Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-10-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Άνοιξε για το κοινό η Ακρόπολη
  • [02] Χτύπημα της ανεργίας μέσω της ανάπτυξης
  • [03] Επαναφέρουν τα σταχτοδοχεία
  • [04] "Συνάντηση σε άριστο κλίμα"
  • [05] Απεργία στην Α1

  • [01] Άνοιξε για το κοινό η Ακρόπολη

    Άνοιξε για το κοινό το μεσημέρι ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, καθώς έληξε η στάση εργασίας που πραγματοποίησαν οι μόνιμοι υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού, σε ένδειξη συμπαράστασης στους συμβασιούχους.

    Από το πρωί, έξω από τον αρχαιολογικό χώρο έχουν συγκεντρωθεί και πάλι συμβασιούχοι του ΥΠΠΟ, που διεκδικούν τη μονιμοποίησή τους και την καταβολή των δεδουλευμένων τους, ενώ στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

    Μικρή ένταση δημιουργήθηκε το πρωί όταν αστυνομικές δυνάμεις άφησαν ένα ζευγάρι τουριστών να μπει στον Ιερό Βράχο, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των συγκεντρωμένων.

    Στις αντιδράσεις των συμβασιούχων, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός στη Βουλή, με αφορμή την συζήτηση επίκαιρης ερώτησης της κα Παπαρήγα για την ανεργία.

    Ο πρωθυπουργός απέδωσε το χθεσινό κλείσιμο της Ακρόπολης σε κομματική υποκίνηση και τόνισε ότι αυτές οι ενέργειες δίνουν πάτημα σε αυτούς που ποντάρουν στην ήττα της Ελλάδας. «Λέμε ναι στη διαμαρτυρία, όχι στην αυθαιρεσία», είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε:

    «Το δικαίωμα έκφρασης κάθε πολίτη είναι ιερό. Ιερό όμως είναι και το δικαίωμα στον κοινό μας πλούτο που δεν ανήκει σε κανένα άτομα, ομάδα ή κόμμα. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να βάζει λουκέτο, να αιχμαλωτίζει μνημεία και να ιδιοποιείται μια παγκόσμια κληρονομιά».

    Από την πλευρά της η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα αντέτεινε ότι ο τουρισμός της χώρας δεν εκτίθεται από τους συμβασιούχους αλλά από τα ΜΑΤ του κ. Παπουτσή.

    Ο πρωθυπουργός έκανε, επίσης, λόγο για ευθύνες του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά στη διάρκεια της θητείας του στο Υπουργείο Πολιτισμού, σε σχέση με την κατάσταση που επικρατεί με τους συμβασιούχους, προκαλώντας την αντίδραση της ΝΔ, δια του εκπροσώπου της, ο οποίος επισήμανε πως το θέμα των συμβασιούχων το είχε διευθετήσει με τροπολογία ο κ. Σαμαράς, την επέκταση της οποίας ζητούν σήμερα οι ίδιοι οι συμβασιούχοι.

    "Από τη μια, λοιπόν, έχουμε το Μουσείο της Ακρόπολης με σφραγίδα Σαμαρά και από την άλλη, τη χαώδη κατάσταση με τα ΜΑΤ και τα δακρυγόνα στον Ιερό Βράχο με τη σφραγίδα Παπανδρέου που εκθέτει τη χώρα μας διεθνώς", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτόπουλος.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Χτύπημα της ανεργίας μέσω της ανάπτυξης

    Είναι αναγκαίο ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης, προκειμένου να φέρουμε τον άνεργο στην ενεργή αγορά εργασίας, τόνισε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, απαντώντας σε ερώτηση της γγ του ΚΚΕ για την ανεργία. "Θέλουμε να πάμε σε ένα μοντέλο που επενδύει στην ποιότητα της εργασίας", υπογράμμισε ο Γ. Παπανδρέου.

    Η κ. Παπαρήγα κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα μέτρα για τη στήριξη των ανέργων.

    Απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ, σχετικά με τον χρονικό ορίζοντα διερεύνησης της ενδεχόμενης Εξεταστικής Επιτροπής για την Οικονομία, ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι η έρευνα θα αφορά ενδεχόμενες ευθύνες «οι οποίες έχουν σχέση με την συνειδητή παραποίηση των στοιχείων από το 2007 μέχρι το 2009».

    Ο κ. Καρατζαφέρης ανέφερε ότι πρέπει να διερευνηθούν οι όποιες ευθύνες από την περίοδο της εισόδου της χώρας στην ΟΝΕ έως και σήμερα.

