Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-10-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ισόβια για τη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου
  • [02] Αντιπαράθεση για τις δηλώσεις Γιούνκερ
  • [03] "Παράταση αποπληρωμής του δανείου"
  • [04] Συνάντηση για το πετρέλαιο
  • [05] Σταματούν τον εφοδιασμό

  • [01] Ισόβια για τη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου

    Ποινή ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Άμφισσας στον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα και ποινή δεκαετούς κάθειρξης στον συνάδελφο και συγκατηγορούμενό του Βασίλη Σαραλιώτη.

    Στον Επ. Κορκονέα επεβλήθη και επιπλέον φυλάκιση δεκαπέντε μηνών για οπλοχρησία. Η υπεράσπιση του δεύτερου κατηγορούμενου, υπέβαλε αίτημα να δοθεί αναστολή εκτέλεσης της ποινής του Β. Σαραλιώτη, ενόψει της έφεσης που, όπως δήλωσαν, θα καταθέσουν ακόμη και σήμερα, ωστόσο το δικαστήριο αρνήθηκε να δώσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεσή του.

    Οι δικαστές του Κακουργιοδικείου, με πλειοψηφία 6 προς 1, έκριναν ότι στον Βασίλη Σαραλιώτη δεν πρέπει να δοθεί αναστολή και έτσι θα οδηγηθεί και αυτός στη φυλακή.

    Ως προς τις παρεπόμενες ποινές το δικαστήριο διέταξε τη διαρκή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων του Επαμεινώνδα Κορκονέα, ενώ στον Βασίλη Σαραλιώτη επέβαλε διετή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων.

    Παράλληλα, το δικαστήριο αποφάσισε τη διαβίβαση πρακτικών της δίκης στην Εισαγγελεία Πρωτοδικών, ώστε να ελεγχθεί το ενδεχόμενο αξιόποινης συμπεριφοράς τεσσάρων μαρτύρων, μεταξύ των οποίων και αστυνομικοί.

    "Για μας, την οικογένειά του, η σημερινή μέρα σηματοδοτεί το κλείσιμο της αυλαίας της άθλιας παράστασης κατασυκοφάντησης και βάρβαρης προσβολής της μνήμης του αθώου παιδιού μας, με πρωταγωνιστές τους δράστες του εγκλήματος και την υπεράσπιση του Ε. Κορκονέα", δήλωσε η μητέρα του Αλ. Γρηγορόπουλου Τζίνα Τσαλικιάν.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Αντιπαράθεση για τις δηλώσεις Γιούνκερ

    Συνεχίζεται η αντιπαράθεση για τις δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δηλώσεις που απβ ό,τι φαίνεται, από την αρχή διαδόθηκαν παρερμηνευμένες. Σύμφωνα μ΄αυτές, ο κ. Γιούνκερ φερόταν να δήλωνε ότι είχε θέσει το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας σε Έλληνα πρωθυπουργό, ο οποίος με τη σειρά του του απάντησε ότι « κυβερνά μια διεφθαρμένη χώρα».

    Με τη σημερινή επεξηγηματική δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του κ. Γιούνκερ, Γκι Σιουλέρ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, διευκρινίστηκε ότι ο επικεφαλής του Eurogroup, «για να δείξει τη μεταστροφή των ελληνικών αρχών απέναντι στο πρόβλημα ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, λίγο μετά τις βουλευτικές εκλογές του 2009, όταν τελικά αναγνωρίστηκε η πλήρης διάσταση του ελληνικού προβλήματος, δήλωσε ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με τη διαφθορά».

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής παρέπεμψε στις διευκρινίσεις του κ. Σιούλερ και τόνισε ότι «ουδέποτε ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου συζήτησε με τον κ. Γιούνκερ για διεφθαρμένη χώρα» και ότι «ουδέποτε είπε ότι κυβερνά μια διεφθαρμένη χώρα».

    Μετά τις σημερινές διευκρινίσεις για τις δηλώσεις του κ. Γιούνκερ, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Π. Παναγιωτόπουλος εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι "προκύπτει μεγάλο ηθικό και πολιτικό ζήτημα". Όλη αυτή η συζήτηση είναι αποπροσανατολισμός, δήλωσε η γγ του ΚΚΕ, ενώ την εκτίμηση πως "τα προβλήματα διαφθοράς στη χώρα μας συνεχίζονται", εξέφρασε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ. Σε ανακοίνωση του ΣΥΝ επισημαίνεται πως "ο ελληνικός λαός γνωρίζει πλέον καλά ότι οι ευθύνες για τη σημερινή τραγική κατάσταση της οικονομίας βαραίνουν τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και τη ΝΔ".

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] "Παράταση αποπληρωμής του δανείου"

    Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι έτοιμο να παρατείνει την αποπληρωμή των δανείων που χορηγεί στην Ελλάδα στο πλαίσιο του πακέτου των 110 δισ. ευρώ, εφόσον κάνουν την ίδια κίνηση πρώτες οι χώρες της ΕΕ, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ Στρος-Καν.

