Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-10-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Περιοδεία Δρούτσα στη Μέση Ανατολή
  • [02] Παπαρήγα: "Να αλλάξουν οι συσχετισμοί"
  • [03] Ανάκληση τροφίμων με αλλεργιογόνες ουσίες
  • [04] Η ατζέντα της Δευτέρας 18/10/2010

  • [01] Περιοδεία Δρούτσα στη Μέση Ανατολή

    Περιοδεία στη Μέση Ανατολή πραγματοποιεί ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας.

    Όπως δήλωσε ο υπουργός, η περιοδεία του στη Μέση Ανατολή σ΄αυτή την «κρίσιμη καμπή» για την πορεία της ειρηνευτικής διαδικασίας, ξεκίνησε από την Ιορδανία ακριβώς γιατί ο ρόλος της χώρας και η συμβολή του Ιορδανού μονάρχη είναι ουσιώδεις στη σταθερότητα της περιοχής - «και η Ελλάδα» συμπλήρωσε ο κ.Δρούτσας, «θέλει επίσης να συμβάλει στην ειρήνη και τη σταθερότητα της περιοχής».

    Σήμερα, ο υπουργός θα βρίσκεται στο Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη και ξεκίνησε το πρόγραμμά του με επίσκεψη στο Πατριαρχείο, όπου συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Θεόφιλο Γ΄.

    Ο ιεράρχης αναφέρθηκε εγκωμιαστικά στις «εξαιρετικές προσπάθειες» που καταβάλλει η ελληνική κυβέρνηση και στο «ενδιαφέρον που επιδεικνύει ποικιλοτρόπως» το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών για το Πατριαρχείο.

    Ο κ. Δρούτσας συνεχάρη τον Πατριάρχη για την εκλογή του ως Προέδρου των Εκκλησιών της Ιορδανίακαι υπογράμμισε ότι κατά την επίσκεψή του στην περιοχή - «σε κάθε βήμα» - επιβεβαιώνει τον ιδιαίτερο ρόλο της Ελληνικής Ορθοδοξίας.

    Στη συνέχεια, ο υπουργός Εξωτερικών ξεναγήθηκε από τον Πατριάρχη στον Πανάγιο Τάφο του Ναού της Αναστάσεως, κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Ζ. Χερτζλ, οραματιστή-ιδρυτή του κράτους του Ισραήλ, ενώ, τέλος, ξεναγήθηκε στο Μουσείο του Ολοκαυτώματος Γιαντ Γιασέμ.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Παπαρήγα: "Να αλλάξουν οι συσχετισμοί"

    Τη σημασία της ενίσχυσης του ΚΚΕ στις εκλογές υπογράμμισε η Γενική Γραμματέας του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας σήμερα σε εργαζόμενους στα ΕΛΠΕ, και τόνισε ότι "αυτό που λένε πως δεν θα παρθούν νέα μέτρα, είναι μεγάλο ψέμα".

    Η κα Παπαρήγα είπε ότι για το ΚΚΕ το κρίσιμο ζήτημα είναι να τιμωρήσει ο λαός τούς υπεύθυνους για τη σημερινή κατάσταση και πρόσθεσε ότι η ενίσχυση των ψηφοδελτίων που στηρίζει το ΚΚΕ θα καταγραφεί σαν η πρώτη μεγάλη αλλαγή σε πολιτικό επίπεδο στην Ελλάδα, ύστερα από πάρα πολλά χρόνια. Αυτό, είπε η κ. Παπαρήγα, θα μετρήσει σε δύο κατευθύνσεις:

    Πρώτον, τα μεγάλα κόμματα θα αρχίσουν να φοβούνται. Από φιλότιμο δεν παίρνουν, αλλά θα αρχίσουν να φοβούνται.

