Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-10-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η ατζέντα της Πέμπτης 7/10/2010
  • [02] "Ιστορική επίσκεψη"
  • [03] Σταματούν τον εφοδιασμό
  • [04] Απειλείται ο Δούναβης

  • [01] Η ατζέντα της Πέμπτης 7/10/2010

  • Περιοδεία του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά στην Πελοπόννησο

    18:00:00 - Συνάντηση με τον Νομάρχη Κορίνθιας, κ. Ν. Ταγαρά.

    20:00:00 - Σύσκεψη με Παραγωγικούς Φορείς στο Επιμελητήριο Αργολίδας

  • Απεργία ΑΔΕΔΥ- Απεργιακές συγκεντρώσεις

  • Eπίσημη επίσκεψη της αρμόδιας επιτρόπου θαλασσίων υποθέσεων και αλιείας της ΕΕ Μαρίας Δαμανάκη στην Τουρκία.

    09:00:00 Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, συμμετέχοντας στην πανελλήνια εκστρατεία του υπουργείου Πολιτισμού "Περιβάλλον και Πολιτισμός 2010. Φωνές νερού μυριάδες", διοργανώνει εκδηλώσεις για τους μαθητές της πόλης αλλά και το ευρύ κοινό.

    09:30:00 Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ασφαλισμένων στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), διότι - όπως υποστηρίζουν - αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα αδυναμίας πληρωμής των εισφορών τους. Θεσσαλονίκη/γραφεία ΟΑΕΕ (Εγνατίας 66)

    10:00:00 Συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. Ομιλία του ορωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γ Παπανδρέου. Αθήνα/Βουλή

    11:00:00 Συνέντευξη Τύπου της Διοίκησης της Δ.Ε.Η ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ Α.Ε. Αθηνα/ξενοδοχείο ESPERIA PALACE - αίθουσα ΑΘΗΝΑ (Σταδίου 22)

    11:00:00 Ενημέρωση εκπροσώπου ΥΠΕΞ. Αθήνα/ΥΠΕΞ

    11:30:00 Συνάντηση της υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννας Διαμαντοπούλου, ενόψει της λειτουργίας της Εθνικής Διακομματικής Επιτροπής για την Παιδεία, με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. Αθήνα/Βουλή - γραφεία ΣΥΡΙΖΑ

    11:30:00 Ξεκινάει ο κύκλος των διαβουλεύσεων ανάμεσα στους κοινωνικούς εταίρους (ΓΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΣΕΒ) για την επεξεργασία του Προεδρικού Διατάγματος που αφορά τη διαιτησία υπό την προεδρία του Καθηγητή Ιωάννη Κουκιάδη, μετά από πρόσκληση της υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκας Τ. Κατσέλη. Αθήνα/Υπουργείο Εργασίας (Πειραιώς 40)

    12:30:00 Συναντηση της υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννας Διαμαντοπούλου, ενόψει της λειτουργίας της Εθνικής Διακομματικής Επιτροπής για την Παιδεία, με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη. Αθήνα/γραφεία της Δημοκρατικής Αριστεράς (Σέκερη 1)

    12:30:00 Συνέντευξη Τύπου για την Εβδομάδα Ισπανικού Κινηματογράφου. Αθήνα/Ταινιοθήκη της Ελλάδος - "Λαΐς"

    13:00:00 Τους δημοτικούς και διαμερισματικούς συμβούλους που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του, "Πειραιάς Πολιτών Καθαρή Συμφωνία" παρουσιάζει ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μίχας. Πειραιάς/Ναυτικό Μουσείο Ελλάδας (Ακτή Θεμιστοκλέους, Μαρίνα Ζέας)

    13:00:00 Ομιλος ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ για την παρουσίαση της νέας εταιρείας ενέργειας του ομίλου. Αθήνα/ξενοδοχείο KING GEORGE PALACE - Royal Suite (Σύνταγμα)

    13:00:00 Συνάντηση του ΥΠΕΞ Δ. Δρούτσα με τον πρέσβη της Κύπρου. Αθήνα/ΥΠΕΞ

    13:00:00 Συνέντευξή Τύπου του υποψήφιου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Μιχάλη Τρεμόπουλου. Θα παρουσιάσει τους υποψηφίους του ψηφοδελτίου της Οικολογίας Αλληλεγγύης για την Περιφέρεια. Θεσσαλονίκη/Κέντρο Ιστορίας

