Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-10-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τον Νοέμβριο τα στοιχεία για το έλλειμμα
  • [02] "Σταματήστε τον κατήφορο της χώρας"
  • [03] Αναβάθμιση των δημόσιων χώρων
  • [04] Στην Αθήνα ο Ερντογάν
  • [05] Νέες κινητοποιήσεις
  • [06] "Ουδεμία σχέση"

  • [01] Τον Νοέμβριο τα στοιχεία για το έλλειμμα

    Τα ελληνικά δημοσιονομικά στοιχεία δεν θα περιλαμβάνονται στα στοιχεία που θα ανακοινώσει η Eurostat στις 22 Οκτωβρίου για τα κράτη μέλη της ΕΕ, τα οποία θα αφορούν την περίοδο 2006-2009. Αυτό διευκρινίστηκε από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, η οποία σημείωσε ότι τα ελληνικά στοιχεία θα δημοσιοποιηθούν έως τα μέσα Νοεμβρίου 2010.

    Κατά 30,9% μειώθηκε τους πρώτους εννέα μήνες του 2010 το έλλειμμα, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

    "Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα", δήλωσε ο Γ. Πεταλωτής και σημείωσε ότι οι αποφάσεις που παίρνει η κυβέρνηση αφορούν τον εξορθολογισμό και τη μείωση της σπατάλης.

    Για το εάν υπήρξε συνεννόηση Αθήνας - Βρυξελλών ώστε το έλλειμμα του 2009 να ανακοινωθεί μετά τις εκλογές, ο κ. Πεταλωτής τόνισε πως δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.

    "Η επεξεργασία των στατιστικών στοιχείων γίνεται από τη Eurostat που είναι τελείως διαφορετική από αυτή για την οποία μιλάει η ΝΔ, η οποία έχει στο μυαλό της τη στατιστική υπηρεσία που χειραγωγούσε", συμπλήρωσε ο κ. Πεταλωτής, αναφέροντας ότι "η ΝΔ κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια".

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] "Σταματήστε τον κατήφορο της χώρας"

    "Κάνω έκκληση από το κέντρο της Ελλάδας προς την κυβέρνηση να σταματήσει τον κατήφορο της χώρας", τόνισε σήμερα από τον Βόλο, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς ο οποίος ξεκίνησε τριήμερη περιοδεία στην Θεσσαλία, με πρώτο σταθμό το νομό Μαγνησίας.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ ο οποίος επισκέφθηκε πόρτα - πόρτα την αγορά του Αλμυρού, αλλά και σημαντικό κομμάτι της αγοράς του Βόλου, τόνισε ότι το κόμμα της ΝΔ είναι το κόμμα της ανάπτυξης και υπογράμμισε: "δεν υπόσχομαι ότι θα δώσω δουλειά στους πολίτες, θα δώσω όμως εμπιστοσύνη στους επιχειρηματίες, για να δώσουν δουλειά στους πολίτες".

    Όπως τόνισε, η ΝΔ θα πάρει μέτρα υπέρ των πολιτών και της ανάπτυξης, προκειμένου να δώσει τέλος στην εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η χώρα και η οποία οδηγεί τους πολίτες σε κατάθλιψη.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ συνομίλησε με πολλούς πολίτες σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, ενώ εκτός από τα καταστήματα, στάθηκε ιδιαίτερα και στα περίπτερα λόγω της επερχόμενης κινητοποίησης των περιπτεριούχων.

    Το απόγευμα ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε σε ανοιχτή εκδήλωση στο "Ξενία" της πόλης.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Αναβάθμιση των δημόσιων χώρων

    Στην αναβάθμιση των λίγων δημόσιων χώρων της πόλης, ώστε να γίνουν πιο ανθρώπινοι, κυρίως αυτοί ανάμεσα στα κτήρια, στοχεύει η πρωτοβουλία «Αθήνα επί 4», που παρουσίασε σήμερα το υπουργείο Περιβάλλοντος. Τον σχετικό διαγωνισμό διοργανώνει το ΥΠΕΚΑ, μέσω της εταιρίας Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων και Αναπλάσεων (ΕΑΧΑ) με τη χορηγία της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος. Η δράση αποσκοπεί στην κατάργηση του «σταυρού», που σχηματίζουν οι ενδιάμεσοι δρόμοι και στην ανάδειξη ενός μεγαλύτερου Οικοδομικού Τετραγώνου, ως βασικού κυττάρου της πόλης, με την παράλληλη απομάκρυνση του αυτοκινήτου και την αύξηση του πράσινου.

    «Ο τρόπος χρήσης των ενδιάμεσων δρόμων των τετραγώνων στις πυκνοδομημένες και υποβαθμισμένες περιοχές της πόλης μπορεί να υπηρετήσει εν μέρει το δικαίωμα των κατοίκων στην πόλη», τόνισε η υπουργός ΠΕΚΑ, Τ. Μπιρμπίλη.

