Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-10-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Θα τα καταφέρουμε"
  • [02] Περιοδεία Σαμαρά στην Τρίπολη
  • [03] Επιταχύνεται η επένδυση στον Αστακό
  • [04] Η ατζέντα της Παρασκευή 8/10/2010
  • [05] Νόμπελ Ειρήνης

  • [01] "Θα τα καταφέρουμε"

    Το μήνυμα ότι θα τα καταφέρουμε αν πιστέψουμε όλοι στις δυνάμεις μας και έχουμε αυτοπεποίθηση για την πατρίδα μας, έστειλε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου από τη Μύρινα της Λήμνου.

    Αφού εξέφρασε τη χαρά του που γιόρτασε μαζί με τους κατοίκους, την 98η επέτειο απελευθέρωσης του νησιού, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι "και ο κάθε τόπος στη χώρα μας έχει και τις ομορφιές του αλλά κι ένα τεράστιο παραγωγικό και ανθρώπινο δυναμικό που δεν έχει αξιοποιηθεί και αναδειχθεί".

    "Αρκεί να απελευθερώσουμε αυτό το δυναμικό από κακώς κείμενα και να στηριχθούμε σε διαχρονικές αξίες και παραδόσεις που υπάρχουν στην κοινωνία μας για την ανάπτυξη του τόπου, στηριζόμενοι στα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα και όχι σε δάνειες δυνάμεις", υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

    Ο κ. Παπανδρέου επισκέπτεται τη Λήμνο όπου νωρίτερα συμμετείχε στις εκδηλώσεις εορτασμού για την 98η επέτειο για την απελευθέρωση του νησιού και στη συνέχεια θα παραστεί στην επίσημη παρουσίαση της ψηφιακής διάστασης του νέου σχολείου από την υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Αννα Διαμαντοπούλου.

    Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν εκτός από την κ. Διαμαντοπούλου και η υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Νίκος Σηφουνάκης, καθώς επίσης και ο υποψήφιος περιφερειάρχης του ΠΑΣΟΚ για το Βόρειο Αιγαίο Νάσος Γιακαλής, με τον οποίο συναντάται αυτή την ώρα.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Περιοδεία Σαμαρά στην Τρίπολη

    "Ερχεται νέα φοροκαταιγίδα, τη νέα χρονιά και θα πονέσουν συνταξιούχοι και χαμηλόμισθοι" εκτίμησε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς μιλώντας σε πολίτες της Αρκαδίας, όπου περιοδεύει συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο του κόμματος Δημήτρη Αβραμόπουλο, τον γραμματέα Ανδρέα Λυκουρέτζο, τον εκπρόσωπο Τύπου και βουλευτή Πάνο Παναγιωτόπουλο, βουλευτές της Πελοποννήσου και τον υποψήφιο περιφερειάρχη και πρόεδρο της ΕΝΑΕ Δημήτρη Δράκο.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι ο Καλλικράτης είναι χωρίς πόρους και έγινε από "κομματική κοπτορακτική", ενώ αναφερόμενος στην υποψηφιότητα του Πέτρου Τατούλη, τον οποίο υποστηρίζει το κυβερνόν κόμμα, μίλησε για "μεταλλαγμένο" ΠΑΣΟΚ. "Και εκεί πιστεύω ότι δεν τον θεωρούν δικό τους παιδί", τόνισε χαρακτηριστικά.

    "Ο κόσμος θέλει ελπίδα και όχι φόβο. Εμείς προσφέρουμε ελπίδα και μπορούμε να είμαστε δυναμικοί για το αύριο" πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς και κάλεσε τους Αρκάδες να στηρίξουν τον Δημήτρη Δράκο για την περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Κώστα Μανδρώνη για αντιπεριφρειάρχη Αρκαδίας και τον Γιάννη Σμυρνιώτη για δήμαρχο Τρίπολης.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Επιταχύνεται η επένδυση στον Αστακό

    Με επιστολή του, προς τον υπουργό Επικρατείας για θέματα Ενέργειας και Βιομηχανίας του Κατάρ Δρα Μοχάμεντ Σαλέχ αλ-Σάντα, ο υφυπουργός Εξωτερικών Σπύρος Κουβέλης, τον ενημερώνει ότι -μετά την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας για τη δημιουργία ενεργειακού σταθμού στον Αστακό- από ελληνικής πλευράς έγιναν τα αναγκαία βήματα για την προώθηση της επένδυσης και τον καλεί να προβεί στην αντίστοιχη πληροφόρηση από πλευράς του Κατάρ , προτείνοντας παράλληλα τη συνάντηση των δύο μερών, προκειμένου να γίνουν τα επόμενα βήματα.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Η ατζέντα της Παρασκευή 8/10/2010

  • Επίσκεψη του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στη Λήμνο

    10:00:00 - Εκδηλώσεις εορτασμού για την 98η επέτειο απελευθέρωσης της Λήμνου (Μύρινα)

    13.00:00 - Παρουσίαση "Ψηφιακού σχολείου" (1ο Επαγγελματικό - Γενικό Λύκειο Μούδρου)

  • Περιοδεία του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά στην Πελοπόννησο

    09:00:00 - Συνάντηση με τον Δήμαρχο Ναυπλίου, κ. Π. Αναγνωσταρά.