    Και από την άλλη μεριά θα δημιουργηθεί ένα καλύτερο κλίμα για το λαό, για την εργατική τάξη πριν απβ όλα, να αντιμετωπίσει ό,τι έρχεται το Δεκέμβρη, το Γενάρη, τον επόμενο χρόνο.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Ανάκληση τροφίμων με αλλεργιογόνες ουσίες

    Την άμεση ανάκληση/απόσυρση προϊόντων με αλλεργιογόνες ουσίες, που διακινήθηκαν μέσω του δικτύου καταστημάτων της εταιρίας "AB Βασιλόπουλος ΑΕ", απαίτησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για δύο προϊόντα ρυζομακάρονων (noodles), στιγμιαίας παρασκευής, με άρωμα γαρίδας, με τις εμπορικές επωνυμίες "Delhaize Bag Noodles, Shrimp flavor 60 γρ", barcode 5400111145143 και "Delhaize Cup Noodles, Shrimp flavor 70 γρ", barcode 5400111145181, στις συσκευασίες των οποίων δεν αναφέρεται ότι περιέχουν σόγια, καθώς και για προϊόν γλυκιάς σάλτσας σόγιας, με την εμπορική επωνυμία "Delhaize Sweet Soy Sauce", σε γυάλινη συσκευασία των 200 ml, barcode 5400111122106, στη συσκευασία του οποίου δεν αναγράφεται ότι περιέχει γλουτένη.

    Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου των παραπάνω προϊόντων από την ελληνική αγορά, ανεξαρτήτως παρτίδας και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Στην ανακοίνωσή του, ο ΕΦΕΤ απευθύνει κάλεσμα στους καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα και είναι αλλεργικοί σε γλουτένη ή/και σόγια, να μην τα καταναλώσουν.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Η ατζέντα της Δευτέρας 18/10/2010

  • Περιοδεία του προέδρου του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα σε Κόρινθο και Τρίπολη

  • Εκτακτη συνεδρίαση της συγκλήτου του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Θεσσαλονίκη/ΑΠΘ

    07:30:00 Η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα μιλήσει σε συγκέντρωση εργαζομένων στο εργοτάξιο εκσυγχρονισμού των ΕΛ.ΠΕ. Ελευσίνας (πρώην ΠΕΤΡΟΛΑ).

    11:00:00 Συνέντευξη τύπου της Υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου όπου θα γίνει ενημέρωση για τα αποτελέσματα του ταξιδιού της στις ΗΠΑ. Αθήνα/Μαρούσι/Υπουργείο

    12:00:00 Συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, πό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου. Το νομοσχέδιο για τον Κινηματογράφο θα παρουσιάσει στο υπουργικό συμβούλιο, ο υπουργός Πολιτισμού, Π. Γερουλάνος

    12:30:00 Συνέντευξη τύπου του Δ.Σ. του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης για την παρουσίαση του Διεθνούς Συνεδρίου για τον Ελληνικό Πολιτισμό ''Διάλογοι Αθηνών''. Αθήνα/Ίδρυμα Ωνάση (Λ. Αμαλίας 56)

    12:00:00 Η ομάδα δημιουργίας της ιστοσελίδας pressinaction, παραχωρεί συνέντευξη Τύπου, στο κτίριο της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας - Θράκης, με αφορμή την έναρξη λειτουργίας της ιστοσελίδας. Θεσσαλονίκη/κτίριο ΕΣΜ-Θ (Στρ. Καλλάρη 3)

    12:00:00 Συνέντευξη Τύπου της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης (20/10/10). Θεσσαλονίκη/γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (Πλατεία Αριστοτέλους 4)

    13:00:00 Ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μίχας θα παρουσιάσει τους τελευταίους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού του "Πειραιάς Πολιτών - Καθαρή Συμφωνία". Πειραιάς (Ι. Δραγάτση 8, 8ος όρ.)

