Check our bulletin board of Hellenic Cultural News Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-10-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Σταματήστε τον κατήφορο της χώρας"
  • [02] Κόντρα για το τζαμί στον Βοτανικό
  • [03] Μελετούν μείωση των τελών
  • [04] Διπλό μήνυμα
  • [05] Υποθέσεις διαφθοράς
  • [06] Νέες κινητοποιήσεις

  • [01] "Σταματήστε τον κατήφορο της χώρας"

    "Κάνω έκκληση από το κέντρο της Ελλάδας προς την κυβέρνηση να σταματήσει τον κατήφορο της χώρας", τόνισε σήμερα από το Βόλο, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς ο οποίος ξεκίνησε τριήμερη περιοδεία στην Θεσσαλία, με πρώτο σταθμό το νομό Μαγνησίας.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ ο οποίος επισκέφθηκε πόρτα - πόρτα την αγορά του Αλμυρού, αλλά και σημαντικό κομμάτι της αγοράς του Βόλου, τόνισε ότι το κόμμα της ΝΔ είναι το κόμμα της ανάπτυξης και υπογράμμισε:

    "Δεν υπόσχομαι ότι θα δώσω δουλειά στους πολίτες, θα δώσω όμως εμπιστοσύνη στους επιχειρηματίες, για να δώσουν δουλειά στους πολίτες".

    Όπως τόνισε, η ΝΔ θα πάρει μέτρα υπέρ των πολιτών και της ανάπτυξης, προκειμένου να δώσει τέλος στην εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η χώρα και η οποία οδηγεί τους πολίτες σε κατάθλιψη.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ συνομίλησε με πολλούς πολίτες σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, ενώ εκτός από τα καταστήματα, στάθηκε ιδιαίτερα και στα περίπτερα λόγω της επερχόμενης κινητοποίησης των περιπτεριούχων.

    Το απόγευμα ο πρόεδρος της ΝΔ θα μιλήσει σε ανοιχτή εκδήλωση στο "Ξενία" της πόλης.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Κόντρα για το τζαμί στον Βοτανικό

    Σαφείς διαβεβαιώσεις ότι η ίδρυση του μουσουλμανικού τεμένους στο Βοτανικό θα γίνει με έξοδα της πολιτείας και η λειτουργία του θα υπόκειται στον απόλυτο έλεγχο του υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, ενώ μόνο προς χρήση θα παραχωρηθεί η έκταση για τις ανάγκες του λατρευτικού χώρου, έδωσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Άδωνη Γεωργιάδη.

    Το θέμα προκάλεσε αντιπαράθεση στη Βουλή με τον υφυπουργό να αποδίδει στον ερωτώντα βουλευτή «ακραία ξενοφοβικά κίνητρα που εξυπηρετούν αγχωτικές ενδοπαραταξιακές ανάγκες».

    Ο κ. Γεωργιάδης υποστηρίξει ότι χαρίζεται έκταση του Πολεμικού Ναυτικού για τις ανάγκες των μουσουλμάνων «με προφανείς κινδύνους για την ασφάλεια».

    Ο κ. Μπεγλίτης απάντησε ότι η Αθήνα είναι η μόνη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα στην οποία δεν υπάρχει ισλαμικό τέμενος και αυτό συνιστά σοβαρό δημοκρατικό έλλειμμα, γεγονός που δεν εξυπηρετεί σε καμία περίπτωση τα συμφέροντα της ελληνικής πολιτείας.

    Ο υπουργός επισήμανε ότι συνιστά μεγαλύτερο κίνδυνο ότι σήμερα είναι κατεσπαρμένοι ανεξέλεγκτα λατρευτικοί χώροι στο Λεκανοπέδιο και υπογράμμισε ότι σε καμία περίπτωση δεν δίδονται σε κανέναν τίτλοι ιδιοκτησίας, ενώ μόνον προς χρήση παραχωρείται ο χώρος στο Βοτανικό, επικαλούμενος το νόμο που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Μελετούν μείωση των τελών

    Την ενίσχυση της αγοράς αυτοκινήτων που εχει πληγεί από την κρίση εξετάζει η κυβέρνηση. Τα ποσοστά των πωλήσεων ΙΧ αυτοκινήτων έχουν πραγματοποιήσει μεγάλη "βουτιά" πάνω από 30% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα περυσι.

    Το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει τρόπους ενίσχυσης της αγοράς και ένας από αυτούς είναι η μείωση των τελών ταξινόμησης των ΙΧ αυτοκινήτων, ιδιαίτερα στα μεσαίου κυβισμού. Η μείωση του φόρου εκτιμάται ότι θα αποτελέσει κίνητρο για περισσότερες αγορές και ότι θα μπει φρένο στα "λουκέτα" που βάζουν η μία μετά την άλλη οι επιχειρήσεις στη συγκεκριμένη αγορά.

    Οι προθέσεις του υπουργείου Οικονομικών προκύπτουν και από χθεσινές δηλώσεις του γενικού γραμματέα του υπουργείου Ηλία Πλασκοβίτη.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Διπλό μήνυμα

    Το διπλό μήνυμα για το διεθνή εορτασμό των 2.500 χρόνων από τα Μάχη του Μαραθώνα (490 π.Χ.) και την καλή υγεία και την μακροβιότητα που χαρίζει στους ανθρώπους η άθληση, μετέφερε στην Αθήνα ο Γερμανός πρωταθλητής των υπεραποστάσεων Γιούργκεν Μένελ, ο οποίος κάλυψε τη διαδρομή των 2.200 χλμ Στρασβούργο-Αθήνα σε 30 ημέρες.