    09:30:00 - Συνάντηση με τον Νομάρχη Αργολίδος, κ. Β. Σωτηρόπουλο.

    11:00:00 - Συνάντηση με τον Νομάρχη Αρκαδίας, κ. Δ. Κωνσταντόπουλο.

    18:30:00 - Συνάντηση με τον Νομάρχη Λακωνίας, κ. Κ. Φούρκα.

    19:00:00 - Συνάντηση με τον Δήμαρχο Σπάρτης, κ. Χρ. Πατσιλίβα

  • Συναντήσεις του υπουργού Εξωτερικών Δημ. Δρούτσα με τους πρέσβεις των ΗΠΑ, Ιαπωνία και Γερμανία

  • Επίσκεψη της Επιτρόπου Θαλάσσιων Υποθέσεων και Αλιείας της ΕΕ Μαρίας Δαμανάκη στην Τουρκία

  • 24η Διεθνής Έκθεση Πληροφορικής Τηλεπικοινωνιών και Ψηφιακής Τεχνολογίας "Infosystem". Την έκθεση διοργάνωσε η Helexpo. Θεσσαλονίκη/Εγκαταστάσεις ΔΕΘ

  • 21ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νοσηλευτών Χειρουργείου. Θεσσαλονίκη/ξενοδοχείο Makedonia Palace (Λεωφ. Μεγ. Αλεξάνδρου)

    09:00:00 Συνέδριο με θέμα "The Future of Insurance in Greece". Θα μιλήσουν -μεταξύ άλλων- η υπουργός Εργασίας Λ.Κατσέλη, γγ υπουργείων κ.ά. Αθήνα/ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

    09:00:00 Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, συμμετέχοντας στην πανελλήνια εκστρατεία του υπουργείου Πολιτισμού "Περιβάλλον και Πολιτισμός 2010. Φωνές νερού μυριάδες", διοργανώνει εκδηλώσεις για τους μαθητές της πόλης αλλά και το ευρύ κοινό. Θεσσαλονίκη/Αρχαιολογικό Μουσείο

    09:00:00 Τριήμερη Γιορτή Μελιού και Προϊόντων Κυψέλης. Στη Γιορτή Μελιού θα προσφερθεί στους καταναλωτές μέλι με γιαούρτι και με λουκουμάδες. Θεσσαλονίκη/Πάρκο Πεδίου του Άρεως

    09:30:00 16o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ. Θεσσαλονίκη/Συνεδριακό Κέντρο "Ι. Βελλίδης"

    10:00:00 Συνέντευξη Τύπου του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κ. Σκανδαλίδη. Ο υπουργός, στη συνέχεια, θα παραστεί στη σύσκεψη για την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης. Θεσσαλονίκη/αίθουσα συσκέψεων του κτιρίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Καθ. Ρωσσίδη 11, Καλαμαριά)

    10:00:00 Συνάντηση του υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με τη διοίκηση του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ). Θεσσαλονίκη/ΣΕΒΕ (Π. Μοριχόβου 1, 4ος όροφος)

    11:00:00 Εκδήλωση-συζήτηση του ΕΛΙΑΜΕΠ με θέμα "Ελληνοτουρκικές σχέσεις: σημερινή κατάσταση, μελλοντικές προοπτικές". Ομιλητές θα είναι οι: Δρ. Ιμπραίμ Καλίν (σύμβουλος Τούρκου πρωθυπουργού), Πωλίνα Λάμψα (Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων ΠΑΣΟΚ), Θάνος Ντόκος (Γενικός Διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ), Ομέρ Τσελίκ (Αντιπρόεδρος του ΑΚΡ). Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Θ. Κουλουμπής, αντιπρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ. Αθήνα/ΥΠΕΞ, Αμφιθέατρο "Γ. Κρανιδιώτης"

    12:00:00 Συνάντηση του υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με τη διοίκηση του Συνδέσμου Βιομηχανιών (ΣΒΒΕ). Θεσσαλονίκη/ΣΒΒΕ (Π. Μοριχόβου 1, 6ος όροφος)

    12:00:00 Συνέντευξη Τύπου του υποψηφίου δημάρχου Θεσσαλονίκης Στ. Παπαθεμελή. Θεσσαλονίκη/ΕΣΗΕΜ-Θ (Στρατηγού Καλλάρη 5)

    16:00:00 ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ 34o έκτακτο απολογιστικό συνέδριο. Αθηνα/ξενοδοχείο Athens Imperial (Πλ. Καραϊσκάκη)

