Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-10-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Τίποτα δεν είναι αρκετό"
  • [02] "Ανάκτηση της αξιοπιστίας μας"
  • [03] 'Αντληση 1,17 δισ. από τα έντοκα
  • [04] «Δεν συμφωνώ με τον πατέρα μου»
  • [05] Στον αέρα το πετρέλαιο θέρμανσης
  • [06] Στην τελική ευθεία
  • [07] Απεργία για το συνταξιοδοτικό
  • [08] "Νίκη κορυφής"

  • [01] "Τίποτα δεν είναι αρκετό"

    Με το μήνυμα «ποτέ δεν θα είναι αρκετά όσα κάνουμε, όταν η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο συνεχίζεται» και θέτοντας ως στόχο της Ελλάδος να γίνει «πρωτοπόρος στη διεθνή εκστρατεία για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων», ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας έκλεισε την ομιλία του στη σχετική ημερίδα που συνδιοργάνωσαν το Υπουργείο Εξωτερικών με τα γραφεία της Ευρωπαικής Επιτροπής και του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

    Ο Δ. Δρούτσας αναπτύσσοντας το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων (trafficking), ανέφερε ότι το υπουργείο Εξωτερικών συστρατεύεται σε εθνικό και διεθνές πεδίο, με όλους εκείνους που συνεργάζονται για την καταπολέμηση του προβλήματος.

    Η επιτυχής «πρόληψη, προστασία και καταστολή», προϋποθέτει τη συνεργασία και τον συντονισμό και το υπουργείο Εξωτερικών συμβάλλει έμπρακτα με τη λειτουργία ενός «εθνικού συντονιστικού μηχανισμού».

    Καρποί της πολιτικής αυτής, επεσήμανε, είναι ότι φέτος αυξήθηκαν οι ποινικές διώξεις κατά 65%, οι καταδίκες κατά 52% και η προστασία των θυμάτων κατά 60%.

    Η εκδήλωση, στην οποία μετείχαν εκπρόσωποι από την ΕΕ, τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, το υπουργείο Δικαιοσύνης και το κοινοβούλιο, είναι η πρώτη και θα ακολουθήσουν άλλες πέντε με σκοπό την ευαισθητοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων κοινωνικών ομάδων, με πρώτη τη νεολαία.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] "Ανάκτηση της αξιοπιστίας μας"

    Εκκρεμεί σε συνεργασία με την Κομισιόν, η αναζήτηση πόρων ισοδύναμων με εκείνους που θα εξοικονομούνταν από μια αύξηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, δήλωσε ο Γ. Παπακωνσταντίνου παρουσιάζοντας το προσχέδιο του προϋπολογισμού.

    «Ο προϋπολογισμός θέλει να είναι το διαβατήριο για την πλήρη αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας μας. Μέχρι το τέλος του χρόνου, θα έχουμε μειώσει από 32,7 δισ. ευρώ στα 18,5 δισ. ευρώ το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης και βάζουμε στόχο μείωση του ελλείμματος στο 7% του ΑΕΠ. Με βάση την εξέλιξη αυτή του ελλείμματος που προβλέπουμε τον επόμενο χρόνο, στο τέλος του 2011 θα έχει σχεδόν μηδενιστεί το πρωτογενές έλλειμμα», ανέφερε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

    «Το προσχέδιο προδιαγράφει το 2011, όχι εύκολο, αλλά ένα έτος στο οποίο θα μπορούν οι πολίτες να βλέπουν ένα φως στο τέλος του τούνελ, οπότε και η κυβέρνηση θα επιστρέψει το μέρισμα απβ τις μεγάλες θυσίες, σε όσους έχουν περισσότερο επιβαρυνθεί. Δεν το έχουμε ξεχάσει», κατέληξε ο υπουργός.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] 'Αντληση 1,17 δισ. από τα έντοκα

    Με μειωμένο επιτόκιο συγκριτικά με την προηγούμενη δημοπρασία το ελληνικό δημόσιο άντλησε χθες 1,17 δισ. ευρώ κατά τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας, η οποία αποτέλεσε ένα θετικό τεστ για το κόστος δανεισμού του δημοσίου στις αγορές.

    Το επιτόκιο της δημοπρασίας διαμορφώθηκε στο 4,54% έναντι 4,82%, που ήταν στην προηγούμενη δημοπρασία της 14ης Σεπτεμβρίου.

    Οι συνολικές προσφορές που υποβλήθηκαν ανήλθαν στα 3,95 δισ. ευρώ και υπερκάλυψαν κατά 4,22 φορές το ζητούμενο ποσό, γεγονός που ερμηνεύεται ως ένδειξη εμπιστοσύνης προς την ελληνική οικονομία.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] «Δεν συμφωνώ με τον πατέρα μου»

    Διαφορετικές απόψεις από τον πατέρα του Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, αλλά και από την αδελφή του Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε ότι έχει ο βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη σκληρή επίθεση που εξαπέλυσε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ στον πρόεδρο του κόμματος Αντώνη Σαμαρά.

