Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-10-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σήμερα το πόρισμα
  • [02] Επιδείνωση του καιρού
  • [03] Σήμερα η κηδεία
  • [04] Nέο αμυντικό δόγμα

  • [01] Σήμερα το πόρισμα

    Διαβουλεύσεις και πυρετώδεις διεργασίες των εκπροσώπων των κομμάτων που μετέχουν στην προκαταρκτική επιτροπή της Βουλής για το Βατοπαίδι, καθώς με τα πορίσματά τους που θα παραδώσουν στις 4 το απόγευμα καλούνται να αποφανθούν για την παραπομπή πρώην υπουργών στο Ειδικό Δικαστήριο. Πάντως , αποκλείεται η έκδοση κοινού πορίσματος.

    Στο ΠΑΣΟΚ πληροφορίες αναφέρουν ότι θεωρείται δεδομένη η παραπομπή των πρώην υπουργών Ευάγγελου Μπασιάκου, Πέτρου Δούκα, Αλέξανδρου Κοντού

    Το ΚΚΕ αναμένεται να παραπέμψει σίγουρα τους Ευ. Μπασιάκο, Π. Δούκα, Αλ. Κοντό, αλλά μέχρι το βράδυ της Κυριακής δεν είχε οριστικοποιηθεί η τύχη του Θ. Ρουσόπουλου.

    Το ΛΑΟΣ θα παραδώσει πόρισμα αλλά σκέφτεται να μην προτείνει παραπομπές, με το επιχείρημα ότι τα αδικήματα έχουν παραγραφεί.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ θεωρεί δύσκολη την μη παραπομπή των τριών τουλάχιστον πρώην υπουργών που υπέγραψαν αποφάσεις, βρίσκεται σε προβληματισμό ως προς τις διιστάμενες απόψεις περί παραγραφής των αδικημάτων.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Επιδείνωση του καιρού

    Επιδείνωση με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, αλλά και μποφόρ στα πελάγη είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

    Σήμερα Δευτέρα το κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να επεκταθεί σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 7 και το βραδυ τοπικά στο Αιγαίο 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές.

    Για την Τρίτη, η ΕΜΥ προβλέπει στα δυτικά, το ανατολικό Αιγαίο, τα βόρεια και την Κρήτη νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μικρής διαρκείας.

    Την Τετάρτη αναμένεται σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αρχικά στη Δυτική Ελλάδα και αργότερα στις υπόλοιπες περιοχές.

    Ανεμοστρόβιλος πέρασε το βράδυ της Κυριακής από τον Βασιλικό Ζακύνθου, προκαλώντας υλικές ζημιές σε σπίτια, σε ελαιοκαλλιέργειες, σε ένα αυτοκίνητο, σε μια βάρκα ενώ προκάλεσε και την διακοπή της ηλεκτροδότησης στην περιοχή.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Σήμερα η κηδεία

    Στα 87 του χρόνια εξέπνευσε, λίγα λεπτά πριν από τις 8 το πρωί του Σαββάτου, στο νοσοκομείο Μετροπόλιταν, όπου νοσηλευόταν τον τελευταίο μήνα, ο Γιάννης Δαλιανίδης. Σκηνοθέτης και σεναριογράφος από τους πιο εμπορικούς του ελληνικού κινηματογράφου, ο Γ.Διαλιανίδης ξεκίνησε την καριέρα του, ως χορευτής και χορογράφος, με καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Γιάννης Νταλ. Από το 1958 άρχισε να γράφει σενάρια για κινηματογραφικές ταινίες, με πρώτο το σενάριο της ταινίας «Το τρελοκόριτσο».

    Η σκηνοθετική του καριέρα «ανέτειλε» το 1959 με την ταινία «Η μουσίτσα». Την ίδια χρονιά βγήκε στο πανί η ταινία «Λαός και Κολωνάκι». Το 1961 ξεκινά τη συνεργασία του με την εταιρία Φίνος Φιλμς. Συνολικά σκηνοθέτησε περισσότερες από 60 ταινίες και στις περισσότερες είχε γράψει ο ίδιος το σενάριο. Από τη δεκαετία του ΄70 μπαίνει και στον χώρο της τηλεόρασης σκηνοθετώντας σειρές, που άφησαν εποχή, όπως το Λούνα Πάρκ.

    Πολύ συχνά στις συνεντεύξεις του μιλούσε και για τη μητέρα του, τη γυναίκα που τον είχε υιοθετήσει, αποκαλύπτοντας μάλιστα πως η αγάπη του γι αυτήν δεν τον άφησε να φύγει στο εξωτερικό και να κάνει καριέρα εκεί. «Μου φαινόταν αδιανόητο να αφήσω μια γριούλα μετά από όσα είχε προσφέρει σε μένα».

    Συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του Γιάννη Δαλιανίδη εκδόθηκε από την ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

    Η πολιτική του κηδεία, κατόπιν επιθυμίας του ιδίου, θα γίνει σήμερα Δευτέρα στις 15.00 της Δευτέρας από το Α΄ Νεκροταφείο της Αθήνας.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Nέο αμυντικό δόγμα

    Η τρομοκρατία και οι ηλεκτρονικές επιθέσεις στον κυβερνοχώρο αναμένεται να παραγκωνίσουν την πυρηνική απειλή και την κατάρρευση ασθενών κρατών από την πρωτοκαθεδρία στα σχέδια της βρετανικής κυβέρνησης για την κατάστρωση της στρατηγικής της για την εθνική ασφάλεια, που θα ανακοινωθούν σήμερα.

    Η κυβέρνηση ευελπιστεί πως η Στρατηγική της για την Εθνική Ασφάλεια θα βοηθήσει να πεισθούν οι επικριτές της ότι η εκτεταμένη στρατιωτική αναδιάρθρωση που θα ξεκινήσει από αύριο, Τρίτη, είναι απόρροια ενός σαφούς στρατηγικού σχεδιασμού και δεν υπαγορεύεται από τις ανάγκες της δημοσιονομικής λιτότητας.

    Η κυβέρνηση φιλοδοξεί να μειώσει το τεράστιο δημοσιονομικό έλλειμμα του 11% χωρίς να μειώσει το στρατιωτικό κύρος της Βρετανίας στην Ευρώπη και στους στενούς συμμάχους του Λονδίνου, τις ΗΠΑ, τις οποίες στηρίζουν αμέριστα στους πολέμους στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

    Μολαταύτα, η Επιτροπή για την Δημόσια Διοίκηση της Βολής των Κοινοτήτων, συντάσσεται με χθεσινή της έκθεση στους επικριτές της κυβέρνησης, επισημαίνοντας πως αμφιβάλλει «εάν η κυβέρνηση είναι ικανή να προτείνει μία αναδιάρθρωση που να μπορεί να είναι εξίσου και στρατηγική».

    Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στα υπουργεία Αμύνης και Οικονομικών κατέληξαν σε περικοπές μικρότερες του 10% σε τέσσερα χρόνια, με προϋπολογισμό 36,9 δισ. λίρες (59 δισ. δολάρια). Οι περικοπές είναι μικρότερες από τις αναμενόμενες του 25% , εντούτοις θα οδηγήσει σε πολλές μειώσεις, καθυστερήσεις, ή ακυρώσεις στις παραδόσεις υλικού.

    Η Στρατηγική της Εθνικής Ασφάλειας θα αποτελέσει μία ευρεία αναθεώρηση των απειλών που καλείται να αντιμετωπίσει η Βρετανία και θα εξηγεί τις αρχές που θα διέπουν την ευρύτερη Αναθεώρηση της Στρατηγικής Άμυνας και Ασφάλειας που θα αποκαλυφθεί αργότερα.

    Σε αυτήν την αναθεώρηση, η απειλή από τη διάδοση των πυρηνικών και η κατάρρευση ασταθών κρατών ναι μεν θα αναφέρονται στην έκθεση, αλλά το ΥΠΕΞ και οι αναλυτές έχουν υποδείξει να υπάρξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην τρομοκρατία και στις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, πιθανώς για να δικαιολογηθούν οι περικοπές στον εξοπλισμό για τακτικό και συμβατικό πόλεμο.

    Οι περικοπές στις αμυντικές δαπάνες ενδέχεται να έχουν μέγα αντίκτυπο στη βιομηχανία της Βρετανίας, στην οποία ολόκληρες περιοχές βασίζονται στα συμβόλαια με τον στρατό, αλλά επίσης αναμένεται να έχουν πολιτικές και διπλωματικές συνέπειες.

    Το κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα παραδοσιακά υποστηρίζει το στράτευμα και οι περικοπές ενδέχεται να προκαλέσουν τριγμούς στις τάξεις του.

    Την περασμένη εβδομάδα η αμερικανίδα ΥΠΕΞ, Χίλαρι Κλίντον και ο υπουργός Αμύνης, Ρόμπερτ Γκέιτς, εξέφρασαν την ανησυχία τους πως οι περικοπές στα ευρωπαϊκά κράτη ενδέχεται να φθάσουν σε μεγάλο βαθμό, υπονομεύοντας την στρατιωτική ρώμη της Συμμαχίας. Τα μέλη του ΝΑΤΟ είναι αναγκασμένα να δαπανούν το 2% του ΑΕΠ τους για αμυντικά προγράμματα.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 18 October 2010 - 4:31:18 UTC