    Τον Γιούργκεν Μένελ, υποδέχθηκε σήμερα το πρωί στο Παναθηναϊκό Στάδιο ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, που μίλησε με θερμά λόγια για την προσπάθειά του.

    «Το εγχείρημά του δείχνει τη δύναμη του ανθρώπου που εμπνέεται από τις αξίες του Μαραθωνίου», δήλωσε ο κ Γερουλάνος για το επίτευγμα του Γιούργκεν Μένελ, σημειώνοντας ότι τα 2.220 χλμ διαδρομής που κάλυψε είναι 50 Μαραθώνιοι μαζί.

    «Το μήνυμα που μας στέλνει από την προσπάθειά του έχει ιδιαίτερη αξία για μας επειδή είναι Γερμανός και θα μεταφέρει το μήνυμά αυτό στην πατρίδα του αλλά και σε όλο τον κόσμο» επισήμανε ο υπουργός.

    «Είμαι ευτυχισμένος που ολοκλήρωσα την προσπάθειά μου και η υποδοχή που μου έγινε αποτελεί μια μεγάλη τιμή και τους ευχαριστώ όλους» ήταν τα πρώτα λόγια του

    Από την πλευρά του, ο Γερμανός πρωταθλητήςδήλωσε ότι αισθανεται μεγάλη συγκίνηση που «διαχέει την ψυχή και το πνεύμα» και ευχαρίστησε για την υποδοχή.

    «Η άθληση είναι μια αναζωογόνηση για το σώμα ώστε να διατηρείται σε καλή κατάσταση. Εμπνεύστηκα το εγχείρημα να τρέξω τα 2.200μ, από τον άθλο της Μάχης του Μαραθώνα και ήθελα να τιμήσω την επέτειο των 2.500 χρόνων», επεσήμανε ο Γιούργκεν Μένελ, που είναι μέλος της εθνικής ομάδας υπεραποστάσεων της Γερμανίας και έχει κερδίσει στη μέχρι τώρα καριέρα του πολλές διακρίσεις.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] Υποθέσεις διαφθοράς

    Σωρεία υποθέσεων διαφθοράς με τεράστιο κόστος για το Δημόσιο ερευνώνται από τους έξι Εισαγγελείς του νεοσύστατου Οικονομικού Τμήματος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών.

    Στο εισαγγελικό μικροσκόπιο έχουν, μεταξύ άλλων, τεθεί οι φάκελοι που αφορούν 2 δικογραφίες για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, η πρόσφατη υπόθεση με τους 15 «στημένους αγώνες» στο πρωτάθλημα και η υπόθεση της εκμίσθωσης πυροσβετικών ελικοπτέρων από την Erickson.

    Ακόμη, στο οικονομικό Τμήμα της Εισαγγελίας έχει ανατεθεί η διερεύνηση όλων των καταγγελιών για παράνομες προσλήψεις στις εταιρίες «ΑΓΡΟΓΗ» και «ΑΓΡΟΤΗΜΑ», «ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ» «, ΕΡΤ» και τον Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [06] Νέες κινητοποιήσεις

    Σε μετωπική σύγκρουση οδηγούνται οι σχέσεις της κυβέρνησης με τους εργαζόμενους στον ΟΣΕ, καθώς οι τελευταίοι αποφάσισαν δυναμικές κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την αναδιοργάνωση και ανάπτυξη του ελληνικού σιδηροδρόμου, το οποίο συζητείται τη Δευτέρα στην Ολομέλεια της Βουλής.

    Οπως δήλωσε η ηγεσία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), οι δυναμικές κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν ακόμη και μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου.

    Οι εργαζόμενοι ανακοίνωσαν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες για την προσεχή Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή, δηλαδή 25,26, 27 και 29 του μηνός. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν θα κινηθούν τα τρένα του οργανισμού και ο προαστιακός, εκτός από τα δρομολόγια των λεγόμενων κοινωνικών αναγκών.

    Σημειώνεται, ότι τις ημέρες της απεργίας δεν θα κυκλοφορήσει το μετρό από τη Δουκίσσης Πλακεντίας έως το αεροδρόμιο, καθώς η υποδομή της σιδηροδρομικής γραμμής ανήκει στον ΟΣΕ.

    Στη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης που παραχώρησε το προεδρείο της Ομοσπονδίας, οι συνδικαλιστές ανέφεραν ότι με το νομοσχέδιο καταργούνται οι κανονισμοί εργασίας, οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, κ.α. και επιδιώκεται μια εταιρία χαμηλού κόστους, με στόχο την ιδιωτικοποίηση του ελληνικού σιδηροδρόμου.

    Η ΠΟΣ κατηγόρησε το Υπουργείο ότι προσπαθεί να συκοφαντήσει τον κλάδο των εργαζομένων στον ΟΣΕ, παρουσιάζοντας υπέρογκες αμοιβές. Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, οι θέσεις των υπαλλήλων μειώθηκαν τον τελευταίο χρόνο από 6.500 σε 5.780, ενώ οι μέσες τακτικές αποδοχές φτάνουν τα 1.400 ευρώ και 2.500 ευρώ μαζί με τις εισφορές.

    Για το υπέρογκο χρέος και τα ελλείμματα που εμφανίζει ο ΟΣΕ, ύψους 10,8 δισ. ευρώ, οι συνδικαλιστές επέρριψαν ευθύνες τόσο στην κυβέρνηση για το γεγονός ότι δεν ολοκληρώθηκαν τα έργα υποδομής, όσο και στις κατά καιρούς διοικήσεις του οργανισμού, κάνοντας λόγο για κακοδιαχείριση.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 21 October 2010 - 21:20:11 UTC