    Η δηκτική αποστροφή του κ. Τσίπρα προς τον πρωθυπουργό «σας καλωσορίζω στο κοινοβούλιο της διαφθοράς και στη χώρα των διεφθαρμένων» προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του πρωθυπουργού, που κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι διασύρει τους δημοκρατικούς θεσμούς.

    «Έχουμε θετικά μηνύματα, αλλά δεν έχουμε φύγει από το τούνελ», τόνισε ο Γ. Παπανδρέου στη συνεδρίαση του διαθεσμικού οργάνου. Παράλληλα, άσκησε σφοδρή κριτική στον Αντώνη Σαμαρά, τονίζοντας ότι "εμπορεύεται φρούδες ελπίδες".

    Εξάλλου, "δείγμα εμπιστοσύνης", την οποία "σιγά - σιγά ανακτούμε όλοι μας, και το τραπεζικό σύστημα, αλλά και η ελληνική οικονομία", χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας, στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας, κ.κ. Β. Ράπανο και Απ. Ταμβακάκη. Οι αγορές σύντομα θα ανοίξουν, εκτίμησε ο κ. Ταμβακάκης.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Επαναφέρουν τα σταχτοδοχεία

    Δραματική πτώση του τζίρου επικαλούνται οι εστιάτορες μετά και την εφαρμογή του νόμου που απαγορεύει το κάπνισμα και προειδοποιούν ότι από την Κυριακή θα τοποθετήσουν εκ νέου τα σταχτοδοχεία στα τραπέζια.

    «Είμαστε κάθετα αντίθετοι στην χρονική περίοδο που πάει να εφαρμοστεί ο αντικαπνιστικός νόμος. Σε μια περίοδο που οι τζίροι των μαγαζιών έχουν αγγίξει και έχουν ξεπεράσει το 50%, δεν μπορεί να σε υποχρεώσει κανένας να εφαρμόσεις έναν αντικαπνιστικό νόμο, ο οποίος με δεδομένα τα στοιχεία που έχουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, είχε μείωση του τζίρου 25%. Αν στα 50 προσθέσουμε και τα 25 έχουμε τελειώσει» δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων Γιάννης Τσάκος.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] "Συνάντηση σε άριστο κλίμα"

    Σε άριστο κλίμα, όπως επισημαίνουν και οι δύο πλευρές, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, στη Ρηγίλλης - συνάντηση που έγινε λίγες μέρες μετά τη διαφοροποίηση του βουλευτή της ΝΔ από τις δηλώσεις του πατέρα του, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, με τις οποίες είχε επιτεθεί στον Αντώνη Σαμαρά.

    Και οι δύο πλευρές, δηλώνουν πως το μόνο θέμα που συζητήθηκε ήταν τα θέματα περιβάλλοντος, αρμοδιότητας του τομεάρχη της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, διαψεύδοντας παράλληλα πως συζητήθηκε οτιδήποτε άλλο.

    Στο μεταξύ, σχετικά με δημοσιεύματα που αποκαλύπτουν συνάντηση του Γιώργου Καρατζαφέρη με τον Πέτρο Μολυβιάτη, κύκλοι της ΝΔ επεσήμαναν πως δεν αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία σε αυτή τη συνάντηση και πως, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών κ. Μολυβιάτης, είχε ενημερώσει τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μολυβιάτης επεσήμανε στον κ. Καρατζαφέρη ότι η κεντροδεξιά είναι μία, εκφράζεται από τη ΝΔ και έχει αρχηγό τον Αντώνη Σαμαρά.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] Απεργία στην Α1

    Στον αέρα παραμένει η πρεμιέρα της Α1 μπάσκετ, που ήταν προγραμματισμένη για αύριο. Στη Γ.Σ. του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών (ΠΣΑΚ) οι μπασκετμπολίστες (με ψήφους 151 υπέρ και 24 κατά) αποφάσισαν να προχωρήσουν σε απεργία έως ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

    «Κατεβαίνουμε σε απεργία διαρκείας μέχρι να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα μας. Σε καμία περίπτωση δεν θα πέσουμε στην παγίδα των τροπολογιών. Καλύτερα να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα και να γίνει του χρόνου με πιο υγιείς συνθήκες!», είπε ο πρόεδρος του ΠΣΑΚ, Λάζαρος Παπαδόπουλος και πρόσθεσε: «Στις 30 επιστολές που έχουμε στείλει, δεν έχουμε πάρει απάντηση. Ούτε καν στην σύσκεψη της ΕΟΚ θεώρησαν σκόπιμο να μας καλέσουν. Μας αγνοούν και πρέπει να απαντήσουμε».

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 15 October 2010 - 16:31:41 UTC