    Η δράση «Αθήνα επί 4» εντάσσεται στο πλαίσιο του Προγράμματος ΑΘΗΝΑ-ΑΤΤΙΚΗ 2014 και απευθύνεται σε νέους αρχιτέκτονες, έως 40 ετών, οι οποίοι μπορούν να υποβάλλουν τις προτάσεις τους έως τις 22 Δεκεμβρίου 2010. Αντικείμενο του διαγωνισμού αποτελεί η ελεύθερη επιλογή τεσσάρων τυπικών οικοδομικών τετραγώνων, σε γειτονιές με υποβαθμισμένο αστικό περιβάλλον -που οφείλεται σε υψηλούς συντελεστές δόμησης, σε υψηλή πυκνότητα, σε έλλειψη χώρων πράσινου, σε παλαιό κτηριακό απόθεμα, κ.λπ.- και η κατάθεση πρότασης για την αξιοποίηση του «σταυρού», των ενδιάμεσων δηλαδή δρόμων, σε συνδυασμό με υφιστάμενα κενά ή ακάλυπτους χώρους.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Στην Αθήνα ο Ερντογάν

    Στην Αθήνα φθάνει απόψε ο Ταγίπ Ερντογάν, προκειμένου να συμμετάσχει στη Διάσκεψη με θέμα την "Κλιματική Αλλαγή στη Μεσόγειο".

    Αύριο το πρωί, οι κκ. Παπανδρέου και Ερντογάν θα έχουν κατ' ιδίαν συνάντηση, κατά την οποία θα συζητηθεί όλο το φάσμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

    "Η Πρωτοβουλία για την Κλιματική Αλλαγή στη Μεσόγειο", που ανήκει στον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου πραγματοποιείται αύριο στη Βουλιαγμένη, με τη συμμετοχή αρχηγών κυβερνήσεων, υπουργών και επικεφαλής οργανισμών, καταδεικνύοντας την έμπρακτη δέσμευση της κυβέρνησης για την προώθηση ενός μοντέλου βιώσιμης ανάπτυξης και την αξιοποίηση των επενδυτικών ευκαιριών που προκύπτουν απ' αυτό, ως απάντηση στις κλιματικές, οικονομικές και ενεργειακές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι χώρες της Μεσογείου.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] Νέες κινητοποιήσεις

    Σε μετωπική σύγκρουση οδηγούνται οι σχέσεις της κυβέρνησης με τους εργαζόμενους στον ΟΣΕ, καθώς οι τελευταίοι αποφάσισαν δυναμικές κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την αναδιοργάνωση και ανάπτυξη του ελληνικού σιδηροδρόμου, το οποίο συζητείται τη Δευτέρα στην Ολομέλεια της Βουλής.

    Οπως δήλωσε η ηγεσία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), οι δυναμικές κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν ακόμη και μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου.

    Οι εργαζόμενοι ανακοίνωσαν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες για την προσεχή Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή, δηλαδή 25,26, 27 και 29 του μηνός. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν θα κινηθούν τα τρένα του οργανισμού και ο προαστιακός, εκτός από τα δρομολόγια των λεγόμενων κοινωνικών αναγκών.

    Σημειώνεται, ότι τις ημέρες της απεργίας δεν θα κυκλοφορήσει το μετρό από τη Δουκίσσης Πλακεντίας έως το αεροδρόμιο, καθώς η υποδομή της σιδηροδρομικής γραμμής ανήκει στον ΟΣΕ.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [06] "Ουδεμία σχέση"

    Επίθεση στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο κατηγόρησε για προειλημμένες αποφάσεις παραπομπής υπουργών της ΝΔ, εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Άμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης μετά την κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση των ομολόγων.

    Ο Β. Μεϊμαράκης τόνισε ότι ουδεμία σχέση είχε το υπουργείο του με την έκδοση του ομολόγου, προσθέτοντας ότι συμμερίζεται την άποψη του πρώην υφυπουργού Οικονομικών Πέτρου Δούκα για πολιτικές διώξεις.

    Οι αιτιάσεις αυτές του κ. Μεϊμαράκη προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του προέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής Χρήστου Πρωτόπαπα ο οποίος δήλωσε:

    «Δεν υπάρχει καμία προειλημμένη απόφαση για παραπομπή. Αντίθετα θα υπάρξει προσπάθεια να εξασφαλιστεί συναίνεση με τα κόμματα για την έκδοση κοινού πορίσματος».

    «Καμία αρμοδιότητα δεν είχε ο υπουργός Απασχόλησης σύμφωνα με νόμους των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, για τον σχεδιασμό, την έκδοση, την διαπραγμάτευση, την κυκλοφορία, την αγορά ή την πώληση ομολόγων», δήλωσε ο πρώην υπουργός και νυν εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος, καταθέτοντας στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την σχετική υπόθεση.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 21 October 2010 - 21:22:30 UTC