Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-10-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΕ: Ανοικτό το ενδεχόμενο πρόσθετων μέτρων
  • [02] Καρατζαφέρης: "Οικουμενική κυβέρνηση"
  • [03] Λιμενικοί λήστευαν μετανάστες
  • [04] Στο στόχαστρο οι καταθέτες εξωτερικού
  • [05] Δυο νεκροί από την κακοκαιρία
  • [06] Πρόταση για παραπομπή
  • [07] Τσετσενία: Ένοπλη επίθεση

  • [01] ΕΕ: Ανοικτό το ενδεχόμενο πρόσθετων μέτρων

    H Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαιρέτισε την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να μειώσει δραστικά το δημοσιονομικό έλλειμμα και να πετύχει τους στόχους της, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι στην περίπτωση που η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat), αναθεωρήσει σημαντικά προς τα άνω το ελληνικό έλλειμμα και χρέος, θα χρειαστεί υιοθέτηση πρόσθετων μέτρων για τη σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας.

    Ο αρμόδιος για την Eurostat, Επίτροπος Όλι Ρεν, δήλωσε ότι στόχος είναι η επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στις κοινοτικές και τις ελληνικές υπηρεσίες, ως τις 22 Οκτωβρίου, οπότε θα δημοσιοποιηθούν τα οριστικά στατιστικά στοιχεία των κρατών μελών της ΕΕ για το 2009. Δεν απέκλεισε, ωστόσο, το ενδεχόμενο να παραταθεί η εξέταση των ελληνικών στοιχείων από τη Eurostat ως τις 15 Νοεμβρίου.

    Επί του θέματος αυτού, ο Πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, σημείωσε ότι η όποια αναθεώρηση δεν θα είναι το αποτέλεσμα παρατυπιών ή παραλείψεων της κυβέρνησης της Ελλάδας, αλλά το αποτέλεσμα της «επανακατηγοριοποίησης» ορισμένων κρατικών δαπανών (σ.σ. ΔΕΚΟ).

    Αντλήθηκαν 1,17 δισ. ευρώ

    Ποσό ύψους 1,17 δισ.ευρώ άντλησε σήμερα το ελληνικό δημόσιο κατά τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων τρίμηνης διάρκειας με επιτόκιο που διαμορφώθηκε σε επίπεδα χαμηλότερα από την προηγούμενη δημοπρασία της 21ης Σεπτεμβρίου 2010.

    Αυτό προκύπτει από την ανακοίνωση του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους σύμφωνα με την οποία υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 4,674 δισ.ευρώ που υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 5,19 φορές.

    Η απόδοση διαμορφώθηκε στο 3,75% έναντι 3,98% που ήταν κατά τη δημοπρασία του Σεπτεμβρίου.

    Το αρχικό δημοπρατούμενο ποσό ήταν 900 εκατ.ευρώ αλλά έγιναν δεκτές επιπλέον μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 270 εκατ.ευρώ.

    Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πάνω από το 50% της σημερινής δημοπρασίας εντόκων γραμματίων απορροφήθηκε από ξένους επενδυτές, όπως προκύπτει από δηλώσεις του επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ Πέτρου Χριστοδούλου.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Καρατζαφέρης: "Οικουμενική κυβέρνηση"

    Τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης όσο το δυνατόν συντομότερα, ζήτησε σήμερα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης και παράλληλα κάλεσε σε διάλογο όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.

    Ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι οι πολιτικές εξελίξεις λόγω της οικονομικής δυσπραγίας της χώρας, θα οδηγήσουν σε πρόωρες εκλογές μέχρι το Πάσχα και εν συνεχεία σε κυβέρνηση συνεργασίας.

    Μίλησε για θέατρο των δύο μεγάλων κομμάτων, που "με εκβιαστικά διλήμματα οδηγούν τη χώρα σε εκλογές" και προέβλεψε ότι η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να πάρει επιπλέον μέτρα τα οποία δεν μπορεί να αντέξει ο λαός.

    Είπε ότι οι αριθμοί της πραγματικής οικονομίας είναι δραματικοί και υπονομεύουν την εθνική κυριαρχία, και υποστήριξε ότι η χώρα δεν έχει δανειστεί μόνο 110 δισ. ευρώ, αλλά ότι θα λάβει συνολικά από την τρόικα 250 δισ. ευρώ.

    Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, επίσης, εξέφρασε φόβους ότι η επιβολή του Μνημονίου συνεπάγεται περιορισμό της εθνικής κυριαρχίας και αυτό -όπως είπε- θα έχει συνέπειες και στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, και κατηγόρησε τον κ. Παπανδρέου ότι "κάνει επιδερμική πολιτική όχι μόνο στην οικονομία αλλά και στα εθνικά θέματα".

    Χαρακτήρισε "αστείες" τις κατηγορίες του προέδρου της ΝΔ, ότι ο κ. Καρατζαφέρης "είναι εξαπτέρυγο του ΠΑΣΟΚ" και ανέφερε ότι "υπάρχουν νέοι πολιτικοί στη ΝΔ, όπως ο κ. Γιώργος Κοντογιάννης και ο κ. Αρης Σπηλιωτόπουλος που συζητούν μαζί μου, γιατί έχουν αγωνία για τον τόπο και για την παράταξη".

    Διευκρίνισε, πάντως, ότι η οικουμενική κυβέρνηση δεν θα έχει νόημα χωρίς τη συμμετοχή του κ. Σαμαρά.

    Ερωτηθείς για το εγχείρημα της Ντόρας Μπακογιάννη είπε ότι η κα Μπακογιάννη αναζητά ρόλο και πρόσθεσε ότι διαφωνεί πολιτικά με την κ. Μπακογιάννη σε θέματα όπως η ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, η σύνθετη ονομασία των Σκοπίων, το μεταναστευτικό.

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τον Κώστα Καραμανλή, είπε πως ο πρώην πρωθυπουργός χρειάζεται πολλά χρόνια για να αποκατασταθεί στη συνείδηση των οπαδών της ΝΔ.

    Αναφερόμενος στο θέμα του Βατοπεδίου, είπε ότι "έχει υπάρξει με ευθύνη της προηγούμενης κυβέρνησης παραγραφή του αξιόποινου των πράξεων, τα άλλα είναι θέατρο και εμείς δεν συμμετέχουμε σε τέτοια αθλιότητα".

    Ο κ. Καρατζαφέρης είπε ακόμη, ότι είναι ανοιχτό το θέμα των συνεργασιών στις περιφερειακές εκλογές, καθώς θα υπάρξει δεύτερος γύρος σε πολλές περιφέρειες και δήμους, επανέλαβε ότι είχε προτείνει στον κ. Σαμαρά να κατέβει για υποψήφιος στην περιφέρεια Αττικής ο κ. Αβραμόπουλος, αλλά εκείνος προτίμησε την "άγονη γραμμή του Κικίλια".

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Λιμενικοί λήστευαν μετανάστες

    Περίπου 13 αλλοδαπούς που διέμεναν σε πρόχειρα καταλύματα στην Πάτρα είχαν ληστέψει τις τελευταίες ημέρες δυο 25χρονοι λιμενικοί που συνελήφθησαν από την Αστυνομία.

    Οι δύο λιμενικοί, που υπηρετούν στο κεντρικό Λιμεναρχείο της Πάτρας, πήγαν τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής μαζί με έναν ακόμη 24χρονο άνδρα, σε πρόχειρο κατάλυμα αλλοδαπών στην περιοχή της Μαρίνας της Πάτρας και προσποιούμενοι τους αστυνομικούς ακινητοποίησαν πέντε αλλοδαπούς και με την απειλή όπλων και μαχαιριών άρπαξαν τρία κινητά τηλέφωνα και τ00 ευρώ. Πριν φύγουν οι τρεις δράστες, έδεσαν τους αλλοδαπούς με πλαστικές χειροπέδες. Το περιστατικό καταγγέλθηκε στην Αστυνομία και με βάση τα στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο λιμενικούς και τον τρίτο άνδρα, οι οποίοι σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία αναγνωρίστηκαν από τους αλλοδαπούς

    Στο πλαίσιο των ερευνών της Ασφάλειας Πατρών πρόεκυψε ότι οι δύο λιμενικοί είχαν επιτεθεί στις 8 Οκτωβρίου και σε άλλη ομάδα μεταναστών.

    Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια και τα αυτοκίνητα των συλληφθέντων, βρέθηκαν 29 κινητά τηλέφωνα, 63 πλαστικές χειροπέδες, ένα μαχαίρι, μία πτυσσόμενη ράβδος, μια σιδερογροθιά, ένα αεροβόλο όπλο, μια αυτοσχέδια ράβδος, τύπου καλωδίου και το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ

    Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, ο οποίος τους παρέπεμψε στην ανακρίτρια, από την οποία ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν στις 22 Οκτωβρίου.

    Οι τρεις συλληφθέντες κατηγορούνται για «ληστεία κατά συρροή και κατ΄ εξακολούθηση, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοφορία και αντιποίηση αρχής».

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Στο στόχαστρο οι καταθέτες εξωτερικού

    Σε στενό κλοιό θέτει το υπουργείο Οικονομικών τους καταθέτες εξωτερικού και προαναγγέλλει νέες διασταυρώσεις για την αποκάλυψη φορολογητέας ύλης και από τόκους που λαμβάνουν και δεν τους δηλώνουν.

    Μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ ο Γενικός Γραμματέας Πληροφορικών Συστημάτων Δ. Σπινέλλης αποκάλυψε πως το Υπουργείο Οικονομικών έχει στην κατοχή του "μερικές εκατοντάδες χιλιάδες εγγραφές από καταθέσεις του εξωτερικού", τα στοιχεία των οποίων επεξεργάζεται προκειμένου να εντοπίσει ενδεχόμενη φοροδιαφυγή.

    Σύμφωνα με το ίδιο, τα στοιχεία των καταθέσεων που δεν θα ταυτίζονται με τις δηλώσεις θα αποστέλλονται για περαιτέρω έρευνα στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και στα ελεγκτικά κέντρα.

    Επιβεβαίωσε ότι εκκρεμεί από την Αρχήν προστασίας προσωπικών δεδομένων για τον τρόπο που θα δημοσιοποιούνται οι φορολογικές δηλώσεις (Video) ώστε στο πλαίσιο της διαφάνειας να γνωρίζουν οι πολίτες αν δηλώνουν όσα κερδίζουν όσοι ζουν πλουσιοπάροχα.

    Για την ηλεκτρονική κάρτα που θα αντικαταστήσει σταδιακά τις αποδείξεις, ο επικεφαλής της ΓΓΠΣ τόνισε πως θα χρησιμοποιείται προαιρετικά από τους φορολογουμένους στις συναλλαγές τους για την καταγραφή της αξίας των δαπανών που κτίζουν το αφορολόγητο. Ο ίδιος είπε πως ήδη το υπουργείο Οικονομικών έχει στείλει περιγραφή του συστήματος στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, από την οποία αναμένει και τη σχετική έγκριση.

    Αναφερόμενος στη ρύθμιση για τη περαίωση, είπε πως η αποστολή των ειδικών σημειωμάτων θα ξεκινήσει στα τέλη της εβδομάδας. Τόνισε δε πως καθημερινά θα αποστέλλονται από την ΓΓΠΣ 100.000 εκκαθαριστικά σημειώματα, κάτι που σημαίνει ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί εντός 10 -13 ημερών.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] Δυο νεκροί από την κακοκαιρία

    Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης εξακολουθεί να βρίσκεται η Χίος, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε χθες το νησί, που είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο ενός ηλικιωμένου.

    Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε το μεσημέρι και η Ικαρία, όπου σήμερα εντοπίστηκε νεκρός ένας 34χρονος άντρας.

    Οι δήμαρχοι της Ικαρίας, σε έγγραφό τους προς το υπουργείο Εσωτερικών, αναφέρουν ότι η κατάσταση σε ορισμένες περιοχές του νησιού, αγγίζει τα όρια της βιβλικής καταστροφής, αφού οικισμοί ολόκληροι έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα.

    Σήμερα, μετέβησαν στη Χίο ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Όθωνας και η υφυπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας Ελπίδα Τσουρή, προκειμένου μαζί με τη Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου Σοφία Θεολογίτου, να επισκεφτούν τις περιοχές που έχουν πληγεί.

    Σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου, θα γίνει εκτίμηση της κατάστασης και καταγραφή των ζημιών.