    Διευκρίνισε, μάλιστα, ότι δεν θα ακολουθήσει την αδελφή του στο υπό ίδρυση κόμμα της και ξεκαθάρισε πως δεν σκοπεύει να φύγει από τη ΝΔ. Πρόσθεσε, πάντως, ότι θεωρεί άκομψη την απάντηση της Ρηγίλλης για τον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ.

    Ακόμα, χαρακτήρισε μεγάλη πολιτική απρέπεια τον τρόπο που ο υπουργός Οικονομικών χειρίστηκε το θέμα με τον κ. Γιούνκερ και πρόσθεσε ότι θα έπρεπε να είχε προβεί σε διορθωτική κίνηση.

    Τέλος, χαρακτήρισε «εύστοχη» την κριτική της ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι η κυβέρνηση δημιούργησε μία τεράστια κρίση δανεισμού, ενώ δήλωσε αντίθετος στις εξεταστικές για οικονομία και Μνημόνιο.

    Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του MEGA, άσκησε δριμύτατη κριτική τόσο στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, για τον οποίο τόνισε ότι είναι «ο τελευταίος πολιτικός που έγινε πρωθυπουργός χαϊδεύοντας αυτιά», όσο και στις κυβερνήσεις του Κώστα Καραμανλή, ενώ χαρακτήρισε «λαϊκιστή» τον Αντώνη Σαμαρά για τον οποίο εμμέσως εξέφρασε την εκτίμηση πως αν συνεχίσει σε αυτή τη λογική δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός.

    Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε, επίσης, την ανάγκη να υπάρξει εθνική συνεννόηση όλων των πολιτικών κομμάτων έτσι ώστε η χώρα να καταφέρει να βγει από την κρίση, ενώ χαρακτήρισε κωμικό, γελοίο και επιζήμιο το να γίνει εξεταστική επιτροπή για την οικονομία κάνοντας έκκληση στον Γιώργο Παπανδρέου και τον Αντώνη Σαμαρά να σταματήσει αυτή η κουβέντα και εξέφρασε την εκτίμηση πως Αθήνα και Ευρώπη κρύβανε σε συμφωνία τα προβλήματα.

    Όσον αφορά το μνημόνιο ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε τα μέτρα αναγκαία, υπενθυμίζοντας πως ο ίδιος είχε προτείνει το σχηματισμό κυβέρνησης εκτάκτου ανάγκης υπό τον Γιώργο Παπανδρέου για να βελτιωθεί, μεταξύ άλλων, και η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό.

    Σκληρή απάντηση της ΝΔ

    Άμεση και σκληρή ήταν η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας στους "κεραυνούς" που εξαπέλυσε ο Κωσταντίνος Μητσοτάκης. Η Ρηγίλλης χαρακτηρίζει τον επίτιμο Πρόεδρο της ΝΔ «ναυαγοσώστη του Γιώργου Παπανδρέου» επιρρίπτοντάς του δόλο να πλήξει την παράταξη. Η απάντηση της ΝΔ ολοκληρώνεται με τη φράση «καλή σας νύχτα κ. Μητσοτάκη...», δείγμα προφανώς και του κλίματος που επικρατεί πλέον ανάμεσα στις δύο πλευρές.

    «Ανθρωποι που δεν ξέρουν τι άλλο να πουν, δεν μπορούν να καληνυχτίζουν ανθρώπους που διαχρονικά έχουνε προσφέρει» ανέφερε από το Ηράκλειο η πρώην υπουργός και ανεξάρτητη βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων.

    Οσον αφορά το χαρακτηρισμό ότι ο επίτιμος πρόεδρος είναι «ναυαγοσώστης του Γιώργου Παπανδρέου», απάντησε ότι δεν σχολιάζει δηλώσεις της ΝΔ, οι οποίες δεν έχουν ουσία, και πρόσθεσε ότι τα δύο μεγάλα κόμματα αρμενίζουν με την ίδια πολιτική, που είχαν και προ κρίσης, καθώς δεν έχουν αντιληφθεί ότι οι πολίτες δεν ασχολούνται πλέον με κοκορομαχίες.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] Στον αέρα το πετρέλαιο θέρμανσης

    Νέα συνάντηση με τον υφυπουργό Οικονομικών, Δημήτρη Κουσελά, θα έχει σήμερα η διοίκηση της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών, για το πετρέλαιο θέρμανσης.

    Η συνέντευξη Τύπου της Ομοσπονδίας, που είχε προγραμματισθεί για χθες το μεσημέρι, αναβλήθηκε.

