Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-10-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Μεταστροφή του κλίματος"
  • [02] Στην τελική ευθεία

  • [01] "Μεταστροφή του κλίματος"

    Σημαντική μεταστροφή του κλίματος διαπιστώνει ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στην ετήσια σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον, σε σχέση με το αρνητικό περιβάλλον που είχε διαμορφωθεί κατά την εαρινή σύνοδο των δυο οργανισμών τον περασμένο Απρίλιο. «Είναι η μέρα με τη νύχτα» τόνισε, αν και έσπευσε να παραδεχθεί ότι «ο συναγερμός δεν έληξε».

    Ο υπ. Οικονομικών εκτίμησε ότι οι μεγαλύτεροι θεσμικοί επενδυτές αναγνωρίζουν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί και η συζήτηση επικεντρώνεται στη μεσοπρόθεσμη προοπτική ανάπτυξης της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό εξετάζονται και συγκεκριμένες επενδυτικές κινήσεις, μεταξύ αυτών η πώληση μειοψηφικού πακέτου των ΕΛΤΑ στα Ταχυδρομεία του Βελγίου, όπως και του ΟΣΕ.

    "Η κρίση ήταν αναμενόμενη"

    Οι Ευρωπαίοι γνώριζαν "ότι κάποια μέρα η Ελλάδα θα έπρεπε να αντιμετωπίσει" την δημοσιονομική κρίση που την έπληξε στις αρχές του έτους, δήλωσε χθες ο επικεφαλής των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ενώ παραδέχθηκε ότι γνώριζε πως η Γαλλία και η Γερμανία κέρδιζαν τεράστια ποσά από τις εξαγωγές τους προς την Ελλάδα.

    Αντιδράσεις από τα κόμματα

    Σχολιάζοντας τη δήλωση Γιούνκερ ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς υποστήριξε ότι δικαιώνει πλήρως τις θέσεις που ο ίδιος διατυπώνει εδώ και επτά μήνες. Συγκεκριμένα ότι αν θέλουμε να βρούμε ποιος φταίει για την οικονομία πρέπει να πάμε πίσω στο 1981 και ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και κυρίως η Γερμανία και η Γαλλία έπρεπε να "βάλουν πλάτη" και όχι το ΔΝΤ.

    Απαντώντας στον πρόεδρο της ΝΔ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τον κάλεσε να αφήσει επιτέλους τις υπεκφυγές και τις προσπάθειες συμψηφισμών και να δείξει ότι αντιλαμβάνεται τις συνέπειες της πολιτικής της ΝΔ, της οποίας υπήρξε μέλος.

    ΚΚΕ:Μισή αλήθεια και μεγάλα ψέματα

    Οι επικεφαλής της ΕΕ και του ΔΝΤ λένε μισή αλήθεια και μεγάλα ψέματα, εκτιμά το ΚΚΕ. "Κρύβουν ότι η πολιτική ΠΑΣΟΚ, ΝΔ που οδήγησε σε λεηλασία της χώρας από το μεγάλο κεφάλαιο είχε τη στήριξη και την καθοδήγηση της ΕΕ και ότι η κρίση έπληξε όλες τις χώρες της ΕΕ., τονίζει.

    Γ.Καρατζαφέρης:πρόσκληση για την Εξεταστική

    Ο κ. Γιούνκερ με τις δηλώσεις του αυτές εξασφάλισε μία πρόσκληση για την Εξεταστική των Πραγμάτων Επιτροπή που πρόκειται να γίνει, αναφέρει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

    ΣΥΝ: όλοι γνώριζαν τα προβλήματα

    "Εκείνο που αποδεικνύεται από τις δηλώσεις Γιούνκερ είναι ότι όλοι γνώριζαν για τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας αλλά ο καθένας για τους δικούς του λόγους τα απέκρυπτε", υποστηρίζει ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ Πάνος Σκουρλέτης.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Στην τελική ευθεία

    Το γεωτρύπανο προσέγγισε το σημείο όπου βρίσκονται παγιδευμένοι, από τις 5 Αυγούστου, οι 33 παγιδευμένοι μεταλλωρύχοι στη Χιλή.

    Οι σειρήνες στην περιοχή άρχισαν να ηχούν για την επιτυχία της επιχείρησης, συνοδευόμενες από τις φωνές χαράς και τις ζητωκραυγές συγγενών και φίλων των μεταλλωρύχων που βρίσκονται στο καταυλισμό Esperanza- ελπίδα, δίπλα στις εγκαταστάσεις του ορυχείου.

    Λεπτομέρειες της επιχείρησης δεν έγιναν γνωστές, αλλά ολοκληρώθηκε το πρώτο βήμα και θα ακολουθήσει το πλέον σημαντικό και επίπονο εγχείρημα της ανάσυρσης των 33 παγιδευμένων.

    Αργά χθες, Παρασκευή, ο επικεφαλής της επιχείρησης διάσωσης Αντρέ Σούγκαρετ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο της χρήσης εκρηκτικών υλών για τη διάνοιξη του πυθμένα του φρέατος έτσι ώστε να μπορέσει να περάσει με μεγαλύτερη ευκολία η ειδικά σχεδιασμένη κάψουλα διάσωσης των μεταλλωρύχων.

    Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι μετά την επιτυχή διάνοιξη της οπής βάθους περίπου 630 μέτρων θα απαιτηθούν από τρεις έως οκτώ ημέρες για να αρχίσει η ουσιαστική επιχείρηση διάσωσης,γεγονός που θα εξαρτηθεί από τη σταθεροποίηση των τοιχωμάτων του φρέατος.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 9 October 2010 - 16:31:04 UTC