Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-10-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Αθήνα ο Κινέζος πρωθυπουργός
  • [02] Δεν συμμετέχουν στις συνομιλίες
  • [03] "Μοναδική διέξοδος"

  • [01] Στην Αθήνα ο Κινέζος πρωθυπουργός

    Στην Αθήνα βρίσκεται ο πρωθυπουργός της Κίνας Ουέν Τζιαμπάο, επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας της χώρας του.

    Αυτή την ώρα έχει κατβ ιδίαν συνάντηση με τον Γ. Παπανδρέου, η οποία θα συνεχιστεί με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών των δύο χωρών. Στη συνέχεια, θα υπογραφούν περισσότερες από δέκα συμφωνίες με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον εμπορικό, ναυτιλιακό, τουριστικό και πολιτιστικό τομέα.

    Την ελπίδα ότι η Ελλάδα προσβλέπει στην περαιτέρω ενδυνάμωση της πολύ καλής σχέσης που διατηρεί με την Κίνα, εξέφρασε ο Γ. Παπανδρέου, υποδεχόμενος τον πρωθυπουργό της Κίνας. Από την πλευρά του, ο Ουέν Τζιαμπάο, τόνισε ότι οι δύο χώρες πρέπει να ενδυναμώσουν τις σχέσεις τους σε όλους τους τομείς και χέρι με χέρι να προχωρήσουν και να ξεπεράσουν τις παρούσες δυσκολίες.

    Οι δύο πρωθυπουργοί θα προβούν σε δηλώσεις στις πέντε το απόγευμα, και αμέσως μετά θα μεταβούν στις εγκαταστάσεις της κινεζικής ναυτιλιακής εταιρείας COSCO στον Πειραιά.

    Είναι η πρώτη επίσκεψη κινέζου πρωθυπουργού στην Ελλάδα τα τελευταία 24 χρόνια, και αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία λόγω της δύσκολης συγκυρίας τόσο για την ελληνική όσο και για την ευρωπαϊκή οικονομία.

    Ο πρωθυπουργός της Κίνας Ουέν Τζιαμπάο θα δώσει "ψήφο εμπιστοσύνης" στην ελληνική οικονομία και θα προχωρήσει σε αποτελεσματικές ενέργειες για να στηρίξει την ασταθή οικονομική ανάκαμψη της Ευρώπης, μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα.

    Ο Κινέζος πρεσβευτής στην Ελλάδα Λούο Λιντσουάν τόνισε στο πρακτορείο ότι η επίσκεψη του Ουέν "θα στείλει και πάλι ένα σαφές μήνυμα στον κόσμο ότι η Κίνα έχει δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και προχωράει σε αποτελεσματικές ενέργειες για την στήριξη της Ελλάδας, του ευρώ και της ΕΕ, ώστε να ξεπεράσουν το συντομότερο δυνατόν την κρίση και να πετύχουν σταθερή ανάκαμψη".

    Ο Γ. Παπανδρέου, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Σινχούα, χαρακτήρισε την επίσκεψη "επιτομή του δυναμισμού και της φιλίας μεταξύ των δύο λαών". "Τον υποδεχόμαστε", προσθέτει, "με μεγάλη εγκαρδιότητα. Αυτή η επίσκεψη δείχνει την πολύ ισχυρή στρατηγική σχέση την οποία αναπτύσσουμε προς αμοιβαίο όφελος".

    Ο Κινέζος πρωθυπουργός, μετά την Ελλάδα θα επισκεφτεί την Ιταλία, το Βέλγιο και την Τουρκία.

    Την Κυριακή, στη 1 το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός της Κίνας θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο τη Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο οποίος θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Νωρίτερα, στις 9:45 το πρωί, θα μεταβεί στη Βουλή, όπου θα τον υποδεχθεί ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Φίλιππος Πετσάλνικος και στις 10:30 θα μιλήσει στην αίθουσα της Γερουσίας, με θέμα «Ανάγκη να πείσουμε, κοινές (ενωμένες) προσπάθειες για να υπερκεράσουμε τις δυσκολίες».

    Το απόγευμα (16:00), ο Κινέζος πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Δεν συμμετέχουν στις συνομιλίες

    Η πολιτική ηγεσία των Παλαιστινίων αποφάσισε σήμερα να μη συνεχίσει τις ειρηνευτικές συνομιλίες με το Ισραήλ για όσο διάστημα ο εποικισμός συνεχίζεται.

    «Η θέση μας δεν έχει μεταβληθεί. Εμείς δε θα διαπραγματευόμαστε όσο ο εποικισμός συνεχίζεται», τόνισε ο Ναμπίλ Αμπού Ρουντέινα, εκπρόσωπος του παλαιστινίου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, μετά τη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΟΑΠ και της Φάταχ στη Ραμάλα.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] "Μοναδική διέξοδος"

    Η μοναδική διέξοδος από τη σημερινή κρίση είναι η οικονομική πρόταση της ΝΔ, τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς, και κάλεσε την κυβέρνηση να την αξιοποιήσει, γιατί "η πολιτική του μνημονίου δεν οδηγεί στη λύση".

    Στην ομιλία του, σε σύσκεψη με αυτοδιοικητικά στελέχη της ΝΔ στον νομό Φλώρινας, ο κ. Σαμαράς μίλησε για τα προβλήματα τη περιοχής, όπως του τα παρουσίασαν οι εκπρόσωποι των φορέων, με τους οποίους συναντάται τις δυο τελευταίες μέρες και κατηγόρησε την κυβέρνηση, ότι έχει εγκαταλείψει τη δυτική Μακεδονία, με αποτέλεσμα τα προβλήματα αυτά να πολλαπλασιάζονται.

    Το πρωί, ο κ. Σαμαράς συμμετείχε σε σύσκεψη με εκπροσώπους των γουνοποιών και άλλων παραγωγικών φορέων του νομού Καστοριάς, άκουσε τα προβλήματά τους, που, όπως είπαν, έχουν πολλαπλασιαστεί εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και εξέφρασε την συμπαράστασή του στα αιτήματά τους, λέγοντας ότι η ΝΔ θα κάνει ότι μπορεί για να δοθούν λύσεις και να υπάρξει ανάκαμψη στην περιοχή.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 2 October 2010 - 14:30:28 UTC