Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-10-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αύριο τα πορίσματα για Βατοπαίδι
  • [02] Α.Παπαρήγα: "Να ανατραπούν οι πολιτικοί συσχετισμοί"
  • [03] Ντ.Μπακογιάννη:"Στις 21/11 το νέο κόμμα"
  • [04] Εγκατέλειψαν βρέφος στο δρόμο
  • [05] Συναγερμός για χτύπημα
  • [06] Ιδανικό ντεμπούτο

  • [01] Αύριο τα πορίσματα για Βατοπαίδι

    Διαβουλεύσεις και πυρετώδεις διεργασίες είχαν και θα έχουν έως αύριο το μεσημέρι οι εκπρόσωποι των κομμάτων που μετέχουν στην προκαταρκτική επιτροπή της Βουλής για το Βατοπαίδι καθώς με τα πορίσματά τους που θα παραδώσουν στις 4 το απόγευμα καλούνται να αποφανθούν για την παραπομπή πρώην υπουργών στο Ειδικό Δικαστήριο. Πάντως , αποκλείεται η έκδοση κοινού πορίσματος.

    Στο ΠΑΣΟΚ πληροφορίες αναφέρουν ότι θεωρείται δεδομένη η παραπομπή των πρώην υπουργών Ευάγγελου Μπασιάκου, Πέτρου Δούκα, Αλέξανδρου Κοντού

    Το ΚΚΕ αναμένεται να παραπέμψει σίγουρα τους Ευ. Μπασιάκο, Π. Δούκα, Αλ. Κοντό, αλλά μέχρι το βράδυ της Κυριακής δεν είχε οριστικοποιηθεί η τύχη του Θ. Ρουσόπουλου.

    Το ΛΑΟΣ θα παραδώσει πόρισμα αλλά σκέφτεται να μην προτείνει παραπομπές, με το επιχείρημα ότι τα αδικήματα έχουν παραγραφεί.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ θεωρεί δύσκολη την μη παραπομπή των τριών τουλάχιστον πρώην υπουργών που υπέγραψαν αποφάσεις, βρίσκεται σε προβληματισμό ως προς τις διιστάμενες απόψεις περί παραγραφής των αδικημάτων.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Α.Παπαρήγα: "Να ανατραπούν οι πολιτικοί συσχετισμοί"

    Στις 7 Νοεμβρίου θα καταγραφεί ο συσχετισμός δυνάμεων που ή θα είναι ευνοϊκός για τον λαό ή για την κυβέρνηση, τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα μιλώντας απόψε σε ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία Κυψέλης.

    Η κ. Παπαρήγα ανέπτυξε έναν συνολικό προβληματισμό για τις πολιτικές εξελίξεις και την πορεία της ελληνικής οικονομίας υπογραμμίζοντας την ανάγκη να ηττηθεί η πολιτική που οικοδομήθηκε επί δεκαετίες από τα δύο μεγάλα κόμματα , να ανατραπούν οι πολιτικοί συσχετισμοί και να υπάρξει ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης. Υπό το πρίσμα αυτό, είπε η Γραμματέας του ΚΚΕ, η ενίσχυση των συνδυασμών της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι απολύτως αναγκαία και εξέφρασε την αισιοδοξία της , λέγοντας ότι στις εκλογές θα υπάρξουν και θετικά μηνύματα για το κόμμα της. Η κ. Παπαρήγα εξέφρασε τη βεβαιότητα ,ότι αν δεν δεχθούν πλήγμα τα δύο μεγάλα κόμματα , μετά τις εκλογές θα ακολουθήσει νέα επιδρομή κατά των εργαζομένων.

    Μιλώντας εκτενώς για τις πολιτικές εξελίξεις η κ. Παπαρήγα κατ΄αρχήν εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό της για τη συζήτηση σχετικά με τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής της βουλής για την παραποίηση στοιχείων που δίνονταν στην ΕΕ σχετικά με το έλλειμμα . Η κ. Παπαρήγα διερωτήθηκε αν η κρίση της οικονομίας οφείλεται στα παραποιημένα στοιχεία . Είναι δυνατόν? είπε η κ. Παπαρήγα τονίζοντας ότι η κρίση θα υπήρχε και χωρίς την παραποίηση των στοιχείων , και σημείωσε ότι έχει όλα τα χαρακτηριστικά της μεγάλης κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος , χωρίς αυτό να σημαίνει, όπως είπε, ότι δεν έχουν ευθύνες και οι διαχειριστές της οικονομίας.