    Στη προχθεσινή συνάντηση, ο υφυπουργός δεσμεύθηκε ότι οι επιστροφές του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του πετρελαίου θα γίνονται σε διάστημα δύο ημερών από την υποβολή των τιμολογίων στο σύστημα "Ήφαιστος", ενώ η Ομοσπονδία επέμεινε στη θέση να καταργηθεί η προκαταβολή του φόρου από τους βενζινοπώλες, οι οποίοι, όπως αναφέρει, δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να χρηματοδοτούν το κράτος.

    Υπενθυμίζεται ότι εκτός από τους βενζινοπώλες πετρέλαιο διανέμουν οι εταιρείες εμπορίας και οι μεταπωλητές.

    Στο μεταξύ, η τιμή πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης θα κυμανθεί περίπου στα 0,67 ευρώ το λίτρο, σύμφωνα με τη δέσμευση των εκπροσώπων των Συνδέσμων Εμπόρων Υγρών Καυσίμων Αττικής και Θεσσαλονίκης όπως προέκυψε από συνάντηση που είχαν με το γενικό γραμματέα Εμπορίου, Στ. Κομνηνό.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [06] Στην τελική ευθεία

    Τα μεσάνυχτα ξεκίνησε η επιχείρηση διάσωσης των 33 μεταλλωρύχων που είναι παγιδευμένοι, εδώ και 67 ημέρες, σε ορυχείο στη Χιλή.

    Η διαδικασία μεταφοράς των μεταλλωρύχων στην επιφάνεια της γης, με τον ειδικό κλωβό που θα τον κατεβάζει και θα τον ανεβάζει γερανός, θα πρέπει να διαρκέσει από μιάμιση έως και δύο ημέρες.

    Μετά τον απεγκλωβισμό τους, οι μεταλλωρύχοι θα εξεταστούν από γιατρούς και θα τους παρασχεθούν επί τόπου οι πρώτες βοήθειες, ενώ όσοι κριθεί αναγκαίο θα μεταφερθούν αμέσως για νοσηλεία στο Κοπιάπο. Κατόπιν θα δουν τους συγγενείς τους σε μια ειδικά διαμορφωμένη "ζώνη συνάντησης" κοντά στο ορυχείο και θα οδηγηθούν όλοι στο νοσοκομείο όπου θα παραμείνουν υπό παρακολούθηση για 48 ώρες.

    Οι 33 άνδρες ευχαρίστησαν τους δημοσιογράφους που φροντίζουν να ενημερώνουν για τις εξελίξεις αλλά τους ζήτησαν ταυτόχρονα "να κάνουν λίγη υπομονή" και να τους αφήσουν να χαρούν "λίγες ημέρες" μαζί με τις οικογένειές τους προτού τεθούν στη διάθεσή τους για να απαντήσουν στις ερωτήσεις τους.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [07] Απεργία για το συνταξιοδοτικό

    Η τρίτη, σε διάστημα ενός μήνα, και δυναμικότερη γενική απεργία κατά της αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης πραγματοποιήθηκε στη Γαλλία.

    Κινητοποιήθηκαν περίπου 1,2 εκατ. διαδηλωτές, η μεγαλύτερη συμμετοχή από κάθε άλλη απεργία, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

    Το σχέδιο μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος της κυβέρνησης του προέδρου Νικολά Σαρκοζί, προβλέπει κυρίως την αύξηση του ελάχιστου ορίου της ηλικίας συνταξιοδότησης στα 62 έτη από τα 60.

    Η έγκριση του νόμου και από τα δύο σώματα, την Εθνοσυνέλευση και τη Γερουσία, αναμένεται στο τέλος του Οκτωβρίου οπότε και ο νόμος θα παραπεμφθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τελική έγκριση.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [08] "Νίκη κορυφής"

    Τη δεύτερη νίκη της μέσα σε τέσσερις ημέρες σημείωσε η εθνική ομάδα των Ανδρών, που επικράτησε με 2-1 του Ισραήλ στο γήπεδο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των προκριματικών για το Euro 2012. Μετά την επιτυχία της περασμένης Παρασκευής επί της Λετονίας (1-0), το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έφτασε στο δεύτερο συνεχές τρίποντο που φέρνει την Ελλάδα στην πρώτη θέση του 6ου ομίλου, με την Κροατία να έχει πάντως ένα παιχνίδι λιγότερο. Η εθνική προηγήθηκε με τον Σαλπιγγίδη στο 22΄, με αυτογκόλ του Σπυρόπουλου έγινε το 1-1 στο 59΄ και το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε με πέναλτι ο Καραγκούνης (το κέρδισε ο Σαλπιγγίδης) στο 63ο λεπτό.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 14 October 2010 - 6:32:15 UTC