η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη και ο διοικητής της Αγροτικής Τράπεζας, Θεόδωρος Πανταλάκης. Αθήνα/π. Αστέρας/ΥΠΕΞ

    15:00:00 Παράδοση ακινήτου της οικίας Κωλέττη απο το ΥΠΠΟΤ στο Σπουδαστήριο Νέου Ελληνισμού για στέγαση της οικίας Καβάφη.

    16:30:00 Είκοσι δύο μέλη του Ανώτατου Συμβουλίου Διοίκησης και του Ανώτατου Πειθαρχικού Συμβουλίου του Εθνικού Δικηγορικού Συλλόγου της Βουλγαρίας θα επισκεφτούν τη Θεσσαλονίκη και θα έχουν συνάντηση με τη διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου. Θεσσαλονίκη/Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς -Αμφιθέατρο (Κατούνη 12-14, Λαδάδικα)

    17:00:00 Ημερίδα με θέμα "Πολιτικές ισότητας - Προγράμματα & Χρηματοδοτικά Εργαλεία Ενίσχυσης Γυναικείων Επιχειρήσεων", διοργανώνει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, στην Κομοτηνή. Μεταξύ άλλων, θα συμμετέχουν οι Γ. Πεταλωτής, Γ. Ντόλιος, Σ. Ξυνίδης και οι Γ.Γ. Ισότητας των Φύλων Μ. Στρατηγάκη και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Θ. Τσέκου. Πριν από την έναρξη της ημερίδας θα γίνουν δηλώσεις στα ΜΜΕ. Θεσσαλονίκη/Ξενοδοχείο Αρκάδια

    18:30:00 Διεθνές συνέδριο φιλοσοφίας και ψυχανάλυσης, με θέμα: "ΤΟ ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟ Μεταφορά - Ίμερος - Eικός", διοργανώνεται από το Εργαστήριο Φιλοσοφικής Έρευνας πάνω στο Φαντασιακό της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. σε συνεργασία με τη Φροϋδική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος (Φ.Ε.Β.Ε.), την Ομάδα Έρευνας και Εφαρμογής των Ψυχαναλυτικών εννοιών στη Ψυχιατρική της Γαλλόφωνης Αφρικής στο Παρίσι (G.R.A.P.P.A.F) και το "INSTITUT FUΕR PHILOSOPHIE DER UNIVERSITAΕT WIEN- NEUE WIENER GRUPPE/LACAN-SCHULE". Θεσσαλονίκη/Αίθουσα Συνεδρίων Παν/μίου Μακεδονία

    19:00:00 Η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα μιλήσει σε συγκέντρωση στη Νέα Ιωνία (Μικράς Ασίας και Λ. Ηρακλείου). Στη συγκέντρωση θα μιλήσει και ο Γιάννης Τασιούλας, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Βορείου Τομέα Αττικής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, καθώς και ο Παναγιώτης Τσουκαλάς, υποψήφιος δήμαρχος Ν. Ιωνίας.

    19:00:00 Διάλεξη του Ρώσου αρχιτέκτονα, καλλιτέχνη και επιμελητή Γιούρι Αββακούμοφ με θέμα τη σύνθεση της τέχνης με την αρχιτεκτονική στην Ρωσία. Συνδιοργανώνουν το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης - Συλλογή Κωστάκη, με το τμήμα Αρχιτεκτόνων-Μηχανικών του πανεπιστημίου Θεσσαλία. Προηγουμένως, η διευθύντρια του ΚΜΣΤ Μαρία Τσαντσάνογλου, θα κάνει μια ιστορική αναφορά στη σύνθεση της τέχνης και της αρχιτεκτονικής στην περίοδο της ρωσικής πρωτοπορίας. Θεσσαλονίκη/Λιμάνι - Αποθήκη Β1 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

    19:00:00 Βόλεϊ-Α1 Ανδρών (1η ημέρα): Απόλλων Καλ.-Παναθηναϊκός

  • Υδατοσφαίριση-LEN Trophy ανδρών (Β΄ προκρ. φάση, 1η ημέρα):