    Προβλήματα από την κακοκαιρία προκλήθηκαν και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

    Στη Ζάκυνθο, ανεμοστρόβιλος "χτύπησε" το νησί για δεύτερη φορά σε λίγες ημέρες, ενώ νεαρή Αγγλίδα τραυματίστηκε ελαφρά, από θραύση γυαλιών, αλλά δεν θεωρήθηκε απαραίτητη η μεταφορά της στο νοσοκομείο.

    Στην Κορινθία, πλημμύρισαν σπίτια σε οικισμούς των Δήμων, για τέταρτη φορά μέσα σβ ένα μήνα και διακόπηκε για αρκετή ώρα, λόγω των νερών η κυκλοφορία στην παλαιά εθνική Κορίνθου - Πατρών.

    Προβλήματα προκάλεσε η χθεσινή νεροποντή και στο Παναρκαδικό νοσοκομείο Τρίπολης. Νερά άρχισαν να τρέχουν απβ τους τοίχους, στα εξωτερικά ιατρεία, στον προθάλαμο των χειρουργείων και στο τμήμα επειγόντων περιστατικών.

    Σήμερα, τα έντονα φαινόμενα έχουν περιοριστεί στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και το πρωί στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Στις υπόλοιπες περιοχές επικρατούν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μικρής διαρκείας.

    Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από αύριο Τετάρτη, αρχικά στη δυτική Ελλάδα και αργότερα στις υπόλοιπες περιοχές.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [06] Πρόταση για παραπομπή

    Την παραπομπή στο δικαστικό συμβούλιο και των πέντε υπουργών της Νέας Δημοκρατίας, που είχαν παραπεμφθεί στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου και της λίμνης Βισθωνίδας, περιλαμβάνει το πόρισμα της Επιτροπής, που εκφράζει τα συμπεράσματα των βουλευτών της πλειοψηφίας.

    Ειδικότερα, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ παραπέμπουν τον κ.Θόδωρο Ρουσόπουλο για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην προσπόριση αθέμιτου περιουσιακού οφέλους εκ μέρους της Μονής Βατοπεδίου και τρίτων εταιριών, μέσω κακουργηματικής απιστίας και απάτης, καθώς και για το αδίκημα της απιστίας περί την υπηρεσία σε βάρος του Δημοσίου.

    Οι κκ Κοντός, Δούκας και Μπασιάκος παραπέμπονται για ηθική αυτουργία στο αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από τις εγκληματικές δραστηριότητες της κακουργηματικής απιστίας και απάτης αλλά και ως συναυτουργοί του κ.Ρουσόπουλου στα υπόλοιπα αδικήματα. Τέλος, ο κ. Γιώργος Βουλγαράκης παραπέμπεται με "σοβαρές ενδείξεις" για την διάπραξη του αδικήματος της «παράβασης καθήκοντος, που είχε ως αποτέλεσμα ζημία εις βάρος του Δημοσίου», κακουργηματικού πάντα, χαρακτήρα.

    Το ΚΚΕ προτείνει την παραπομπή των κ.κ. Δούκα, Κοντού και Μπασιάκου, ενώ επιφυλάσσεται για τους Θ. Ρουσόπουλο και Γ. Βουλγαράκη.

    Ο ΛΑΟΣ δεν προτείνει παραπομπή υπουργού της ΝΔ, καθώς "τα αδικήματά τους έχουν παραγραφεί".

    Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει την παραπομπή των κ.κ. Δούκα, Κοντού και Μπασιάκου.

    Οι αντιδράσεις

    Με επιστολή του, ο κ.Δούκας κατηγόρησε τον πρόεδρο της Προανακριτικής Επιτροπής ότι επιτάχυνε "την όλη διαδικασία έκδοσης των χωριστών πορισμάτων με σκοπό τη συγκάληψη της αλήθειας και τον ευτελισμό κάθε έννοιας δικαιοσύνης".

    Για παραβίαση του Συντάγματος κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ο πρώην υπουργός Γιώργος Βουλγαράκης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό "Βήμα" και επανέλαβε ότι η απόφαση της προανακριτικής επιτροπής είναι πολιτική ντροπή, σημειώνοντας πως τέσσερις υπουργοί Πολιτισμού υπέγραψαν αποφάσεις που αφορούσαν την υπόθεση, αλλά μόνο ο ίδιος κατηγορείται.

