Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-10-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Η διαφάνεια απαιτεί ταχύτητα»
  • [02] Μείωση του ελλείμματος
  • [03] «Όχι άλλα μέτρα»
  • [04] Έρευνα υποθέσεων διαφθοράς

  • [01] «Η διαφάνεια απαιτεί ταχύτητα»

    «Ένας από τους σημαντικότερους τρόπους για να επιτυγχάνεται η διαφάνεια, είναι η ταχύτητα. Δεν είναι οι περίπλοκες διαδικασίες και η πολυνομία - αυτά θολώνουν», ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Επικρατείας, Χαρ. Παμπούκης, κατά την σημερινή, δεύτερη μέρα συζήτησης του νομοσχεδίου για την επιτάχυνση της υλοποίησης στρατηγικής σημασίας επενδύσεων (fast track).

    Στο μεταξύ, αντιδράσεις προκαλεί η ματαίωση του έργου κατασκευής τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου στον Αστακό.

    "Επ' ουδενί επηρεάζει η ματαίωση της ιδιωτικής επένδυσης στον Αστακό, το μνημόνιο που υπέγραψε η Ελλάδα με το Κατάρ στις ΗΠΑ, γιατί αφορά διακρατική συνεργασία", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    "Η ιδιωτική επένδυση στον Αστακό δεν σχετίζεται με το Μνημόνιο Κατανόησης που υπογράφηκε στη Νέα Υόρκη μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της Κυβέρνησης του Κατάρ, το οποίο είναι μεταγενέστερο και αναφέρεται αποκλειστικά και μόνο σε διακρατικές συνεργασίες και όχι σε ιδιωτικές επενδύσεις", δήλωσε ο Χ. Παμπούκης, ενώ η υπουργός Περιβάλλοντος Τ. Μπιρμπίλη υπογράμμισε ότι "επρόκειτο για ιδιωτική επένδυση που δεν είχε προετοιμαστεί σωστά".

    Για "πρόωρη θριαμβολογία της κυβέρνησης" έκανε λόγο η ΝΔ, για "λανθασμένες κινήσεις" μίλησε ο Γ.Καρατζαφέρης, ενώ ο Αλ. Τσίπρας σημείωσε ότι «η επένδυση ματαιώνεται από την αδυναμία του Κατάρ να επενδύσει σε μια υπόθεση η οποία μπάζει νερά από παντού, τόσο περιβαλλοντικά όσο και οικονομικά».

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Μείωση του ελλείμματος

    Η μηνιαία πορεία μείωσης του ελλείμματος συνεχίζει να κινείται καλύτερα από τις προβλέψεις του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής, σε δημοσιονομική βάση, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία της εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού για το εννεάμηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2010.

    Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, το έλλειμμα περιορίστηκε στα 16.299 εκατ. ευρώ από 23.579 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2009 σημειώνοντας μείωση 30,9% έναντι στόχου μείωσης στο εννεάμηνο κατά 29% με βάση τον επικαιροποιημένο στόχο του Αυγούστου του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής. Ο ετήσιος στόχος μείωσης του ελλείμματος με βάση το Προσχέδιο Προϋπολογισμού είναι 36,9%.

    Σημειώνεται ότι η διαφορά από τον ετήσιο στόχο βασίζεται κατά κύριο λόγο στις προγραμματισμένες δαπάνες για τόκους κατά το εννιάμηνο που αντιστοιχούν σε περισσότερο από το 88% της ετήσιας πρόβλεψης με βάση το πρόγραμμα αποπληρωμής των δανείων, ενώ η διαφορά στα έσοδα υπερκαλύπτεται από την καλύτερη από την προγραμματισμένη πορεία των δαπανών.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] «Όχι άλλα μέτρα»

    «Όχι άλλα μέτρα» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, απευθύνοντας χαιρετισμό στην εκδήλωση που πραγματοποίησε η Γραμματεία Γυναικείων Θεμάτων για την υποστήριξη των υποψηφιοτήτων του Βασίλη Κικίλια στην περιφέρεια Αττικής και του Νικήτα Κακλαμάνη στο δήμο Αθηναίων.

    «Δεν πάει άλλο, κάτι πρέπει να αλλάξει, η πολιτική του μνημονίου πρέπει να αλλάξει», είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι «το μνημόνιο δεν ήταν μονόδρομος. Οι πολιτικές του μνημονίου οδηγούν σε φαύλο κύκλο ύφεσης, οικονομικής παράλυσης και σε ακόμη σκληρότερα μέτρα που απλώς αναβάλλονται ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών».

    «Δεν είμαστε απλά και μόνο εναντίον του μνημονίου, εναντίον της καταχνιάς και της κατάθλιψης που σκορπίζει στον τόπο, είμαστε εκφραστές μιας άλλης πρότασης που συμπυκνώνεται στο τρίπτυχο ανάπτυξη - προοπτική - ελπίδα», ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Έρευνα υποθέσεων διαφθοράς

    Σωρεία υποθέσεων διαφθοράς με τεράστιο κόστος για το Δημόσιο ερευνώνται από τους έξι Εισαγγελείς του νεοσύστατου Οικονομικού Τμήματος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών.

    Στο εισαγγελικό μικροσκόπιο έχουν, μεταξύ άλλων, τεθεί οι φάκελοι που αφορούν 2 δικογραφίες για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, η πρόσφατη υπόθεση με τους 15 «στημένους αγώνες» στο πρωτάθλημα και η υπόθεση της εκμίσθωσης πυροσβετικών ελικοπτέρων από την Erickson.

    Ακόμη, στο οικονομικό Τμήμα της Εισαγγελίας έχει ανατεθεί η διερεύνηση όλων των καταγγελιών για παράνομες προσλήψεις στις εταιρίες «ΑΓΡΟΓΗ» και «ΑΓΡΟΤΗΜΑ», «ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ» «, ΕΡΤ» και τον Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου.

    Υπό εισαγγελική διερεύνηση από την ομάδα των έξι επίσης είναι:

    Ολες οι καταγγελίες που αφορούν τις προμήθειες των νοσοκομείων.

    Η υπόθεση της αλλαγής του καθεστώτος εκκαθάρισης των ομολόγων (Τ3 σε Τ10) που κατήγγειλε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ.Μίχαλος.

    Οι αναφορές για κακοδιαχείριση στον ΕΟΤ αλλά και στα Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα που διαβίβασε στην Εισαγγελία ο αρμόδιος υπουργός Π.Γερουλάνος.

    Η υπόθεση των επενδυτών της ΑΣΠΙΣ CAPITAL

    Συμβάσεις για εξοπλιστικά προγράμματα (Χόμβερκραφτ, Leopard,Vegman) .

    Και τέλος συμβάσεις της ΔΕΗ για την εξαγορά αιολικών πάρκων και για την προμήθεια μετρητών, έρευνες που ξεκίνησαν πριν λίγες ημέρες με αφορμή δημοσιεύματα.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 20 October 2010 - 18:31:29 UTC