    Σύμφωνα με την κ. Παπαρήγα τις τελευταίες ημέρες φουντώνει η συζήτηση σχετικά με την συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας και όπως είπε, καταβάλλονται προσπάθειες να πέσουν οι τόνοι στην αντιπαράθεση μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Ντ.Μπακογιάννη:"Στις 21/11 το νέο κόμμα"

    Έτοιμη να ανακοινώσει την ίδρυση του κόμματος της, στις 21 Νοεμβρίου, δηλώνει με συνέντευξή της στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής» η Ντόρα Μπακογιάννη.

    Η ανεξάρτητη βουλευτής υπογραμμίζει ότι δεν θα πρόκειται για ένα κόμμα διαμαρτυρίας αλλά για μία «πρόταση διακυβέρνησης» και προβλέπει ότι «η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου θα είναι η τελευταία μονοκομματική κυβέρνηση της χώρας». Ταυτόχρονα φαίνεται ότι δεν θεωρεί ότι έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να την ακολουθήσει στο νέο πολιτικό φορέα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρ' ότι «έχει άλλη πολιτική διαδρομή».

    Αναφερόμενη στην πολιτική φυσιογνωμία του νέου φορέα η Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρει ότι στόχος είναι "ένα κίνημα που θα καλύψει ένα πολιτικό και ιδεολογικό χώρο που σήμερα δεν αντιπροσωπεύεται από κανέναν". Επίσης τάσσεται υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας, καθώς αναφέρει ότι "υπάρχει η ανάγκη εθνικής συνεννόησης στη βάση προγραμματικών συμφωνιών".

    Θέτοντας τις διαχωριστικές γραμμές με το υπάρχον πολιτικό σύστημα άσκησε σκληρή κριτική στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο χαρακτήρισε "ανεπαρκές και κατώτερο των περιστάσεων", καθώς και στη Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά, για την οποία σημείωσε πως "καθοδηγείται από εμμονές και δόγματα ενός ακροδεξιού, αντιευρωπαϊκού πυρήνα".

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Εγκατέλειψαν βρέφος στο δρόμο

    Έρευνα από το τμήμα ανηλίκων της ασφάλειας διενεργείται προκειμένου να εντοπιστεί ο άνθρωπος που εγκατέλειψε χθες το βράδυ νεογέννητο αγοράκι στην Κυψέλη.

    Το μωρό βρέθηκε από διερχόμενο γύρω στις 11.30 το βράδυ μέσα σε σακούλα στο πεζοδρόμιο της οδού Λυκαίου.

    Ο άνδρας που το βρήκε ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία και ασθενοφόρο με το οποίο το βρέφος διακομίστηκε στο νοσοκομείο παίδων Αγία Σοφία. Εκεί διαπιστώθηκε ότι είχε υποθερμία αλλά είναι πολύ καλά στην υγεία του και παραμένει στο νοσοκομείο μέχρι να αποφασιστεί από τον Εισαγγελέα τι θα γίνει.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] Συναγερμός για χτύπημα

    Οι μυστικές υπηρεσίες της Σαουδικής Αραβίας προειδοποίησαν πριν από μερικές ημέρες τις ευρωπαϊκές μυστικές υπηρεσίες για τρομοκρατική απειλή στη γηραιά "ήπειρο, κυρίως στη Γαλλία" που προέρχεται από την οργάνωση AQPA, την Αλ Κάιντα στην αραβική χερσόνησο, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπρις Ορτεφέ.

    "Πριν από μερικές ώρες ή μόλις μερικές ημέρες", οι Ευρωπαίοι έλαβαν ένα νέο μήνυμα των σαουδαραβικών μυστικών υπηρεσιών που μας ανέφερε ότι η Αλ Κάιντα στην αραβική χερσόνησο αναμφίβολα είναι ενεργή ή σκοπεύει να ενεργοποιηθεί", είπε ο υπουργός σε ραδιοφωνική εκπομπή.

    Ο Ορτεφέ διευκρίνισε ότι η απειλή αφορούσε "την ευρωπαϊκή ήπειρο και κυρίως τη Γαλλία".

    "Η απειλή είναι πραγματική και η επαγρύπνησή μας παραμένει εξαιρετικά αυξημένη", πρόσθεσε ο υπουργός που διευκρίνισε ότι το σχέδιο ασφαλείας Vigipirate συνεχίζει να έχει τους δείκτες στο κόκκινο, τελευταίο επίπεδο πριν οι δείκτες γίνουν κατακόκκινοι που σημαίνει κίνδυνος άμεσης τρομοκρατικής επίθεσης.