    1ος ΟΜΙΛΟΣ (Κότορ/Μαυροβούνιο)

    19:00 Πανιώνιος-Γιουζμέ

    2ος ΟΜΙΛΟΣ (Οραντέα/Ρουμανία)

    19:00 Οραντέα-ΠΑΟΚ

    3ος ΟΜΙΛΟΣ (Νίκαια/Γαλλία)

    20:00 Φερεντσβάρος-Βουλιαγμένη

    6ος ΟΜΙΛΟΣ (Κόπερ/Σλοβενία)

    21:00 Κόπερ-ΝΟ Πατρών

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] "Η Κλιματική Αλλαγή μας ενώνει"

    «Αυτή η απειλή μας ενώνει», δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στη Βουλιαγμένη, στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Πρωτοβουλία για την Κλιματική Αλλαγή στη Μεσόγειο» και τόνισε ότι «το γεγονός ότι η Τουρκία εκπροσωπείται εδώ σε υψηλότατο επίπεδο από τον φίλο Τ. Ερντογάν είναι απόδειξη ότι δύο χώρες μπορούν να θέσουν κατά μέρος τις διαφορές τους μπροστά στην αντιμετώπιση των κοινών απειλών.

    Μέσα από το «κακό σενάριο» για την κλιματική αλλαγή, που δείχνει να επαληθεύεται για τη ΝΑ Μεσόγειο, με όλο και συχνότερα ακραία καιρικά φαινόμενα και απειλές για τη μοναδική γεωργική παραγωγή της, που αποτελεί κεφάλαιο του πολιτισμού της, αναδεικνύεται μια ευκαιρία: Να αξιοποιήσουμε τη συνεργασία μας, να αναπτύξουμε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, αξιοποιώντας τους πόρους της περιοχής. «Η πρωτοβουλία μας συνδυάζει την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής με την πράσινη ανάπτυξη», είπε ο πρωθυπουργός.

    Η συνεργασία μας, συνέχισε ο κ Παπανδρέου, γίνεται ακόμη πιο επιτακτική γιατί η παγκοσμιοποίηση όπως εξελίσσεται έχει δημιουργήσει μεγάλες ανισότητες, μεγάλη αστάθεια, λόγω κλιματικής αλλαγής, ενεργειακών προβλημάτων, διατροφικές κρίσεις, κρίση στη διαχείριση του νερού, αλλά και λόγω των οικονομικών συγκρούσεων και της ύφεσης.

    «Γι αυτό πήραμε αυτή την πρωτοβουλία εγώ προσωπικά μαζί με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός και κάλεσε όλους τους συμμετέχοντες, πρωθυπουργούς και υπουργούς από 13 χώρες, εκπροσώπους οργανισμών, επιστήμονες, ερευνητές και ακτιβιστές να συμβάλουν «να αναπτύξουμε κοινές δράσεις και αποφάσεις ώστε η Μεσόγειος να έχει ισχυρότερη φωνή, στις διεθνείς διαπραγματεύσεις για το κλίμα», έκκληση που έχει ιδιαίτερη σημασία, ενάμιση μήνα πριν την παγκόσμια διάσκεψη στο Μεξικό για την κλιματική αλλαγή.

    «Γι αυτό είμαστε εδώ. Να δείξουμε ότι μπορούμε να ηγηθούμε πρωτοβουλιών σε περιφερειακό επίπεδο στη Μεσόγειο», επεσήμανε για να προσθέσει ότι δουλεύοντας από κοινού μπορούμε να βγούμε πιο δυνατοί και να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν.

    Συνάντηση Παπανδρέου-Ερντογάν

    Την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων λίγους μήνες μετά τη συγκρότηση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας των δύο χωρών και την υπογραφή 22 συμφωνιών σε διάφορους τομείς, θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και Τουρκίας Παπανδρέου και Ερντογάν, που συναντώνται στο περιθώριο του Συνεδρίου για την Κλιματική Αλλαγή.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 22 October 2010 - 10:32:52 UTC