    13:30:00 Συνάντηση της υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννας Διαμαντοπούλου, ενόψει της λειτουργίας της Εθνικής Διακομματικής Επιτροπής για την Παιδεία με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη. Αθήνα/γραφεία του ΛΑΟΣ (Καλλιρόης 52)

    14:00:00 Συνέντευξη Τύπου του υποψήφιου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Μάρκου Μπόλαρη. Θα παρουσιάσει τους αντιπεριφερειάρχες και την πλειοψηφία των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων του συνδυασμού "Κεντρική Μακεδονία, Μέτωπο Ανάπτυξης". Θεσσαλονίκη/Porto Pallas

    15:30:00 Συνάντηση του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά με Πρυτάνεις. Αυήνα/γραφεία ΝΔ (Ρηγίλλης)

    17:00:00 Ομιλία της ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα σε σύσκεψη - εκδήλωση των υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην περιφέρεια Αττικής. Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν οι επικεφαλής των συνδυασμών στην περιφέρεια και τους δήμους της Αττικής,καθώς και οι υποψήφιοι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι που συγκροτούν τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Αθήνα/Περισσός/αίθουσα Συνεδρίων του ΚΚΕ

    18:30:00 Ο ΥΠΕΞ Δ.Δρούτσας θα δεχθεί τον Ιmer Celik, αντιπρόεδρο του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) της Τουρκίας, αρμόδιο για διεθνή θέματα, και τον κ. Ibrahim Kalin, Σύμβουλο του Πρωθυπουργού της Τουρκίας κ. Recep Tayyip Erdogan. Αθήνα/ΥΠΕΞ

    18:30:00 Συνεδρίαση του γενικού συμβουλίου του ΣΕΒ παρουσία του υπουργού Εσωτερικών κ. Γιάννη Ραγκούση. Αθήνα/γραφεία ΣΕΒ

    19:00:00 Συζήτηση του Ρομάνο Πρόντι με τον Ζαν-Μαρί Κολομπανί: «Οι κύριες τάσεις της γεωπολιτικής δυναμικής τον 21ο αιώνα». Αθήνα/Μέγαρο Μουσικής

    19:00:00 Συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης. Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι και αυτό της επιβολής προστίμων για προβολή υπαίθριας διαφήμισης σε κοινόχρηστους χώρους, προκήπια οικοδομών, στέγες κτιρίων, προσόψεις πολυκατοικιών καθώς και για επικόλληση διαφημιστικών αφισών σε κεντρικές οδικές αρτηρίες και πλατείες της πόλης. Θεσσαλονίκη/Νέο Δημαρχείο

    20:00:00 Τις βασικές θέσεις για τον πολιτισμό του συνδυασμού "Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη" , θα παρουσιάσει ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κώστας Γκιουλέκας. Θεσσαλονίκη/Λιμάνι - Αποθήκη Δ'

    20:00:00 Εγκαίνια οικοτροφείου στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή. Θα παραστεί ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κ. Σκανδαλίδης. Θεσσαλονίκη Κοινοβουλευτικό έργο - "ομόλογα" - ν/σ "δασικοί χάρτες". Αθήνα/Μέγαρο Βουλής

    09:30 (ολομέλεια) Επίκαιρες ερωτήσεις

    10:30 (ολομέλεια) Συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: Χρηματοδότηση Περιβαλλοντικών Παρεμβάσεων, Πράσινο Ταμείο, Κύρωση Δασικών Χαρτών και άλλες διατάξεις. (2/2)

    12:00 (151) ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ "ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ": Εξέταση μαρτύρων. ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

    17:30:00 Μπάσκετ-Ολυμπιακός-Επίσημη Παρουσίαση της ομάδας. Αθήνα/ΣΕΦ

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] "Ιστορική επίσκεψη"

    "Η επίσκεψή σας όντως είναι ιστορικής σημασίας", υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, υποδεχόμενος στο προεδρικό μέγαρο τον Ρώσο Πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο.

    Ο Πρόεδρος Δ. Χριστόφιας, αφού αναφέρθηκε στις μακροχρόνιες κυπρο-ρωσικές σχέσεις, ευχαρίστησε τον κ. Μεντβέντεφ για την πλήρη στήριξη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στον αγώνα του κυπριακού λαού για λύση, η οποία θα είναι προς το συμφέρον και των δυο κοινοτήτων και όχι των ξένων, όπως τόνισε.

    Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψή του στην Κύπρο, σημειώνοντας πως η επίσκεψή του έχει μεγάλη σημασία.