    Στα τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου οι γαλλικές αρχές έκαναν λόγο για "πραγματική" απειλή μέσα στη χώρα και κάλεσαν σε αυξημένη επαγρύπνηση. Και οι ΗΠΑ προειδοποίησαν τους Αμερικανούς που ταξιδεύουν στην Ευρώπη για "εν δυνάμει κινδύνους τρομοκρατικών επιθέσεων" κυρίως στο Παρίσι.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [06] Ιδανικό ντεμπούτο

    Με εντυπωσιακή νίκη συνοδεύθηκε το ντεμπούτο του Μανουέλ Χιμένεθ στον πάγκο της ΑΕΚ, καθώς η ομάδα του επικράτησε 4-0 του Άρη μέσα στο «Κλεάνθης Βικελίδης», για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα. Δύο γκολ σημείωσε ο Σκόκο (58΄, 68΄) κι από ένα ο Καφές (41΄) και ο Τζιμπούρ (90+).

    Ισόπαλος 1-1 έληξε ο αγώνας στο Καυτανζόγλειο στάδιο, ανάμεσα στον Ηρακλή και τον Πανσερραϊκό. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 11' με τον Σολτάνι και οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Παπάζογλου.

    Με το ίδιο σκορ (1-1) έληξε και ο αγώνας στο Παμπελοποννησιακό στάδιο, ανάμεσα στην Κέρκυρα και την Καβάλα, για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα. Οι τυπικά γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 20' με τον Επστάιν και οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 62' με τον Ονουάτσι.

    Σπουδαία νίκη με 2-0 επί της Λάρισας μέσα στο Αλκαζάρ πέτυχε ο Αστέρας Τρίπολης, στην 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα. Σκόρερ οι Κρις στο 39΄ και Ρομπέρτο στο 41΄.

    Ισόπαλος 2-2 έληξε ο αγώνας στο Περιστέρι, ανάμεσα στον Ατρόμητο και τον Ολυμπιακό Βόλου, για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα. Οι γηπεδούχοι πήραν δύο φορές το προβάδισμα με τους Μπρίτο (43΄), Σαμπού (79΄) και οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν ισάριθμες φορές με τους Μπρέσκα (57΄), Ντολεζάι (83΄).

    Οι χθεσινοί αγώνες

    Με τρόπο ενυπωσιακό πέρασε ο Ολυμπιακός από την Ξάνθη, καθώς τη νίκησε εύκολα μέσα στην έδρα της 3-0, για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα και παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας. Οι Ριέρα (18'), Τοροσίδης (53') και Φετφατζίδης (75'), πέτυχαν τα γκολ των «ερυθρολεύκων».

    Ο Παναθηναϊκός, χωρίς την παρουσία φιλάθλων του λόγω τιμωρίας, επικράτησε στο άδειο ΟΑΚΑ του ΠΑΟΚ με 1-0 και παραμένει σε απόσταση «αναπνοής» από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Το γκολ που έκρινε τον αγώνα, πέτυχε ο Λουκάς Βύντρα στο 20ο λεπτό.

    Με γκολ του Λεάλ στο 40' ο Εργοτέλης νίκησε 1-0 τον Πανιώνιο μέσα στη Νέα Σμύρνη, στην αναμέτρηση που άνοιξε την «αυλαία» της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα.

    Σε αναμετρήσεις για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα, σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

    Πανιώνιος-Εργοτέλης 0-1

    Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 1-0

    Ξάνθη-Ολυμπιακός 0-3

    Ατρόμητος-Ολυμπιακός Βόλου 2-2

    Κέρκυρα-Καβάλα 1-1

    Ηρακλής-Πανσερραϊκός 1-1

    Λάρισα-Αστέρας Τρίπολης 0-2

    Άρης-ΑΕΚ 0-4

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 6 αγώνες) 1. Ολυμπιακός 15

    2. Παναθηναϊκός 14

    3. ΑΕΚ 10

    4. Άρης 9

    . Εργοτέλης 9

    . Κέρκυρα 9

    . Καβάλα 9

    . Ηρακλής 9

    . Αστέρας Τρίπολης 9

    10. Ολυμπιακός Βόλου 8

    11. Ατρόμητος 6

    12. ΠΑΟΚ 5

    . Ξάνθη 5

    . Λάρισα 5

    15. Πανιώνιος 4

    . Πανσερραϊκός 4

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 17 October 2010 - 20:31:30 UTC