    14:30:00 Έκτακτη σύσκεψη του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης , με θέμα την κατανομή του διαφημιστικού χώρου. Θεσσαλονίκη/Νέο Δημαρχείο

    16:00:00 Ημερίδα με θέμα "Χρέος - Δ.Ν.Τ.: Πως θα σωθούμε" διοργανώνουν το τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Α.Π.Θ. και το Ίδρυμα Δημητρίου και Μαρίας Δελιβάνη, με τη συνεργασία του γενικού προξενείου της Γαλλίας. Προβλέπεται ανταλλαγή απόψεων με το ακροατήριο. Θα υπάρξει ταυτόχρονη μετάφραση από τα γαλλικά στα ελληνικά. Θεσσαλονίκη/Παλιά Φιλοσοφική Σχολή

    17:00:00 Οι "Δρόμοι του κρασιού της Πελοποννήσου", διοργανώνουν εκδήλωση γνωριμίας με τους οινόφιλους ολόκληρης της βόρειας Ελλάδας. Θεσσαλονίκη/Ξενοδοχείο Makedonia Palace

    18:00:00 Ημερίδα με θέμα "Ενημέρωση γονέων και μαθητών της Α' Γυμνασίου για την ομαλή μετάβασή τους από την πρωτοβάθμια στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση & επαγγελματικός προσανατολισμός", διοργανώνει η αντιδημαρχίες Παιδείας και Πολιτισμού - Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Ευόσμου σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικού Προσανατολισμού του 3ου ΓΕΛ. Θεσσαλονίκη/Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου (Μεγ. Αλεξάνδρου 57)

    19:00:00 Η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα παραβρεθεί σε πολιτική εκδήλωση του ΚΚΕ με καλλιτέχνες. Ακόμη θα παραβρεθούν οι υποψήφιοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση Θανάσης Παφίλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής και Νίκος Σοφιανός υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας. Αθήνα/θέατρο "Τζένη Καρέζη" (Ακαδημίας 3, Αθήνα).

    19:00:00 Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Αλ. Π. Μητρόπουλος θα παρουσιάσει το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Αττική Συνεργασία - Όχι στο Μνημόνιο». Αθήν/ξεν. Athens Imperial

    19:00:00 Εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για την έναρξη της προεκλογικής περιόδου και του ξεδιπλώματος της καμπάνιας του κόμματος. Μετέχουν οι Ι. Ραγκούσης, Μ. Καρχιμάκης, Γ. Καμίνης, και Ι. Σγουρός. Αθήνα/Θέατρο "Ολύμπια" (Ακαδημίας 59-61)

    19:30:00 Ομιλία του ακαδημαϊκού Δημήτρη Νανόπουλου με θέμα "Η Σκοτεινή Υλη και ο Μεγάλος Επιταχυντής του CERN". Αθήνα/Ιδρυμα Ευγενίδου

    20:00:00 Εικαστικό δεκαπενθήμερο. Διοργανώνει ο Σύλλογος Ζωγράφων Θεσσαλονίκης & Βορείου Ελλάδος, με την ευκαιρία συμπλήρωσης 25 χρόνων από την ίδρυση του. Θεσσαλονίκη/Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς (Κατούνη 12-14, Λαδάδικα)

    21:00:00 Έκθεση φωτογραφίας των δικηγόρων που διακρίθηκαν στον πρώτο διαγωνισμό φωτογραφίας, με θέμα τη δικηγορική καθημερινότητα, διοργανώνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ). Θεσσαλονίκη/Κτίριο ΔΣΘ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

  • Ποδόσφαιρο-Β΄ Εθνική (6η ημέρα)

    18:00:00 Πιερικός-Βέροια

    19:00:00 ΠΑΣ Γιάννινα-Παναιτωλικός

    19:00:00 Μπάσκετ-SuperCup γυναικών: Αθηναϊκός-Σπαρτάκ Μόσχας Περιχώρων (Μαρούσι, Κλειστό Αγ. Θωμά)

    19:00:00 Βόλεϊ-Α1 Γυναικών (1η ημέρα): Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός (Γηπ. Ρέντη)

    22:00:00 Ποδόσφαιρο-Αντίπαλοι ελληνικών ομάδων: Χέρκουλες-Βιγιαρεάλ

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 18 October 2010 - 10:52:04 UTC