    Τέλος, ο κ.Ρουσόπουλος αναφέρει σε δήλωσή του ότι με την πρότασή τους οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καταπατούν θεμελιώδεις αρχές του νομικού μας πολιτισμού", ενώ κατηγορεί τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ.Παπανδρέου ότι "δεν τον ενδιαφέρει η αλήθεια αλλά η σπίλωση των πολιτικών του αντιπάλων".

    Στην πρόθεση να πληγεί η ΝΔ ενόψει των εκλογών για τους ΟΤΑ, αποδίδει η αξιωματική αντιπολίτευση την έκδοση πορίσματος της Προανακριτικής Επιτροπής για το Βατοπέδι, τονίζοντας πως το πόρισμα εκδίδεται χωρίς στοιχεία που να αποδεικνύουν ζημία του Δημοσίου.

    «Ο Ελληνικός λαός θα περίμενε από την - τρεις φορές αποχωρούσα από τη Βουλή - ΝΔ να παραδεχτεί, έστω και τώρα, τις τραγικές ευθύνες της στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    Εξεταστική Ζήμενς. Την ερχόμενη εβδομάδα το ταξίδι στο Μόναχο

    Για τις 26 και 27 Οκτωβρίου προσδιορίστηκε η εξέταση των μαρτύρων, που αποφάσισε η εξεταστική επιτροπή που διερευνά την υπόθεση Ζήμενς.

    To κλιμάκιο των Ελλήνων βουλευτών θα μεταβεί στην Εισαγγελία του Μονάχου, στο πλαίσιο της δικαστικής συνδρομής, για την εξέταση τόσο των στελεχών της διοίκησης της μητρικής εταιρείας, όσο και των πρώην στελεχών της, Ράινχαρντ Σίκατσεκ, Μίχαελ Κουτσενρόιτερ και Μιχάλη Χριστοφοράκο.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [07] Τσετσενία: Ένοπλη επίθεση

    Μια μικρή ομάδα τεσσάρων ανταρτών επιτέθηκε σήμερα το πρωί στο κοινοβούλιο της Τσετσενίας στο Γκρόζνι, σκοτώνοντας τέσσερις εργαζόμενους στη Βουλή, πριν οι δυνάμεις ασφαλείας πραγματοποιήσουν έφοδο και τούς σκοτώσουν, σε μια νέα επίθεση που πλήττει την ταραγμένη αυτή δημοκρατία του ρωσικού Καυκάσου.

    "Η επιχείρηση εξόντωσης των ανταρτών και η απελευθέρωση των βουλευτών και των εργαζομένων διήρκεσε 15 έως 20 λεπτά", δήλωσε ο πρόεδρος της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.

    "Ολοι οι βουλευτές είναι ζωντανοί, απομακρύνθηκαν από το χώρο του κοινοβουλίου και είναι σε ασφαλές μέρος", πρόσθεσε ο Καντίροφ που είχε επικοινωνία το πρωί με τον ισχυρό άνδρα της Ρωσίας, τον πρωθυπουργό Βλαντιμίρ Πούτιν.

    Οι αντάρτες επιτέθηκαν γύρω στις 08:00 ώρα Ελλάδος στην έδρα του κοινοβουλίου στο Γκρόζνι, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές και αυτόπτες μάρτυρες.

    Δύο ώρες αργότερα, στις 10:00 ώρα Ελλάδος, η τσετσενική κυβέρνηση ανακοίνωνε ότι "εξόντωσε" τους αντάρτες που πραγματοποίησαν την επίθεση, ενώ το τσετσενικό υπουργείο Εσωτερικών πρόσθετε ότι τρεις αστυνομικοί, αρμόδιοι για την ασφάλεια του κτιρίου και ένας υπάλληλος της Βουλής σκοτώθηκαν.

    Η τελευταία αυτή επίθεση της ισλαμιστικής εξέγερσης που έχει αιματοκυλίσει ολόκληρο το ρωσικό Καύκασο και την οποία η Μόσχα δεν έχει επιτύχει να καταπνίξει τα τελευταία τουλάχιστον 15 χρόνια, ήταν η πιο "θεαματική" στην Τσετσενία, μετά την επίθεση στα τέλη Αυγούστου εναντίον του χωριού Ζαντορόι, γενέτειρα του τσετσένου προέδρου.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 19 October 2010 - 12:31:36 UTC