    Ο επικεφαλής του ΔΝΤ τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση κάνει "ακριβώς ότι χρειάζεται" για να περιορίσει τις δαπάνες και να επιτύχει τους στόχους που τέθηκαν ως όροι για τη βοήθεια.

    «Εμείς έχουμε συγκεκριμένους στόχους τους οποίους υλοποιούμε απαρέγκλιτα και η απαρέγκλιτη υλοποίησή τους θα μας βγάλει από την κρίση, έτσι όπως έχει δρομολογηθεί μέσα από το ΠΣΑ», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του επικεφαλής του ΔΝΤ και συμπλήρωσε ότι «αυτή τη στιγμή είναι πολύ πρόωρο να κάνουμε τέτοιες συζητήσεις και μάλιστα όταν φαίνεται ότι ο σκοπός μας επιτυγχάνεται».

    Για το εάν θα υπάρξουν νέα μέτρα μετά την αξιολόγηση της τρόικας, που θα γίνει μετά τις εκλογές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το απέκλεισε, λέγοντας ότι «νέα μέτρα δεν πρόκειται να υπάρξουν».

    Επαφές στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, με στόχο την εξέταση των δημοσιονομικών στοιχείων και τον ακριβή προσδιορισμό του ελλείμματος για το 2009, θα έχει το κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat), που έφθασε σήμερα στην Αθήνα.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Συνάντηση για το πετρέλαιο

    Για πιθανά σοβαρά προβλήματα στη διανομή πετρελαίου θέρμανσης προειδοποιεί και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων, επισημαίνοντας ότι η πλειοψηφία των βενζινοπωλών συναδέλφων τους εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να μην εμπλακούν στη διακίνηση του συγκεκριμένου καυσίμου κατά τη φετινή χειμερινή περίοδο.

    Ως αιτία προβάλλεται η η καθυστέρηση στις επιστροφές του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του πετρελαίου από την προηγούμενη χειμερινή περίοδο.

    Η ΠΟΠΕΚ ζητά να δεσμευτεί το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα στην αγορά και τους καταναλωτές, ότι οι επιστροφές του ΕΦΚ θα γίνονται χωρίς προϋποθέσεις, σε διάστημα δύο ημερών από την υποβολή των τιμολογίων.

    Οι βενζινοπώλες συναντώνται αυτή την ώρα με τον υφυπουργό Οικονομικών, Δ. Κουσελά.

    Στο μεταξύ, στα 70 λεπτά το λίτρο αναμένεται να διαμορφωθεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, με τα σημερινά δεδομένα δολαρίου και διεθνών τιμών κατά την έναρξη της περιόδου διάθεσης του καυσίμου στην αγορά, δηλαδή την προσεχή Παρασκευή 15 Οκτωβρίου.

    Αυτό ανέφερε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικά Καύσιμα (πρώην BP, θυγατρική των ΕΛΠΕ) κ. Σωτήρης Χριστογιάννης. Η τιμή του πετρελαίου είναι περίπου 30 % ακριβότερη από πέρυσι (το 2009 είχε ξεκινήσει στα 53 - 55 λεπτά) και η αύξηση οφείλεται αφενός στην άνοδο των διεθνών τιμών, αφετέρου στην αναπροσαρμογή του ΦΠΑ, στο 23 % από 19 %.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] Σταματούν τον εφοδιασμό

    Προβλήματα αναμένονται από σήμερα στα δημόσια νοσοκομεία, λόγω των ελλείψεων υλικού, μετά την ανακοίνωση των μελών του Συνδέσμου Προμηθευτών Επιστημόνων και Υγείας, που προχωρούν σε εμπάργκο υλικών προς όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα από τα οποία δεν πληρώνονται.

    Οι προμηθευτές ανακοίνωσαν ότι έπειτα από πέντε χρόνια, από το 2004 έως το 2010, τα χρήματα που τους οφείλουν τα νοσοκομεία ξεπερνούν τα 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ.

    Η γενική συνέλευση των προμηθευτών αποφάσισε να αναστείλει τις παραδόσεις υλικού, χαρακτηρίζοντας την πράξη αυτή ως μονόδρομο.

    Από την πλευρά τους, οι νοσοκομειακοί γιατροί έκαναν λόγο για μεγάλες ελλείψεις υλικού που καταγράφονται ήδη στα δημόσια νοσοκομεία και κάνουν έκκληση προς τους υπευθύνους προκειμένου να μην οξυνθεί το πρόβλημα.

    Ο ΣΕΠ επισημαίνει ακόμη ότι από την αρχή του έτους τα νοσοκομεία έχουν εξοφλήσει προς τους προμηθευτές μόνο το 4,6% των υλικών, τα οποία έχουν ήδη παραλάβει και χρησιμοποιήσει.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 11 October 2010 - 16:30:41 UTC