    17:15:00 Εγκαίνια από τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Π. Γερουλάνο του Αρχαιολογικού Μουσείου Αρτας

    19:00:00 Διαλέξεις, μουσικές παρεμβάσεις και συζητήσεις, με θέμα τη σχέση μουσικής και πολιτικής, τη μουσική δημιουργία και την τεχνολογία στη σοβιετική και μετασοβιετική περίοδο, διοργανώνει η πρυτανεία του ΑΠΘ, σε συνεργασία και με άλλους φορείς. Θα παρουσιαστεί και το τερεμίν, το πρώτο ηλεκτρονικό όργανο στην ιστορία. Θεσσαλονίκη/χώρος δοκιμών της ΚΟΘ (Λεωφ. Νίκης 73)

    19:30:00 Διάλεξη με θέμα τη ζωή και το έργο του Henri de Toulouse-Lautrec, θα δώσει η κ. Anne ROQUEBERT, επικεφαλής επιμελήτρια του μουσείου Orsay στο Παρίσι, στην αίθουσα διαλέξεων Γιοζέφ ΝΕΧΑΜΑ. Την εκδήλωση διοργανώνουν, με αφορμή έκθεση που είναι αφιερωμένη στο Γάλλο καλλιτέχνη, το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του Α.Π.Θ. Θεσσαλονίκη/Γαλλικό Ινστιτούτο

    20:30:00 Εγκαίνια έκθεσης φωτοφραφίας με θέμα "Φωτογραφικές Ιστορίες", που είναι μια παραγωγή του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Οι φωτογράφοι που συμμετέχουν στην έκθεση "διηγούνται" τις δικές τους ιστορίες. Θεσσαλονίκη/εκθεσιακός χώρος του πολιτιστικού κέντρου "ΗΛΙΟΣ" (Λαγκαδά 120 και Δ. Κομνηνού, Νεάπολη)________________________________

    Κοινοβουλευτικό έργο - Επερώτηση "ακρίβεια". Αθήνα/Μέγαρο Βουλής

    10:00 (ολομέλεια) Επίκαιρες ερωτήσεις

    11:00 (ολομέλεια) ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ βουλευτών της ΝΔ σχετικά με την ακρίβεια και την ελλιπή προστασία του καταναλωτή. ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

    17:00:00 Ποδόσφαιρο-Ευρωπαϊκό Ελπίδων (μπαράζ): Τσεχία-Ελλάδα

    18:00:00 Μπάσκετ-Ευρωλίγκα (Γ΄ προκριματικός Γύρος, Β΄ Αγώνας): Κίμκι-Λε Μαν

    20:30:00 Μπάσκετ-Κύπελλο Ελλάδας γυναικών (Α΄ φάση, 2η ημέρα): Σπόρτιγκ-Κτησιφών Παιανίας

    21:45:00 Ποδόσφαιρο-EURO 2012 (προκριματικά): Ελλάδα-Λετονία

  • Υδατοσφαίριση-LEN Trophy ανδρών (Α΄ προκρ. φάση)

    Γ΄ Ομιλος (1η & 2η αγωνιστική):

    11:00 ΝΟ Πατρών-Μπέλφαστ Γουλφχάουντς

    18:00 ΝΟ Πατρών-Ντιναμό Μόσχας

    Δ΄ Ομιλος (2η & 3η αγωνιστική):

    12:30 ΠΑΟΚ-Ορτά Ντογκού

    21:00 Κόπερ-ΠΑΟΚ

  • Υδατοσφαίριση-Ευρωλίγκα (Β΄ προκρ. φάση, 1η ημέρα)

    Α΄ Ομιλος (Βαρκελόνη)

    22:30 Βουλιαγμένη-Σαβόνα

    Δ΄ Ομιλος (Ριέκα)

    21:30 Πανιώνιος-Πρίμορατς Κότορ

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] Νόμπελ Ειρήνης

    Ο κινέζος αντιφρονών Λιου Σιαομπό είναι ο νικητής του βραβείου Νομπέλ Ειρήνης για το 2010, έγινε σήμερα γνωστό- μία ανακοίνωση την οποία ανέμενε το Πεκίνο και την οποία επέκρινε σφόδρα.

    Ο 54χρονος Λιου βραβεύεται «για τον μακροχρόνιο και μη βίαιο αγώνα του για τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα στην Κίνα».

    Ο Λιου Σιαομπό φυλακίστηκε για 11 χρόνια τον περασμένο Δεκέμβριο- ανήμερα τα Χριστούγεννα- για ένα μανιφέστο που έγραψε το 2008 μαζί με άλλους κινέζους ακτιβιστές, με το οποίο ζητούσε ελευθερία λόγου και πολυκομματικές εκλογές.

    Το βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο ύψους 1.5 εκατομμυρίων δολαρίων και θα απονεμηθεί στο Όσλο στις 10 Δεκεμβρίου.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 8 October 2010 - 10:30:56 UTC