    "Και η σημερινή μας συνάντηση θα συμβάλει οριστικά στην ανάπτυξη των σχέσεών μας στον πολιτικό, εμπορικό και ανθρωπιστικό τομέα", ανέφερε, σημειώνοντας πως έχουν μια πολύ γεμάτη ατζέντα και "έχουμε ετοιμάσει 15 έγγραφα να υπογραφούν σήμερα και αυτό σημαίνει ότι αναβαθμίζουμε τις σχέσεις μας σε καινούργιο νομικό και θεσμικό επίπεδο, σε καινούργια θεσμική βάση", κατέληξε.

    Μετά την κατ΄ ιδίαν συνάντηση Χριστόφια-Μεντβέντεφ θα ακολουθήσουν επίσημες συνομιλίες με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

    Οι πρόεδροι των δύο χωρών αναμένεται να υπογράψουν κοινό πρόγραμμα δράσης Κύπρου- Ρωσίας για τα έτη 2010- 2012

    Θα υπογραφούν επίσης μνημόνια συναντίληψης για συνεργασία στους τομείς της ενέργειας, των αεροπορικών, θαλάσσιων και οδικών μεταφορών και του τουρισμού.

    Την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Nτιμίτρι Μεντβέντεβ θα ακολουθήσουν, όπως ανέφερε χθες ο πρόεδρος Χριστόφιας, επισκέψεις της καγκελαρίου της Γερμανίας, Άγκελας Μέρκελ και του Γάλλου προέδρου, Νικολά Σαρκοζί.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Σταματούν τον εφοδιασμό

    Τα προβλήματα με τις ελλείψεις υλικού στα δημόσια νοσοκομεία θα οξυνθούν από τις 11 Οκτωβρίου, ανακοίνωσαν τα μέλη του Συνδέσμου Προμηθευτών Επιστημόνων και Υγείας (ΣΕΠ), οι οποίοι προχωρούν σε εμπάργκο υλικών προς όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα από τα οποία δεν πληρώνονται.

    Οι προμηθευτές ανακοίνωσαν ότι μετά από πέντε χρόνια, από το 2004 έως το 2010, τα χρήματα που τους οφείλουν τα νοσοκομεία ξεπερνούν τα 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ.

    Η γενική συνέλευση των προμηθευτών αποφάσισε να αναστείλει τις παραδόσεις υλικού, χαρακτηρίζοντας την πράξη αυτή ως μονόδρομο.

    Από την πλευρά τους, οι νοσοκομειακοί γιατροί έκαναν λόγο για μεγάλες ελλείψεις υλικού που καταγράφονται ήδη στα δημόσια νοσοκομεία και κάνουν έκκληση προς τους υπευθύνους προκειμένου να μην οξυνθεί το πρόβλημα.

    Ο ΣΕΠ επισημαίνει ακόμη ότι από την αρχή του έτους τα νοσοκομεία έχουν εξοφλήσει προς τους προμηθευτές μόνο το 4,6% των υλικών, τα οποία έχουν ήδη παραλάβει και χρησιμοποιήσει.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Απειλείται ο Δούναβης

    Η κόκκινη τοξική λάσπη που διέρρευσε από το εργοστάσιο αλουμίνας του Αζκα στην Ουγγαρία έφθασε σήμερα το πρωί στον Δούναβη, απειλώντας το οικοσύστημα του μεγαλύτερου ποταμού της Ευρώπης μετά τον Βόλγα. Σύμφωνα με τις μετρήσεις, ανιχνεύθηκαν αλκαλικές ενώσεις σε επίπεδο ελαφρά υψηλότερο του κανονικού, ανακοίνωσε αξιωματούχος της Υπηρεσίας Υδάτων.

    Τα δείγματα νερού που εξετάσθηκαν στη συμβολή του ποταμού Ράμπα με τον Δούναβη δείχνουν ότι το επίπεδο των αλκαλικών ενώσεων είναι ελαφρά υψηλότερο από το κανονικό, ανάμεσα στο 9,96% και στο 9,07%, ενώ η κανονική τιμή τοποθετείται στο 8%.

    Η τοξική λάσπη πέρασε από τον Ράμπα στον Δούναβη κατά τις 09.30 σήμερα το πρωί.

    Η οικολογική καταστροφή που έπληξε την Ουγγαρία απειλεί ολόκληρο το οικοσύστημα του Δούναβη.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 7 October 2010 - 19:31:20 UTC